14421
  • Inquisitor
    "LG 1 pixelre cserél"
    Ez valami spéci magyar marketing fogás akkor, mert a Samsung az egyetlen aki cserél 1 pixelre, de az is csak a Koreában eladott példányokra érvényes.
  • Noninnyó
    Üdv!

Karácsonyra kaptam egy 17"-os ACER AL1717 típusú TFT monitort. Az lenne a problémám vele, hogy január elejétől azt csinálja, hogy mikor bekapcsolom, akkor vagy jó 20-25 másodperc eltelik, mire képet ad, addig csak az acer felirat villog. Ez csak 1-2 hetes működés után csinálja. Már a menüjébe se merek belépni, mert már az is lefagyott egyszer, és egy idő után tűnt csak el az osd ablak. 1024x768, 32bit, 75 Hz, amin használom.
    Valakinek esetleg van valami tippje, hogy mi lehet a baj? Esetleg találkozott már valaki hasonló esettel? Eddig nem hallottam rosszat az acer-ről, de most valahogy nem vagyok meggyőzve.
  • Breki33
    Az LG1915S 12ms valós válaszidejú
    550es fényerősség

nincs rajta DVI interfész ha jól tudom, csak sima RGB csati,viszont szép és szinekkel telt a képe
    1280x1024@75hz a nativ felbontása.
  • LaciMaci
    Sziasztok légyszives válaszoljatok:

A Samsung 19" 913N LCD 8ms es monitor mennyire jó/megbízható?
  • Punker
    elméletielg cserélnie kell, mikor melóztam így volt (b@szogattuk is miatta a samsung-ot, de érdemben soha nem válaszoltak)
  • [NST]Cifu
    Igen? Ezt nem tudtam.
    Akkor lehet megéri az LG háza táján is szétnézni?
  • Punker
    LG 1 pixelre cserél
  • [NST]Cifu
    Pardon, nem 7, hanem 5 subpixel hibától kell foglalkozniuk a dologgal.
  • [NST]Cifu
    Az LG-nél ha jól rémlik nincs spéci garancia (mint a Samsungnál például), tehát az ISO szabvány érvényes, ha class 2-es moncsid van (átlag), akkor 3 pixelhibától (teljesen fekete, vagy teljesen fehér), vagy 7 subpixel hibától (a pixel egy vagy két színt nem ad / folyamatosan ad) kell foglalkozniuk a dologgal.
  • Mardon
    Na, vettem egy LG1915S 19" 66e-ért. Electro Worldben ugyanez a típus 86e, érdemes ott vásárolni:))
    Jobb, mint amire számítottam, játékokkal nincs gond és más felbontásban is jó a kép. (legalábbis sztem)

Amúgy ez a 3év gar. hogy működik? Ha pl. 2év után a gyári előírtnál több pixel kimegy, visszaviszem, kötelesek kicserélni? (javítani ugye nem lehet)
  • EmThor
    ez az auchan féle,korábban media marktban volt, ott vett haver, elsőre pixelhibás volt, visszavitte 3 napon belül, azóta zsír, call of duty 2 + videó alatt is szép képe volt!
  • M@TriX
    gondolom 19"-eset...
  • Breki33
    Csak úgynevezett natív felbontásban tökéletesen éles a kép

A többi szubjektív hallottam olyanról aki 25-öst se vesz észre van aki a 2-es is meglátja a sarokból :-)

Sztem saját szemeddel nézd meg ha tudod és érdemes elolvasti a TFTpanelen lévő cikket.

Amúgy mekkora monitort akarsz veni aminek nativ-ja 1280x1024?
  • Mardon
    HI!

Monitor vásár előtt állok, kéne egy kis info!

Játékoknál mennyire észrevehető a különbség 8ms és 12ms között, megéri az ártöbbletet a 8ms-es?
    Kontraszt, fényerő szintén elsősorban játékokhoz menyi az ajánlott?

És a legfontosabb, az igaz, hogy TFT-knek adott a felbontása, és ha az alkalmazásokban más felbontást használok rosszabb lesz a képminőség?

Mert ha ez így van az elég gáz, pl. ha arra gondolok, hogy újonnan megjelenő játékokat vszínű nem fogja vinni a gépem 1280x1024-ben szaggatás nélkül.
  • Gabesz amd64
    slaggal levereted
    [csakvitszel]
  • Prince
    Sziasztok ! Monitort szeretnék vásárolni, ki is néztem egyet, mi a véleményetek erről ?

Philips 190V6 TFT
    19"
    felb:1280x1024
    fényerő: 240cd/négym.
    kontraszt 500:1
    válaszidő: 8 ms
  • Punker
    vag ylehet venni külön TFT tisztító kendőt is.
  • Inquisitor
    Nem jó neki, lentebb írtam, hogy optikusnál kapni szemüvegtisztított, ami nem tartalmaz veszélyes oldószereket, meg mikroszálas kendőt, ami nem karcol ... drága, de évekig elég.
  • tyler82
    Mivel tisztítsam a TFT monitorom?
    Sima ablaktisztítóval és puha papírtörlővel szoktam. Az jó neki??

