14421

| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
LCD-n nem vibrál a kép.. -
Ezektől a tft plazma lcd monitor tv meg kombó cuccoktól már lassan kezdek bekrepálni!!!
Azt a sok faszságot amit figyelembe kell venni a vásárláskor, azt már nem tudom észben tartani. Lassan jegyzetelnem kell.
Mi a xywz-ért nem gyártanak 3 féle verziót???
Egyik szép színes de lassú a válaszideje a másiké gyors de színtelen, a harmadik egyik se, de nem film paneles, a negyedik gyors és színes is de rohadtdrága és mellette kicsi, és nem is full hd az 5. már full hd lenne, de nincs kontrasztja és lassú. ÁŰŰÁÁÁÁÁéááűűűááá
nem igaz, hogy nincs egy olyan aminek mindegyik tulajdonsága jó és megfizethető az ára is.
Nah ezért nem akarok annyira megválni az őskövület acer CRT-től. Ez megy 1024-be kifixálva 100Hz-en, gyönyörü a színe a fényereje, majdnem síkképernyős, de cask 19"-os és kb 30kg. Bemelegedésig sípol meg összeugrik a kép, akkor püfölni kell kb fél óráig mire szétugrik. Utána aztán megy.
Csak az a bajom, h kicsi. Nagyobb kéne, amin kényelmesen lehetne az ágyból filmet is nézni. Nem kell ideülni a monitor elé 1m-re. Aztán ha meg játszok akkor is meglegyenek a lényeges tulajdonságok. Gyors válaszidő, szép színek, nagy fényerő, betekintési szög se 90 fok legyen, ha lehet full HD-s, és ne 23", hanem nagyobb. Aztán ezt a Hz-es dolgot akkor már nem tudom.
Csak a 60, 75 Hz van??? Nincs nagyobb? Mert a crt-nél csak szinte ezt kellett anno figyelembe venni. Engem nagyon zavar(t) ha 60hz -en ment. Ezért van kifixálva a 100Hz mindenre. Most meg kéne egy uj megjelenítő, de már totál döntésképtelen vagyok. Belezavarodtam mindenbe.
Max 100-120k -m lenne rá.
Valami tippet mondjatok már, ha nem gond.
Csipesz. -
120K lesz a 3D Blu-Ray :) És 40K egy szemüveg, a többi adat stimmel :D
Viszont nincs olyan felvétel/lejátszó, ami 100p ben küldené a jelet, így a tévé minek tudna 60p fölött megjeleníteni ? :D
Majd ha filmet is vesznek így fel, akkor tudnak majd. (az egy dolog, hogy monitornak jó lenne)
Az a 600Hz es mozgásjavítás meg marhaságnak hangzik, de sokat számít, ha gyorsan mozog valami a képen, vagy bazi sokat, ha az egész kép gyorsan mozog. -
Meg 700k a TV-re, és 80K a Blu-Ray DVD-re.
Aztán +20k /db a szemcsire ha kell. (2-t kapsz a tv-hez)
Nekem igazi 100 Hz-ez tv kéne, nem ez a kamu 600Hz-es csoda pixel beillesztös képjavítós parasztvakítós baromság. Vagy olyan nincs? -
Amúgy voltam 3D-s TV bemutatón. Jó képe van, nem olyan homály mint a moziban.
A szemüveg pedig aktív (kapcsolgatós) polárszűrős, rádiófrekvencián kapja a TV-től a szinkronjelet.
És ezek a TV-k már tudnak 120p-ben, avagy 120fps-es jelet megjeleníteni :D
Csak 1.4 verziószámú HDMI kábel kell hozzá :S , meg egy új Blu-ray lejátszó :D -
Ezt a TV-knél reklámozott 100Hz, 200Hz, 400Hz, 600Hz -et érdemes nem összekeverni a készülék által fogadni tudott jel, frekvenciájával.
A TV-n hatalmas betűkkel felírt *00Hz után oda szokott lenni írva, hogy Inteligent Motion Fame Creation vagy valami ilyesmi. Ennek azért az a fantázia neve hogy pl "100Hz" hogy a nyugdíjas is felfogja hogy neki ez a jó.
Ez azt csinálja, hogy a bejövő mondjuk 25 frame/sec jelnél a képkockák közé tesz olyan köztes képkockákat, ami a gyatra minőségű panel hibáit korrigálva, folyamatosabbá, és élesebbé teszi a mozgóképet. Ez akár a képernyőt felosztva 12 kockára megteszi, és 12*50=600Hz. :)
Amúgy minél magasabb ez a kamu órajel, annál jobb a mozgás a tévén. De ettől még max 60-75Hz-es frissítést bír megjeleníteni. -
BenceYCE
Írj már pls egy pár olyan monitort - tv-t. Amit filmnézésre és játékra is tudnék használni, CoD, CoH, stb...
