14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#9586 Bizony,bizony!
Samsung 2494 hs,fasza lehet!
Mint ahogy az LG w2363v is!
Még mindig nem döntöttem!
Ezt pedig qrvára olcsón lehetne megvenni:
23" Acer V233HABD,ha jól láttam 37 ezer körül!
És még szarnak sem írják!(sőt) -
#9585 Szia Zoli! Olyan monitort akarok venni mint a tiéd 2333sw-t. Mondanál róla valami közelebbit? Megéri a dolog vagy nézzek mást? Köszi :) -
#9584 Ezt valaszd szvsz: link -
mochee #9583 Figyelmetlen voltam, ennek a BenQ monitornak van 2ms-os változata is, valamint a hangszóró miatt jobb lenne. Az LG-ről meg olvastam egy elég lehúzós cikket, a BenQ-t meg dicsérték. Nekem ez tűnik most a legjobb választásnak az én igényeimhez. Talán nagyon nem lövök mellé ha megveszem ezt. -
mochee #9582 De nincs rajta hangszóró. Olvasgattam, elvileg fejhallgatóval van, de nem akarok mindig fülest használni. -
Dobronski #9581 HDMI továbbít hangot is. -
mochee #9580 Én úgy vagyok vele, hogy megvenném az LG-t kicsit drágábban is, mivel több éve használok egy LG 19"-os monitort, még 4:3 képarányút, és évek óta nincs pixelhibája.
Csak az a kérdés továbbra is ott van, hogy az xboxnak hogyan lesz hangja? Tudom hogy ez annyira nem ide tartozik, de valakinek véletlenül nem tudja, hogy ezt hogy lehet megoldani? Meg lehet egyáltalán?
Esetleg tudtok ebben az árkategóriában más monitort ami még szóba jöhet? -
#9579 Nem rosszak, en csak annyit jegyeznek meg (ismet) hogy csak az LG-hez es Samsung-hoz van 3 napos "abszolute" pixel-gari, ami mutat valamit... -
zozox333 #9578 8 ms alatt mindegy, úgysem érzékelsz különbséget 5 vagy 2 ms között.
A BenQ monitorokat nagyon leszólják itt, ahogy olvastam (én is arra a márkára gondolok jelenleg), de találtam közben több tesztet is a neten, és azok szerint egyáltalán nem olyan rosszak, mint azt itt többen írják. Sőt kifejezetten pozitív vélemények vannak róluk. -
mochee #9577 Ja és még valami:
Az LG-n nincs hangszóró a Benq-n van. Ez nekem az xbox miatt érdekes, mert nem tudom hogyan lesz hangja ha a monitoron nincs hangszóró (az xbox-on nem találtam ennek való csatlakozást). Az LG viszont csak 2 ms válaszidővel rendelkezik, ami sokkal szimpatikusabbá teszi mint a BenQ.
Erre tud valaki valamit? -
#9576 benq-t sztem el is felejtheted. -
mochee #9575 Megint én vagyok, úgy alakult, hogy többet tudok monitorra költeni. Egy olyan 55-56 ezer még beleférne. Átgondoltam a dolgot és nézegettem is a monitorokat, ami nekem mindenképpen kell:
24"-os legyen és legyen benne HDMI xbox360 miatt.
Igazából kettőt találtam: Benq E2420HD - 56000 Ft neten, és LG W2453V-PF - 58000 Ft neten.
Mi a véleményetek? -
Gyuszopapa #9574 Én szoktam játszani a 82 cm es tv-men néha,de nem venném észre hogy rosszabb lenne rajta fps játékot játszani,sőt pl.cod5-be jobban játszok rajta mint a monitoromon.Nem ritka 20 killstrike is.Persze a nagyobb képernyő miatt.De ez az én tapasztalatom. -
#9573 #9559 -
#9572 Na na hogy mersz ilyet feltételezni hogy veszek valamit. Én várok! -
#9571 "meg egy pozitív LG W2363V beszámoló"
Naccerű! Ki vett?! Grebber?! -
#9570 egy-két monitor ajánlás usereknek
meg egy pozitív LG W2363V beszámoló -
#9569 86db hsz elmaradásban vagyok magánéleti problémák miatt (nem nő :), mizújzs van?!
