14419
  • Solten
    Full HD-ban a FIFA-nak lazan futnia kell az 5770-el...
  • kifli
    nekem e8400+hd5770 társaságában minden játékom fut tökéletesen, max felbontáson (1920x1080) max beállításokkal
  • SötétBarom
    Teljesítménybeli problémák nem függenek össze a monitoroddal. :D Hacsak ugye nem fullhd-ban akarsz futtatni dolgokat.
  • stickfa
    Az ,az igazság,hogy fogalmamam nincs milyen drivert használok!
    elég amatőr vagyok ebben(is)!
    Ezt hol nézhetem meg,vagy hogyan változtathatok ezen?
  • Solten
    HD 5770-el szaggatott a FIFA, ugye ez valami vicc? 10.2-es drivert hasznalod?
  • stickfa
    Na, megvettem az Acer v233 HABD monitort!
    TuDom,most felszisszennek a Sam rajongók,de nem volt sok pénzem.
    Ezt 38 ezerért vettem,full hd-s,dvi-d csatlakozós,23".
    Amit előzőleg kinéztem lg full hd-s 58 ezer ft,és sam 2494 hs kb 58 ezer ft.
    Tehát 20 ezer ft különbség,így nincsenek nagy elvárásaim!
    Egyenlőre csak divx-es film volt kéznél,azzal elmegy,kellene már egy hd-s is!
    A fifa 10-el nagy felbontáson szaggatott,így a minimális 800x600-tól kettővel felette nyomtam!
    Furcsáltam,hogy elvileg elég jó a géped,de akadozik "szépen".
    pl. a cpu athlon -II 630 x4 am3
    memória 4 gb/1333mhz
    500gb hdd
    vga asus 5770 1gb pci-e
    az alaplap,ha fontos:
    MSI 770-g45
    A gondom az,hogy így sem tartottam gyorsnak a gépet,pl az internetnél,de miután az új 23" monitort életbe léptettem,már totál lassú!
    Fel vagyok háborodva!
    Milyen géperőművet kell már vásárolni ahhoz,hogy egy átlag user elboldugoljon valahogy!
    Most ez normális,törődjek bele,vagy van valami megoldás a gyorsításra?
    Hogy a monitorról is mondjak valamit:
    - a színei megfelelőek(nem kiemelkedőek),talán még kalibrálni kellene,mert túl világosnak tűnnek!
    Most jut eszembe,hogy amikor a 17" Acer monitoromat használtam,akkor is beszaggatott a fifa és nem a legnagyobb felbontáson volt!!!
    HELP!!!
  • Solten
    Jah. 300 korul. Viszont ez a szinten LED-es Dell G2410 se rossz (£247 - scan):

• Solten
    Igen, arban szepen elhelyezkedik a "hagyomanyos TN" es az olcsobb IPS panelek kozt. Panelja viszont brutaljo. Egy esetben jobb is mint a PVA:

HP2465 PVA Panel:

Samsung XL2370 panel:

• pxxl
    faszájos, de 80.000 ft :(
  • desigo
    szép nagyon
  • bertino
    ez van 300 font felett ?
    valami ledest néztem ki én is, csak nem volt rá péz :|
  • Máté94
    Kéne. De 27-be:DD
  • Solten
    Samsung XL2370

LED-es hattervilagitast kapott, amit lehetett a TN panelbol kiacsarni, azt veghezvitte ennel a termeknel a Samsung. Felsokategorias cucc. Egy remek teszt rola: link

Ipon elemzese: link
  • gabeone
    Köszönöm a segítséged! A megoldás a 16:10 arányhoz illő felbontásban rejlett. Ezt a felbontást a monitor auto módon be tudja állítani magának, de a 16:9 aránynak megfelelő felbontással nem tud mit kezdeni.. Későn jöttem rá, mert a windows csak 1600*900, illetve 1024*768 felbontást ajánlott. Üdv
  • BenceYCE
    Az nVidia menüjében kell legyen tologatási lehetőség, bár nem értem, mert bármilyen felbontást ki kellene neki tolnia natív alatt széthúzva.
  • gabeone
    Dsub a bemeneti mód, de ezt a felbontást sehogyan sem bírom módosítani. Testvéremnek 22" ugyan ilyen monitorja van, nála szintúgy nem boldogulunk a kisebb felbontással. Auto módon megpróbálja beállítani a rendszer a képet, de nem tudja. Annyira el van tolódva a kép bal irányba, hogy a képernyő bal oldala már a monitor jobb oldalán jelenik meg. A hagyományos crt monitorokat könnyedén beállítottam, ezzel a crtvel viszont nem lehet.
  • Gascan #9730
    Sziasztok.. .van egy 5 éves BENQ FP71G+ monitorom... az utóbbi időben kezdett el olyat csinálni, hogy néha berezeg a képernyő egy pár perc erejéig... aztán elmúlik.... olyan mintha a HZ felére csökkenne...

