14419
  • desigo
    katt
  • Szebby
    Hello! Volna egy kérdésem? Most vetem egy PHILIPS 220E Monitort, és ha 1920x1080-ra állítom összeszűkült lesz a kép! Geforce 9600 Gt kártyám van! Előre is köszönöm a tippeket!
  • KranaZoli #9063
    Még nem találkoztam vele. Legalábbis azon topic-okba melyeket nézegetek.
  • Thanatos
    mert ide nem? :D
  • KranaZoli #9061
    Asszem van itt olyan akinek 2494HS van. Ipon-ra mindenki azt hány be amit akar.
  • stickfa
    Bocsi,azt nem írtam,hogy ez a fórumozó,az iponon adta közre,"remek" írását!
  • stickfa
    Zoli!
    Gondolom ezt a tagot ledobnád a Taigetos-ról!:
    "severian -

Khmm, szóval a monitor éppen "elmegy", szerintem túl van dícsérve. Azt tisztelttel megjegyezném, hogy a tesztben megállapított betekintési szögek "átlagosak" nem helytálló. Olyannyira nem, hogy inkább BORZALMASNAK nevezném.
    A kezelőgombjai egyszerűen tragikusak, nappal sem könnyű kezelni, minden más napszakban kizárólag felkapcsolt lámpa mellett lehet. Agyrém."
    Ja,ez a SAMSUNG 2494HS moncsi!
  • KranaZoli #9058
    Én is böszme sokat pöcsöltem mire vásárlásra adtam a fejem. Nem véletlen teszik ezt többen is, ui. monitor esetében hosszú távon érdemes gondolkodni.
  • stickfa
    Köszi a segítséget!
    Most jön(folytatódik)a fórumolvasgatás,tesztnézegetés,összehasonlítások!
    Majd jelentkezem:)!
    Hello!
  • KranaZoli #9056
    Ezt az LG-t látni kellene. Ha Samu-t veszel, állítom bármelyik típust akkor amiket írtam "hiányosságokat" tapasztalni fogod. DE! 50ezerért lesz egy biztosan jó monitorod!

Ha az LG-t választod, akkor jön a zsákbamacska. Ergo megkérünk, hogy írj róla majd pár sort. :)

Személy szerint a Samu 2333SW vásárlása előtt elolvastam az Ipon-on készült tesztet. Kicsit ferdítenek rajta, de alapjaiban véve korrekt. Így Én elhiszem, hogy az LG jobb is lehet, talán jobb panel van benne. De ezt nem tudni. Redukálódott háromra a darabszám. Egyik szerintem jobb, mint a másik. Magam részéről ha 60ezer pénzért vásárolnék monitort akkor még elgondolkoznék ezen, ami nincs benne abban a háromban:
    SAMSUNG 2494HS És teszt... Csak, hogy még jobban összezavarjon. :)

Samu 2333SW jó, 2494HS kiváló. Több kérdésem nincs. Zsákbamacskát nem vennék, csakis ha ki tudtam próbálni. A 2494HS-be is állítom beleköt vmit az Ipon, de nem hinném, hogy az LG jobb monitort gyártott volna.

Zárszó: Lett 4db. :) Keress rá Google-ben, olvass utána és keress vmi felhasználói visszajelzés féle HSZ-eket. Talán az LG-re is vannak ilyenek.
  • stickfa
    Igen,gondoltam erre is,bár ott nem tudom kipróbálni külön játékra,filmre!
    Meg általában ott szarul vannak beállítva a monitorok stb..
    Akkor Lg semmiképpen sem???
    Pedig pont azt ajánlották erősen filmre is és játékra is!
  • desigo
    Ha van rá lehetőséged akkor menj el valami (media markt,saturn,electro world,extreme digital ) boltba és nézd meg amik ki vannak rakva.Hátha találsz az említett típusokból.

különben pedig - 2494lw vagy 2433lw
    amelyik külsőre jobban tetszik
  • stickfa
    Az iponon elolvastam az Lg tesztet,szinte csak jót írnak róla,egyedül a kontrasztot ítélik közepesnek!
    Most már végképp összezavarodtam melyiket vegyem!
    Sam. 2433lw?(51k)
    Sam 2494lw?(53k)
    Lg w2363v? (60k)
    Vagy valami más?
  • KranaZoli #9052
    Tudom. Kíváncsi lennék arra a 23"-os LG-re, hogy milyen.
  • Dobronski
    "2333SW -> Sötét tónus nem az igazi."---> Tn panel.
  • KranaZoli #9050
    2333SW -> Sötét tónus nem az igazi. Biztos be lehetne lőni jobban is a cuccost, de nem vészes. Pl. annak az LG-nek megnézném, hogy milyen a feketéje. Filmeknél bosszantó lehet, hogy sötét helyszínek amolyan összemosott massza szerűség. Ha ágyból nézi az ember és lejjebb van, mint a monitor, akkor picit alulról nézve a monitort sötétebb a képe, mint felülről. Felülről élesebb, szebb, jobb.

