14419
  • pointer4
    120K lesz a 3D Blu-Ray :) És 40K egy szemüveg, a többi adat stimmel :D
    Viszont nincs olyan felvétel/lejátszó, ami 100p ben küldené a jelet, így a tévé minek tudna 60p fölött megjeleníteni ? :D
    Majd ha filmet is vesznek így fel, akkor tudnak majd. (az egy dolog, hogy monitornak jó lenne)
    Az a 600Hz es mozgásjavítás meg marhaságnak hangzik, de sokat számít, ha gyorsan mozog valami a képen, vagy bazi sokat, ha az egész kép gyorsan mozog.
  • bajgunar
    Meg 700k a TV-re, és 80K a Blu-Ray DVD-re.
    Aztán +20k /db a szemcsire ha kell. (2-t kapsz a tv-hez)
    Nekem igazi 100 Hz-ez tv kéne, nem ez a kamu 600Hz-es csoda pixel beillesztös képjavítós parasztvakítós baromság. Vagy olyan nincs?
  • pointer4
    Amúgy voltam 3D-s TV bemutatón. Jó képe van, nem olyan homály mint a moziban.
    A szemüveg pedig aktív (kapcsolgatós) polárszűrős, rádiófrekvencián kapja a TV-től a szinkronjelet.
    És ezek a TV-k már tudnak 120p-ben, avagy 120fps-es jelet megjeleníteni :D
    Csak 1.4 verziószámú HDMI kábel kell hozzá :S , meg egy új Blu-ray lejátszó :D
  • pointer4
    Ezt a TV-knél reklámozott 100Hz, 200Hz, 400Hz, 600Hz -et érdemes nem összekeverni a készülék által fogadni tudott jel, frekvenciájával.
    A TV-n hatalmas betűkkel felírt *00Hz után oda szokott lenni írva, hogy Inteligent Motion Fame Creation vagy valami ilyesmi. Ennek azért az a fantázia neve hogy pl "100Hz" hogy a nyugdíjas is felfogja hogy neki ez a jó.
    Ez azt csinálja, hogy a bejövő mondjuk 25 frame/sec jelnél a képkockák közé tesz olyan köztes képkockákat, ami a gyatra minőségű panel hibáit korrigálva, folyamatosabbá, és élesebbé teszi a mozgóképet. Ez akár a képernyőt felosztva 12 kockára megteszi, és 12*50=600Hz. :)
    Amúgy minél magasabb ez a kamu órajel, annál jobb a mozgás a tévén. De ettől még max 60-75Hz-es frissítést bír megjeleníteni.
  • bajgunar
    BenceYCE
    Írj már pls egy pár olyan monitort - tv-t. Amit filmnézésre és játékra is tudnék használni, CoD, CoH, stb...
    Mert már nem tudom eldönteni mit vegyek.
    Már a 200Hz, meg 3D-ről lemondtam.
    De azért 100Hz és min 24" jó lenne ha meglenne.
    Másik kérdésem lenne, ha veszek egy ilyen 32"-os tft tv-t, ami full HD-s, 100Hz -es, azon az alacsonyabb felbontások hogy működnek? Mivel nem minden játékot tudnék futtatni hibátlanul full HD-ben. Aztán még azt se tom hogy az alant lévő konfig mennyire tudna tolni egyes dolgokat full hd-ben a vga miatt. Procit lassan kicserélem egy 955,960BE-re, de a vga-t majd késöbb. Ahoz több zseton kéne. A monitor meg most fontosabb lenne, mert ez bármeik percben megadhatja magát.
    Köszi.
  • efti
    Koszi a valaszt. Igazabol sajnos attol tartok felreertheto volt a kerdes az en hibambol. Nem azt szeretnem eldonteni, hogy a 24 vagy a 27"-eset vegyem e. Nincs sajnos akkora helyem a lakasban, hogy a 27"es (vagy plane egy 32"es) kenyelmesen nezheto legyen.