• Breki33
    szuper

szval ezért veszek ezentúl helyben monitort........

így lehet akár két három hét is míg javítják
  • Punker
    nem
  • Breki33
    ennyi pézt csak komplett gépért

az ár és az érték között logikai és van

amúgy egy kérdés
    ha elviszik a monitort javítatni kötelesek arra az időtartamra cseremonitort biztosítani?
  • Borg
    Tehát akkor semmiért nem adnál 200-at?:)
    Számítástechnikában nem nagyon van olyan, ami ne veszítene rohamosan az értékéből.
    A 193P+ is október végén 130-150 rugó volt, most meg...
  • Breki33
    de a nagyker ár és a kisker ár közötti különbség a haszna

meg itt úgy megy, mikor mész pestre

szerdán?

akkor csütörtökön jövök érte
  • Punker
    nagykerből elhozza akkor még csak vesztesége van rajta, szállítás raktározás stb jön még rá.
  • Sir Quno Jedi
    A TFT monitorom is olyan, mégis megvettem, sőt a porcim és a videókarim és a zalaplapom, ez egy ilyen sport.
  • Breki33
    visszatérve a témára ha tényleg nincsen normális bolt rendeld
  • Breki33
    nem a tudásához képest drágállom-illetve ahhoz is ha külföldön nézzük

én nem fizetnék ennyit vmiért ami egy év múlva a felét se éri
  • Breki33
    hát fura

ha elhozzák nagykerből akkor megvan a hasznuk és akkor még arra raknak az elég szemétség

volt mikor vmit vettem csodálkozva láttam hogy olcsóbb a pesti árnál kicsivel

én mindig viszek egy árlistát, hogy ennyiért tudnak-ezt és ezt hozni
  • Sir Quno Jedi
    170 (nem kell MMarktban 220-ért venni idiótán). Másrészt ez több mint 2x akkora, mint a TFT moncsim és mondjuk egy HL2-t, Vagy SW:BF2 nyomva leteszed a kalapod... Egy ilyen méretű TFT moncsi tippelj mibe kerülne?! Ennek meg 800:1-hez a kontrasztaránya (nekem ez is sok), 1360*768 a felbontása és van rajta digitális zajszűrés (igen profi ráadásul) még a PC üzemmódokhoz is. Anno a Philips 18P2B TFT-m is kb ennyibe fájt nekem (ráadásul az nettó!), szal. relatív ez az ár dolog...
  • Punker
    hát nem tudom te hol vásárolsz de itt szabad árazás van, és az átlag 10-15%-kal több mint pesten,
  • Breki33
    200 000-ért.........
  • Breki33
    ezt nem egészen értem

nálunk ha hoznak annyiért adják mintha ott venném ahonnan hozzák

vagy te a nagykerárra gondolsz?

én megnézem pl a számalk oldalon az árat és annyiért kapom (kisker ár)
  • Sir Quno Jedi
    Én ilyet vettem és nem csalódtam benne. Pedig csak a konzoljaimhoz vettem, de most ezt hazsnálom elsődleges moncsimnak is (másodlagosnak meg egy AGneovo F-419-et)

Samsung LE26R51
  • Punker
    van, csak ha hoz is viewsonic-ot kb 15-20% os plusz árréssel.
  • Inquisitor
    "boltban venni azért kevésbé rizikós mert kipróbálnám ott és ha sz@r nem hozom el."
    Egyetértek, de tapasztalatom szerint Budapesten (van vagy 3-4000 bolt) egykezemen meg tudom számolni azokat a helyeket ahol kipróbálhatod, csak az nem feltétlen árulja azt, amire neked szükséged vagyon. Másrészt TFT-nél a kipróbálás nem sokat jelent, egy csomó hibát csak tüzetes vizslatással lehet megtalálni (Full fekete, fehér meg R, G, B 100% képernyővel), és erre egy boltban nem biztos, hogy van idő. És akkor még mindíg csak 75%, hogy nincs rajta pixelhiba. Arra meg semmi garancia, hogy köv. bekapcsolásnál nem e lesz rajta ...
  • Breki33
    persze nagyfalusiak ezt másként látják

de most vidékre szállításról van szó ami több óra és plusz pénz
    egy normális számitógépbolt meg lehozza
  • Breki33
    ha személyesen viszed akkor kocsi+benzin és lehet nincs bent az illetékes

nem igazán járható út

apróság más tészta persze
    segédeszközt nyugisabb :-)
  • GanXstaZoleeWrk
    na ha beszarna akkor tuti nem postan vinnem hanem szemelyesen.

De pl nemrég rendelem pár apróságot 1500ert kihozták még aznap házhoz. Ez kb annyiba van mintha bementem vola a belvárosba parkolással, közlekedéssel idegörléssel :) igy meg kihozta futár szépen. És spóroltam még +ba 2 órát min.
  • Breki33
    az első kérdés