-
ShaiHulud #9568 igen 2494 hs es az lg kozt filoztam, de a leirasok/tesztek alapjan engem az lg gyozott meg. tovabba elozo monitorom is lg votl es nagyon megvoltam elegedve vele. -
#9567 Az LW csak egy pelda volt, ott a HS (24" -nem 23.6-, HDMI) ~54k, komoly minoseggel/panellal/elektronikaval. -
ShaiHulud #9566 jojo nem kepcso hanem panel, ertetted mit akartam.:P
am hangszoro nincs rajta, hangbemenet van es egy kimenet, ez a trusorroundhoz valo, atdolgozza a bejovo hangot terhatasuva, ez jatekokhoz hasznos egyedul, emiatt is GAMER monitor. :P
kepminosegre garantaltan gyonyoru (fenyero, kontraszt, szinhuseg, bevilagitas). samsungrol nem talaltam olyan tesztet ahol ezt irtak volna, szemelyesen nem volt hozza szerencsem.
tru lightnak (alul a ledek villodznak a zenere, jatekra, filmre) tenyleg nem latom ertelmet, ha az nem lenne biztos olcsobb lehetne ~3 ezerrel.
ja igen amit lehagytam: negativuma meg az erintogombos kezeles, neha eleg tokolosse tud valni. szoftvert nem leltem hozza. -
#9565 Kigugliztam: Philips-el kozosen gyart paneleket. -
#9564 Kepcsove? A TFT-nel nincs kepcso... :D LG gyart panelt egyaltalan? Lehet hogy a Samsung termeke van benne... :D Szoval a ketto darab HDMI miatt +10k, 23-as letere? Nem ertem a HDMI-s monitorok letjogosultsagat, fene hasznalna a mutyur hangszorokat rajta (laptop-minoseg kb), inkabb valami ertelemes hangkeltot. De lehet hogy ez csak az en perverziom... :) Az mondjuk oke ha van rajta digit. hang-kimenet is, mert akkor ugye rakotheto barmi.
Ugy erzem a design-t fizettetik meg plusz ezresekben, ami tenyleg igen kellemes, csak velemenyem szerint idetlen a szine.
Gamer monitor: ez egy marketing bullshit... :))) -
ShaiHulud #9563 *component -
ShaiHulud #9562 jah igen, composite bemenet is van. -
ShaiHulud #9561 hat nezd meg a ketto monitor kozott levo tudasi kulonbseget, vedd melle hogy kepcsove is nagyon jo minosegu es maris megvan miert kerul +8 ezerbe. az a 0.6 col meg nem oszt-szoroz.
mivel elsosorban gamer monitor, azoknak kulonosen ajanlott akinek nem csak pcje van hanem konzol is meg mondjuk akar asztali blu-ray lejatszo, gond nelkul rakotheti a 2 hdmi-re es hasznalhatja a monitort azokhoz is.
arrol nem is beszelve hogy esztetikailag is kiemelkedik a mostani monitor piacbol, dehat ez szubjektiv ugye, bar reszben objektiv is hisz nem igen van hasonlo designu es szinu monitor a piacon. -
#9560 Meg mindig nem ertem mi a francert kerul ez a monitor ~60 lepedobe... Inkabb egy 2433LW, nagyobb meg majdnem egy 10-essel olcsobb.
Btw: hasznald egeszseggel... ;) -
ShaiHulud #9559 na igy 1 het hasznalat utan leirom velemenyem ebbe a samsung istenito forumba, az LG W2363V monitorrol :P
az alapbeallitasok nem igen tetszettek: tul eles votl a kep, ami miatt eros feher hatternel a fekete apro betuk zoldes aurat kaptak. tul eros volt a feny es a szinek is tul elenkek voltak szamomra.
viszont sok szoszmotoles utan sikerult beallitanom szamomra tokeletesre. ehhez igenybe vettem a windows7-be beepitett display calibration eszkozt + cleartype kalibralast is.
