14419
  • Calver
  • SötétBarom
    Köszöntem. Megrendeltem a 2494HS-t.
    Holnapra lehet itt is van :]
  • Mersant
    itt kedvedre allitgathatsz
  • Lacee86
    Tessék, talán segít vmit. Saját gyártmányú ábrácska. :D Ki van szerkesztve, úgyh jó kell h legyen.
  • pxxl

eredeti méretben ekkorák állvány nélkül
  • SötétBarom
    Nem tud valaki egy olyan képet, ahol egymás mellé vannak pakolva egyre nagyobb monitorok? Érdekelne, hogy aránylik egy wide 24-es egy 19-es nem widehoz :D
  • KranaZoli #9420
    Helyes!
    Jönnek majd az erekciók sorban.
  • Solten
    Csak valami szpeszsip szimulatorral jatsszal es meg megadja a feelinget is...
  • pxxl
    qva káva qva káva qva káva qva káva qva káva
  • pxxl
    grat! képt az egészről! :)
    én azért állítottam így, mert túl fehér volt a fehér. kicsit visszább vettem belőle mert kiégette a retinámat.
  • Solten

"Az MD230 névre keresztelt megjelenítő hat darab, 1920x1080 pixeles felbontású kijelzőt alkalmaz két sorban elrendezve. A rendkívül méretes termék 23 colos képernyői VA panelt használnak, ennek megfelelően 178 fokos betekintési szögekkel rendelkeznek, ehhez pedig 300 cd/m²-es fényerő és 150 000:1 dinamikus kontrasztarány társul. A válaszidő szürkéből szürkébe történő váltás esetén 8 ms lesz. A készülék kijelzőnként maximum 40 wattot fogyaszt, míg készenléti állapotban alig 1 wattos energiaigénnyel rendelkezik.
    A DVI, D-Sub és DisplayPort bemenetekkel felszerelt monitor a márciusban megjelenő Radeon HD 5870 Eyefinity Edition kártyával lesz megfelelően használható, ugyanis az AMD kínálatában ez lesz az egyetlen modell, amelyik támogatja a hat kijelző meghajtását. A Samsung MD230 várhatóan a következő hónapban kerül az üzletekbe, az árazásról még nem döntött a vállalat, de 3000 dolláros árcéduláról pletykálnak a kereskedők." (link)
  • Lacee86
    Oh, igen, bocsánat. :)
  • fery02
    Megérkezett az én 2494HS-em is. :)
    Nagyon tetszik, hatalmas egy monitor ez, meg nagyon szépek a színei is. A fekete megjelenítésével sincs semmi problémám sem, meg nálam például a fehéregyensúly beállítás is tökéletes. Ahol fehérnek kell lennie, ott fehér és nem pedig sárgás.
    Ez a beállításod inkább csak a fehéregyensúly beállítására vonatkozik?
  • kifli
    rosszul fogalmazol, nem CSAK játékra :D
  • Lacee86
    Core i7-nek is van értelme, csak megvan, h mire. Nem játékra. :)
  • tmisi
    Ja kicsit félreérthető volt a negatív hozzáállásom. Mindenki azt vesz, amit akar. Ez olyan mint amikor az ATI-ra beszélünk rá mindenkit.
    Az viszont érdekes, mikor én vettem, még ez is jó volt, mindenki mondta hogy: "TN panel nagy méretben? ÁÁÁ." Most meg... :D
    Mondjuk még mindig több értelme van, mint egy Core i7 konfignak.
  • Lacee86
    Persze, nincs is baj a nagy monitorokkal meg nagy tévékkel. Mindenki akkorát vesz, amekkorára szüksége van/amekkorát a pénztárcája megenged stb. Csak az az idegesítő, mikor a sok parasztvakítással vmi kis monitort meg tv-t akarnak a jó népre 1,5-2x-es áron rásózni. (Monitorba épített hangfal, 56 féle bemenet, csilli villi dizájn stb.)
  • SötétBarom
    "24'' és felette egy célt szolgál: vegyék ezerrel az 50k-s VGA-kat is, mert manapság már egy 20 ezres kártya is röhögve visz minden játékot egy kis szar 19-es monitoron natívban és max grafikával."