Ez jelentheti azt, hogy már az utolsókat rúgja?

Pár hete volt vele olyan gondom, hogy valami a monitor alaplapján elromlott, és egyáltalán nem kapcsolt be.. el kellett vinnem szervizbe ahol fél óra alatt megszerelték.
  • BenceYCE
    Más-más megoldás kell ha DVI-HDMI kábellel kötöd össze a gépet és megint más ha D-SUB-bal. D-SUB-nál beállítod és nyomsz a monitoron egy auto gombot és a képet a monitor beigazítja. Digit kábelezésnél sima beállításnál az asztalon jobbklikknél ugyan így be kell, hogy állítsa, míg az nVidia panelnél lehetőséged van a natív megjelenítésre, pl: full hd monitornál lekap 28-28 pixelt a sorokból, 320-320 pixelt az oszlopokból, így kapsz 1280x1024-et.
  • BenceYCE
    Ez az, hogy nem mindegy. A 40-60 ezres kategóriában nem kapsz TN-nél jobb panelt, tehát marad a botrányos betekintési szög, a színek torzulása 2 vagy annál több főnél. A pivot módot is tessék hanyagolni TN panelnél, mert alulról iszonyatos színtorzulások vannak, még inverzzé is válthat a kép. Így a képernyő függőlegesre állítása felejtős. Laptoposok tudják miről beszélek.
  • gabeone
    Létezik, hogy egy 24" Benq Full HD monitorral képtelen vagyok automatikusan és manuálisan is 1600*900-as felbontásba tenni a képernyőt? Én a menüben képtelen vagyok beállítani és a monitor automatikusan se tudja belőni a képet. 1920*1080 felbontás esetén az auto beállítás tökéletes, 1600*900 esetén pedig a képernyő bal oldala hiányzik a monitorról. Mint a régi monitoroknál a képernyő beállításra nincs széthúzás lehetőség. Ugyan van egy Pixel Clock menü de látom, hogy ez valamilyen más célt szolgál. Tudtok valamilyen megoldást javasolni nekem? Köszi előre is!
  • Kotosy
    Köszönöm a választ. Akkor végül filmezésre mindegy hogy TV vagy monitor (talán a TV még jobb is) játék esetén a késleltetés miatt jobban járnék a monitorral... De belegondolva hogy milyen sokat játszom. xD Szinte semennyit. Elgondolkodtató dilemma. :) Mindenesetre tényleg köszönöm mindenkinek a válaszokat. Azthiszem körbeszaladgálok és személyesen veszem szemügyre a jószágokat. :)
  • BenceYCE
    A TV nél beállítás kérdése. A TV-knek általában jobb a betekintési szögük, és itt most nem a TN paneles TV tunerrel szerelt monitorokról beszélek. A TV-knél a problémát a képjavító áramkörök jelentik. Ezért érdemes a dedikált pc portra kötni a pc-t és a módok közül a pc módot kiválasztani. A legnagyobb problémát a bemeneti jel késése jelenti (input lag), az is inkább pörgös játékoknál, CoD pl. Az egér mozdulataira lassabban reagálnak a tv-k, ezért ki kell kapcsolni mindenféle képjavítást és a game módot választani. Sajnos ettől függetlenül óriási eltérések lehetnek tv és tv közt. Tehát ha ilyen játékra is szeretnéd használni a tv-t érdemes letesztelni vásárlás előtt. Még egy tipp. Ha nem dedikált pc portra kötöd hdmi-vel a gépet a tv-re, hanem analóg d-sub csatival, akkor a késések minimálisra csökkennek, legalábbis én ezt vettem észre. Ilyenkor a képalkotást teljesen a vga karid vállalja magára.
  • Kotosy
    xD Jó értem én hogy vannak vele ilyen problémák, de ha mondjuk egy ~60cm-es monitor és egy ~60cm monitor között kéne döntenem, akkor nem tudok dönteni... a TV-ről nem jó szöveget olvasni a monitorról meg jó?
  • SötétBarom
    TV fura. Én használtam egy nagyon rövid ideig a 106os tvmet monitornak, mert kurvára örültem neki, hogy milyen kurva nagy, de kanapéról olvasni a fórumot kurva fárasztó a szemnek. Én a helyedben maradnék a monitornál.

