14419
  • Solten
    Keresgelj szinprofilt hozza (gyartoi honlap esetleg - a Samsung beleteszi a driver melle pl).
  • grebber
    Az bizony meg az is az lesz ha végre be bírom állítani hogy ne kurja szét a szemem.Valami nem jó de nem tudom mi.Hiába viszem le a fényerőt 0-ra még mindig világosnak tűnik nekem.
  • Solten
    "Már az LG W2353V-vel tolom."

Jo eg, el sem hiszem, tortenelmi pillanat...
  • grebber
    Már az LG W2353V-vel tolom.

Érintésérzékeny vezérlését még szoknom kell ugyanugy ezt a nagy méretet.Alig fér az asztalomra :D
    Eddig amit néztem vele Avatar full HD-be szép a képe eléggé jobbak a betekintési szögek szemre mint a 930BF-é. (Bár papíron ugyanannyi)
    Még basztatja a szemem mert érzem hogy valami nem oké majd megpróbálom belőni.
    2ms-es: Játékoknál nem láttam semmi furcsaságot.
  • desigo
    42-50 colos tv 1024 x 768,1366 x 768-as felbontásban nem arra van tervezve,hogy közelről játszál vele.Elég nagyok a pixelek,közelről jól láthatóak.
    140k-ból én ezt választanám

egyébként tvs topik
  • pxxl
    hát ez egy jó túlfesz védő volt akkor
  • steweee
    tehát az univerzális kérdés az hogy

lcd vagy plazma, hd ready vagy full hd... - játékra
  • steweee
    ja, és még annyit, hogy tegnap túláram miatt levágott a túlfeszvédő, és vele együtt a bekapcsolt gépem is. utána lila volt a monitoron megjelenő kép a rákövetkező két indításkor és üzemelés közben is. már elterveztem hogy ennek annyi, de fizikai sérülés nem látszott a képerynő alatt. nem volt zöld szín egyáltalán, a fehér helyett volt lila, fura volt az egész.
    megmozgattam, és erre újrakalibrálta automatikusan, és utána már megint jó lett a kép

mi történhetett vele?
  • pointer4
    5V 1Amper, avagy 5W :D
    Az mán döfi, hogy ennyiről meg tudják hajtani. :D
    Pl szimulátorhoz, visszapillantó tükörnek, vagy motecnek tökéletes :D
  • steweee
    most szeretnék venni, tanácsok kérek

nekem játékra kellene, nem nagyon tévézek, de ha mégis akkor se vagyok vájtszemű pixelbuzi, a handicames mozit is megnézem ha jó a hang hozzá. szóval csak azért kell mert egy igazán nagy monitoron szeretném élvezni a lövöldözősöket és az obliviont...

nem tudom eldönteni, hogy inkább egy kisebb felbontású hd ready-t vegyek, hogy natív felbontáson full grafikával tudjon futni a játék, vagy vegyek inkább egy full hd-t, ahol vagy a felbontását veszem vissza kisebb szintre, vagy a játék egyéb grafikai beállításait csökkentem... nagy dilemma

amiket kinéztem :

http://electrostore.hu/open_product-198ab214345d4db89cc747c44f3881c1.htm

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/lg_42ld420/

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/panasonic_tx_p42c2/

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/samsung_le_40b530/

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/lg_42pj550/

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/samsung_ps_50b430/

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/samsung_ps_42b430p2/

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/lg_42ld450/

kb ennyi. úgy válogattam össze a listát, hogy lehetőleg minden kérdéses műszaki paraméter és ár/érték arány benne legyen, legalábbis felületes ismereteim alapján.

Ha valaki lenne szives egy rövid ismertetőt mondani hgoy játék céljára milyen monitort érdemes venni milyen paraméterek alapján, sztem sok embernek segítséget nyújtana. előre is köszönöm
  • tmisi
    Hát ez már a zöld energia xD. Végülis beéri kevesebb árammal (és konnektorral), szemben a hagyományos monitorral. Mellesleg ha laptopon akarsz még egy kijelzőt, akkor ez arra kiválóan alkalmas! :D
  • pxxl
    hmm...leheccséges :D
  • Zoli007
    10 V-ot? Ezt meg hogyan? A 2 USB portnak azonos a földje, nem lehet összeadni a feszültséget.
  • Lacee86
    Érdekes... :)
  • pxxl
    mér, a ledek kb 1-1.5 volton mennek. usb-n meg 5V megy át. jelen esetben 10V-ot kap a cucc. jóféle :) am lehet h van benne egy átalakító, ami felturbózza a 10V-ot. mint a kocsikban a szivargyújtós 220V :D
  • desigo
    érdekes cucc
  • Lacee86
    Hát érdekes... De sok értelmét nem látom megmondom őszintén, gondolom jó drága lehet, h ilyen.
  • Solten
    Igen. 2-rol pontosabban:

A vastagabb a videojelet is viszi, kerdes, hogyan.. :)

