14419
  • Dobronski
    Én addig nem veszek TN panel-nél jobb monitort TV-zésre, amíg a filmek 80%-a 640x480 és társai.... egyszer néztem HD-ban filmet, fantasztikus volt, de még az sem fullHD...
  • Dobronski
    Ha nem gond, bemérhetnéd.
  • Gascan #9904
    Mondjuk egy 22" monitoron.. lehet 1280*1024-felbontásban játszani?

Olyan 130-140 Euróig miben gondolkodhatok? Monitor választásnál milyen paramétereket érdemes figyelni?
  • Solten
    XL2370 teszt (#9734). Sokkal homogenebb a kepe egy hagyomanyos TN-hez kepest, ugyhogy szerintem sokat dob rajta.
  • BenceYCE
    Mostanában kezd bennem megfogalmazódni, hogy asztali monitornál a TN panelen nem sokat dob hogy LED-es háttérvilágítást kap vagy sem a kijelző. TV-nél már látok különbséget, de egy asztali monitor vásárlásakor sztem elhanyagolható tényező, hiszen egy 22-24"-os kijelzőt nem a high-end filmnézéshez vesz az emberfia. Így az előnye a tartósabb fényerő, az alacsonyabb fogyasztás fontosabb lehet, mint a szebb fehér és az esetlegesen szebb fekete. Bár a Benq-knál nem vészes az árkülönbség, egy Samunál azért lehet, hogy inkább a nagyobb képátlóra és jobb panelre költeném a plusz lóvét.
  • BenceYCE
    Acerek elég gány paneleket szoktak birtokolni. Megmondom őszintén sosem volt dolgom Acer kijelzővel, így én még Benq-t is hamarabb vennék. Bár szó se róla, mutatós darab.
  • BenceYCE
    A fényerő szabályzása valóban befolyással van a fogyasztásra, de folyadékkristálynál a panel csak megpróbálja kitakarni teljesen a háttérvilágítást (paneltől függően több-kevesebb sikerrel), hogy ne jusson át fény. Ebből lesz a fekete szín. CRT-nél és plazmánál értelem szerű a dolog, de az LCD-nél erről sztem szó sincs, vagy valamit nagyon rosszul tudok. Ha gondolod bemérem fogyasztásmérővel, de sztem nem sok értelme van, akárcsak a képernyő kímélőnek.
  • SzocsA
    erről vlakinek valamilyen tapasztalatai véleménye? játékra jó?
    Acer S243HLbmii
  • desigo
    2433LW vagy esetleg P2450H -t vennék most de az pár ezressel drágább
  • reax
    értem, köszönöm a helpet

-te melyikre szavaznál a három kiválasztott közül?-
  • desigo
    ugyanolyan hibátlan képe lenne
    a DVI kimenet is digitális mint a HDMI csak utóbbi hangot is vihet
  • reax
    Egy kérdés még lenne hozzá.
    Ha az utolsót választaná és megakarna nézni egy HD filmet attól, hogy nem HDMI-n hanem csak DVI-n lenne csatlakoztatva a kártya attól még ugyanolyan szép képe lenne?
  • reax
    Igen ezt láttam, de még ott sem tudunk dönteni, hogy melyik lenne a legjobb

B2230W ~ 43eFt (22col 1680*1050)
    2333SW ~ 47eFt (23col 1920*1080)
    2433LW ~ 46eFt (24col 1920*1080)

Szerintetek? Én a legutolsóra szavaznék (Bár az ilyen kontrasztarány meg ilyenekhez nem értek). Amúgy egy ismerősöm kérdi játékra meg filmnézésre kellene.

• desigo
    üdv

Monitorokat már nem érdemes javítgatni,főleg ha már 5 éves.
  • reax
    Sziasztok

Szükségem lenne a lehető legjobb monitorra maximum 50ezer forintig, nem szükségesek extrák (usb, audio, stb) csak tényleg képben technológiában minden adatban a lehető legjobb legyen ennyi pénzért.

