14419
  • hungary27
    Ja télleg.:D
    Akkor Rosta Zoltán.
  • pxxl
    mondom R Z.
    Z megvan. R-ből hogy lett Gáspár
  • hungary27
    Gáspár Zoltán?
  • pxxl
  • hungary27
    Zoltán
  • pxxl
    lol RZ :D ez a monogrammom
  • bajgunar
    Én is a Samsung P2450H-t néztem ki magamnak.
    Ebben az árban nincs véletlenül , uezekkel a paraméterekkel rendelkező LED -es monitor?
    Vagy tudtok -e ilyen 24" körüli 200Hz -es masináról?
    (vagy 200Hz -es csak TV-ben van?)
    3D miatt gondoltam.
    Mert a 3D-s TV kicsit sokba kerül 330k -ért. És mégse monitor, nah meg az már nagy is lenne nekem.
    A Samsung 2233RZ meg elég kicsi.
    Nem tudom, hogy meg -e vegyem a 2450H-t? Vagy várjak még kicsit, és vegyek olyat ami majd jó lesz a 3D-hez?
    Esetleg tudtok ennél jobbat ajánlani 60-70k körül?
  • Solten
    Helyes...
  • Zoli007
    Nem ugyanolyan. Enyém fekete.
  • Tetsuo
    Az iponon az LGk viszik a primet es nem a Samuk.. ahogy en latom.
  • Solten
    Kicsit dragabban: link. LED-es, kituno cucc (teszt).
  • Solten
    Ugyanolyanod van mint a linkelt keszulek?
  • Zoli007
    Nem fogja. Nekem ilyen van, és vígan játszom GRID-et, R6-et meg MW2-őt.
  • bakvarnyu
    Hát pedig pont játékra kéne. Az a baj teszteket se nagyon találok, PH-n is alig van róluk írás.Akkor mégiscsak valamelyik Samsung lesz.
  • Solten
    Csak valoszinuleg jatekban fogja eszlelni az utanhuzast.
  • Zoli007
    Ha van rá pénzed akkor vedd meg. Klasszisokkal jobb képe van akármilyen TN-től.
  • bakvarnyu
    és ez?
    valami IPS panel miatt ajánlotta egyik haver
  • Lacee86
    Hát a drágábbak nyilván (vagy legalább is nagyobb eséllyel) jobbak, de ezen az áron ezek nem hinném h rossz választások lennének, főleg a Samukra gondolok.
  • Tetsuo
    Azokrol pont nem irnak jot a tesztek.. ill nem a legjobbakat. :S
  • bakvarnyu
    kössz
  • Lacee86
    link1
    link2
    link3

Hogy ne csak Samu legyen, bár erre nincs 3 napos pixelhiba gari:
    link4

És egy LG is, erre viszont van:
    link5

Én személy szerint Samu-t vennék leginkább.
  • bakvarnyu
    50-60 körül milyen monitort ajánlanátok?
  • lammaer
    Remek remek - mindenképpen DVI-t akartam.

Akkor veszem a legnagyobb samut, ami belefér a keretbe, felbontásra való tekintet nélkül :)
  • [HUN]FaTaL
    "akkor a kisebb - nem natív - felbontás miatt tényleg rusnya lesz a kép?"

Igen.

"hanem alul-oldalt fekete sávokkal ugyan, de rendesen megjelenítik minőségvesztés nélkül. Ezt mondjuk a 2433LW is tudja?"

Minden monitor tudja, amin van DVI (persze csak akkor ha azon keresztül kötöd össze a VGAval).
  • lammaer
    Sziasztok,

21'' CRT-ről váltanék TFT-re (otthon életembe nem volt TFT-m, melóhelyen azon dolgozok).
    Kizárólag játék érdekel, filmet TV-n nézek kanapéról :)

Lenne keret 24''-os TFTre (mondjuk a Samu 2433LW vagy 2233BW), csak ezen a natív felbontás problámán agyalok. Bár a kártyám szerintem nem gyenge (Radeon4850), ha mondjuk natív felbontáson nem megy jól a cucc, esetleg szeretném inkább kisebb felbontáson de több effektel bámulni akkor a kisebb - nem natív - felbontás miatt tényleg rusnya lesz a kép?

Olvastam hogy esetleg a monitorok megcsinálják azt, hogy nem interpolálják mondjuk az 1280x1024-et a saját natív felbontásukra, hanem alul-oldalt fekete sávokkal ugyan, de rendesen megjelenítik minőségvesztés nélkül. Ezt mondjuk a 2433LW is tudja?

