PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fery02
Végülis mind1, az is elég lesz valószínûleg, mert a látvány bõven kárpótolni fog. 😊

Ebbe most ne menjünk bele, hogy elvileg 30-nál több fps-nek nincs értelme, mert én érzem a 60 és pl 100 fps közti különbséget is.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

elvileg igen

Lacee86
De simán csak benedvesített mikroszálas kendõ is jó nem?

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Kapható spec. LCD tiszító folyadék és törlõkendõ is. Nekem ilyen elõre benedvesített van. Mindenképp olyan kell, ami nem karcol és ha valamilyen folyékony anyagot felviszel rá, az ne tartalmazzon alkoholt (ergo vízbázisú legyen)!

Sziasztok! Van egy LG L1953TR LCD monitorom és azt szeretném kérdezni hogy mivel lehet lemosni a képernyõjét mert össze van tapogatva?

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

pxxl
sztán nem mind1? 😄 60fps több mint elég. a fúúhd filmek is elvileg 60 fps-el mennek, pláne ha bluray-rõl nézed. a berippelt filmek maradnak általában 24-25 fpsnél. érdekes h a windows media center is 59-60 fps-el mutatja a tv adást. a gyári programja meg csak 24-el. <#nemtudom>

All hail the double x!

pxxl
nem sugároz semmit az lcd, mivel nincs ágyú benne. max egy kevés ózont termel neked, de az minden magas fesz. eszköz csinál 😊

All hail the double x!

fery02
Nem vagyok babonás, semmi ilyesmirõl nem beszéltem. 😄
Csupán egészségügyi (meg minimálisan látvány) szempontból raktam ki mellé az asztal sarkára.
Neten most utánanéztem és találtam egy bejegyzést: "A sólámpát állítsuk lehetõleg a sugárzó készülékek (TV, Computer) közelébe..."

Szóval nem alaptalan a dolog. Csak az érdekelne, hogy az LCD monitorok is sugárzó készüléknek számítanak-e?
Bár ettõl eltekintve valószínûleg amúgy is kint hagyom, mert továbbolvasgatva neten más jótékony hatásai is vannak. 😊

fery02
Ha 60 Hz a képfrissítés, akkor akár Vsync-el, akár nélküle, mindenképp 60 fps lehet maximum nem? Mert írtad, hogy "legalábbis Vsync-el"... tulajdonképp csak ez zavart be egy picit.

Solten
Az olcsobbik fajtak eleg lustak a jatekhoz, nagy az utanhuzasuk. Tesztet mindenkepp meg kell nezni ez ugyben a vetel elott az adott keszulekrol.

Saor Alba

S-PVA panellel érdemes játékkal próbálkozni szted?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Solten
Azert irtam hogy apro... <#hehe> Nem kell kozvetlen melle tenni... <#alien>

Saor Alba

pxxl
biztos jó ötlet egy párásító a monitor mellé? <#banplz>

All hail the double x!

Solten
"2. CRT-m mellett örökké tartottam sólámpát, mert annak állítólag van oylan hatása, hogy elnyeli a monitor káros sugarait."

Hogy mi...?? <#idiota> <#vigyor>

CRT-nel egy "elektronagyuval" neztel farkasszemet, az LCD mar joval szemkimelobb, minimalisan terheli a szemet. Olyannyira hogy az ember sokszor elfelejt pislogni 😄 Nem kell hozza semmifele vudu-baba. Ha valaki nagyon addikt, odatehet a monitor melle egy apro parasitot v. egy pohart vizet.

#9375: Hi, probald ki masik kabellel (D-Sub v. DVI - fogalmam sincs milyen a monitor bemenete).

Saor Alba

#9368-ra valaki?

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Calver
3-4. Vsync szvsz kötelezõ, "screen tearing" (fogalmam sincs magyar kifejezésrõl) elkerülése érdekében... és igen, 60 fps-en fog pörögni max az aktuális játék, jól gondolod - legalábbis vsync-el.

#9373: csak olyan játékok esetén, ahol a készítõk ostobák volták, és sikerült úgy megírniuk az egészet, h különbözõ FPS-eken gyorsabb/lassabb. lásd asszem CoD, ahol minél nagyobb az FPS, annál gyorsabban tölt(?) a karakter.

"The trees move. Do you not see it?"

