14419
  • gurubefree
    ASUS VW266H review

• gurubefree
    Annak mi ertelme van hogy a ket HDMI melle d-sub-ot tesznek ??? Nem lett volna ertelmesebb DVI-t tenni a d-sub helyett es igy csak akkor kell atalakito ha valaki d-sub-al akarja hasznalni .... amit nem tartok valoszinunek az uj VGA-kat nezve .
  • gurubefree
    £228
  • gurubefree
    Nem is rossz ... csak ne lenne olyan idetlen a tartoresz ....
  • desigo
    kíváncsi vagyok milyen lehet a képe
    árban sem vészes szerintem...
  • Solten
    Jah, na latod azt elfelejtettem: ~ 240 €
  • gurubefree
    Eleg futurisztikus... nekem nem jo be ez a forma bar jo adotsagokkal bir ... az ara meg titkos ???
  • Solten
    Acer S243HLbmii W-LED

Allitolag ezzel a W-LED technologiaval 65%-al kevesebb aramot fogyaszt a hagyomanyos LCD CFL-hez kepest.

Specifikaciok: 1920 x 1080, 2 ms (GTG), 8,000,000:1 dinamikus, 1,000:1 statikus kontraszt, 2db kokemeny 1W-os hangszoro. D-Sub es ketto HDMI csatlakozo.
  • Calver
    akkor passz... amit még megpróbálhatsz, h PowerStrip-el bűvészkedsz kicsit, sztem úgy tuti össze tudod hozni, hogy Windows is felismerje a felbontásokat.
  • Lacee86
    Fennvan, de sajnos így sem jó. :(
  • Calver
    rakd fel a monitorod driver-jét, akkor menni fog a többi felbontás is
  • Lacee86
    Asztalon lehet nagy betűméretet is beállítani, böngészőben meg Ctrl+görgő, és kinagyítja az oldalt. Nekem olyan nagy látásproblémám nincs, de én is használom utóbbit. Ha már 22-es moncsim van, ne kelljen nagyítóval néznem a képernyőt. De alapból 1680x1050-re van beállítva a rendszer.
  • Zsolt01
    1280 x 768 mert idősebb illető és kis látás szem probléma, így már érthető !
    Csak internetezésre használva.
  • KranaZoli #7972
    No, akkor még1x:

Ha a 3at összegyúrod amit kapsz az -> kaki.
    Ennyi a problémám.

Ill. amit írtam már nem emléxem kb. ennyi volt:

"Milyen FullHD monitort nem szabad vásárolni"

A 2ms realitását és létérvényességét nem tudom megcáfolni.
    Az 5ms-nál biztos gyorsabb. De ez miért is jó?!

(mondjuk akkor ha az 5ms olyan mint a bóvli órák és némi idő után elkezdenek késni. :)

Igen, szerencsére hagytak opcionális lehetőséget arra is, hogy ne kényszerülj rá a 2W-os "hangszórókra".

Részemről lezárva.

• [HUN]FaTaL
    Pont karnyújtásnyira ülök a monitortól, igaz nem filmnézéskor. :D
  • [HUN]FaTaL
    21,5"

- 55 centi, fullhd tv is van ilyen felbontással szerintem (más kérdés, hogy szvsz túl kicsi, nekem nem kéne)
    - már mondtam hogy hangszórónak azt használsz amit akarsz, ez monitor nem tv
    - továbbra sem értem mi a probléma a 2ms frissítési frekivel
  • KranaZoli #7969
    A másik pedig, hogy Nekem ahhoz min. karnyújtásnyira kell ülnöm a monitor előtt. Gondolom másnak is.

Az pedig teljesen ideális távolság a 21,5"-os kijelzőhöz.

PS:

Pedig, őőőőőő. Nincs is rövid karom.
  • [HUN]FaTaL
    "2, ismerősnél multkór állítottam be új 22 colos Lcd monitort DVI volt kötve először, így nem lehetett 1280x768"

Mi van?:D

Nagyon érdekes, nekem DVIon van a monitor és simán be lehet állítani. De mit akarsz 1280x768ban egy 22 colos LCD-n?:D 1680ban kell hajtani azt natívon. De van 1280x768 is csak az értelmét nem látom.

Fel kéne telepíteni a catalystot/forcewaret és a monitor driverét. Bár lehet hogy nv kártyákon nem lehet beállítani más felbontást, mindenesetre az akkor hatalmas omglol.
  • KranaZoli #7967
    Remélem csak vicc volt?!

- 21,5" és FullHD (gratula)
    - 2W-os "hangszóró" (ez olyan mint régen a walk-man-ekhez volt az a kettő kis passzív hangszóró, vagy vmi hasonló :) A 21,5"-os FullHD film nézéshez legalább nem vitték túlzásba a beépített hangszórót. Végül is, jó! Milyen szar is lenne FullHD-ban nézni legalább 10W-os hangszóróval. (a hideg kiráz)
    - 2ms: Ez az, legalább a frissítési frekvencia ütős, hogy fusson a DIRT 2 FullHD-ban.

Alig perverz egy kiszerelés.
  • Solten
    Hogy raizgultak a gyartok erre az erintokepernyore, sorra jonnek a 21,5 full HD-s modellek...