Mert már nem tudom eldönteni mit vegyek.
Már a 200Hz, meg 3D-ről lemondtam.
De azért 100Hz és min 24" jó lenne ha meglenne.
Másik kérdésem lenne, ha veszek egy ilyen 32"-os tft tv-t, ami full HD-s, 100Hz -es, azon az alacsonyabb felbontások hogy működnek? Mivel nem minden játékot tudnék futtatni hibátlanul full HD-ben. Aztán még azt se tom hogy az alant lévő konfig mennyire tudna tolni egyes dolgokat full hd-ben a vga miatt. Procit lassan kicserélem egy 955,960BE-re, de a vga-t majd késöbb. Ahoz több zseton kéne. A monitor meg most fontosabb lenne, mert ez bármeik percben megadhatja magát.
Köszi. -
Koszi a valaszt. Igazabol sajnos attol tartok felreertheto volt a kerdes az en hibambol. Nem azt szeretnem eldonteni, hogy a 24 vagy a 27"-eset vegyem e. Nincs sajnos akkora helyem a lakasban, hogy a 27"es (vagy plane egy 32"es) kenyelmesen nezheto legyen.
Azert kerdeztem ra a hasonlosagra, mivel a 27"-rol talaltam csak reszletesebb tesztet es arra voltam kivancsi mennyire ertelmezhetoek annak az eredmenyei a 24"es modelre. -
Üdv!
Samsung 2243NW monitorra rákötni egy t-home-os set-top boxot szeretnék, de ha lehetőség van rá, kábelek állandó cserélgetése nélkűl azért a számítógépet is lehessen használni rajta.
Ha jól látom, mivel ezen a monitoron csak egy d-sub bemenet van, ezért egy külső tv-tuner kell.
Az valós, hogy van olyan tv-tuner amire rákötöm a számítógép vga menetét és ráköthetem a set-top box mondjuk dvi menetét és magát a tunert pedig a monitor d-sub menetére, így váltogathatom, hogy tv vagy számítógép?
Ha tényleg ez létezik, mi ennek a tunernek a neve?
-
LOL :DD -
Raadasul a 3D messze nem 3D, csupan sztereoszkopikus, kis melysegelesseggel. -
BenceYCE #10057 Még szérián belül is LEHET különbség, bár egy bolt általában egy szállítmányból kap. Szerintem próbáld ki valahol és a bontatlan terméket is amit megveszel. A kijelző késlekedését megtudhatod a számadatokból, de a teljes elektronika késését semelyik gyártó nem tünteti fel. Az input lag-ot Neked kell tesztelni. Itt van egy oldal ahol elég jól össze lehet hasonlítani a jelkésést: >katt<
Alul választd ki az Input lag vs a CRT részt, ott jól össze lehet hasonlítani. A P2470H-t és a P2770HD-t összehasonlítva a HD-k átlagosan többet késnek a H-khoz képest. Köszönhető szerintem ez a TV-s képességeknek. Szerintem így is rossz a késése, mert a 33ms input lag az 2 képkocka késést jelent. Márpedig ennél sokkal olcsóbb termékek is vannak 16ms input laggal ami csak 1 képkocka késést jelent és akkor még nem is beszéltem arról, hogy az átlagos késés sok terméknél a 3-7 ms-ot sem éri el. Így az átlag 23 ms a HD-knál lehet elég zavaró, főleg annak tekintetében, hogy ár/érték arányban a 27"-os monitorok ritka szarok. 100-ba fáj, de 140-ért 32"-os TV-t tudok ajánlani ami hozza ezt a késést, ráadásul japán, nem kóreai, a TV-s képességeihez meg kétség sem férhet, hogy jobb, túl azon, hogy már nem is a szar betekintési szögű TN panellel szerelték. Én a legtöbb TV-t vagy filmet néző embernek azt ajánlom inkább TV-t vegyen, mégpedig az amelyiknek a képe meggyőzi Őt az áruházban. A benne található fícsörökkel ne is vesződjön a digitális átállás küszöbén, a set-top boxok korában. Kijelzőnek vegye meg. A kisebb monitorok játék tekintetében jobban teljesítenek, míg a nagyobb képátlójú tv-knél ott jól szét kell nézni, ha játszani felhőtlenül akarunk rajta. 140-ért azonnal mondom melyik tv-t kell venni, saját kezűleg teszteltem input lag-ra CoD-dal, bár vásárlás előtt a saját példányomat újra tesztelném. Csak azoknak nem ajánlom akik a helyhiány miatt nem tudnak fél méternél távolabb ülni a géptől. Egyébként verhetetlen. -
A P2470HD es a P2770HD kozott van valami kulonbseg a mereten (meg az aron) kivul?
