14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#9466 2494 beüzemelve. Kibaszott furcsa :DDDDDd
Szélesebb mint a vigyorom :DDDD -
#9465 Sötét tónus gyenge. Ez van. Barátkozz meg vele. -
#9464 -
#9463 Pont ez a kompromisszum kellene ilyen játékokhoz. :)
Kíváncsi lennék, hogy pl te milyen feketét tudsz elérni rajta az enyémhez képest. -
Dobronski #9462 Én 15. -
#9461 100% fényerő?? Én 30-on használom az enyém mindenhez... -
#9460 nem :) felesleges parasztvakítás szvsz. majd ha oled lesz 22-24"-on akkor esetleg -
#9459 hát a dinamikus kontraszt nagyon sz_r az tény.
én kompromisszumot kötöttem: fekete van, de legalább nem égeti ki a szememet a fehér. szval olyan középtájt van most nálam. legalább is az én izlésemnek megfelel. -
GPx8 #9458 Sziasztok!
Akinek LED-es monitorja van, és használt már normál TFT-t is, az megírná a tapasztalatait? Érdemes LED-es monitort venni? (19-22" méretben) -
#9457 Éjszaka kipróbáltam egy 5 perc erejére egy kis F.E.A.R. 2-vel ezt a 2494HS-t.
Az a dinamikus kontraszt valóban egy vicc, nagyon idióta villogásokat tud eredményezni. Használni se fogom többet az is biztos.
Sajnos azért full sötétben már tényleg feltűnő a fekete minősége (a volt CRT-mhez képest), de gondolom a technológia miatt a többi LCD sem lehet igazán jobb.
Pedig a nagy képernyő már adott lenne ugye az átéléshez, de végülis megszokható lesz majd ez.
Legfeljebb nem fogok annyira szarni játék közben. :) -
Dobronski #9456 Igazi kocka a gép előtt eszik.
-
#9455 vágódeszkának használta biztos -
tmisi #9454 Kérdés: hogy került az oda? :D -
#9453 az én monitorom meg huhh ne tud meg mi van rajta...7végén takarítani kell :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!anyatej... -
Dobronski #9452 Uhh sikerült. Ty én is erre gondoltam. Oda volt tapadva. -
#9451 én óvatosan egy vékony tűvel esnék neki -
Dobronski #9450 Help! :D
Panel, és a káva közé beszorult egy kenyérmorzsa... hogy szedjem ki? -
Dobronski #9449 Látom mindent kipakoltál az asztalra.
Amúgy szép darab! -
BenceYCE #9448 Nem lenyúlta a piszok az egeremet! :D
Aztán lehet a monitor is ugyan ez lesz :) -
#9447 Sejtettem, hogy téged csak a sólámpa fog megfogni a sarokban :D
Már csak díszből meg megszokásból is kinthagyom, mégha nem is ér semmit se.
#9445: Értem, én is hasonló kb 85-ösön használom leginkább.
#9446: Akkor lehet mégsem annyira használható az a Dynamic Contrast... :(
Majd egyszer kipróbálom, mert amúgy tetszene, hogy automatikusan igazítja a beállításokat a környezet színei segítségével. Az a pici késés majd érdekel játék közbe mennyire szól bele.
Ezen a "100%-os fényerő a filmekhez (Divx) szükséges..." mondatrészen picit becsodálkoztam, mert ugye teljes fényerőn látszódnak legjobban az "anyagok" hibái, márpedig egy ilyen monitoron egy Divx-es film amúgy sem valami látványos, de majd megtapasztalom ezt is. :) -
#9446 Grat. Csini darab. A Dynamic Contrast-tol max. epilepszia-rohamot fogsz kapni :D Igazabol a 100% fenyero a filmekhez (DivX) szukseges szvsz. -
#9445 4. asszem 85-re le vettem, meg még ugye ccc-ben is állítottam egy kicsit. -
#9444 Az a sólámpa a jobb sarokban?! Hehh, védve vagy az úfók ellen. Bár a jelek c. filmben aufoliát kellett az embernek a fejére rakni, hogy ne lássanak bele az idegenek. -
#9443 Na, kicsit későn, de itt vagyok.
Itt van egy kép az egészről. Linkbe mertem csak a kép minősége miatt. :)
Ismerkedtem egy picit a mordállyal, megosztok vele pár észrevételt.
A legapróbb dolog: érintőgombjai a monitornak tényleg szinte használhatatlanok :D.
Nem hittem volna, hogy ilyen furcsa lesz az egész. A dőlésszögük miatt nekem nagyon nem áll ujjra az egész, zavaróak még továbbá, hogy ugye nem érezzük őket...sötétben meg tényleg felesleges kísérlet őket használni. :)
DE! Szerencsére kivállóan helyettesíti az összes gombot a MagicTune szoftver, ahol pár kattintással kényelmesen el lehet intézni bármit, amit lehet a monitorral.
