14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#9946 És milyen érdekes, hogy pont, hogy a Ledes LCD megjelent, a plazmáknál most találtak valami nagyon szuper új foszforréteget, aminek fele annyi energiára van szüksége ugyan akkora fény kibocsájtásához :D 42"FullHD plazma 185W ról 135W ra csökkent. Tudnám ez a foszforréteg eddig hol az anyám picájába volt :D
Egy 50"-os nál meg 280W-ról 180W ra.
De ez annyira szánalmas ha belegondolok, házimozi meg gagyi ha 7x100W nál gyengébb :D
Ha a porszívó kevesebb mint 1500W az tuti szar, 2kW-os vasaló meg gyengus.....
Videó kártyákról, meg pc tápokról nem is szólva :D 800W nál gyengébb mikró szintúgy :D Fogyasztói társadalom a javából.... :D -
#9945 az modernek annyit nem fogyasztanak, ésha valami sötétebb filmet nézel akkor még takarékos is :)
Lcd folyamatos háttérvilágítás miatt nagyából folyamatosan ugyanannyit fogyaszt, egy plazma meg attol függően, mennyire világos a kép. Pont nemrég néztem ennek utána, és már nem fogyasztanank sokkal többet mint az lcd-k (bár most a ledes háttérvilágítású lcd-vel már más a helyzet) -
#9944 Az csak a Samsung-LG-re vonatkozott :D
20%-al fogyaszt többet egy vele egyforma LCD-nél :D , amelyik normális. -
#9943 De tok jol be lehet veluk futeni egy kisebb lakast... -
#9942 Kösz a válaszokat! Még annyi lenne a kérdésem, hogy a fényerő és kontraszt minimum mennyi legyen? -
#9941 sokat fogyaszt :) asszem be is akarták tiltani egy időben az árusítását -
#9940 a tv-k is annyit tudnak. (általában) -
#9939 8 ms sem számít sokat... -
#9938 Akkor kérdezek: 5 ms válaszidő már soknak számít filmnézésnél? -
BenceYCE #9937 Próba, szerencse, bár a monitorokon egy kivételével csak bemenetek szoktak lenni :) -
testarossa94 #9936 Sziasztok!
Kérdés: Egy sima VGA kimenetes LCD monitort össze lehet kapcsolni egy DVD lejátszóval sima SCART/VGA átalakitóval? Vagy ez csak projektorokhoz jó? -
Dobronski #9935 Plazmával mi a baj? Legjobb... -
Inquisitor #9934 Benq G2420HDBL, igaz 45K, de ez LED-es, ami esetleg a fogyasztásnál meg nem mellékesen a kontrasztnál számíthat ... -
BenceYCE #9933 Hasonlítsd össze árban a Samuval, aztán vacillálj rajta, de én is mint sokan mások azt tanácsolom, hogy hasonlítsd valamelyik másik monitorhoz. A legjobb ha sok van egy helyen, úgy hamarabb végzel :) -
BenceYCE #9932 Ezt már nem is akartam írni, mert span is 3 napos pixelgarival vette, de már nincs kedvem azt írni, hogy de van rá, csak nem mindegy, hogy hol veszi az ember, mert az megint csak egy támadási felület. -
BenceYCE #9931 ÖÖÖ, olvasd el még1x. A LED világítással a projektorok fognak érni valamit :)
Ha rásüt a nap az már a másik véglet, de annál meg már végképp semmi keresni valója plazmának vagy projektornak. Másrészt egy xVA vagy IPS panelnak mióta szar a képe?
Délután dolgozok, délelőtt mozizok. Hát a motoros vászon mellé lehet, hogy nem de amikor 1 gurigába fájt a házat körbeablakozni, nem szívesen fizettem volna ki a 100%-os redőny felárat. Bár igaz a HE-be belefér a +1 misi, hogy sötét legyen a farokhosszabbításhoz. :) -
#9930 hát nem tudom, olvasgattam és én vennék BenQ monitort ha szükésen állnék de ha nem akkor is megfontolnám így 35k környékén -
Inquisitor #9929 "Nyavajoghat itt bárki bármilyen 3 napos pixelgariért, hogy a BenQ-n nincs, ..."