Mekkora az a "slight lag" amit a PRAD-os tesztnel irtak? szokott neha valaki akinek a fenti monitorok valamelyike van jatszani rajta? Mennyire zavaro, vagy egyaltalan eszreveheto? Nekem most egy g2g 2ms-os Samsung 931BF van, ha ezen nem veszek eszre ilyen jelensegeket akkor a fenti monitorokon latnam? -
-
BenceYCE #10054 A TV-k 100-200Hz-e nem teszi sajnos alkalmassá a készüléket az nVidia 3D-re (vagy 3D BR-re). Pontosabban annak kéne lennie, de akad gyártó, aki a 100Hz-et is már úgy oldotta meg, hogy fekete képkockát szórt a valósak közé. Tehát nem elég figyelni, hogy eléri-e a képfrissítés a 120Hz-et, alkalmasnak kell lennie a 3D-re. Van a piacon olyan LG, ami 200Hz-es és mégsem tudja a 3D-t.
Jut eszembe, talán ez majd ad is villódzásmentes 3D képet.
Másrészt nem akarok senkit sem kiábrándítani a 3D-ből, de azt hiszem a pénztárcánk egyenlőre nem ezekhez van kitalálva, és itt most nem csak az árra gondolok. Ár-érték arányban a jelenlegi 3D megoldások nem épp megfizethetők. Alig van valós film 3D-ben forgatva, ami meg nincs, az azért közel nem olyan élmény, mint a valós 2 lencsés felvételek. Utólag is próbálkoznak, de azt hiszem a minőség hagy némi kívánni valót maga után. Az egyetlen kategória, ahol tulajdon képp a filmgyártók jót, gyorsan, olcsón elő tudnak állítani, az az animációs kategória, mivel semeddig nem tart 2, 10 vagy akár 100 kamerapozíciót rögzíteni. Márpedig tudjuk, hogy a Shrek pl. már a szinkron miatt is top volt, csak egy kis fűszer lett volna 3D. Tehát ezekért egyszerűen nem éri meg. Én hamarabb vennék egy TN-nél jobb panelt mint egy 3D képes újdonságot. Nem beszélve a szemüvegek áráról. Szegény mélységélességi/látási problémákkal küszködők is kimaradnak a buliből, a fejfájósokról meg ne is beszéljünk. Előbb-utóbb a Hiradót is fogják 3D-ben tolni, de azt hiszem vajmi kevesen fogják hozzá felvenni a szemüveget. Tehát azért a minimális időért amit egy 3D film előtt töltenénk, nem éri meg hazavinni a mozit. Farokhosszabbítónak jó ha van hozzá megfelelően nyáladzó span és/vagy megfelelően buta picsa, aki bukik az ilyenre, de szerintem még felejtős, nemhogy még a pénztárcánkat is az áraikhoz hasonlítanánk.
Ja és Pixx! Bocs, hogy Neked címeztem, de nem akartam már darabolni a végét. :) -
mit keverünk? -
BenceYCE #10052 Ne keverjük a kettőt, mert nem ugyan az. (Sajnos) -
élvezhetetlen lesz, mert kell a min 60fps, és ha 3d-re állítod, úgy feleződik kb az fps-ed (szóval, ha egy játék 120fps-el hasít akkor az jó lesz 3d-be 60-al)
valaki panaszkodott egyszer, hogy megvette buzidrágán a cuccokat, és gtx295-el szar volt :D
3d-z inkább a 300ft-s piros-kék szemcsibe, ahhoz nem kell 120hz meg egyebek. (Samsungbol asszem van 20 vagy 22-es hetvené)
-
eddie #10050 Köszi a segítséget. -
jah mekkora problémák :D örülnék ha nekem is max ennyi lenne a bajom :( -
sohaj... -
De a nvídija szuppórt -on azt írják h nem támogatja, csak ezeket a monitorokat:
1920x1080 Desktop Displays
ACER GD245HQ 120 Hz LCD display
ACER GD235HZ 120 Hz LCD display
Alienware OptX AW2310 120 Hz LCD display
Eddig egyik se kapható! Mo-on.