Az egész monitor nagyon profi kinézetét tekintve. Anyagminőségre nem lehet panasz, semmi ropogást sem ad ki mozgatáskor a monitor, mint ahogy egyéb működésbeli hangok sem hallhatók nálam.
Mintha valami nagyon halk zúgásról olvastam volna valami tesztben, ami szinte csak full csöndben hallható...nos, lehet süketülök, de én nem hallok semmit teljes csendben sem (lehet a tesztelő úgy értette, hogy tényleg teljes csendben, szóval hogy a gép sem zúg, nem tudom.)
A látószöge bár lehetne jobb is lehet a monitornak, de ki lehet vele békülni bőven.
Még pár kérdés a végére:
1. Ebben a MagicTune-ben nem lehet megadni gyorsbillenytűket, hogy pl billentyűkombinációra állítsak fényerőt vagy ilyesmit?
2. Valahogy el lehet menteni a MagicBright Custom opciójának beállítását?
3. A MagicBright opciók csak fényerőben meg kontraszt értékben térnek el egymástól? Mert látszólag a Game és a Movie profil ugyanazokat az értékeket használja és gyakorlatilag se látok szinte semmi különbséget (ha ugyanazok tényleg, lehetett volna inkább nekik közösen egy saját, pl "Multimedia" nevű menü csak).
4. Aki ezt a monitort használja, az milyen fényerőn használja általánosságban? Csak puszta kíváncsiság, mert fényere elég nagy tud amúgy lenni. :)
Mellékesen amúgy szerintem az Internet profil elég alacsony fényerőt kapott. Főleg, hogy interneten azért számos képekkel is találkozik az ember, nem csak ábrákkal, szövegekkel. :(
A Game profiloknak is túlzásnak érzem a 100%-os fényerőt, bár játékokon belül ugyebár meg lehet adni egyéb fényerőbeállításokat úgy is, szóval ez nem annyira lényeg.
5. Jól gondolom, hogy a sötétebb horror játékokhoz, filmekhez a Dynamic Contrast opció lesz majd inkább a nyerő?
Mert ugyan még sötétben nem volt alkalmam tesztelni a monitort pl egy AvP játékkal, de azt tapasztaltam, hogy a fekete, középen mozgó feliratos képernyőkímélőn a feketét (pici késéssel) hirtelen nagyon el tudta feketíteni az opció. -
Gyuszopapa #9442 Dehogy,elnéztem mit írtál. -
tmisi #9441 Ezt én is tudom. Nem szabad rövidíteni??
Vagy te az Armed Assaultra gondoltál? :D -
Gyuszopapa #9440 AA talán antialiasing:élsímítás. -
tmisi #9439 Ja de van amelyeknél trükkösebb. Én tegnap tettem fel a Full Spectrum Warriort. 1280x1024 max, na jól van mondom. Aztán találtam egy kis cfg fájlt a játékkönyvtárban, amibe benne volt hogy
1024 768 0
Átírtam 1440 900 0 -ra (0-át még nem teszteltem, hogy mi, lehet AA) és hawaii...
-
Gyuszopapa #9438 Bocsi de a bf2 simán megy widesreenbe 16:9-es full hd tv-én játszom vele és nem torzitja el a képet.Az 1.5-ös patch-ba benne van a támogatás.És nem kell semmit sehova se beírkálni csak azzal a monitorral kell feltelepíteni amivel játszol. -
Dobronski #9437 Ahha, értem. Azért 1 patchet kiadhatnának... csak XXI. század. -
#9436 ó, értem, félreértettelek kicsit. azért jársz szvsz úgy jobban, mert vert- gyakorlatilag levágja a 4:3-as kép alját, így a 4:3-as felbontásra kialakított látószöget élvezheted egy 16:9-es monitoron... avagy a csőlátás csúcsa. -
Dobronski #9435 Tudom, tudom, erre írtam: "szóval jobban jársz ha inkább vmi 4:3-as felbontásnál maradsz."
Most már mindegy... -
#9434 mindennel elvileg, ott van leírva hogy lehet előhozni. -
#9433 max lesz egy szép fekete csík oldalt :D -
Dobronski #9432 Samsung 2433LW-vel? -
#9431 de támogatja
csak vert-, avagy gyomorforgató, igazi, tökös, Call of Duty stílusú csőlátás.
szóval jobban jársz ha inkább vmi 4:3-as felbontásnál maradsz. -
Dobronski #9430 Battlefield 2 nem támogatja 16:9-et, 1024x768-ban annyira butának tűnt... mintha csőlátású lennél. Ment is uninstall. (Amúgy se jött be) -
#9429 ok :D -
#9428 Ha szar megkereslek és péppé verem a fejedet -
na má' mindenkinek 2494HS-e lesz? :) milyen lavinát indítottam :D