14421

| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Code92 #3265 dede már megdöntötte kontrasztban a 940 bf-et a 931bf de én elvok a 940bf-emmel nbagyon szép a képe:D -
zserrbo #3264 Ha kéred beírom mire gondoltam. -
zserrbo #3263 Még nem vettem meg, de komplett gépre gondolj tft monitorral együtt és nem veszek újat jövőre. -
Speedy86 #3262 max 70-et akarok rászánni. Sajna a 920 se dönthető remélem nem lesz rossz.
Ellinkeltem neked. A monitorok helyes megnevezése:
17" 1752....
19" 1952.... -
Bammeg, 400 HUF-t kiadni?
NASA géped lett legalább? -
zserrbo #3260 Te mennyi pénzt széntál rá? -
zserrbo #3259 Bár a 940BF meg nem dönthető, de enyit még el tudok nézni neki. -
zserrbo #3258 Hiába írják a http://www.aliencomputers.hu/ oldalo, hogy az LG L1752T-SF 19 colos, megnéztem és itt és igaz nem volt sf vagy bf utótag, de nem láttam csak 17 colosban. Mellesleg a googleben rákeresve találtam LG L1752T-SF 17 és 19 colost is belőle, pedig csak az egyik a helyes. Én inkább az lg oldalának hiszek. Amúgy azt meg furának tartom, hogy az egyik 17, a másik 19 és ugyanaz az áruk pl az alien computernél és a magicompnál is.
Én se tudom mit vegyek, vagyis tudnám egy 19 colos Samsung 940BF-et, de az 86-88 ezer Ft. Ennyit nem nagyon tudnékkiadni egy monért, mert a teljesítmény részét a gépemnek kidolgoztam és egy 88 rugós monnal, már 420 ezer lenne. Inkább 400 alatt tartanám, de az LG-vel is 399. Valamit szelektálnom kellesz. -
Speedy86 #3257 Persze ittvan:
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg-l1752t-sf-p4749652.html
Tanácstalan vaok mit vegyek.
Szerintem még a hibás pixeleknek nézz utána.
Mert azt írják, hogy a nevesebb gyártóknál nem nagyon jellemző a hiba de a többinél....
Namost az LG az nevesnek számít? -
zserrbo #3256 É is szoktam ott böngészni, de tudsz belinkelni, ahol 1600:1-es a kontasztja? Én a gyártó oldalán 1400-es látok.
Van még a kiskerarak.hu az is jó vagy az ailen computer pesten -
Speedy86 #3255 Én az arukereso.hu -n szoktam nézni. Ott általában jó dolgok vannak.
Jo kis oldal -
zserrbo #3254 Én úgy tudom röviden az élességben nyílvánul meg a kontraszt.
Itt egy jobb meghatározás:
"Megadja a legmagasabb fehér- és feketeérték közti arányt. Minél nagyobb a kontrasztarány, annál élesebb a kontraszt, az egyes megjelenített képrészletek annál élesebben különülnek el egymástól." - innen néztem.
Hát én se sokat adok az LG-re. Igaz most is LG monom van, de ezen kívül még 1 LG CD-RW, amit még anno a rossz LG CD írómhoz kaptam és kész. Ezen kívül más LG ninsc a szobámban, de szerintem a házban sem. Eddig kerültem nagy ívben, de ez a 3 mon elég jónak tűnik első látásra. Még fontolgatom.
"Kontraszt egyébként mit jelent? A samsungba csak 700:1 itt meg 1600:1!"
Melyiknek 1600:1-es a kontrasztja? Én úgy láttam, hogy csak 1400. Honnan nézted? -
Speedy86 #3253 Abban egyetértek, hogy az a legnagyobb bajom vele, hogy LG.
Lehet hogy ez hülyeség de én manapság nem adok sok jót az LG-nek.
Paramétereiben nagyon jó.
Kontraszt egyébként mit jelent? A samsungba csak 700:1 itt meg 1600:1!
Fényesebbb vagy mi?
Szerintem jó nagyon de abban nem vagyok biztos hogy tartós is. -
zserrbo #3252 Nekem is az tűni a valósnak.
