PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1024 768 0
Átírtam 1440 900 0 -ra (0-át még nem teszteltem, hogy mi, lehet AA) és hawaii...
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
"The trees move. Do you not see it?"
Most már mindegy...
csak vert-, avagy gyomorforgató, igazi, tökös, Call of Duty stílusú csõlátás.
szóval jobban jársz ha inkább vmi 4:3-as felbontásnál maradsz.
"The trees move. Do you not see it?"
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
na má' mindenkinek 2494HS-e lesz? 😊 milyen lavinát indítottam 😄
All hail the double x!
Holnapra lehet itt is van :]
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Jönnek majd az erekciók sorban. <#vigyor5>#vigyor5>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Saor Alba
All hail the double x!
én azért állítottam így, mert túl fehér volt a fehér. kicsit visszább vettem belõle mert kiégette a retinámat. <#nevetes1>#nevetes1>
All hail the double x!
"Az MD230 névre keresztelt megjelenítõ hat darab, 1920x1080 pixeles felbontású kijelzõt alkalmaz két sorban elrendezve. A rendkívül méretes termék 23 colos képernyõi VA panelt használnak, ennek megfelelõen 178 fokos betekintési szögekkel rendelkeznek, ehhez pedig 300 cd/m²-es fényerõ és 150 000:1 dinamikus kontrasztarány társul. A válaszidõ szürkébõl szürkébe történõ váltás esetén 8 ms lesz. A készülék kijelzõnként maximum 40 wattot fogyaszt, míg készenléti állapotban alig 1 wattos energiaigénnyel rendelkezik.
A DVI, D-Sub és DisplayPort bemenetekkel felszerelt monitor a márciusban megjelenõ Radeon HD 5870 Eyefinity Edition kártyával lesz megfelelõen használható, ugyanis az AMD kínálatában ez lesz az egyetlen modell, amelyik támogatja a hat kijelzõ meghajtását. A Samsung MD230 várhatóan a következõ hónapban kerül az üzletekbe, az árazásról még nem döntött a vállalat, de 3000 dolláros árcéduláról pletykálnak a kereskedõk." (link)
Saor Alba
Nagyon tetszik, hatalmas egy monitor ez, meg nagyon szépek a színei is. A fekete megjelenítésével sincs semmi problémám sem, meg nálam például a fehéregyensúly beállítás is tökéletes. Ahol fehérnek kell lennie, ott fehér és nem pedig sárgás.
Ez a beállításod inkább csak a fehéregyensúly beállítására vonatkozik?
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Az viszont érdekes, mikor én vettem, még ez is jó volt, mindenki mondta hogy: "TN panel nagy méretben? ÁÁÁ." Most meg... 😄
Mondjuk még mindig több értelme van, mint egy Core i7 konfignak.
Ilyen alapon még mindig nézhetnénk az 50 centis TV-ket, meg a 14es monitorokat.
Pontosan! Ezért is volt régebben okos dolog CRT monitor elõtt jobb minõségû szemüveget használni. Monix, vagy mi a rák volt a neve. 😄
Nem azon volt a lényeg, hogy pihentet és bla-bla, hanem ez utóbbin. Tul.képpen jobb minõségû naphemüveg is okés volt. 😉 Pl.: Mátrix-os. 😄
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Én 8 éves korom óta szemüveges vagyok, szóval akkor ezt megúsztam.<#vigyor>#vigyor>
fery02: "de azért 24"-t bámulni gondolom csak fárasztó lesz valamennyire."
Hidd el lehet akármilyen LCD, LED tökömtudja, ha sokat ül az ember elõtte fárasztó, fõleg a fénye miatt. Egy 24-es azért több fényt az arcodba, mint egy kisebb fajta képernyõ. Ezt én is tapasztalatom, ha sok fehér hátteret (office, net) kell egész nap néznem, pedig a cégnél egy 17''-es normál, itthon pedig egy 19''-es wide LCD-t bámulok. Lehet az optikusok régi mondása még mindig igaz: "inkább válasszunk kisebb monitort"...