De ezek sem vészesek. Ki mennyire finnyás. Biztos van jobb, csak drágább.
  • KranaZoli #9049
    Hi!

20" alatt szerintem ne vegyél wide-ot. link

Ill. lenne még a 2043BW ami most Ipon-nál úgy nézem nincs. De az már egy 10-essel drágább is lenne.
  • S2000
    Sziasztok!
    Ezt a monitort néztem ki, valakinek van vele valami tapasztalata? Samsung/dvi/olcsóbb ár kikötéseim voltak, de ha esetleg valaki tudna még ajánlani hasonlót(akár más márka is jöhet), megköszönném.
  • stickfa
    2494LW:

"A monitor amellett, hogy éles képe és forgatható talpa miatt irodába tökéletesen megfelel, inkább játékosoknak ajánlott, mint filmrajongóknak. Arról, hogy filmekhez nem ez a legjobb választás, a közepes kontraszt és betekintési szögek, valamint az átlagos színvilág tehet, ennél már könnyen találhatunk szebb TN paneles monitort is (akinek nem olyan fontos a sebesség, annak ott van pl. BenQ G2420HDB vagy HDBL). Viszont a sebességével nincs különösebb gond, ezért játékra még hazavihetjük"
    Nekem itt a fórumon a sam.2433 lw-t ajánlották sokan(mindenki),játék, és filmnézés céljára.
    Akkor,most az újabb modell már nem alkalmas erre?
    Ráadásul ,nem értem ezt a közepes betekintési szöget sem,(160-170),szinte mindegyik monitornál ennyi és valahol ugyanez a betekintési szög már jónak számít!
    Segxítsetek!!!
  • KranaZoli #9046
    Nem ezért.

Hanem azért, mert más a design. A 2433LW design-nál kicsit nehézkes lenne kialakítani a forgatható állványt. A 2494LW-snél gondolom igen.

És nem biztos, hogy új. Lehet, hogy a 2433LW az új. A Samsung elnevezéseit mai napig nem értem 100%-osan.
  • stickfa
    "Ez a 2494LW jobb vajon a 2433LW-nél? :)"
    Na,pont ezen gondolkodtam!
    Csak annyi lenne a különbség ,hogy az egyik elforgatható ,a másik pedig nem?
    Ennyi különbségért,kihoznának egy új modelt?
  • fery02
    Forgatás magamtól eszembe nem jutna, még ha lenne is már ilyen monitorom. :) Bár tény, hogy pl netezés közben elég pozitív dolog lenne, de nem csak netezésre van a gép. Most egyfolytában tekergessük? :D

#9039: samsung.hu-n nem találok lw-s monitorokat, de annyi baj legyen, biztos jobb, ha már a verziószáma is nagyobb. :) Majd utánanézek én is.
  • Dobronski
  • pxxl
    zsír nekem bejön ez a fehér dizájn :) most vettem fehér "bőr"széket pont faszájos lenne hozzá
    meg a fehér smsung telefonhoz is passzolna :P
  • KranaZoli #9041
    Vitathatatlan. Olyan Star Wars Birodalmi ruházat és vmi legó keveréke.

Pedig nem lenne ez rossz.

• Solten
    Csak a szine elszabott... (LG) :)

"Jól hangzik, de ha lenne 60ezrem biztos inkább vmelyik 24"-os Samu mellett döntenék."

Egyetertek.
  • pxxl
    hasonlítsd össze samsung.hu-n
  • KranaZoli #9038
    Ja! Végre vmi normálisabb LG. Ha vkinek LG fog kellene végre van(lesz) mit ajánlani. :)

Feri

Szerintem nem sok. Design az biztos. De majd utánanézek még, mert Én is gondoltam rá.

A 2494LW-re azt írják, hogy forgatható az állvány típusa. A 2433LW meg nem. Ez mondjuk nem rossz dolog, de lehet élni nélküle. :)
  • Dobronski
    3 hónap múlva meg már mást fogsz várni...
  • grebber
    79/100 na ilyen is ritkán van és 60 guriga!
    Város ez is ha nem jön 3 hónapon belül az LG W2220P akkor ilyen LG W2363V lesz!
  • fery02
    Ez a 2494LW jobb vajon a 2433LW-nél? :)
    Mert ipon-on specifikációknál ugyanaz szerepel mindkettőnél.
  • pxxl
    alap :) jóis nekem is az van, csak HS
  • Lacee86
    Hát a 3 közül biztos, h a Samut választanám.
  • KranaZoli #9032
    Full HD-s monitorok: az olcsó, a gyors és az átlagos

SAMSUNG 2494LW 53.421Ft (pofátlanság ez az ár ;)

És végre egy nem 22"-os FullHD LG. Jókat írnak róla de 60ezer pénz már sok!

"Az LG monitora egyértelmű választás azoknak, akik egy 23 colos, Full HD felbontású monitoron képzelik el a játékot. Rengeteg extrái közül egyet sem tudnánk mondani, ami felesleges lenne, mindössze azt sajnáltuk, hogy a remek közvetlenség nem használható együtt a kép-a-képben (PIP) lehetőséggel és a képarány kezeléssel (ARC). A monitor képminősége remek, egyedül a fekete mélysége lehetne jobb, de ettől eltekintve minden területen jól szerepelt, háttérvilágítása, színvilága és látószögei is elismerést érdemelnek. A fentiek alapján érthető, hogy játékra és filmnézésre is erősen ajánljuk a monitort, főleg hogy ehhez mérten vételára sem túlzott, valamint a gyártó szokásos 3 napos pixelhiba garanciáját is megkapjuk hozzá."

Jól hangzik, de ha lenne 60ezrem biztos inkább vmelyik 24"-os Samu mellett döntenék.
  • KranaZoli #9031
    Keress rá jútyúbon HD5770 és 1920x1080. Nagy általánosságban elég, de szerintem pár game-hez gyenge lesz. És ez nem a kártya "hibája".

Fasza a konfig. Vedd meg a 2433LW-t. Ha lesz film; net; game vegyesen akkor hosszú távon nagyon jó vétel lesz.

Fene vigye, hogy amikor Én vettem a 2333-at akkor még jóval drágábbak voltak a 24"-os TFT-k. 1ébként érdekes, hogy pl. a 2333 ára nem nagyon változott, viszont a 24"-os Samu-k ára ehhez képest jócskán leesett. Úgy látszik már kezd átlagos képátló lenni és nem csak grafikus munkához javasolt....
  • Lacee86
    El tudnám viselni ezt a gépet.
  • somdav95
    bőven
  • stickfa
    Nem csak játékra használnám a full hd-s monitort,hanem filmek nézésére is!
    Egyébként ,most újítok egy új gépet:
    MSI 770-C45 16.338 Ft
    AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX 21.738 Ft
    KINGMAX TinyBGA 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT 25.200 Ft
    SAMSUNG 500GB F1 7200rpm 16MB SATA2 HD502IJ 11.775 Ft
    ASUS EAH5770/2DIS/1GD5 PCIE 38.498 Ft
    GIGABYTE GZ-X1 Fekete 460W 15.269 Ft
    SAMSUNG SH-S223L/BEBE Fekete 5.775 Ft
    Így fog kb.kinézni!
    Talán egy samsung 2433 lw monitorral!
    Ez a konfig bírná a játékokat?
  • Lacee86
    Hát kinek mi az ocsmány, én 1680x1050 natív monitoron 800x600 (bal és jobb oldalon fekete sáv) felbontással is elvagyok. (Egy kis élsimítás azért van. :) ) Nem azt mondom, h grafikai orgazmus, de nem nevezném ocsmánynak. 1440x900-on meg már kifejezetten szép sztem. Jó nekem eddig CRT-m volt, úgyh talán ez is hozzátesz. :)
  • [HUN]FaTaL
    Kisebb felbontásban ha full képernyőn játszik akkor ocsmány lesz :) LCD hátránya a CRTvel szemben.

De a DVI miatt lehet fekete kerettel játszani mondjuk 1680x1050ben és úgy jó lehet. :)

Szerintem később én is 1440x900ban fogok játszani, kerettel.