14421
  • Mike
    én ezt nem próbáltam ki, akkor nem is fogom
  • izb
    ja a hivatalos oldalról.hát én annó lehúztam a 7-es bétát és tudomásom szerint a betűtipus a véglegesben is ugyanaz lesz.böszmeség...lárifári
  • Mike
    ezt arra is érted, amit a Microsoft a site-án ajánl?
  • Mike
    60Hz, DVI
    olyan közelről nézd, ahonnan jól látod
    akár 10 centiről is nézhetnéd, attól sem lesz semmi bajod
    (mondjuk szerintem ez olyan, mint moziban a leghátsó sorba ülni, minek akkor 19" vegyél 12"-t és nézd azt 30 centiről :)))

a mai játékok futnak 1280x1024-ben
  • Mike
    kicsit korábban sqj már leirta, olvass kicsit vissza
  • Mike
    akkor miért használod analog módban?

illetve nézd meg a Philips site-ját talán irnak erről is
  • izb
    ja és az új Internet Explorernél még szembeötlőbb a minősége.
    mondjuk annál a betűtipusnál nem is csoda,alapból egy nagy rakat sz.r.
  • Inquisitor
    Érdekesen "elmaszatol", de bizonyos helyeken tényleg jobban olvashatóak a dolgok. Ez viszont dokumentumokhoz van (PDF, DOC, stb.), az "átlag" internetes minibetüknél néha még zavaró is :)
  • Inquisitor
    "sak ugye fps-ben a v-synch megöli a játék sebességét,"
    Ezt most nagyon nem értem, mer' több képet akkor se tud kirakni, ha kikapcsolod, de legalább bezavarhatnak a félképek villódzásai ...
  • izb
    a betük élsimitása.tft-nél nem az igazi,főleg ha natív felbontáson futtatod a moncsidat.
    Legalábbis nálam inkább rondít a képen...
  • Drizzthsz
    Okés! ;) Cleartype az egy betűsimítási módszer, amit a microsoft nevezett el így. Asztalon jobb klikk, majd: tulajdonságok, megjelenés, hatások, s ott a megjelenített betűk simítása. Van valami cleartype tune progi is, amivel még ezen is lehet finomítani. Szerintem jó!

Más a saját problémámra: na v-synchel 5.9-es catalyttel jó a dolog egészen, csak ugye fps-ben a v-synch megöli a játék sebességét, így ott tuti nem fogom használni. De hogy lehetne aktiválni mindenféle alap windows felület alatt? Firefoxban jól jönne.
  • kirol
    Hát a betűméret növeléssel nem mondassz hülyeséget, holnap meg is próbálom.
    Ha nem megy majd megkérdezlek, jó?
    Mi az a Cleartype?
  • Drizzthsz
    Nem tudzs mit nyomkodni, hogy másabb legyen a képe... Be lehet esetleg állítani(bár ati kártyákkal azt mondják nem megy...), hogy a középső részén a monitor annyi pixelt haszmáljon csak, amennyire be van állítva a felbontás. A minőség ekkor lesz a legjobb, de a képernyőfelület nem lesz kihasználva teljesen. A betűméretet meg lehet növelni windowsban az asztal tulajdonságaiban, meg Firefoxban is, s emellett én még a Cleartype-ot is használom.
  • Drizzthsz
    Sajnos nem tudom, E-digitalban láttam a Vp930-at, de csak képeket lehetett nézni rajta, normális használat közben nem lehetett kipróbálni, pedig érdemes szeritem normálisan kipróbálni egy tft-t mielőtt dönt az ember. Én egy C19-4-et, egy 173P-t, s egy 200W6-ot működés közben(utóbbi kettőt egymás mellett), s végül így hoztam döntést, pedig előtte egy pillanatig sem akartam wide monitort venni. :D
  • kirol
    Belépek MSN -re.
  • grizzly21
    nah, végre!:)

nativ felbontáson kell használni természetesen. tehát 1280ban
    én ha kinyujtom a kezem akkor pont elérem a monitort és igy tudok olvasni róla.
    de egyébként megszokod, karnyujtásrol nézed az már elég.

ilyen szürke sáv mintha nekem is lett volna, a herzet állitottam át

ha DVI-t használsz, akkor minden pixelnek a helye pontosan ott van ahol lennie kell, szoval nem kell (és nem is lehet) auto gombot nyomni.

Mekkora a fekete rés kétoldalon?:)
  • NSTSpider
    Nekem 930 Bf -em van 1280x1024@60 Hz en megy.
  • kirol
    Na megkaptam az új Samsuns 931BF -em, már azt bámulom.
    Még nagyobbnak tűnik, mint a régi 19".

Na a kérdéseim:

- Ti 1280*1024 -ben használjátok az asztalt?
    Mert lemértem én, 117 cm ről nem bírom elolvasni pl. az itteni szöveget, olyan kicsi. Persze ekkor a forgószékem a legtávolabb van a monitortól, és nem az asztalhoz hózódtam hozzá.

- Tehát ezt milyen közelről kell/ kellene nézni? Mert ekkora felbontásban kb csak karnyújtásnyi távolságból tudom elolvasni, úgy hogy jó a látásom.

- BS player alatt alul hülye szürke bigyó sáv jelenik meg, más alatt meg nem filmnézés közben.

- A monitor 60 Hz-re rakta magát, nem lehet 75-öt állítani. Hagyjam is így, vagy jobb a 75?

- Mit kell nyomkodni, hogy pl játék alatt, ami max 1024-768-ban fut is jó legyek a kép? DVI-t használok természetesen. Persze alapon is jó a kép úgy is, csak egy két helyen van zavaró dolog.

