PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
monitor+gép

All hail the double x!

fery02
Az elosztóra érted?

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

pxxl
nálam meg heti 166 órát megy minimum 😄

All hail the double x!

fery02
Gondolom úgy marad. Mert mért nem kapcsolod le csak egyszerûen?
Én ilyenkor csak megérintem a led melletti felületet balra, majd lekapcsolom az elosztót is.

pxxl
nyomd meg a gombot. illetve 'táccsit' <#idiota>

All hail the double x!

SötétBarom
Segített, viszont így meg villog a kék led 😄DD Az úgy is marad órákig? Frusztrál engem 😄D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

fery02
Mert te lehet megadtad neki kézileg a forrást.
Végülis nem hülyeség, lehet én is beállítom majd neki, hogy csak Digititális kimenettel foglalkozzon.

pxxl
nálam nem váltogatja <#nemtudom>

All hail the double x!

fery02
Ismerõs...én leszoktam kapcsolni az egész monitort.

fery02
Mondjuk ettõl most picit félek, hogy "bejaratos", mert most elképzeltem, hogy mondjuk 1 év múlva már olyan tropa lesz a lemez a hajlatnál, hogy szinte lötyögni fog a monitor, majd egyszer egy napsütéses, madárcsicsergõs napon azt veszem észre, hogy az egész panel az asztalon csattan egy hatalmasat. 😄

De értem én, hogy hogy értetted, csak ez most eszembe jutott. De majdcsak nem fog így viselkedni az a lemez, ahogy fentebbe elképzeltem. 😊

Calver
állítsd be a monitor menüjében source-t manual-ra, szerintem az segíteni fog. ha ugyanolyan a menüje mind 2253LW-nek, akkor 5. ikon a nyerõ, onnan már látni fogod.

"The trees move. Do you not see it?"

SötétBarom
Ha kikapcsolom a gépet, akkor váltogatja a bemeneteit, és nem kapcsol ki.. Ezt hogy oldjam meg? (kiírogtja, hogy analog-digital-hdmi)

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Solten
Ne felj, "bejaratos".. 😊)) Az enyeme annyira szorult anno hogy nem is tudtam allitani, visszavittem hogy megse en torjem el, az uzletben a szakinak persze siman sikerult... 😄DD

Saor Alba

stickfa
Igen,tudom!
Csak éppen a tesztben az lg-t ajánlják inkább filmnézésre és több extra is van benne,mint a samuban!
Azért nem döntöttem még,mert itt a fórumon a samsungról csak jót olvastam idáig!<#wink>

fery02
Nekem gyárilag úgy állt, hogy kb a mellkasomra nézett az egész. 😄

pxxl
samsung.hu is azt írja hogy forgatható, dönthetõ, de elég fura módon lehet dönteni, én nem is feszegettem, végülis pont jól áll gyárilag.

All hail the double x!

fery02
Ugye ennek a 2494 HS-nek ilyen végtelen egyszerû állványa van, amivel elsõ ránézésre úgy tûnik nem is lehet csinálni semmit sem (még a képernyõt is csak álványostul lehet elforgatni oldalirányban).

Viszont a dõlését tudom állítani valamennyire a monitor tetejét megfogva, óvatosan hátra vagy elõre döntve magát a képernyõt.
Az érdekelne, hogy ez a módszer vajon hivatalos vagy ez nem igazán tesz jót az állványzatnak, mert azért az mindenképpen jó volna, ha lehetne állítani ezt, azért ez alap dolog lenne szerintem manapság.

Azt tudom, hogy ilyenkor a fémet hajlítjuk, ami tartja az egész monitort, de elég vastag ez a lemez, nem tudom, hogy hosszútávon baja lenne-e az állítgatásoktól (bár van heggesztõnk 😄).

Calver
23" Samsung 2333SW - 50k

"The trees move. Do you not see it?"

stickfa
Miért?
Az az 1 coll az olyan sok,nagyon észre lehet venni a különbséget?
57 ezer körül láttam legolcsóbban az LG-t,a Samsungot is e körül.

pxxl
<#eljen><#vigyor><#zavart1>

All hail the double x!