/Személyes magányvéleményem az, hogy a 24'' és felette egy célt szolgál: vegyék ezerrel az 50k-s VGA-kat is, mert manapság már egy 20 ezres kártya is röhögve visz minden játékot egy kis szar 19-es monitoron natívban és max grafikával./
Meg azért mert vibrál, ami nem túl jó a szemnek, továbbá ritkábban pislogsz, ami szintén rontja a szemet.
http://goo.gl/gd6Zi5
Annó a jobb monitor szûrõknek volt értelmük. A CRT monitoroknál sokak téves információkkal rendelkeztek. A fõ probléma nem a sugárzás volt, meg faszom tudja mi a rák. Sugároz a CRT. Persze! Sugárzik, ha Csernobilból hozták. 😊
CRT monitoroknál a fõ probléma a technika, vagyis ahogyan kirajzolta a képet, ahogyan megvilágította ez egyes képpontokat. Ebben az a probléma, hogy az a sugár, ami ezt elvégzi az vmi nagyon drasztikus mértékben b*sz oda a CRT "belsejének" és ami a másik oldalon éri az embert nem az a káros, hogy ez a sugár megy bele a szemedbe és azon keresztül az agyadba és pusztít és rombol, hanem a képernyõn lévõ por szemcsék a probléma, amik nem kis sebességgel úgymond repülnek le a képcsõrõl és ezek az a nagyon apró por szemcsék ütköznek Neki az ember szemén lévõ hártyának. Ez az amiért szar a CRT.
A jobb monitor szûrõk viszont antisztatikusak voltak, így ezek a reppenõ por és kosz szemcsék a monitor szûrõ belsején landoltak és nem az ember szemén.
Az LCD-knél ez már nincs. De természetesen ez sem jó a szemnek, mert olyan kijelzõ nincs, ami javítja a látást.
Szal nem arra kell gondolni, hogy úgy sugároz, mint egy Paksi Atomerõmû a CRT monitor.
A sólámpa meg kúrva nagy faszság. Annyi értelme van, mint annak, hogy a mobil telefon és az aszpartám rákkeltõ és ezeket már mind-mind bizonyították is. De a sok cukros lötty az marhára nem felelõs az elhízásért; magas vérnyomásért; cukorbetegségért stb...
Erre nem is gondoltam, de így tényleg lesz majd helye a monitor mögött.
Mert eddig mindig szem elõtt volt, de így tökéletes lesz, ahogy csak a monitor mögül látom majd a környéket beborító fényeit.
Én sem szeretem sötétben fény nélkül használni ezt a monitort (kivéve horror játékok alatt 😊), és ez valószínûleg akkor sem fog megváltozni, ha megérkezik az új monitor, mert igaz, hogy LCD, de azért 24"-t bámulni gondolom csak fárasztó lesz valamennyire. 😊
Egyet emlékszem be is fejeltem (nem direkt 😊), de a másik még megvan valahol.
Nem tudtam, hogy az sugárzás ellen van. Egy sugárzó tárgy nem inkább komletten, teljes felületen sugároz? Legalábbis én úgy tudtam, hogy az az üveg lap csak szemkímélési célt szolgál.
De igazából soha sem szerettem, mert nagyon elsötétítette a képet. 😊
jájj megvan. kivágunk belõle 2 "lencsét" egy szemüveg keretbe. óó évszázad találmánya lesz. levédetjük ok? pixxel & sötétbarom korporésön bemutatja... xD
All hail the double x!
Ha besötétedik, vagy félhomály van, akkor mindig lámpát kapcsolok a monitor mögött. Régi berögzõdés, rühellek bármilyen képernyõt tök sötétben nézni, kiég tõle a szemem 😄
Gondolom õ is olvasta valahol vagy nézte TV-ben.
De ezen se kezdjünk el vitázni, mert pl google-be is a "sólámpa" kifejezésre egybõl második találat a hatásaival foglalkozik. Szal sólámpa rulz!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
én is kaptam sólámpát,hogy az elektroszmogot jól elzavarja xD
nem mintha bekapcsolnám bármikor is