14419
  • Blum
    JScreenFix

• Nikknev
    Alkotnak ők,csak nálunk nem annyira ismert,és emiatt nem is annyira átvett...Inkább árulnak a boltok agyonreklámozott hulladék LG-ket,Samsungokat (és most nem a márkákat akarom szidni,vannak jó termékeik,csak általánosságban ezeket a márkákat ismerik) mintsem ráálljanak olyanra amit az átlagmagyar gamer még hírből sem ismer....
  • Inquisitor
    Most sikerült meglepned, azt hittem az Iiyama leszálló ágban van és nem gyárt értelmes monitort manapság, így soha nem tudom lecserélni a jó öreg Vision Master Pro 454-et, de van remény. Ha kihoznak hasonló színvonalban valami normális FreeSync cuccot vagy 21:9-es verziót még lehet nem kell márkát váltanom. Nem szívesen mondok le a 120Hz+ képfrissítésről.
  • Nikknev
    Pro gamingra képfrissítés meg fps buziknak na azoknak nem ajánlják. Átlag gamernak aki nem veszi észre hogy ha rángatja irgalmatlanul az egeret, esetleg szellemképesedik a kép ( közel 10 évig COD-oztam, és én is alig veszem észre, max ha nagyon figyelek,abszolút nem izgat jelenleg,mert nem tolom pro szinten a játékokat,csak hobbi és élvezet szinten). Játékra VA panel 27 colig. AMVA + főként. Progamingra meg valami agymenés aminek a színei képvilága úgysem lesz olyan jó mint egy amva panelesnek (max horror áron), de legalább megvan a "sokherc merazfontos".....

Utoljára szerkesztette: Nikknev, 2015.06.09. 21:05:19
  • Dobronski
    den wat
  • SzirmosSzisza
    Játékra nem ajánlják az LCD monitorokat :)
  • Dobronski
    neten utana olvastam tényleg nem nagyon ajánlják az IPS-t játékra. Laposomban is IPS van, haver Lenovoja hiába egy fakó kaki (y50), de cs:goban érezhetően jobb, gyorsabb.
  • Nikknev
    Mivel a multimédia és a játék a legfontosabb felejtsd el az IPS-t.
    Tessék egy sokkal jobb választás:
    http://ipon.hu/webshop/product/benq_ew2740l/574698

Olcsóbb és köröket ver az asus-ra a feketéjével (és ezáltal a színmélységével. Az egyik legjobb AMVA+ paneles monitor,nincs utánhúzás, a feketéje brutálisan mély.

Avagy ha a 90ezer neked megfelel akkor:
    http://www.aqua.hu/27-iiyama-prolite-x2783hsu-b1-led-monitor-fekete-290479.html

Szintén Amva+, a kategóriájában az No.1 ha multimédiáról (játék,filmek,stb) van szó.:)

• NEOreg3
    Hello,

Asus mx279h-ról valami vélemény? Ebben az árkategóriában (~90k) van jobb választás? Tudom, hogy egyeseknek túl nagy FullHD-re a 27 col, engem úgy érzem nem fog zavarni, így az alá nem adnám (legrosszabb esetben is vissza tudom küldeni 14 napon belül). FullHD fölé nem szeretnék menni felbontásban, mert ahhoz már iszonyatos erősségű videokártya kéne a mai játékokhoz. Apropó játékok, netezés és filmnézés mellett ez az egyik legfontosabb szempont (éppen ezért is esne erre a választásom a vx279q-val szemben, mert ennél kevésbé észrevehető a "ghosting" a tracefree-nek hála). HDMI illetve jack csatlakozó is szükséges mert a jövőben lehet beújítok egy PS4-re és a monitorra kötném majd rá.
  • donoki
    Mindenképp újat szeretnék venni :)

Amúgy igen számít, ha már 6k-t ráfizetek akkor már ne csak 0,6-0,8al legyen nagyobb, de marad a 23-as, elég lesz a koliba egy ekkora is :)
  • Blum
    Mindegyik IPS panellel szerelt, árukhoz képest végülis korrekt cuccok. Ha nem ragaszkodsz az újhoz akkor nézz szét hardveraprón vagy vaterán és a monitorgurunál, ennyi pénzért használt DELL/HP/EIZO monitorokat is lehet kapni, jobb esetben garival...azok monitorok :)