Azert kerdeztem ra a hasonlosagra, mivel a 27"-rol talaltam csak reszletesebb tesztet es arra voltam kivancsi mennyire ertelmezhetoek annak az eredmenyei a 24"es modelre.
  • psg5
    Üdv!
    Samsung 2243NW monitorra rákötni egy t-home-os set-top boxot szeretnék, de ha lehetőség van rá, kábelek állandó cserélgetése nélkűl azért a számítógépet is lehessen használni rajta.
    Ha jól látom, mivel ezen a monitoron csak egy d-sub bemenet van, ezért egy külső tv-tuner kell.
    Az valós, hogy van olyan tv-tuner amire rákötöm a számítógép vga menetét és ráköthetem a set-top box mondjuk dvi menetét és magát a tunert pedig a monitor d-sub menetére, így váltogathatom, hogy tv vagy számítógép?
    Ha tényleg ez létezik, mi ennek a tunernek a neve?
  • Tetsuo
    LOL :DD
  • Tetsuo
    Raadasul a 3D messze nem 3D, csupan sztereoszkopikus, kis melysegelesseggel.
  • BenceYCE
    Még szérián belül is LEHET különbség, bár egy bolt általában egy szállítmányból kap. Szerintem próbáld ki valahol és a bontatlan terméket is amit megveszel. A kijelző késlekedését megtudhatod a számadatokból, de a teljes elektronika késését semelyik gyártó nem tünteti fel. Az input lag-ot Neked kell tesztelni. Itt van egy oldal ahol elég jól össze lehet hasonlítani a jelkésést: >katt<
    Alul választd ki az Input lag vs a CRT részt, ott jól össze lehet hasonlítani. A P2470H-t és a P2770HD-t összehasonlítva a HD-k átlagosan többet késnek a H-khoz képest. Köszönhető szerintem ez a TV-s képességeknek. Szerintem így is rossz a késése, mert a 33ms input lag az 2 képkocka késést jelent. Márpedig ennél sokkal olcsóbb termékek is vannak 16ms input laggal ami csak 1 képkocka késést jelent és akkor még nem is beszéltem arról, hogy az átlagos késés sok terméknél a 3-7 ms-ot sem éri el. Így az átlag 23 ms a HD-knál lehet elég zavaró, főleg annak tekintetében, hogy ár/érték arányban a 27"-os monitorok ritka szarok. 100-ba fáj, de 140-ért 32"-os TV-t tudok ajánlani ami hozza ezt a késést, ráadásul japán, nem kóreai, a TV-s képességeihez meg kétség sem férhet, hogy jobb, túl azon, hogy már nem is a szar betekintési szögű TN panellel szerelték. Én a legtöbb TV-t vagy filmet néző embernek azt ajánlom inkább TV-t vegyen, mégpedig az amelyiknek a képe meggyőzi Őt az áruházban. A benne található fícsörökkel ne is vesződjön a digitális átállás küszöbén, a set-top boxok korában. Kijelzőnek vegye meg. A kisebb monitorok játék tekintetében jobban teljesítenek, míg a nagyobb képátlójú tv-knél ott jól szét kell nézni, ha játszani felhőtlenül akarunk rajta. 140-ért azonnal mondom melyik tv-t kell venni, saját kezűleg teszteltem input lag-ra CoD-dal, bár vásárlás előtt a saját példányomat újra tesztelném. Csak azoknak nem ajánlom akik a helyhiány miatt nem tudnak fél méternél távolabb ülni a géptől. Egyébként verhetetlen.
  • efti
    A P2470HD es a P2770HD kozott van valami kulonbseg a mereten (meg az aron) kivul?

Mekkora az a "slight lag" amit a PRAD-os tesztnel irtak? szokott neha valaki akinek a fenti monitorok valamelyike van jatszani rajta? Mennyire zavaro, vagy egyaltalan eszreveheto? Nekem most egy g2g 2ms-os Samsung 931BF van, ha ezen nem veszek eszre ilyen jelensegeket akkor a fenti monitorokon latnam?
  • pxxl
  • BenceYCE
    A TV-k 100-200Hz-e nem teszi sajnos alkalmassá a készüléket az nVidia 3D-re (vagy 3D BR-re). Pontosabban annak kéne lennie, de akad gyártó, aki a 100Hz-et is már úgy oldotta meg, hogy fekete képkockát szórt a valósak közé. Tehát nem elég figyelni, hogy eléri-e a képfrissítés a 120Hz-et, alkalmasnak kell lennie a 3D-re. Van a piacon olyan LG, ami 200Hz-es és mégsem tudja a 3D-t.