En szemelyszerint nem tapiznam ossze a monitorom...
  • Lacee86
    Hát sztem igen is van különbség DVI és analóg közt, főleg ha jobban belemegy az ember a beállítgatásokba. Az viszont engem is zavar (bár nemtom mi köze van ahhoz, h DVI vagy analóg), h egy csomó felbontást nem tudok beállítani. Csak 1680x1050 van 16:10-ben, holott kéne legyen 1440x900, 1280x800, 960x600 is elvileg. Játékoknál kellenének persze, asztalon jó az 1680. Jelenleg csak úgy tudok csinálni egyedi felbontást, ha NVidia panelben csinálok, de az meg sajna elveszik a köv. indításkor, és ráadásul egyszerre csak 1 felbontást tudok csinálni. Állítólag a videokártyám miatt van, h nem támogatja azokat a felbontásokat, de vmi megoldás jó volna rá pedig. Ha vki tud rá vmit, pls. ne tartsa vissza! :)
  • Zsolt01
    1, van DVI a videokártyán, használatba van.
    2, ismerősnél multkór állítottam be új 22 colos Lcd monitort DVI volt kötve először, így nem lehetett 1280x768 -as felbontást állítani. D-sub összekötéssel ment a dolog. (nem láttam nagy különbséget DVI, D-sub kép között)
    Nekem kell a szabadon állítható felbontás.
  • [HUN]FaTaL
    Miért, 4 év múlva is analóg vgad, monitorod lesz? Nekem mindegy.
  • Zsolt01
    Ezek közül kérdeztem.

(Nem akarok DVI, mivel nem lenne úgy használva. 19-nél maradnék.)
  • [HUN]FaTaL
    Ez mind analóg. Olyat nézz amin van DVI és lehetőleg Wide legyen. Szerintem 20"-t vegyél.
  • Zsolt01
    Acer V193WBb 19" Wiide LCD monitor (fekete)

Energia felhasználás:Energy Star Bekapcsolva: 16.5 W, Készenlét üzemmódban: 0.55 W, Kikapcsolva: 0.56 W

Ennek jó a fogyasztása 16,5 w csak bekapcsolva !
  • Zsolt01
    Acer V193WBb 19" Wiide LCD monitor (fekete)

ennél olyasmit ír, hogy:
    MTBF (Meghibásodások között eltelt idő) órák száma: 50000 óra / 25°C

Ez mit jelent pontosan ?
  • Zsolt01
    Sziasztok.

LG W1942S-PF 19" LCD monitor itt
    Acer V193WBb 19" Wiide LCD monitor (fekete) itt
    Esetleg még ez:
    Acer V173BB 17" LCD monitor (fekete) itt

Ezek közül melyikre tippelnétek ?
  • [HUN]FaTaL
    Semmi baj az iiyamaval, de konkrétan nem értem mi a problémád. A hangszórót nem kötelező használni, a 2ms-kel meg végképp nem értem mi bajod. :D
  • Lacee86
    Csakis, már szaladok is a boltba!
  • desigo
    gyorsan cseréld iiyamára...
  • Lacee86
    BASZKI, az enyémben nincs hangszóró. Hogy nézek így filmet?!
  • Solten
    iiyama? Nem rossz cucc, csak kevesbe ismert marka.

"2W-os terhelhetőségű hangszórónak köszönhetően a terméket filmnézésre is nyugodtan használhatjuk."

ipon megint okossagokat irkal...
  • KranaZoli #7952
    Tipikus példa, hogy milyen FullHD-t nem szabad vásárolni:

Full HD LCD monitorral jelentkezik az iiyama

Ez mijjeza a pizsama nevű gyártó?!

"A 21,5 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkedő újdonság"

büszkélkedőőőőőőő?!?!?!

"A HDMI portnak és a két darab, egyenként 2W-os terhelhetőségű hangszórónak köszönhetően a terméket filmnézésre is nyugodtan használhatjuk."

2W?!?!?!?!

És a 2ms-os válaszidő is keggyetlen mód vonzó.
  • [HUN]FaTaL
    A legtöbb film (már a letöltöttek) nem 16:9esek, legalábbis amiket eddig leszedtem, csak a sorozatok voltak rendes 720p-k. Filmeknél 1280x544 meg 1920x844 droid felbontások vannak, fogalmam sincs, hogy miért.
  • Lacee86
    Ja játékról annyit, h én jelenlegi 8500 GT-vel is tolom. Nem egy vizuális orgazmus, de simán lehet így is játszani sztem.
  • Lacee86
    Én direkt 22" 16:10 1680x1050-et vettem, ugyanis nálam nem a film az elsődleges, és szerettem volna, ha magassága is van annak a szerencsétlen monitornak (gépen tervezek pl. amiatt). Persze, nézek filmet is, de nem zavar egy pici fekete csík alul-felül, eddigi 17-es 4:3-hoz képest így is sokkal nagyobb a kép. Ha meg nem is 16:9-es a film, hanem még szélesebb, akkor meg úgyis tökmind1.
  • pxxl
    ez igaz.
  • Solten
    En ugy gondolom monitort hosszabb tavra vesz az ember, akkor mar vegyen normalisat.
  • [HUN]FaTaL

Megdumáltuk. :D