"Az a 24" az rendesen 24 és nem 23,6-23,8?"
    Elvileg igen de egyébként számít az? Garantálom, hogy nem veszed észre a 0.2 collt :)
  • Blum
    Szemüvegtisztító és szalvéta. Tökéletes :)

Fújd rá a cuccot, az ujjaddal szépen elkenegeted és megdörgölöd aztán amíg még nedves, töröld át szalvétával. Jó pár évvel ezelőtt vettem 2k-ért ilyen spéci alkholos törlőkendőt amit erre találtak ki de azóta is bevan szóra valahova a szekrénybe. Egy üveg ilyen spriccelős szemüvegtisztító évekig elég. PZS nem jó, szalvéta vagy több rétegű budipapír a penge.

Ablaktisztítóval óvatosan, láttam már "rücskös" felületű panelt emiatt.
  • donoki
    Sziasztok!

Ezek a monitorok ajánlottak?
    LG 23MP47HQ
    LG 24MP57VQ-P
    Illetve még az a kérdés, hogy az 4-5k különbség(szállítási költséggel ennyi) megéri? Az a 24" az rendesen 24 és nem 23,6-23,8?

Előre is köszönöm a választ :)
  • G18XM8
    Hagyományos ablaktisztítóval próbáld meg.
  • wollnerd #13835
    Sziasztok!
    Acer P203w monitorom van. Hogyan lehet a legjobban tisztítani a képernyőjét, úgy hogy NE HAGYJON CSÍKOT???
    Eddig kétféle monitortiszttószerrel próbáltam, az elsőre nem emlékszem hogy mi a neve... de a másodiknak amit ma kezdtem használni: Omega FREESTYLE Anti-run Anti-static screen cleaning gel. Pont vmi ilyesmi, de mindenre jó, lcd, led, plazma, gps, smartphone, tablet.
    Namost, elkezdem tisztítani az Acer-t a termék utasítását erősen követve, a piszkok eltávolodtak, de a csíkok lettek...!! Kipróbáltam a szert két laptonon, TFT, monitoron, és okostelón. --> na ott semmilyen nyom nem maradt, még a csíkok se!
    De az Acer P203w-n igen.... Akárhogy is csinálom úgy tűnik, akár többet spriccelek a képernyőre a folyadékot, a hozzátartozó kendővel egy vonalban húzom fentről lefele, vagy vízszintesen, oda-vissza, csak csíkok lesznek ott, és nem tűnnek el... holott a többinél semmi ilyesmi nem volt...
    WTF?!
    Fekete háttérben és kikapcsolva látom ezeket a csíkokat....
    Vagy lehet hogy ez egy ilyen monitor??
    Valaki tipp, tanács?
    Köszi!
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.05.25. 14:48:38
  • Krisztiam #13834
    A samsung s27d590c-re én is kíváncsi lennék, van valakinek esetleg?
  • TopGun
    Sziasztok! Ezekrol a monitorokrol mi a velemenyetek? melyiket erdemes megvenni? SAMSUNG S27D590C 27" vagy SAMSUNG S27E510CS 27" mi a kulonbseg a ket monitor kozott?
  • Inquisitor
    Volt a kezdetek kezdetén plazma monitor, de volt vele egy olyan "apró" gond, hogy plazmánál a kisebb képátlót előállítani nem került arányosan kevesebbe és a butus vevők nem akarták egy 50"-os TV árát költeni egy negyed akkora monitorra ... szóval mire a plazma TV emberi áru lett addigra az ilyen monitorok kihaltak. Kb. olyan sűrű lehetett, mint a DVI bemenetes CRT monitor vagy a HD felbontású CRT TV.
  • Dobronski
    azt hittem megjelenik a smiley.
  • Ra1n
    * ha fontos a fekete mélysége és a bevilágítás mentesség akkor az ips-ek felejtősek.
  • Ra1n
    Benq EW2740L
    Amva+ paneles 1080p, az egyik legjobb 27-es amvásnak tartják számon,a feketéje baromi mély,a képe gyönyörű,bevilágítás nuku, pwm nincs.
  • TomStorm
    Plazma monitor?Valamiről lemaradtam?:)
  • Dobronski
    Na az engem is nagyon tud zavarna. Pedig sajnos előfordul főleg IPS-nél. Go plazma
  • TomStorm
    Engem is egy 27-es monitor érdekelne olyan 60-70e.ft között.A fő szempont,hogy ne legyen bevilágítás,ez nagyon fontos lenne.
    Valaki tud ilyen monitorról?Létezik egyáltalán ilyen?:)
  • Dobronski
    27"-ban mi a legolcsóbb elfogadható darab?
    ?
    Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2015.04.27. 12:37:11
  • Solt
    Akkor én értettem félre... :)
  • broman191
    Ezt nem is vitattam, de a natívnál nagyobb felbontás főleg! ;)
  • Solt
    Ugyanaz a felbontás is szebben néz ki digitálisan... Próbáld ki... :)
  • broman191
    Digitálissal kimenettel nagyobb felbontást lehet küldeni a monitorra pl. downsampling mellett (VGA-nál általában korlátosabb), persze más kérdés hogy ezt az átlag user kihasználja-e...bár vannak a képminőség javítására sokszor kézenfekvőbb megoldások is. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.04.25. 11:30:45
  • Solt
    Azért az analóg és a digitális között ég és föld a különbség... :)
  • broman191
    Képminőség szempontjából megérheti alapvetően a TN panelről IPS-re váltás, valamint analóg jelátvitelről digitálisra, de ha van rá lehetőséged, nézd meg saját szemmel, számodra megéri-e... :)
  • DonPedro22
    Mit gondoltok? érdemes lenne lecserélnem a monitorom egy újabbra? jelenleg egy LG Flatron W2243S típusú monitorom van kb 5-6 éves és ezen csak VGA csatlakozó van de a gépemben egy Gigabyte GTX 970 G1 Gaming kártya van és jelenleg egy DVI-D átalakítóval van összekötve
    de persze a kártyán van HDMI. Ezért gondoltam lecserélném a monitorom, ez mennyire javítana a képminőségen? valamint a képfrissítésen stb...stb...?
  • Solt
    Multikról beszélünk, elsődleges szempont a profit... innentől kezdve jobb, ha csak a végeredményt látjuk, arra olyan vallást építhetünk ami éppen jól esik! :D
  • broman191
    Én soha nem szeretném látni, hogy bármilyen éppen használatos termékemet hol és hogyan rakják össze, látatlanban sokkal jobb minőségűnek fogom tartani és jól is van ez így...