Egyenlóre ennyi.
  • dav
    Köszi az ötletet, de szélesvásznút nem szeretnék, így a Philips kilőve.

Ahogy elnézem, tényleg csak a ViewSonic VP930 és a Belinea 101920 között választhatok. Ezekben viszont ugyanaz a panel van, ezért csak egyéb szempontok dönthetnek. Sajnos a VP930-ról nagyon sok panaszt találtam a neten, fórumokban. Ezek egy része a panelre vonatkozott (pixelhibák), ami nyilván a Belineát is érinti, márpedig ez rossz hír, nem szeretnék pórul járni. A ViewSonicnak legalább a pixelgaranciája szigorúbb, ez mellette szól. Viszont egyéb hibákat is soroltak (pl. DVI csatlakozó meghibásodása, DVI felirat megjelenése üzemmód váltáskor, stb.), ami elrettent tőle. Az ár természetesen a Belinea mellett szól, a design viszont ellene :(

A Belineát ki lehet próbálni valahol Bp-en? Szeretném megnézni saját szememmel.
  • grizzly21
    neke a baloldalon ill a joboldalon mekkora az üres feketeség ?
    most néztem kimostam a psp törlöjét de ezzel is csak elkoszolom ami van a monitoron.
    mondjuk nem érdekes, mert ha be van kapcsolva nem látszik
  • izb
    akkor eljött annak is az ideje
  • Drizzthsz
    Driver csere volt már többször, most inkább a win reinstallon gondolkodom, mert vagy 1,5 éve már nem volt. :DDD
  • izb
    Milyen tft cseréltél CRT-re?
  • izb
    sima szorófejes ablaktisztító,és pamut törlőkendő.
    utóbbi eszköz nálam egy leselejtezett alsógatya,tartalom nélkül természetesen.
  • pepe003
    Nekem most volt egy TFT-m, sajnos nem voltam vele elégedett. Úgyhogy vettem egy használt 21"-os trinitron képcsöves CRT-t. Ég és föld a különbség a CRT javára
    Sok helyen leeht venni ilyen monitort, fontos hogy ne magánszemélytől vedd, és mindenképpen olyat vegyél amin van garancia. Ezekkel a képcsövekkel ellátott monitorok biztosítják manapság a legjobb képminőséget, és színeket. 1600 x 1200-ban is tűéles képet kapsz.
    Nem lebeszélni akarlak, de én a helyedbe megfontolnám a használt CRT-t ;)
  • PunkZoli
    mivel sikánjam a tft met hogy ne karcoljam meg?:D és leis szeggye a szart?:D amúgy milyen anyag a rétege? alkohollal rámehetek?:D
  • izb
    driver csere erősen játszik,vagy vga baja van.
    a TFT-nél a 60 és a 75mhz való futtatás megjelenítés szempontjábol nemigazán oszt vagy szoroz.
  • Mikilaci
  • Kaszi46
    van
  • Drizzthsz
    Ja és ez az akadozás 60Hz-en a legkevésbé feltűnő, de 75Hz-en mindenkinek feltűnne, s ugyanígy játékokban, meg filmekben is nagyon picit akadozik a megjelenítés.
  • Drizzthsz
    Na van egy kis gondom viszont. Tudjátok, a videókártyákon megfigyelhető, hogyha olyan jelenetet kell megjeleníteniük, amihez kevés az erejük, akkor a kép középen "széthullik", vízszintes csíkok jelennek meg benne, de átlátszóan. Na az a gondom, hogy a tft-m amióta megvan, gyakorlatilag a böngészőben való görgetés is így megy, s kicsit akadozik is a dolog. Ha nagyon koncentrálok, akkor az otthoni notebookon is lehet látni ilyet, de pl.: egy srácnál tök normálisan ment a dolog, annyi különbség volt a megejelnítésben az ő és én gépem között, hogy neki 7900GT van, C19-4-gyel, nekem meg 200W6CS, s Agp-s 9800 pro. Valami ötlet?
  • Drizzthsz
    Vp930 E-digitalban 95 volt amikor legutóbb láttam, Saturnban meg 20"-os szélesvásznú Philips 200W6CS-t vettem 90e-ért(P-Mva, vagy S-Ips, nem tudom...).
  • grizzly21
    és miért ne lenne az?:D egyébként én most 2ms-es előtt ülök, és ezen pl nincs különbség gyorsaságban, de lehet hogy már a 10ms is jó, nagyjábol.
  • takraj
    Nyugodtan beruházhatsz! 16ms alattiak már tökéletesen megfelelnek játékra is. (kivéve, ha valami pro gamer vagy)
  • zsoleer
    Olyasmit hallotam ha játékra is kell monitor akkor ne vegyek TFT hanem inkább crt nem tom ez igaz vagy nyugotan beruházhatok 1 tft monitora??
  • takraj
    Volt már róla szó, de itt a honlapjuk: www.hannsg.com
  • kirol
    Ja meg tudod ez 1600x1200 -as felbontást tud a Samsung hirdetése szerint.

(Még azóta sem javították ki.)
  • kirol
    Hát azért van egy kis különbség, legalábbis papíron. Pl. 2000:1 dinamikus kontrasztot tud a 931BF.

Hát én is remélem, kitudja hogy dobálják szegény monitort. :(
  • grizzly21
    a futárok ilyenek sajnos, nem érnek rá:S
    egyébként most néztem összehasonlitást semmi különbség nincs közöttük, csak a kinézet. remélem semmi gond nem lesz vele
  • kirol
    Hát nekem mégse ilyenem lesz, hanem 931BF.
    Ma meg is jött, csak a kedves futár nem bírt 5 - azaz öt - percet várni, hogy átvegyem.
    Így marad a holnap.