gyonyoruek a szinek, fenyeroben rendesen van tartalek, zoldes aurat sikerult teljesen eltuntetnem a megfelelo kalibracioval + sharpness 3asra vetelevel. bevilagitasnak nyomat sem talaltam. autobrightness funcio nagyon szuperul mukodik, teljesen eltalalja a kivant fenyerot.
amit meg nem votl alkalmam kiprobalni az a tru light es a tru surround funkcio, meg vennem kell egy jack-jack audiokabelt. de ezek a funkciok ugyis csak extrak.
osszesegeben nagyon megvagyok elegedve a valasztasommal. batran ajanlom jatekhoz es film nezeshez. a megfelelo bekalibralas eltartott egy darabig, de halisten ezt eleg egyszer megcsinalni:)
meg egy trukk amit hasznalok filmnezeshez, hogy a gammat leveszem a legalso fokra (-50) igy szinte tokeletes feketet kapok.
az RTC-t nem ajanlom alaphasznalatra bekapcsolni, mert savosodast vettem eszre videoknal vele. -
#9558 Köszi! -
#9557 Samsunghoz van, másról nem tudok nyilatkozni. -
#9556 DVI kábel tartozék szokott lenni ezekhez az új monitorokhoz? -
#9555 Hm, hát ahogy nézem, pedig DVI is van rajta. De tényleg gyanúsan olcsó... -
mochee #9554 http://www.aqua.hu/23-acer-v233habd-lcd-monitor-fekete-97683.html
http://www.acer.hu/acer/product.do?link=oln85e.redirect&changedAlts=&kcond48e.c2att101=-1&CRC=2759084358#wrAjaxHistory=0
A második linken több info van róla, elméletileg okés a monitor? Persze azért valahol megnézem előtte. -
#9553 Nézd meg, megjelenítőt csak így vásárolj. -
#9552 acer? 38ért 23" fuuuhd? gyanúsan alacsony az ára sztem. -
mochee #9551 Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, de túl sok pénzem nincsen rá, ezért kinéztem a 23" Acer V233HABD LCD monitort. Ezt már 38 000-ért meg lehet kapni,
Válaszidő : 5 ms
Felbontás : 1920 x 1080 pixel
Kontraszt arány : 80000:1 dinamikus kontrasz
Fényerő : 300 cd/m2
Látószög H/V : 160°/160°
Csatlakozó : D-Sub, DVI
Mi a véleményetek? Megéri ezt megvennem? -
zozox333 #9550 Nagyon köszi a választ!
Természetesen a többieknek is! -
BenceYCE #9549 Viszont jól elfelejtettem, hogy kérdezzek is. Van valakinek tapasztalata FPS játékkal LCD tévén? Mennyire megoldható dolog ez rajta? Csak azért kérdem, mert ugye a kijelző frissítések már eléggé kecsegtetőek, de az input lag-gal nem tudom, hogy hányadán is állnak ma ezek a tv-k. Elég jó az elektronikájuk, hogy hozzák a monitoroknál is elfogadható szintet, vagy pörgős játékokat el kell felejteni, mert nem erre találták ki? -
BenceYCE #9548 Itt a 8. helyen áll egy olyan darab amit személyesen is megtekintettem, lévén span olyat vett. 2 db Samu előzte be ami nem ép ez az árkategória, LG-ből meg egy se. A 22"-os mivolta miatti kis (0.25-ös) képpontméreten kívül nemigen találtam benne kivetni valót. Viszont tűéles a képe. Tehát nem lebecsülendő alternatíva, mert a Samuk cefet drágák.
G2420HDBL
2494HS
És bár elírták a fényerőt, mert nem a ma már elvárható 300 cd/m2, hanem "csak" 250, de ehhez hozzá tartozik, hogy az emberek általában 150-et használnak, és míg a hagyományos CCFL pár év után veszti a fényerejét és a fehérségét, besárgul, addig a led évtizedek alatt veszít 10-20%-ot a fényerejéből és 0%-ot a színhűségéből. Tehát nem rosszabb semmivel sem. -
#9547 a BenQ BenQ mivoltja igazából a negatívum :)
én is a helyedben inkább a Samsung 2494HS-el szemeznék.