Lacee86
4-eshez még: A videokártya attól még tud több FPS-t csinálni, csak hát a monitor nem jelenít meg 60-nál többet. De állítólag attól még érezni, h ha 60-nál több FPS-t csinál a kártya, fõleg COD meg CS jellegû játékoknál.

Lacee86
1: Én ilyenrõl nem is hallottam, h sok fehér többet fogyaszt. 😄 De abban biztos vagyok, h LCD-k nagyon keveset esznek. Én 22-es Samum pl. 40W-nál picivel többet, 40-50 között, ennyit tudok. Mint egy izzó gyakorlatilag, úgyh ez nagyon minimális. 24-es sem hiszem, h sokkal többet fogyasztana, max 50-et. (Már ha van összefüggés a képernyõméret, és a fogyasztás közt, de vmi csak van. 😊 )
2: Errõl sem hallottam, de LCD-k alapból sokkal jobban kímélik a szemet, az 100. Saját magamon is észreveszem.
3: Ehhez nem tudok hozzászólni, és nem használok Vsyncet.
4: Gondolom igen.

fery02
Gondolom itt arra gondoltál, hogy milyen játékokhoz meg filmekhez. 😊
Majd írhatok róla pár szösszenetet, bár pixxel (köszi a kábeles kérdésemre a válaszod 😊) kolléga többet tud mesélni biztos, õ monitor beállításokba is belement részletesebben, ahogy elnéztem.
Az biztos, hogy nekem jóval nagyobb meglepetés lesz, mivel még soha nem volt LCD-m, és egybõl az elsõ példányom egy 24"-os állat lesz. <#vigyor1>

Amúgy többiekhez (mégis volna még pár (hülyébb 😊) kérdésem):

1. Akkor itt már gondolom nincs olyan, hogy pl sok a fehér megjelenítés többet fogyaszt, ugye?

2. CRT-m mellett örökké tartottam sólámpát, mert annak állítólag van oylan hatása, hogy elnyeli a monitor káros sugarait.
LCD monitorok esetében is van ilyen sugárzás vagy nyugodtan kirakhatom inkább a dizájnosabb lávalámpámat majd a helyére? <#idiota>

3. Játékokban LCD-knél továbbra is van szerepe gondolom Vsync-nek, szóval ha van ilyen opció, akkor ezt kapcsoljam be ugye?

4. fullHD felbontásban ha 60 Hz a képfrissítés, akkor itt is azt jelenti ez gondolom, hogy játékokban iylan felbontás mellett maximum 60 fps-em lehet "csak" ugye?

pxxl
ahh... <#banplz>

All hail the double x!

Solten
Link. Erdemes megtekintened a tesztjet: link.

Saor Alba

Sziasztok,olyan kérdésem lenne hogy van egy lcd monitorom és egyik napról a másikra a fekete szín zöldes árnyalatú lett rajta.Olyankor látszik legjobban mikor tölt be a windowst.De ha símán bekapcsolom gép nélkül akkor kiírja hogy nincs jel és a felirat körül a fekete szín normálisan fekete amilyennek kell lennie.Kipróbáltuk másik géppel és azzal is ugyanez van.Elõre is köszi a segítséget

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Tul képp egy 1920-as felbontású monitort keresek 0.3 mm képpont mérettel legalább, jó színhûséggel és normális után húzással ebben a sorrendben. Megszoktam az 1280x1024-et 19"-on. Ilyen képpont méret viszont 24"-on nemigen létezik. Vagy a felbontásból kell lejjebb adjak és 19"-on 768-as fûggõleges felbontást keresek, vagy a képátlót növelem. Nézegettem a wide gammut mizériát is, de egy olcsósított IPS vagy xVA panelessel is "beérném" 😊 Tanácstalan vagyok, mert félek már a 24"-is túl nagy asztalra a TN technológiához. Másrészt esetenként filmet is néznénk rajta, így a betekintési szög sem elhanyagolható. Nem hinném, hogy az extra igényesek közé tartozok ha azt kérem ne szúrják ki a szemem 72%-os NTSC lefedettséggel.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

MaSzKa
sztem az OLEDet is kivárja meg a +D paneleseket is 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Solten
Ez TV. Ha monitort szeretnel az iroasztalra, nem igazan szukseges 24"-nal nagyobb.