Ha közel van hozzád, akkor meg nem látod át, és forgatnod kell a fejed, böngészés közben :D
  • Kotosy
    No, még nem rendeltem meg a monitort. Mert szöget ütött a fejembe, hogy tulajdonképpen én TV-vel vagy monitorral járok-e jobban? Biztos, hogy hülye kérdés, de mi a különbség? Csak azért kérdezem, mert most kapnék 82cm-es TV-t a monitor árán... Előre is köszi a választ, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a különbség... :)
  • Solten
    Teljesen jo kerdes. Specifikacio tekinteteben tokugyanazok. Kerdes meg akkor hogy miert nem a nagyobbat veszed? :) Annyi meg hogy a 2433L-23.6"-os, nem 24".
  • Gundark 1 1
    Megint kérdezek :) Már elhatároztam magam a 2333SW mellett. Nézegettem a többieket is. Van ez a 2433LW. Gyakorlatilag ugyan annyi mint a 2333. Pedig ez 24es . Mi a trükk? Mitől annyi egy 24 mint egy 23?
  • fery02
    Nagyon jó monitor, engem is itt beszéltek rá. :)

Bár nekem egyedül épp ezek a dolgok nem teljesen tetszenek, amik feljöttek most témának, pl ez a látószög meg a dönthetőség.

De végülis a látószög annak is betudható, hogy én világéletemben CRT-s voltam és számomra még szokatlan ez az LCD-s világ és még szoknom kell, hogy ha picit is fentebbről nézem, már világosodik, alulról nézve meg fordítva.

Dönteni meg ezt a fajtát elég határozottan kell, mert ilyenkor tulajdonképp egy fémlemezt hajlít az ember, de nem kell miatta aggódni, elég masszív fémlemez.
  • Kotosy
    Ugh, az szuper. :) Akkor még alszom rá egyet és holnap lehet meg is rendelem, már nincs kedvem tovább teketóriázni. Meg vagyok győzve. :) Köszönöm a segítséget.
  • pxxl
    Látószög (H/V) 170° / 160°

ha felállok, kb hasmagasságban van a monitor nekem, és rendesen látom a színeket. néha a fehér megy át rózsaszínbe, meg a fekete zöldül, de akkor már közel vagyok hozzá.
    az ágyam az kb 3 méterre van a monitortól, és egyáltalán nem látni semmilyen változást a színeken.
    jah és lehet dönteni, meg fordatni is.
  • Kotosy
    Áh, köszönöm. Ez elég határozott volt. :) A noti előtt ücsörögve még az jutott eszembe, hogy ezeknek a monitoroknak milyen a betekintési szöge alulról? Tehát ha ágyból nézem a filmet (miért ne?) akkor előre kell döntenem a monitort (tényleg lehet ezt előre dönteni?), hogy lássak valamit vagy ez már megoldott dolog és nem sötétedik a kép alulról nézve? Remélem érthető voltam. :) Előre is köszi a választ.
  • pxxl
    samu 2494HS :)
  • Kotosy
    Sziasztok! Egy jó féléve a segítségetekkel tudtam venni egy jó notebookot, most újra hozzátok fordulok csak most monitor vásárlás ügyben. Szeretnék venni egy 23-24" nagyságú FullHD monitort. Főleg filmezésre használnám, de néha játékra is. Az a gond, hogy annyi féle monitor van, amik alig különböznek egymástól, hogy minél többet gondolkozom annál inkább összezavarodok. :) Egyik gyártót sem részesítem előnyben, tekintve hogy az utolsó monitoromat egy jó 6-7 éve vettem, azóta meg valószínűleg változott a világ. :) Ahogy nézegettem az árakat (LINK) 40től a csillagos égig terjednek. :) Én egy 60ból szeretném megúszni a dolgot, de azért hulladékot sem akarok vásárolni. Mit tudtok ajánlani?

ui.: Jó lenne ha HDMI bemenet lenne a monitoron. :)
  • Solten
    Méretre szabott Dell és Asus monitorok

• Lacika 79
    Még mindig semmi hír a P2270HD samuról :S
  • Gundark 1 1
    Megint kérdezek :) Már elhatároztam magam a 2333SW mellett. Nézegettem a többieket is. Van ez a 2433LW. Gyakorlatilag ugyan annyi mint a 2333. Pedig ez 24es . Mi a trükk? :)
  • bertino
    én szervízbe vittem, 2 hét alatt kicserélték tán a tápját asszem.
  • Solten
    En sem, probald ki a gyari oldalrol letoltheto drivert: link. Kicsomagolod, van benne egy ICC profil.

#9696: probald ki Te is a monitorodhoz (Samsung oldala...).
  • Solten
    Van benne valami, de a gyari beallitasnal meg mindig jobb lehet, vagy annal amit a Magic Tune-el osszehoz az ember. En a notihoz toltottem le a PH-rol kalibralt profilt, durvan jobb lett a kepminoseg.
  • Solten
    link