OFF: Pár héttel ezelőttig én is így tudtam, de egy hírnél a LED-es BenQ témában többen írták, hogy ők bizony így vették. Ezek szerint nagyon nem mindegy hol veszi meg az ember. -
#9928 Kinek mi a véleménye a BenQ 22-24"-os monitorairól olyan 35-40eFt környékén? -
#9927 Nem értem, hogy ez most hogy a jön ide? A High-End az High-End, azt nyugaton se veszi meg mindenki. És itt keleten is eladható. Amúgy a LED-es háttérvilágításnak annyi az előnye, hogy vékonyabb lett kijelző, és kevesebbet fogyaszt. Attól még a képe ugyan olyan szar.
Ha rásüt a nap, semmit sem fogsz látni belőle.
A Házimozi alap hogy sötétben van. Meg ha dolgozol munkahelyen, akkor egyértelmű, hogy tévét csak este tudsz már nézni.
LCD TV nek a fehérje este, olyan mint elemlámpa fénye, vakít, ha lejjebb veszed a fényerőt, elcsesződnek a színek. Lehet még nem láttál elég, jó minőségű kijelzőt, hogy ez feltűnjön.
Amúgy a motoros vászon mellé, egy redőny nem drága mulatság. Még itt balkánon sem :) -
BenceYCE #9926 Igen, rettenetesen fejlődnek! Ebben az évtizedben pl. a 3D fogja megváltoztatni az emberek életét. Hagyjuk már! A TV-knél erőltették a digit műsorvételi lehetőségeket, aztán rájöttek, hogy a bérelt set top box-szokkal jobban járnak az emberek. Most meg feldughatod az analóg jeljavítókat, mert megszűnik az analóg jel, feldughatod az mpeg4-et, az USB portot, a DVB-C, DVB-T, DVB-S dekódolót, meg mindent, mert a média centerek veszik át a helyüket. A TV meg marad kijelzőnek. Komolyan lecseréled a 200k-s TV-det, mert nem támogatja az x264-et? Egy vicc az egész. -
BenceYCE #9925 Szerintem ne nevezzük HE cuccnak azokat amikhez vaksötétet kell, hogy kijöjjön a kép szépsége. HE, de csak este? Viccesen hagzik. Talán LED-es tech elterjedése után fog valamit érni a a projektor, de ez az izzócsere elég vicces, akár csak a fényerejük. Másrészt azt hiszem félre értettük egymást, mert ha valóban HE élményre szomjazok, elmegyek egy moziba, hiszen a saját HE cuccaim árán több generáción át járhat a családom moziba. Tehát nem a technika terén indulok el amikor a legjobbat keresem, hanem figyelembe veszem az árat is, lévén közép- kelet európai vagyok, nem pedig nyugat európai. Nem érzem hosszabbnak a péniszemet ha birtokosa vagyok valami HE cuccnak, így kicsit földhöz ragadtabban közelítem meg ezt a témát. Egy kicsit mosolygok a gazdagok problémáin, de főleg röhögök, amikor presztizs kérdést csinálnak dolgokból. Erről jut eszembe ez. Szakadok a röhögéstől a kifordult értékrendeken :) -
BenceYCE #9924 Elég jók az ötletei az LG-nek, pl lan-os monitor, meg minden, de szerintem ótvar szarok. Igyekszek a két nagy kóreait elkerülni, de néha tényleg csinálnak ellenállhatatlan modellt. -
BenceYCE #9923 Hát egy kicsit nézz szét a TV-k táján, hogy mekkora márka az LG. A nagyobb áruházakban a felső sor design elemeit LG szarokból teszik össze. Ehhez képest span BenQ E2200HD-ja még a Samsung 913N monitoromnál is szebben van össze téve, a képminőség meg magáért beszél. Nézd meg, hogy itt hol és milyen LG monitorok kezdődnek. Nem vagyok az LG ellen, mert 2 klímám is van tőlük, de monitort az életbe többé nem vennék tőlük. Nyavajoghat itt bárki bármilyen 3 napos pixelgariért, hogy a BenQ-n nincs, amikor webes rendelésnél 8 nap a vevő elállási joga. Átlag felhasználóknak szánt monitoroknál szerintem a BenQ nagyon is jól kavarja az álló vizet. A samsunggal csupán egy bajom van, mégpedig, hogy DRÁGA! Ne felejtsük el, hogy az LG és a Samsung két kóreai óriás, de még a japán márkáknál is drágában akarja elpasszolni a cuccait, amikre már rá lehet fogni, hogy innovatív meg korszerű. TV-knél a B650-esét a Samunak Istenítették, pedig a végén kiderült a turpisság. A készülékek 30%-át ha normális panellel szállították, míg a maradékba okádék kijelzőt raktak. Egy BenQ-tól vagy Acertől, még csak-csak elnézném, de nem a Samsungtól. A TV-i még a Philipsnél, Sonynál is szarabbak. Megmondom őszintén, hogy a Samu prémium kategóriában is készít monitorokat, de ezek is legfeljebb egy EIZO-hoz képest olcsók. A minőségükről meg ne beszéljünk, mert ott is voltak már érdekességek. -
#9922 Esetleg ez: link -
tmisi #9921 Hát ahogy fejlődnek a monitorok is, 3 év múlva úgyis másikat veszel. -
#9920 Ár és méret függvénye.