Az őskövület monitorom meg már kezdi nagyon megadni magát.Sípol, összeugrik a kép, stb...
Igaz 19"-os, de megy 1024-be 100Hz -en. Eddig jó volt, de mostmár tényleg megérett a csere. Gyíkságot meg nem akarok venni, meg gondolkozok előre is. Ezért lenne jó egy min 120-200Hz -es csodamasina.
Nah ez tényleg FAIL. -
az a léyneg h 120Hz-en menjen a kijelző, mert a 3D-s szemüveg is ugye 120Hz-en mozog. szval ha 200at tud, akkor sztem be lehet álíltani 120-ra és akkor faszájos. -
ÁÁhh kezdek bezakkanni!!!
Nem igaz, hogy nincs 1920x1080 -as min 120Hz -es redvás monitor!!! Amin menne a 3D is!
Csak azt a samsung -ot lehet kapni csak.
De az meg nekem kicsi. Filmnézésre is használnám.
Az igaz, hogy az ilyen TrueMotion -ös 200Hz -es TV nem felel meg a 3D -nek? TV-be találtam párat, de az már tényleg drága. 140k felett van.
Max 90-100 k-t adnék egy frankó monitorért.
De amik meg vannak, mint TN Film paneles fos
-
akkó' 120Hz :D tökmind1 ennyit nem ér a zöldek szarja... -
100 Hz -es? Az kevés a 3D hez!
Acer GD245HQ
Ezt találtam, de sehol se kapható (még
).
-
"Mondjuk az átalakító kb 1k." ennyi :D de sztem sok embernek van ilyen kacatja, és akár ingyen is odaadják :D valahol nekem is van egy biztos... -
:D Jah, lehet hogy geforce mx4000 -el tolja.
Mert NET-ezésre elég a gépe, és nem HardCore Game-r.
És nincs DVI-I átalakítója a D-SUB -hoz! Csak egy D-SUB kábelje és jelen esetben beszart a monitorja, és venni akar egy újat és nem akar átalakítókkal szarakodni.
Vagy nem egy mai LapTop ot akar monitorra kötni, és oda se akar átalakítót dugni.
Akkor IGEN D-SUB maradt!
Mondjuk az átalakító kb 1k.
-
100Hz-es lcd keci drága. -
Nekem olyan monitort ajánljatok már, amin menne az a nVidia 3D Vision -ös cucc is. És lehet kapni Mo-on is.
És ne 23" -os legyen, hanem ha lehet nagyobb.
És full HD-s.
(Ne a samsung 23"-os 2233RZ-t)
-
"Háát hogy akarod összekötni a géppel? Mert pl a samsung-on csak HDMI ,DVI-I van!"
miért hogy kötnéd még össze? d-sub-al? -
All-Monitors összehasonlítás!
Háát hogy akarod összekötni a géppel? Mert pl a samsung-on csak HDMI ,DVI-I van!
Igaz kb 5k val drágább a samu, de mondjuk az az 1" (mivel 24"-os) [nekem] számít!
Ebből adódóan kicsivel nagyobb a pixel mérete is, de az már elenyésző.
Nekem jobban tetszik a Samsung Rose Black monitorja.
Most nem rábeszélni akarlak, ez magánvélemény.
És állítólag elég megbízhatóak is. -
eddie #10036 Sziasztok!Szerintetek melyik a jobb?Ezt vegyem LG W2363V vagy ezt vegyem Samsung SyncMaster P2470H.
-
tmisi #10035 És mennyit dobtak ki? 
Mert gondolom ebből kevés az olyan vásárló, aki élete első monitorját veszi.
-
895 millió monitort vesznek meg egy évben ? Hát ez nekem irdatlan számnak tűnik :D -
"160,2 millió monitort adtak el a tavalyi év során"
jó tudni hogy az egyik én vagyok a 160,2 millióból

-
Tavaly is taroltak a Samsung monitorai -
Samsung download center neked is -> letoltheto driver-csomagban benne a szinprofil file is. -
én 2333HD-hoz sehol nem találok ilyen kalibrált profilt (a bannerban lévő linknél sincs :( ) -
csajszikáim voltam ma a nagyvárosban és megnéztem a monitorokat saját szemmel,őszintén be kell vallanom hogy a virágoshátú csajmonitor nem is annyira csajmonitor,a virágoshát még mindig ronda:D
szóval,még a végén olyat vegyek,bár ez se rossz amit linkeltetek