Solten
Nem rossz az LG az biztos. Nem tudom, en sokallom egy 23"-as monitorert a majdnem 60e Ft-os arat...

Saor Alba

stickfa
Mi a furcsa benne???
Én még mindig gondolkodom az Lg w2363v és a Samsung 2494 hs között.<#vigyor2>
Tudom ,tudom, Ti(szinte az egész sg fórum) már megmondtátok,hogy a Samu a nyerõ,az iponon az lg-t dícsérik agyonra olyanok,akiknek már van.<#wink>
Addig variálok,amíg majd az egyiket már nem lehet már kapni és akkor könnyû lesz a választás!<#hehe>

<#idiota>
SötétBarom
2494 beüzemelve. Kibaszott furcsa 😄DDDDd

Szélesebb mint a vigyorom 😄DDD

KranaZoli
Sötét tónus gyenge. Ez van. Barátkozz meg vele.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Solten
<#idiota>

Saor Alba

fery02
Pont ez a kompromisszum kellene ilyen játékokhoz. 😊
Kíváncsi lennék, hogy pl te milyen feketét tudsz elérni rajta az enyémhez képest.

Én 15.
Lacee86
100% fényerõ?? <#wow1> Én 30-on használom az enyém mindenhez...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

pxxl
nem 😊 felesleges parasztvakítás szvsz. majd ha oled lesz 22-24"-on akkor esetleg

All hail the double x!

pxxl
hát a dinamikus kontraszt nagyon sz_r az tény.

én kompromisszumot kötöttem: fekete van, de legalább nem égeti ki a szememet a fehér. szval olyan középtájt van most nálam. legalább is az én izlésemnek megfelel.

All hail the double x!

Sziasztok!
Akinek LED-es monitorja van, és használt már normál TFT-t is, az megírná a tapasztalatait? Érdemes LED-es monitort venni? (19-22" méretben)

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

fery02
Éjszaka kipróbáltam egy 5 perc erejére egy kis F.E.A.R. 2-vel ezt a 2494HS-t.
Az a dinamikus kontraszt valóban egy vicc, nagyon idióta villogásokat tud eredményezni. Használni se fogom többet az is biztos.

Sajnos azért full sötétben már tényleg feltûnõ a fekete minõsége (a volt CRT-mhez képest), de gondolom a technológia miatt a többi LCD sem lehet igazán jobb.
Pedig a nagy képernyõ már adott lenne ugye az átéléshez, de végülis megszokható lesz majd ez.
Legfeljebb nem fogok annyira szarni játék közben. 😊

Igazi kocka a gép elõtt eszik.

<#banplz>
pxxl
vágódeszkának használta biztos <#hehe>

All hail the double x!

Kérdés: hogy került az oda? 😄

pxxl
az én monitorom meg huhh ne tud meg mi van rajta...7végén takarítani kell 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
anyatej...

All hail the double x!

Uhh sikerült. Ty én is erre gondoltam. Oda volt tapadva. <#zavart1>
pxxl
én óvatosan egy vékony tûvel esnék neki <#lookaround>

All hail the double x!

Help! 😄

Panel, és a káva közé beszorult egy kenyérmorzsa... hogy szedjem ki?<#idiota>
Látom mindent kipakoltál az asztalra. <#hehe>
Amúgy szép darab!
Nem lenyúlta a piszok az egeremet! 😄
Aztán lehet a monitor is ugyan ez lesz 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

fery02
Sejtettem, hogy téged csak a sólámpa fog megfogni a sarokban 😄
Már csak díszbõl meg megszokásból is kinthagyom, mégha nem is ér semmit se. <#ravasz1>

#9445: Értem, én is hasonló kb 85-ösön használom leginkább.

#9446: Akkor lehet mégsem annyira használható az a Dynamic Contrast... 😞
Majd egyszer kipróbálom, mert amúgy tetszene, hogy automatikusan igazítja a beállításokat a környezet színei segítségével. Az a pici késés majd érdekel játék közbe mennyire szól bele.
Ezen a "100%-os fényerõ a filmekhez (Divx) szükséges..." mondatrészen picit becsodálkoztam, mert ugye teljes fényerõn látszódnak legjobban az "anyagok" hibái, márpedig egy ilyen monitoron egy Divx-es film amúgy sem valami látványos, de majd megtapasztalom ezt is. 😊

Solten
Grat. Csini darab. A Dynamic Contrast-tol max. epilepszia-rohamot fogsz kapni 😄 Igazabol a 100% fenyero a filmekhez (DivX) szukseges szvsz.