Ilyen alapon még mindig nézhetnénk az 50 centis TV-ket, meg a 14es monitorokat.
  • KranaZoli #9408
    "Én 8 éves korom óta szemüveges vagyok, szóval akkor ezt megúsztam."

Pontosan! Ezért is volt régebben okos dolog CRT monitor előtt jobb minőségű szemüveget használni. Monix, vagy mi a rák volt a neve. :D

Nem azon volt a lényeg, hogy pihentet és bla-bla, hanem ez utóbbin. Tul.képpen jobb minőségű naphemüveg is okés volt. ;) Pl.: Mátrix-os. :D
  • tmisi
    "és ezek az a nagyon apró por szemcsék ütköznek Neki az ember szemén lévő hártyának"
    Én 8 éves korom óta szemüveges vagyok, szóval akkor ezt megúsztam.

fery02: "de azért 24"-t bámulni gondolom csak fárasztó lesz valamennyire."
    Hidd el lehet akármilyen LCD, LED tökömtudja, ha sokat ül az ember előtte fárasztó, főleg a fénye miatt. Egy 24-es azért több fényt az arcodba, mint egy kisebb fajta képernyő. Ezt én is tapasztalatom, ha sok fehér hátteret (office, net) kell egész nap néznem, pedig a cégnél egy 17''-es normál, itthon pedig egy 19''-es wide LCD-t bámulok. Lehet az optikusok régi mondása még mindig igaz: "inkább válasszunk kisebb monitort"...
    /Személyes magányvéleményem az, hogy a 24'' és felette egy célt szolgál: vegyék ezerrel az 50k-s VGA-kat is, mert manapság már egy 20 ezres kártya is röhögve visz minden játékot egy kis szar 19-es monitoron natívban és max grafikával./
  • [HUN]FaTaL
    Hát nem, nem is értem hogy jön ide a sólámpa. :D
  • KranaZoli #9405
    Néha nehezen tudok fogalmazni. Nyilván az is. De a sólámpa 1ikre sem megoldás. :D
  • [HUN]FaTaL
    "Ez az amiért szar a CRT."

Meg azért mert vibrál, ami nem túl jó a szemnek, továbbá ritkábban pislogsz, ami szintén rontja a szemet.
  • KranaZoli #9403
    Némileg félre vagytok tájékozódva.

Annó a jobb monitor szűrőknek volt értelmük. A CRT monitoroknál sokak téves információkkal rendelkeztek. A fő probléma nem a sugárzás volt, meg faszom tudja mi a rák. Sugároz a CRT. Persze! Sugárzik, ha Csernobilból hozták. :)

CRT monitoroknál a fő probléma a technika, vagyis ahogyan kirajzolta a képet, ahogyan megvilágította ez egyes képpontokat. Ebben az a probléma, hogy az a sugár, ami ezt elvégzi az vmi nagyon drasztikus mértékben b*sz oda a CRT "belsejének" és ami a másik oldalon éri az embert nem az a káros, hogy ez a sugár megy bele a szemedbe és azon keresztül az agyadba és pusztít és rombol, hanem a képernyőn lévő por szemcsék a probléma, amik nem kis sebességgel úgymond repülnek le a képcsőről és ezek az a nagyon apró por szemcsék ütköznek Neki az ember szemén lévő hártyának. Ez az amiért szar a CRT.

A jobb monitor szűrők viszont antisztatikusak voltak, így ezek a reppenő por és kosz szemcsék a monitor szűrő belsején landoltak és nem az ember szemén.

Az LCD-knél ez már nincs. De természetesen ez sem jó a szemnek, mert olyan kijelző nincs, ami javítja a látást.

Szal nem arra kell gondolni, hogy úgy sugároz, mint egy Paksi Atomerőmű a CRT monitor.

