14419
  • Tetsuo
    Dell monitorokrol mi a velemeny? Meg ugy altalaban a markakrol manapsag? Iiyama, Asus..?
    Magyar forumokon csak LG-t meg Samsungot hallok, akarom mondani olvasok. Miert? :)
  • Solten
    2243BW
  • Gascan #10104
    Ebből a választékból szerintetek melyik a legjobb?

22" BenQ G2200WE
    22" Samsung 2243NW
    22" ASUS VW225NL

22" PHILIPS 225B1CS/00 PowerSensor
    22" Samsung 2243BW

1680*1050 felbontás a fontos nekem, meg a 22" méret. Játékra meg olvasásra használnám.
  • bajgunar
    Ez a LG sztem szebb, mint az a Samsung. (de ez csak magánvélemény) Külalakra.
    Viszont azt a 2ms-ot írják mindenhol össze vissza.
    Van ahol mind a kettőre 2ms-ot írnak. De a gyártó oldalán tényleg 5ms-os a samsung. Az LG meg 2.
    Gari is ugyanannyi gondolom.
    Kár hogy nincsenek benne a listába a Product Face-Offs -on!
  • mate3553
    Na már tényleg szűk a lista. 2 maradt:

Samsung 2494LW
    LG W2453TQ-PF

Mind a kettő ugyan annyiba kerül. De nem tudok dönteni. Samsungokról több jót hallotam, viszont LG 2ms, míg a samsung 5ms-es. Ráadásul LG-nek dönthető az álványa. Többi paraméterük teljesen ugyan az. Szerintetek az LG-t vagy a Samsungot vegyem?
  • Lacee86
    Biztos jó. Mielőtt monitort vettem, ez is szóba került nálam is, csak nekem 2233BW külsőre jobban tetszett.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem 2043BW van szerintem semmi gond vele. :)
  • Gascan #10099
    Erről a monitorról mi a véleményetek? Samsung 2243BW
  • Gascan #10098
    Tudsz még valami hasonlót ajánlani, mert ez nem elérhető a környékemen..
  • Tetsuo
    £150-£170 kornyeken melyik HD monitor a jo, munkara, filmre, jatekra..

Innen vagy innen vagy innen?
  • Firerock
    ez az első ez szimpatikus de elég rosszat írnak róla
    jobb mint ez?
  • Solten
    Variációk egy témára: 24 colos Samsung kijelzők

• kifli
    én 512-es 4850-el is játszottam full hd-ba egy ideig, és néhol érezhető volt a kevés memoria. De a legtöbb játknál nem volt gond, ráadásul egy 2x-es élsimítás bőven elég, de van hogy az sem kell. Nem is cseréltem volna 4850-et 5770-re ha nem megy tönkre...
    Mondjuk ezzel már sehol nincs probléma, mert 1gb memoriája van.
  • Solten
    Val.szeg ez jo is lesz neki, bar kicsivel tobb mint 150 juro... :)
  • Lacee86
    Ha 22-es 1680x1050 mellett döntesz, tudom ajánlani a Samu 2233BW-t, feltéve ha nem találod nőiesnek és nem zavar, h virágmintás a hátulja.
  • Solten
    Ez is igaz de gondolom nem orokke fogod hasznalni a 4850-et. Kifli szerint pl. szepen el lehet jatszogatni az 5770-el is full HD felbontasban...

A gond az hogy elarasztottak a piacot a 21,5-22" full HD-s keszulekek. 1680-ast szinte mar alig kapni.

BENQ G2222HDL: kb 150 juro...
  • Gascan #10090
    na igen.. csak akkor minek fizetek érte, ha ki sem használom... nem is beszélve arról, hogy a képminőség nativon a legjobb
  • Solten
    Hasznalod nem nativban.
  • pxxl
    pazzeg tényleg
  • Lacee86
    Ezen nincs DVI...
  • pxxl
    akkó' pl:
    SAMSUNG 2243NW
  • Gascan #10085
    1680-as felbontásban keresgélek.. a grafikus karim nem birná el az 19xx-at
  • pxxl
    samu 2333SW :) ~160 juró
  • Gascan #10083
    a jelenlegi monitorom lehet h addig hazavágja a szememet :)
  • redmonk
    Nekem majd szerdán lesz meg az aláírásomban lévő konfig amiben láthatsz egy ASUS monitor. Majd le fogom írni, hogy milyen.
  • Gascan #10081
    Sziasztok.. játékra 150 euró körül milyen 22" monitort tudnátok ajánlani az alábbi géphez?
  • bertino
    elvileg valahonnan innen valo a TV/monitorom is.

gyárlátogatás a magyar samsungnál.
  • fery02
    De jó volna, ha lenne ebből a MagicTune-ből valami widget verzió is. :)
    Abból indulok ki, hogy nekem, mióta megvan a 2494HS, azóta szinte mindig fut a háttérben a program és ott is lapul mindig a bal alsó sarokban, mert gyakran váltogatok a különböző, előre beállított fényerő-kontraszt módok között (Game, Internet, Text, Movie).