"That's right; this 18.5-inch TN-film panel display can draw all the power it needs from just a couple USB 2.0 ports, with one of those USB 2.0 connections also acting as the display connection."
  • Lacee86
    USB-ről kap ennyi áramot?? :O
  • kifli
    net pc-khez tökéletes :)
  • Solten
    "USB-s" monitor a Samutol:

Marmint ugye nincs egyeb halozati csatlakozo.
  • pointer4
    De a kontrasztnak a feketéhez sincs semmi köze.
    Csak azt határozza meg, hogy a készülék által tudó fekete és hófehér között arányt. (ez szép magyaros volt)
    De arról nem beszél hogy mennyi a fekete és mennyi a fehér, buzi arányszám :D

De amúgy értem, okay. 2 év és csak ilyen lesz, mert kisebb könnyebb jobb, és olcsóbb az előállítása :D
  • Solten
    Itt eppen a feketerol volt szo... Arra ment a valaszom.
  • pointer4
    Ezt értem, de se a kontrasztnak, se a dinamikus kontrasztnak semmi köze a képminőséghez.
  • Solten
    "Azonban korábban már említettük, hogy a backlit LED-es tévék esetében a gyártók a local dimming segítségével mélyebb feketét és jobb dinamikus kontrasztot képesek előállítani. A local dimming ugyan nem lesz soha annyira precíz, mint amilyen pontos egy plazmatévé esetében a képalkotás, azonban egy normál LCD-tévéhez képest valóban jobb, esetenként egészen használható dinamikus kontraszt érhető el. Mivel a local dimminggel a LED-ek a kijelző egyes részein akár teljesen lekapcsolhatók, a fekete szín kiváló."
  • pointer4
    Ja igen, nem színeződik el idővel.

"Az LCD-tévék két hátránya, a (plazmatévékhez képest) gyengébb betekintési szög, valamint az utánhúzás az LCD technológia sajátosságaiból ered, éppen ezért a háttérfény megváltoztatásával ezeken a jellemzőkön nem lehet javítani"
  • pointer4
    De a feketének a világításhoz semmi köze. Az a kijelzőm múlik, hogy mennyit enged át.
    Ráadásul mindenhol azt írják hogy még erősebb a fénye, amiből az következik, hogy még rosszabb a fekete.
  • Solten
    Bovebben, hogy miert jobb (bar itt a TV-ket vesezik ki, de technologia szempontjabol ez lenyegtelen): link

CCFL ugye a "hagyomanyos" megvilagitas.
  • somdav95
    elvbe jobb a fekete.
  • pointer4
    Képminőség miért lett jobb ? Szerintem csak vékonyabb, és kevesebbet fogyaszt.
  • Solten
    Kisebb fogyasztas, jobb kepminoseg.
  • Lacee86
    Hát ez szép meg minden, de horribilis egy ára van, az én pénztárcámhoz biztosan... 45k-t is sokalltam monitorért, mikor vettem a 2233-t, de szart azért nem akartam venni. Mit tud ez a LED technológia, h ennyire drága? Állítólag ez még nem is olyan kiforrott dolog.
  • Solten
    Hello., Ez kicsit ugyan dragabb, de ne sajnald a tobblet money-t szvsz: link.
  • Solten
    "Kérdés: Jobb minőséget tudnék elérni ha rendelnék hozzá egy DVI csatlakozós kábelt?"

Igen. Marmint DVI kabelt. DVI-D-t pontosabban.
  • sgamez
    Sziasztok!
    Monitort szeretnék venni. Tudnátok ajánlani valami jó 22-24" os LED-es monitort? Kb 60körül
  • CamelX
    Hi ppl! Lenne 1 kissé noob kérdésem, aminél most vettem rá magam h végre leírjam, hátha valaki érthetően el tudja magyarázni. Szóval adott egy Nvidia GeForce 8800GT Dual DVI-I csatlakozóval és egy BenQ G2420HDBL monitor amit nemrég vettem. A monitorhoz viszont csak VGA kábelt adtak, úgyhogy most átalakítóról megy a videókártyába.
    Kérdés: Jobb minőséget tudnék elérni ha rendelnék hozzá egy DVI csatlakozós kábelt? Vagy csak a bemenet számít? Ha a kábel számít és azt mondjátok rendeljem meg, miben várható javulás?

Köszi előre is, peace!
  • Lacee86
    Nem akarlak elkeseríteni, de ezt elbaszcsiztad sztem. link Igaz 0,5"-lal kisebb, de legalább DVI-s, ami azért sokat számít. És gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, mint amit vettél...
  • modelcar
    Jó, lehet hogy jobb lenne nagyobban, csak nekem az már sok lenne. Így is elég drága volt (nekem) Kategóriájához képest jó ára van.
  • Lacee86
    Hát nincs rajt DVI sem, meg ilyen pici méretben Full HD nem az igazi...
  • modelcar
    jó ez szerintem