ui.: Egyébként van egy ~10 éves Samsung LCD monitorom, pár évvel ezelőtt volt táp-inverter gondja, pár ezresért megoldották egy közeli szervizben, azóta is használható...egyedül a bekapcsoló gomb műanyag fedője tört ki (vicc egy műszaki megoldás, no de az ipari fillérbaszás megy mindenfelé - sajnos nem csak ilyen végfelhasználói termékeknél - hogy igazán gazdaságos legyen a termelés), alatta a mikrokapcsoló él és virul, ujjheggyel kapcsolható bármikor...

ui2.: Viszont volt egy Samsung mp3 lejátszóm ~6 éve, ott mikrokapcsolóstól tört ki a bekapcsoló gomb... -.-
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.04.23. 17:13:28
  • Blum
    Mert szerinted a benkúdat meg a többi szemetet kínában profik rakják össze? Mindenhol ugyanez a helyzet.
  • G18XM8
    Lehet sőt szinte biztos. De a nagy márkák közül egyelőre csak a samsungban csalódtam. Igaz dell-el nem volt dolgom.
  • Solt
    Te tudod, de látatlanba mondom neked, a többinél ugyanez van, max nem tudsz róla!
  • G18XM8
    Lehet addig jó míg nem tudjuk. Látod a samsungnál én tudom és nem is fogok samsungot venni.
  • Solt
    Na látod... nagy márka, mégis képesek fost kiadni... Megnézném szívesen, hogy zajlik az összeszerelés! Gyanítom elmenne a kedvem tőlük, de ez szerintem mindenre igaz.
  • G18XM8
    Pedig a dell az nagy márka. Nekem benq van, haveromnak lg, de egyikünknek sincs panasza a minőségre.