Nincs valami hír, hogy érkezőben van-e valami újabb verzió? Vagy egyáltalán, nem lehetne bejelölni valahol, hogy pl e-mail értesítést kapjak bármi újabb fejleményről?
  • BenceYCE
    Elírtam, az 500-as nem LED-es, csak a 220-ba fájó 600-as.
  • BenceYCE
    Az LCD nem úgy frissít mint a CRT. Az EX402-t nézd meg élőben az egyik plázában és kérd meg az eladókat, hogy prezentálják Neked a 100Hz előnyeit és hátrányait. Szerintem az 500-ast veszem de csak a LED miatt. A LED-es Sharpnak lemászott a képe olyan gyönyörű volt, de kicsit lassúcskának éreztem a lagja miatt. Megnézem a két LED-est aztán választok, mert mindkettő 170k körül van. 140-ért viszont verhetetlen az EX402. 100-ért csak gagyi LG-ket kapsz ami már az áruházban fel fog tűnni, hogy milyen pocsék betekintési szögei vannak ami még így is jobb mint a TN-es 50-60k-s 24"-os csodák.
  • BenceYCE
    ...meg anyag amiért érdemes ezt a vagyont kiperkálni. A jégkorszak 3 meg épp annyira fogott meg 2D-ben mint 3D-ben.
  • BenceYCE
    És kapsz egy mosott képet, mintha be lennél rúgva :)
  • BenceYCE
    Ami lemaradt:
    Analóg és digit jelen is tökéletesen kezelte széthúzva és 1 az 1-ben is a képarányokat. Ezt fogom legközelebb letesztelni, ez tudja a 100Hz-et. Bár engem nemigen érdekel ezen része. Monitort nem 2 évre vesz az ember. Szerintem később biztosan ki fogod tudni használni a FullHD-t. Én egy 7600GT-t nyüstölök és eddig nem volt gondom. Bár nem is vettek le a lábamról az új játékok :) Ellenben pivotban böngészni és FullHD-ban mozizni elvárásom. Vesz hozzá az ember egy pivotos fali tartót azt kész. Ha van hely inkább ilyet veszek mint 24"-os TN-es okosságot. Főleg azért jártam körül ezt a témát, mert az állítólag profi monitorok is csapnivaló input lagot produkáltak 2x ennyiért, 24-27"-os méretben.
  • BenceYCE
    Itt egy pl. Ez volt a leggyorsabb eddig. Két Sharpot is néztem, de azokon kicsit észre vehető volt az input lag. A többit nem néztem ahol ezek voltak mert rosszabb betekintési szögük volt.
  • Solten
    Nem tellett plexire talan...
  • kifli
    szerintem nem gyorsabban mozog, csak finomabban, simábban.
  • Firerock
    ez igen szép
    de mi a szar az a sok lik az alján?:D
  • Solten
    Öt monitorral frissül a BenQ kínálata

Atvettek a Samsung/LG-fele designt... :))
  • [HUN]FaTaL
    LCD-n nem vibrál a kép..
  • bajgunar
    Ezektől a tft plazma lcd monitor tv meg kombó cuccoktól már lassan kezdek bekrepálni!!!
    Azt a sok faszságot amit figyelembe kell venni a vásárláskor, azt már nem tudom észben tartani. Lassan jegyzetelnem kell.
    Mi a xywz-ért nem gyártanak 3 féle verziót???
    Egyik szép színes de lassú a válaszideje a másiké gyors de színtelen, a harmadik egyik se, de nem film paneles, a negyedik gyors és színes is de rohadtdrága és mellette kicsi, és nem is full hd az 5. már full hd lenne, de nincs kontrasztja és lassú. ÁŰŰÁÁÁÁÁéááűűűááá
    nem igaz, hogy nincs egy olyan aminek mindegyik tulajdonsága jó és megfizethető az ára is.
    Nah ezért nem akarok annyira megválni az őskövület acer CRT-től. Ez megy 1024-be kifixálva 100Hz-en, gyönyörü a színe a fényereje, majdnem síkképernyős, de cask 19"-os és kb 30kg. Bemelegedésig sípol meg összeugrik a kép, akkor püfölni kell kb fél óráig mire szétugrik. Utána aztán megy.
    Csak az a bajom, h kicsi. Nagyobb kéne, amin kényelmesen lehetne az ágyból filmet is nézni. Nem kell ideülni a monitor elé 1m-re. Aztán ha meg játszok akkor is meglegyenek a lényeges tulajdonságok. Gyors válaszidő, szép színek, nagy fényerő, betekintési szög se 90 fok legyen, ha lehet full HD-s, és ne 23", hanem nagyobb. Aztán ezt a Hz-es dolgot akkor már nem tudom.
    Csak a 60, 75 Hz van??? Nincs nagyobb? Mert a crt-nél csak szinte ezt kellett anno figyelembe venni. Engem nagyon zavar(t) ha 60hz -en ment. Ezért van kifixálva a 100Hz mindenre. Most meg kéne egy uj megjelenítő, de már totál döntésképtelen vagyok. Belezavarodtam mindenbe.
    Max 100-120k -m lenne rá.
    Valami tippet mondjatok már, ha nem gond.
    Csipesz.