Saor Alba

pxxl
4. asszem 85-re le vettem, meg még ugye ccc-ben is állítottam egy kicsit.

All hail the double x!

KranaZoli
Az a sólámpa a jobb sarokban?! Hehh, védve vagy az úfók ellen. Bár a jelek c. filmben aufoliát kellett az embernek a fejére rakni, hogy ne lássanak bele az idegenek. <#csodalk>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

fery02
Na, kicsit késõn, de itt vagyok.
Itt van egy kép az egészrõl. Linkbe mertem csak a kép minõsége miatt. 😊

Ismerkedtem egy picit a mordállyal, megosztok vele pár észrevételt.

A legapróbb dolog: érintõgombjai a monitornak tényleg szinte használhatatlanok 😄.
Nem hittem volna, hogy ilyen furcsa lesz az egész. A dõlésszögük miatt nekem nagyon nem áll ujjra az egész, zavaróak még továbbá, hogy ugye nem érezzük õket...sötétben meg tényleg felesleges kísérlet õket használni. 😊
DE! Szerencsére kivállóan helyettesíti az összes gombot a MagicTune szoftver, ahol pár kattintással kényelmesen el lehet intézni bármit, amit lehet a monitorral.

Az egész monitor nagyon profi kinézetét tekintve. Anyagminõségre nem lehet panasz, semmi ropogást sem ad ki mozgatáskor a monitor, mint ahogy egyéb mûködésbeli hangok sem hallhatók nálam.
Mintha valami nagyon halk zúgásról olvastam volna valami tesztben, ami szinte csak full csöndben hallható...nos, lehet süketülök, de én nem hallok semmit teljes csendben sem (lehet a tesztelõ úgy értette, hogy tényleg teljes csendben, szóval hogy a gép sem zúg, nem tudom.)

A látószöge bár lehetne jobb is lehet a monitornak, de ki lehet vele békülni bõven.

Még pár kérdés a végére:

1. Ebben a MagicTune-ben nem lehet megadni gyorsbillenytûket, hogy pl billentyûkombinációra állítsak fényerõt vagy ilyesmit?
2. Valahogy el lehet menteni a MagicBright Custom opciójának beállítását?
3. A MagicBright opciók csak fényerõben meg kontraszt értékben térnek el egymástól? Mert látszólag a Game és a Movie profil ugyanazokat az értékeket használja és gyakorlatilag se látok szinte semmi különbséget (ha ugyanazok tényleg, lehetett volna inkább nekik közösen egy saját, pl "Multimedia" nevû menü csak).
4. Aki ezt a monitort használja, az milyen fényerõn használja általánosságban? Csak puszta kíváncsiság, mert fényere elég nagy tud amúgy lenni. 😊
Mellékesen amúgy szerintem az Internet profil elég alacsony fényerõt kapott. Fõleg, hogy interneten azért számos képekkel is találkozik az ember, nem csak ábrákkal, szövegekkel. 😞
A Game profiloknak is túlzásnak érzem a 100%-os fényerõt, bár játékokon belül ugyebár meg lehet adni egyéb fényerõbeállításokat úgy is, szóval ez nem annyira lényeg.
5. Jól gondolom, hogy a sötétebb horror játékokhoz, filmekhez a Dynamic Contrast opció lesz majd inkább a nyerõ?
Mert ugyan még sötétben nem volt alkalmam tesztelni a monitort pl egy AvP játékkal, de azt tapasztaltam, hogy a fekete, középen mozgó feliratos képernyõkímélõn a feketét (pici késéssel) hirtelen nagyon el tudta feketíteni az opció.

Dehogy,elnéztem mit írtál.<#idiota>

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Ezt én is tudom. Nem szabad rövidíteni??
Vagy te az Armed Assaultra gondoltál? 😄

AA talán antialiasing:élsímítás.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun