14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#9105 hát nehézkes beállítani az biztos, de annyi, hogy van hozzá egy színprofil amit használok, plusz állítottam egy kis kontrasztot stb a monitoron, meg rásegítettem CCC-ben is. így annyira fehér a fehér hogy éjszaka már idegesítő annyira világos lesz a szobában. de nem az a vakító fehér amúgy. majd lövök képt ha kell valakinek hogy hogy állítottam be itt-ott :) -
#9104 Ha már 19-es monitorra van 29 ezer Forintod akkor inkább spórolj még 6 ezret egy 22-es Samsungra... -
pcdeni #9103 Melyik a jobb samsung 933sn vagy 943nw? kinek mi a véleménye és/vagy tapasztalata ezekkel kapcsolatban? -
#9102 Pixxel SG tag (is). Szokott ide is írni.
Remélem majd olvassa ezeket a HSZ-eket és autentikus módon hozzá tud tenni vmit ehhez a fehéregyensúly témához.
Samu 2333SW-nél, de asszem általánosságban van az a probléma ha felteszed a Samu TFT driver-t, akkor nem kevés alkalmazás Seven alatt (talán Vista alatt is - XP-ről nincs infóm) elkúrja a fehér hátteret és sárgás lesz. Mondjuk már gondolkoztam ezen és lehet, hogy direkt van így, mert az esetleg jobban pihenteti a szemet. Passz!
A bekarikázott részből kell törölni ami Samsung profil és utána újra fehér lesz, ami besárgul.
(ha így néz ki, akkor okés) -
#9101 Hello,újra itt!!!
Jelenleg Acer monitorom van,17" kb 3 éves,minden fasza vele,csak éppen a fehér itt is egy kicsit sárgás!
Elnézést tudatlanságomért,de ki az a Pixxel???
És hol fog erről írni?
A tft driverről írhatnál valamit,mert sajnos elég tudatlan vagyok,ebből a szempontból(is)!
-
#9100 Hi!
Épp most olvasta, Ipon az LG topic-ját (W2363V-WF). :D
Ha jól látom ott is érdeklődtél, de látom kevesen regeltem vmit.
Ezt az ACER-t nem ismerem. Ill. úgy állesz-cuzammen az ACER-t, mint monitort nem ismerem, nem is találkoztam még velük. Ezért már nem is vásárolnék ilyet.
Már megírtuk itt Neked is, hogy a 2494HS tökéletes választás. Persze az, hogy próbálkozol infót gyűjteni, helyes!
Igen írják, hogy a fehér egyensúlyt nehéz eltalálni a 2494HS-nél, asszem Pixxel is írt róla vmit. Szerintem várd meg míg ír róla.
Egyébként pl. Samu 2333SW-nél a TFT driver csinál olyat, hogy felrakod és utána egy csomó alkalmazásban a fehér háttér, sárgás lesz. Mondjuk nagyon könnyen meg is szüntethető ez, de jó ideje már nem is teszek fel TFT driver-t. Pedig kellene. Csak mindig elfelejtem :)
Szal jó lenne tudni, hogy pl. nem-e ez a probléma?
Arra tudok gondolni, hogy vmiért esetleg sárgás lehet ott is a fehér. Azonban ha 1x beállítod a színprofilt úgy, hogy korrekt legyen akkor többet nincs gond vele. Ill. nem hinném, hogy arról van szó, hogy a fehér az okkersárga. ;)
Jútyobon is szoktak lenni egész korrekt felhasználói tesztek. Én pl. legutóbb bill+egér kombóról találtam tök jókat. Sokkal jobb, mint ha írásos formába próbálnák önteni, amit látni kell. ;) -
#9099 Elég jókat olvastam most ,az Acer h243hxb-ről!
24",59 e ft az ára!
Az Lg w2363v-ről kezdek lassan lemondani!(a sok negatív kritika miatt,úgy általában az lg szídják,nem ezt a tipust)
Marad még a Sam.2494 hs 24",57 e ft.
A tesztekben viszont erről azt olvastam,hogy a "normális" fehéregyensúlyt szinte lehetetlen beállítani rajta! -
#9098 Ja gondolom, csak mondom, h nekem sincs semmi bajom vele. -
#9097 TN az is, szerintem ugyanaz a panel van benne mint a 2043BW, 2243BW-ben. :) -
#9096 Ha jól tudom, ami nekem van (2233BW) is TN, de nekem semmi bajom vele. -
Dobronski #9095 Szerintem sem gáz. Persze vannak köztük nevetségesek... -
#9094 Nekem semmi bajom a TN panellel. -
#9093 Én így vagyok a TN+filmek szarokkal.Sajna amerre járok itthon melóba olyan szarok hogy félelmetes.De hát a normális paneles meg 30-40 ezerrel drágább :( -
#9092 LG-t én többet nem veszek az biztos. -
#9091 Ha vannak róla megbízható tesztek és jókat hoz ki, jobbat mint egy Samu 2494HS ésatöbbi, akkor MEA-CULPA! Én 60ért inkább 24", mint 23". Szkeptikus vagyok abban, hogy ugyanaz a technológia "óriási" különbségekre lenne képes. -
#9090 ha neked szimpatikus a 23-as LG 60 ezerért akkor vedd azt
semmiképp se 24-es Samsungot 47 max 56-ért... -
#9089 Tesztelték jókat írnak róla mitől lenne így zsákbamacska? -
#9088 Mit nem értesz?! Van róla tapasztalat, vélemény, stb...?! -
#9087 Mitől zsákbamacska nem értem? -
#9086 Nem értetted. A kronológiát is érdemes elolvasni (néha).
Egyébként egyfajta kiinduló alapnak megfelelőek az Ipon tesztek. -
#9085 Többféle márkát forgalmaznak, miért ne lehetne adni az oldal véleményére? -
Inquisitor #9084 "ami Ipon szerint is"
Mióta szempont egy BOLT véleménye a saját maga által forgalmazott termékről? :) -
#9083 igaz drágábbak de negatív visszajelzés róluk még nem volt
2333SW,2433LW,2494HS -
#9082 akkor mi lenne amit ajánlani tudtok? -
#9081 üdv
22-col kicsi a fullHD felbontáshoz,nincs rajta DVI csati
előnye max a design és az ára
inkább gyűjts még casht... -
#9080 mit mondatok erről a monitorrol?Samsung 2233SN -
#9079 Én nem azt mondom, hogy az az LG szar. Csak egész 1xerűen zsákbamacska. 60ezer pénz. Ennyiért veszed a 2494HS-t ami Ipon szerint is Kiváló ;) vagy egy 23"-os zsákbamacska LG-t. -
#9078 LG W2363W.Miért ? Mert ez a iponnak is tetszett -
#9077 hey
22-es méretben felejtős a fullHD felbontás
csekk:
2494HS vagy 2433LW
esetleg 2333SW -
#9076 így hogy utána néztem szerintem a P2350 érné meg jobban de nem értek hozzá... -
#9075 Szevasztok !!!
Remélem tudtok segíteni monitort szeretnék váaásrolni 55.000- és 65.000 de inkább 60.000 Ft közötti összegben, kiis néztem párat megtudnátok mondani melyiket érné jobban megvenni és mért?
SAMSUNG :
-2333sw
-P2250
-P2270
-P2350 -
#9074 No, jól emlékeztem, hogy vkinek van 2494HS. Ha Pixxel azt mondja, hogy okés, akkor okés. :D
Ipon teszten a 2333SW jó, a 2494HS kiváló "minősítést" kapott. Mivel a 2333SW-t ismerem, akkor van elképzelésem a 2494HS-ről.
Én is ez utóbbit venném. Az LG-t pedig kíváncsiság miatt megnézném.
prohardver.hu-n is vannak monitor topic-ok. De szerintem erről az LG-ről nem sok személyes tapasztalat van. -
#9073 ennyi. 3:0. és 3 nagyon befolyásos szavazatot kaptál :D szval ne is kutakodj tovább. -
#9072 Köszi, megpróbálom! Mert a régi kábelen megy! -
#9071 Samu. -
#9070 Samsungot vedd +1 -
#9069 samut vedd. nekem is olyan van :) és faszájos filmre is és játékra is. csak natív felbontásban használom szval alacsonyabb felbontásról nem tudok véleményt mondani -
#9068 A Samsungról még csak-csak,de az Lg-ről szinte semmit sem találok!
MELYIKET VEGYEM???
HELP!!! -
#9067 üdv
fórumot találsz ha keresel
készülékekről véleményt,tapasztalatokat szintúgy
google a barátod -
#9066 Sziasztok !
Tudtok még az sg-n kívül olyan fórumokat(magyar),ahol monitorokról lehet véleményt cserélni?
A neten pl.Az Lg w2363v-ről szinte semmit sem találtam,csak az ipon-on!
Olyan igazi felhasználói vélemények érdekelnének.
Érdekelne még:
Sam. 2494HS
Most már szinte ez a kettő van a "kalapban" vásárlás szempontjából!