Ha sok pénzed van és nagyot akarsz, a besötétítés meg nem probléma, akkor DPL-s projektort, egy jó kis Sim2-őt pl.
Ha kevesebb, akkor Pioneer, vagy Panasonic plazmát.
Azt a megjegyzést hogy "A plazmákat meg szerintem hagyjuk.", meg elnézem egyszerű tudatlanságnak/tájékozatlanságnak. -
#9919 barmelyik tipusnal elofurdul, masik oldalon samsungot szidtak ugyanezert... -
#9918 olyan kerdessel fordulnek hozzatok, hogy jatekra (hat hulyen hangzik de ha idom engedi inkabb jatszom) megfelel ez a szepseg?
SAMSUNG B2330H
rugalmas vagyok, tehat amennyiben tudnatok ilyen arfekvesben valami jobbat mondani vagy esetleg kisebb meretu de jobb minosegut ajanlani azt szivesen vennem :)
koszonettel -
#9917 Mert kicsi.
LG-t meg azért nem veszünk mert nem bír ki 3 évnél többet. Enyém pl. 1 hónappal a gari idő lejárta után megadta magát és nem én voltam az egyetlen.
Én BenQ-t se vennék. -
#9916 már nem azért de 22"-on mért is nem veszünk FullHD-t? -
#9915 Hát ez tényleg elég LOL. -
#9914 BenQ belefer de LG nem?! na ne vicceljunk...
-
BenceYCE #9913 Érdekelne, hogy mit ajánlasz HE filmnézésre :)
Mert biza egy vászonra sem cserélnék LCD TV-t. A plazmákat meg szerintem hagyjuk. -
BenceYCE #9912 DVI vagy HDMI kábeles összekötés esetén igen. Nézz körül a korábbi hsz-ok közt, ajánlottak itt már párat. Írd fel cetlire, menj el a boltba és nézd meg őket.
Általánosságban röviden:
------------------------------
-DVI vagy HDMI port nélkül nem veszünk monitort
-22"-ban nem veszünk FullHD kijelzőt, csak 1680x1050-es felbontással
-Ebben az árkategóriában csak TN panellel szerelt monitort kapsz, így jól nézz utánna, hogy melyiket veszed, mert van bővel elcseszett tipus
-Samsung egy hangyaf@sznyival jobb vétel mint mondjuk a többi
-Esetleg belefér a BenQ
-LG-t nem szeressük
Ha kihagytam vmit, majd toldják ide a többiek. -
BenceYCE #9911 Hmm. Fenébe! Hiányzik róla a VESA falra szerelhetőség. Pedig szívesen megnéztem volna azokat a betekintési szögeket. -
#9910 High-End filmézésnél szóba se jöhet LCD TV :D
Az, hogy mi világít hátul, fotontorpedó, vagy máglyarakás, meg tök mind1, ha az előtte lévő panel béna. -
#9909 sajna nem hiszem h tudna játszani akkora felbontáson
-
#9908 azon kívül hogy 22"-os fullhd, semmi baja :D nemtom hogy mutathat 1680-as felbontásban.
teszt -
#9907 Ismerősömnek keresgéltem még monitorokat és találtam ezt: Samsung SyncMaster P2250
Igaz, hogy ez csak 22"-os nem mint a 2433LW viszont az ára egész baráti ~ 41eFt
Főleg játékra lenne (kb. 1680*1050-es felbontáson), illetve filmnézésre amit ugye a kijelző maximális felbontásán tenne meg.
Mi a véleményetek róla?