A sólámpa meg kúrva nagy faszság. Annyi értelme van, mint annak, hogy a mobil telefon és az aszpartám rákkeltő és ezeket már mind-mind bizonyították is. De a sok cukros lötty az marhára nem felelős az elhízásért; magas vérnyomásért; cukorbetegségért stb...
  • fery02
    Tényleg, monitor mögé.
    Erre nem is gondoltam, de így tényleg lesz majd helye a monitor mögött.
    Mert eddig mindig szem előtt volt, de így tökéletes lesz, ahogy csak a monitor mögül látom majd a környéket beborító fényeit.
    Én sem szeretem sötétben fény nélkül használni ezt a monitort (kivéve horror játékok alatt :)), és ez valószínűleg akkor sem fog megváltozni, ha megérkezik az új monitor, mert igaz, hogy LCD, de azért 24"-t bámulni gondolom csak fárasztó lesz valamennyire. :)
  • fery02
    Hogyne volna, nagyon régen haszáltunk ilyeneket mi is még a 14"-os időszakban.
    Egyet emlékszem be is fejeltem (nem direkt :)), de a másik még megvan valahol.

Nem tudtam, hogy az sugárzás ellen van. Egy sugárzó tárgy nem inkább komletten, teljes felületen sugároz? Legalábbis én úgy tudtam, hogy az az üveg lap csak szemkímélési célt szolgál.
    De igazából soha sem szerettem, mert nagyon elsötétítette a képet. :)
  • desigo
    még megvan valahol a Monix szemüvegem ami ugyanerre volt jó xD
  • pxxl
    jó azok kb 14"-osak voltak :D hogy rakod rá a 24esre :D

jájj megvan. kivágunk belőle 2 "lencsét" egy szemüveg keretbe. óó évszázad találmánya lesz. levédetjük ok? pixxel & sötétbarom korporésön bemutatja... xD
  • SötétBarom
    Na, akkor ezentúl a sólámpa lesz a monitor mögött :D

Ha besötétedik, vagy félhomály van, akkor mindig lámpát kapcsolok a monitor mögött. Régi berögződés, rühellek bármilyen képernyőt tök sötétben nézni, kiég tőle a szemem :D
  • SötétBarom
    Megvan még valakinek az a szűrő, amit rá kellett aplikálni a monitorra, és megszűrte a sugárzást ???
  • pxxl
  • fery02
    Nem szaklapról van szó, elég régi dolog már. Ott kezdődik pl, hogy anyukám mondta :D
    Gondolom ő is olvasta valahol vagy nézte TV-ben.
    De ezen se kezdjünk el vitázni, mert pl google-be is a "sólámpa" kifejezésre egyből második találat a hatásaival foglalkozik. Szal sólámpa rulz!
  • BenceYCE
    A sólámpát világítani drága. Energiatakarékossal meg nem melegszik, így lóf@szt nem ér. Én ráraktam a radiátorra. Egész éjjel mellette alszok. Nincs is sugárzásveszély a radiátor felől :)
  • KranaZoli #9393
    Ez honnan a rákból ered, hogy a sólámpa jó ilyenekre?!
  • desigo
    ehh
    én is kaptam sólámpát,hogy az elektroszmogot jól elzavarja xD
    nem mintha bekapcsolnám bármikor is
  • KranaZoli #9391
    Melyik "szaklap" írja, hogy erre jó a sólámpa?! Nem a sólámpa gyártók szponzorálják?! :D
  • pxxl
    hát nincs. :) whiteszeműek (van ilyen?) látják h 25 vagy 60 fps a film. sztem meg tökmind1, 24nél többet nem lát az emberi szem, szval ennyi :D 60 meg pont jó minden játékhoz. már ha van hardver ami kihajt annyit :D
  • fery02
    Végülis mind1, az is elég lesz valószínűleg, mert a látvány bőven kárpótolni fog. :)

Ebbe most ne menjünk bele, hogy elvileg 30-nál több fps-nek nincs értelme, mert én érzem a 60 és pl 100 fps közti különbséget is.
  • tmisi
    elvileg igen
  • Lacee86
    De simán csak benedvesített mikroszálas kendő is jó nem?