Mert akkor veszem a nagyobbat, mégha a natvja nagyobb is mint a 2233BW-jé....
  • fery02
    Értem, köszönöm mindkettőtök válaszát! :)
  • CamelX
    Durva, pont egyszerre vettem tavaly a 2 dolgot :D monitortisztítót nem bántam meg, még mindig több mint fele megvan, pedig használom rendesen, még iphone-ra is tökéletes a mikroszálas törlője.
    Sűrített levegőt meg annyit nem használ az ember rendszeresen, nekem pont múlt héten fogyott ki, de akkor már több maréknyi kosz volt a gépemben :D én hasznosnak tartom a nehezen hozzáférhető helyeken, nem kellett semmit se szétszerelnem, csak a házhűtő ventillátorokat. A hosszabbító cső küldi rendesen, és teljesen elektronikabarát. Ha kompresszorra vetemedsz akkor meg óvatosan, max távolról először ;)
  • Calver
    vegyél - papírzsepi, törlőkendő és társai hajlamosak megkarcolni a monitort.
  • fery02
    Ti vennétek am számtechboltban monitortisztíó kendőt vagy inkább házi megoldásokat preferáljátok jobban?
    Pl papírzsebkendőre gondoltam első sorban, csak nem tudom hozzámerjek-e vele érni a képernyőhöz.

Egy kis OFF-ként: Ezt ti is hatalmas pénzkidobásnak érzitek? Levegőt venni ennyiért, még ha sűrített is (mert igazából jó lenne sűrített levegő is, van mondjuk otthon kompresszor, de nem tudom, hogy elé merjem-e rakni a gépet, mert durván fúj)?
  • fery02
    Fasza!
    Nagyon szépen köszi! Lehet furán hangzik, de pont az ilyen, MagicTune-s hírek miatt van nálam még fav-ban a topik, mert érdekel a program fejlődése, meg hogy mikor jön ki újabb verzió. :D

Ki is próbáltam, tök jó magyar lett már itt minden, de úgy tűnik nem hallgatták még meg korábbi levelemet, miszerint örülnék, ha lenne valami Widget verzió is mellé, mert pl nálam mindig ott kuksol maga a program a bal alsó sarokban, nagyon megszoktam már ott. :)
  • hungary27
    Nem tom csak hülyeségnek tartom h ilyet ráírnak. Meg tudom h jó lenne de miért irják oda?
  • [HUN]FaTaL
    Miért ne lenne jó?
  • hungary27
    Speciális jellemzők MagicBright³, MagicEco, MagicAngle, MagicReturn,időzítő, képméret, színhatás, testreszabott gombok, Windows7, DVI with HDCP

Akkor nem is jó XP hez?:o
  • Lacee86
    Hát full HD-hoz elég kicsi a képátlója... Minőségre nem lehet rossz, meg DVI-s ahogy néztem.
  • hungary27
    Üdv

Van valakinek erről a készülékről valakinek? :
    E2220 LCD monitor

Én most ezt ilyhasználok. :
    LG Flatron L1510S

Gondolom sok a különbség
  • KranaZoli #10391
    Sziasztok!

Sajnos időhiány miatt csak néha-néha olvasgatni tudom már a topic-okat, és nem tudom volt-e már, de van újabb MagicTune ami már támogatja a HD5xxx ATI kártyákat is. Kipróbálva, már azt használom.

learning resources - monitors
  • Lacee86
    Nekem is nagyon khm... hát "szexuálisan zaklatta" a szemem az új 22-es LCD a régi 17-es CRT után, aztán 2-3 nap múlva teljesen hozzászoktam. Fényerőt kell amúgy elég kicsire állítani, 20-25 körülire.
  • pxxl
    lehet h csak meg kell szoknod, nekem is fura volt a samu az elején, azt hittem kisül az agyam éjszaka mikor gugliztam pl, de aztán hozzá lehet szokni :) kicsit visszavettem én is a fényerőt, meg stb, és mostmár nem zavar egyáltalán.
  • grebber
    Már kezdem hitemet veszteni hiába állítom akkor meg olyan "szürkületes homályos" lesz nem igazán tudom mit kéne állítani :(
  • pxxl
    kontraszton állíts akkor.

am meg KÉPT!!!