Jut eszembe, talán ez majd ad is villódzásmentes 3D képet.

Másrészt nem akarok senkit sem kiábrándítani a 3D-ből, de azt hiszem a pénztárcánk egyenlőre nem ezekhez van kitalálva, és itt most nem csak az árra gondolok. Ár-érték arányban a jelenlegi 3D megoldások nem épp megfizethetők. Alig van valós film 3D-ben forgatva, ami meg nincs, az azért közel nem olyan élmény, mint a valós 2 lencsés felvételek. Utólag is próbálkoznak, de azt hiszem a minőség hagy némi kívánni valót maga után. Az egyetlen kategória, ahol tulajdon képp a filmgyártók jót, gyorsan, olcsón elő tudnak állítani, az az animációs kategória, mivel semeddig nem tart 2, 10 vagy akár 100 kamerapozíciót rögzíteni. Márpedig tudjuk, hogy a Shrek pl. már a szinkron miatt is top volt, csak egy kis fűszer lett volna 3D. Tehát ezekért egyszerűen nem éri meg. Én hamarabb vennék egy TN-nél jobb panelt mint egy 3D képes újdonságot. Nem beszélve a szemüvegek áráról. Szegény mélységélességi/látási problémákkal küszködők is kimaradnak a buliből, a fejfájósokról meg ne is beszéljünk. Előbb-utóbb a Hiradót is fogják 3D-ben tolni, de azt hiszem vajmi kevesen fogják hozzá felvenni a szemüveget. Tehát azért a minimális időért amit egy 3D film előtt töltenénk, nem éri meg hazavinni a mozit. Farokhosszabbítónak jó ha van hozzá megfelelően nyáladzó span és/vagy megfelelően buta picsa, aki bukik az ilyenre, de szerintem még felejtős, nemhogy még a pénztárcánkat is az áraikhoz hasonlítanánk.