Saor Alba

Calver
dehogy keverem, csak az iróniát nehéz szövegben észleltetni <#hawaii>

22"+fullHD+D-Sub messze a legszebb módja a parasztvakításnak, amolyan "há néddmá jóuzsi, há ez fullhádé, há jó lesz a gyereknek! és milyen ócsó!" módszerrel. <#vigyor1>

kifli
Szerintem, te biztos kivárod inkább az IPS paneleseket 😄
pxxl
sztán minek 2ms? nem mintha az 5ms-ot észre lehetne venni

All hail the double x!

grebber
Majd írj róla milyen játékok filmek érdekelnek (mi más<#banplz> ),mert lehet majd beruházok egy olyanra!

Mert ahogy nézem nem igen lesz IPS vagy más jó paneles full hd-s tft 2-4ms körül 70 k környékén!

Next PC upgrade: 2022

pxxl
legalább 2.5-3 méterrõl esetleg, de sztem ekkora "monitor" már sok. sztem.

All hail the double x!

És egy ilyen szerinted mennyire használható monitornak? A betekintési szögek egy jobb panelt tükröznek, vagy csak parasztvakítás?

stickfa
Persze,nem 6 napos pixel gari,hanem 3 napos pixel gari!
Mondjuk,egyik sincs neki😊

pxxl
te sztem kevered a szezont a fazonnal

fullhd+d-sub = kuka

fullhd+dvi és/vagy hdmi = király

gondolkozz kicsit analóg csatlakozón fullhd?

All hail the double x!

Calver
hopp de van rajtad HDMI.
akkor sajnos még mindig a 22"+fullHD+D-Sub marad a király.

Calver
wow ezt nem is figyeltem.
28"-en 1920*1200-as natív felbontás, DVI csatlakozó nélkül... szerintem megnyerte a versenyt, ez messze üti a 22"-es fullHD-kat.

Solten
<#vomit>

Saor Alba

stickfa
Ja,bocs ez #9340-nek ment!

stickfa
DVI csatlakozó:nincs
HDMI csatlakozó :nincs
6 napos pixel gari:nincs
No comment!

Firerock
ajánlom az ipon.hu-t
én onann rendeltem a komplett gépet,teljesen jó
utánvétellel is lehet fizetni

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

SötétBarom
Itt nézegettem az árgépen az oldalakat, ugye mindenhova regelni kell, ehhez azonban lusta voltam. Annyit akarok tudni, hogy utánvétellel tudok ilyen helyekrõl rendelni, vagy kell majd kártya?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

pxxl
én dolgozok viewsonic-al, az is 20as, és minimum 5 pixelhiba van rajta, pedig csak pár éves (elvileg)

All hail the double x!

pxxl
van mivel ott a hdmi, meg a jack dugó is hozzá, de nekem nem üzemel. meg am is le lehet venni a hangját 0-ra ha nem kell, és hdmi-vel használod 😊

All hail the double x!

Errõl a monitorrol kellene egy kis vélemény: Viewsonic VA2013W
akinek ilyenje, vagy egyébb Viewsonic-ja van, annak megköszönném, ha megosztaná a tapasztalatait is vele kapcsolatban.
A válaszokat elõre is köszönöm mindenkinek!

Calver
akart = akarsz, nem tudom h tudtam elírni
hangszórót meg max nem használod, nincs jelentõsége.

SötétBarom
Ebben van hangszóró :/

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

pxxl
van hozzá tápkábel, meg dvi kábel is kb 1.5 méteresek, bár nem mértem meg, de kellõen hosszúak.

All hail the double x!

fery02
Megrendeltem a 2494HS-t végülis. 😊
Annyi érdekelne csupán, hogy Logout cikben említve van, hogy jár hozzá minden szükséges kábel.
Ez bárhonnan rendelve sem mûködik másképp (ipon-ról rendeltem)?

Mert régen a CRT-ink esetében meglepõen tapasztaltuk, hogy pl tápkábelt magunknak kellett beszerezni.

Sziasztok! Jelenleg egy lassan hétéves 17 colos AG Neovo F-417 monitort használok, naponta több órát. Nem rég azt vettem észre, hogy kék színû háttérnél a balfelsõ sarkában koncentrikus körök láthatóak. Ez mire utalhat. Egy monitor napi intenzív használat mellett hány évig bírja? Üdv
Calver
válogass
expert review szidja a színeket, míg a két user review élteti, hmmm...

Ehhez mit szól a nagyérdemû?