Nagyon Köszi
  • Gascan #9890
    a monitor alaplapjára gondoltam ...
  • Gascan #9889
    Sziastzok... Van egy 5 éves BenQ FP71G+ LCD monitorom és az utóbbi időben elkezdett néha-néha eléggé rezegni a képernyő..meglehet ezt javittatni?

Három hete volt olyam gondom vele, hogy nem kapcsolt fel.. elvittem szervizbe ahol azt mondtak hogy az alaplapon volt valami gond, de megcsinaltak. Azota veszem eszre hogy komolyabban rezegni szokott.
  • Solt
    Na, ha már a fényerő szóba jött... nála 100%!!! :D ( LG 2242T )
  • fery02
    Ahhoz képest már eléggé kezdek hozzászokni és bizony már éjszaka játszva valami csunyával, lassan érzem, hogy mintha jobban elgondolkoznék, hogy "most bemerjek-e menni abba a nagy sötét szobába?" :)
  • pointer4
    Elvileg biztos nem.
    A háttérvilágítást az LCD panel kitakarja, a háttér változatlanul világítva marad. Ez a fekete, pont emiatt nincs jó feketéje sajnos az LCD technológiának, mert a kitakarás mértéke nem tökéletes.
    Legalábbis, ha a fekete háttérre utalt BenceYCE :D
  • Dobronski
    Elvileg kevesebbet fogyaszt a háttérvilágítás miatt.
  • BenceYCE
    TV-zéshez és mozizáshoz is használok hangulatvilágítást, így annyira nem érzékeny rá a szemem.
  • BenceYCE
    Mármint a feketét minek?
  • BenceYCE
    CRT-n van még jelentősége, de LCD-n minek?!
  • Lacee86
    Én csak a Total Commander hátterét állítottam át feketére. 15% nekem már picit sötét amúgy.
  • pxxl
  • Dobronski
    Én 15%-on szoktam, és fekete háttérrel. (save the planet)
  • Lacee86
    65-ös fényerő?? 25-30...
  • tmisi
    Engem még a kis monitorok (otthon 19'' wide, cégnél 17'' normál) is fárasztanak néha, gondolom a fényerő miatt. Cégnél sokat bámulom az Excelt/Wordot. Pedig le is van véve a fényerő vagy 65%-ra.
  • Higany
    Jah! Igazad van. Én is egy meglévő Samu 920n mellé vettem ezt a p2470HD-t, de csak azért mert bazi nagy az asztalom és tudom eléggé messze tenni és hát nem árt ha van két monitor, mert nagyon sokat segít, ha dolgozok.
  • BenceYCE
    Monitorból van. A látószög egy bizonyos méret fölött zavaró. Ezt érzékeled akkor is, amikor a moziban az első sorban ülsz. Kapkodni kell a fejedet minden hova, mert nem látod a kép egészét. Nekem van lehetőségem arra, hogy távolabb tegyem a monitort/tv-t egy átlag íróasztal adottságaihoz képest, ezért inkább 24" fölött gondolkodok. Sajnos húzósabb az ára, viszont a szemtengelyeimet nem fárasztom azzal, hogy órákat ülök egy fél méterre lévő monitortól és keresztbe állítom a szemeim.
  • Higany
    Ma jött meg a P2470HD-m! Nagy királyság! Főleg, hogy ingyé volt! Csá!
  • Sly06
    köszi a válaszokat..... :)
  • Lelouch
    Játszani és filmet nézni is elég sűrűn szoktam, úgyhogy akkor úgy néz ki kell :D
    Ja és ebben az esetben, még mely tulajdonságokra kell odafigyelni?
  • Higany
    Én meg P2470HD-t.
  • N1ggA
    Ugyanez volt a dilemmám, én a P2470H-t rendeltem meg, még nem jött meg.
  • Dobronski
    Monitorban, mellben olyan nincs, hogy nagy.
  • Torzonborz
    Srácok szerintetek melyiket lenne érdemes beszerezni :
    Samsung 2494HS vagy P2470H ?
    Melyik tud többet vagy melyik a jobb ? Személyes tapasztalat van ezekkel kapcsolatban ?
  • pxxl
    íróasztalra 27"-os monitort? :) 24-es is néha nagynak tűnik