Ja és Pixx! Bocs, hogy Neked címeztem, de nem akartam már darabolni a végét. :)
  • pxxl
    mit keverünk?
  • BenceYCE
    Ne keverjük a kettőt, mert nem ugyan az. (Sajnos)
  • kifli
    élvezhetetlen lesz, mert kell a min 60fps, és ha 3d-re állítod, úgy feleződik kb az fps-ed (szóval, ha egy játék 120fps-el hasít akkor az jó lesz 3d-be 60-al)
    valaki panaszkodott egyszer, hogy megvette buzidrágán a cuccokat, és gtx295-el szar volt :D
    3d-z inkább a 300ft-s piros-kék szemcsibe, ahhoz nem kell 120hz meg egyebek. (Samsungbol asszem van 20 vagy 22-es hetvené)
  • eddie
    Köszi a segítséget.
  • pxxl
    jah mekkora problémák :D örülnék ha nekem is max ennyi lenne a bajom :(
  • bertino
    sohaj...
  • bajgunar
    De a nvídija szuppórt -on azt írják h nem támogatja, csak ezeket a monitorokat:
    1920x1080 Desktop Displays
    ACER GD245HQ 120 Hz LCD display
    ACER GD235HZ 120 Hz LCD display
    Alienware OptX AW2310 120 Hz LCD display
    Eddig egyik se kapható! Mo-on.
    Az őskövület monitorom meg már kezdi nagyon megadni magát.Sípol, összeugrik a kép, stb...
    Igaz 19"-os, de megy 1024-be 100Hz -en. Eddig jó volt, de mostmár tényleg megérett a csere. Gyíkságot meg nem akarok venni, meg gondolkozok előre is. Ezért lenne jó egy min 120-200Hz -es csodamasina.
    Nah ez tényleg FAIL.
  • pxxl
    az a léyneg h 120Hz-en menjen a kijelző, mert a 3D-s szemüveg is ugye 120Hz-en mozog. szval ha 200at tud, akkor sztem be lehet álíltani 120-ra és akkor faszájos.
  • bajgunar
    ÁÁhh kezdek bezakkanni!!!
    Nem igaz, hogy nincs 1920x1080 -as min 120Hz -es redvás monitor!!! Amin menne a 3D is!
    Csak azt a samsung -ot lehet kapni csak.
    De az meg nekem kicsi. Filmnézésre is használnám.
    Az igaz, hogy az ilyen TrueMotion -ös 200Hz -es TV nem felel meg a 3D -nek? TV-be találtam párat, de az már tényleg drága. 140k felett van.
    Max 90-100 k-t adnék egy frankó monitorért.
    De amik meg vannak, mint TN Film paneles fos
  • pxxl
    akkó' 120Hz :D tökmind1 ennyit nem ér a zöldek szarja...
  • bajgunar
    100 Hz -es? Az kevés a 3D hez!
    Acer GD245HQ
    Ezt találtam, de sehol se kapható (még ).
  • pxxl
    "Mondjuk az átalakító kb 1k." ennyi :D de sztem sok embernek van ilyen kacatja, és akár ingyen is odaadják :D valahol nekem is van egy biztos...
  • bajgunar
    :D Jah, lehet hogy geforce mx4000 -el tolja.
    Mert NET-ezésre elég a gépe, és nem HardCore Game-r.
    És nincs DVI-I átalakítója a D-SUB -hoz! Csak egy D-SUB kábelje és jelen esetben beszart a monitorja, és venni akar egy újat és nem akar átalakítókkal szarakodni.
    Vagy nem egy mai LapTop ot akar monitorra kötni, és oda se akar átalakítót dugni.
    Akkor IGEN D-SUB maradt!
    Mondjuk az átalakító kb 1k.
  • pxxl
    100Hz-es lcd keci drága.
  • bajgunar
    Nekem olyan monitort ajánljatok már, amin menne az a nVidia 3D Vision -ös cucc is. És lehet kapni Mo-on is.
    És ne 23" -os legyen, hanem ha lehet nagyobb.
    És full HD-s.
    (Ne a samsung 23"-os 2233RZ-t)
  • pxxl
    "Háát hogy akarod összekötni a géppel? Mert pl a samsung-on csak HDMI ,DVI-I van!"

miért hogy kötnéd még össze? d-sub-al?
  • bajgunar
    All-Monitors összehasonlítás!
    Háát hogy akarod összekötni a géppel? Mert pl a samsung-on csak HDMI ,DVI-I van!
    Igaz kb 5k val drágább a samu, de mondjuk az az 1" (mivel 24"-os) [nekem] számít!
    Ebből adódóan kicsivel nagyobb a pixel mérete is, de az már elenyésző.
    Nekem jobban tetszik a Samsung Rose Black monitorja.
    Most nem rábeszélni akarlak, ez magánvélemény.
    És állítólag elég megbízhatóak is.
  • eddie
    Sziasztok!Szerintetek melyik a jobb?Ezt vegyem LG W2363V vagy ezt vegyem Samsung SyncMaster P2470H.
  • tmisi
    És mennyit dobtak ki?
    Mert gondolom ebből kevés az olyan vásárló, aki élete első monitorját veszi.
  • pointer4
    895 millió monitort vesznek meg egy évben ? Hát ez nekem irdatlan számnak tűnik :D
  • pxxl
    "160,2 millió monitort adtak el a tavalyi év során"

jó tudni hogy az egyik én vagyok a 160,2 millióból
  • Solten
    Tavaly is taroltak a Samsung monitorai
  • Solten
    Samsung download center neked is -> letoltheto driver-csomagban benne a szinprofil file is.
  • kifli
    én 2333HD-hoz sehol nem találok ilyen kalibrált profilt (a bannerban lévő linknél sincs :( )
  • Firerock
    csajszikáim voltam ma a nagyvárosban és megnéztem a monitorokat saját szemmel,őszintén be kell vallanom hogy a virágoshátú csajmonitor nem is annyira csajmonitor,a virágoshát még mindig ronda:D
    szóval,még a végén olyat vegyek,bár ez se rossz amit linkeltetek
  • Solten
    Hi, probaltad mar a Samu oldalarol letoltheto szinprofilt?
  • pxxl
    részemről magic tune + ati catalyst