Neked mi a véleményed a lentebb említett 3 LG-ről, azon kívül, hogy LG? -
Speedy86 #3251 ez télleg durva.
szerintem a 250 az igazi.
-
zserrbo #3250 Érdekes a gyártó honlapján a leírásnál 300-as a fényerő a műszaki adatoknál már csak 250-es. LOL
Ez már hiba. -
zserrbo #3249 http://www.samsung.com/hu/products/monitors/tft_lcd/lcd/920n.asp?page=Specifications
A gyártó honlapján kell először nézni leírást. Sztem csak forgtható és a magassága állítható.
szerintem a digitális sugárzású tvadásoknál lehet haszna később. Már van ahol van (lsád Antenna Digital)
Kiválthatja a TV-t, de ez nagyobb colnál jó vagy a számítógépnél TV-t is nézhetsz.
Ezen kívül hallottam olyat, hogy szebb a képe is. Nem tudom biztosan, csak jön valaki, aki tud jobban hozzászólni, mert engem is érdekelne. -
Speedy86 #3248 Ennyi adat van róla:
Ezek jók?:DDD Bocs hogy hülye vagyok:D
Méret: 19", ezüst szín
Képponttávolság: 0,294m
Maximális felbontás: 1280x1024
Színskála: 16,2 millió
Fényerő: 250 cd/m2
Kontrasztarány: 700:1
Képlátószög (H/V): 160Ëš/160Ëš
Válaszidő: 8 ms
Interfész: analóg
Vízszintes frekvencia: 30 - 81 kHz
Függőleges frekvencia: 56 - 75 Hz
Bemeneti aljzat: 15 tűs D-sub
Mérete: 416,6x424,6x215,5mm(állvánnyal)
Tömege: 6,0 kg
OSD TCO 99
VESA 100mm
Garancia: 3 év
-
Speedy86 #3247 Mire kell a digitális csatlakozó? Kihasználja valami?
ez a max amit ki tudok fizetni.
Lényegében az volt a gondom, hogy mi jobb egy drága 17-es vagy egy olcsó 19-es. Na ezt nemtom. De azért samsung csaknem lehet szar.
Egyébként ez dönthető vagy nem? -
zserrbo #3246 Eddig úgy voltam/még vagyok az LG-vel, hogy kis túlzással mindent csak azt ne.
Igaz most is egy 17 colos LG CRT monitorom van, anno még 60 rugóért vettem vagy 3 éve.
Szóval most került a szemem elé 3 különböző típusú, azonos árú, de azon kívül szinte ugyanazokkal a tulajdonságú (Nekem nem tűnt fel számottevő különbség, ha a gyártó honlapján nézem az adatait, mivel máshol vannak eltérések. Igaz eltéréseket más cég monjánál is tapasztalatm külsős oldalakon) monitor.
TFT 19" LG L1952H-SF (ezüst) /300cd/m2, 1400:1, 160°/160°, 8ms, DVI-D/ 56 600 Ft 67 920 Ft
TFT 19" LG L1952T-BF (fekete) /300cd/m2, 1400:1, 160°/160°, 8ms, DVI-D/ 56 600 Ft 67 920 Ft
TFT 19" LG L1952T-SF (ezüst) /300cd/m2, 1400:1, 160°/160°, 8ms, DVI-D/ 56 600 Ft 67 920 Ft
Nekem a kontrasztja tűnt fel először ilyen "alacson árhoz képest".
Mi a vélemény ezekről a monitorokról?
Megbízható az a 3 LG is? Lehet hinni az adatainak (pl 1400:1)?
ÉS ezen kívül még lenne egy olyan kérésem, hogy valaki tudna olyan monitorokat ajánlani, amik:
min 300-as fényerő
min 700-as kontraszt
nekem elég max 4 ms-os is, de min 8 ms legyen
pozitívum a 16.7-es színnel, de megfelela 16.2
analóg és digitális csatlakozás is legyen!
19 colos, nem szélesképernyős
legyen dönthető
Ja és TFT legyen
főleg játékra kellene, de a filmeket sem vetem meg. Igaz inkább játszom vagy egyébb programokat használok.
Ilyet tud valaki 3 ársávon belül: 60-70, 70-80, 80-90 ezer Ft.
A 80-90-es kategóriát már lehet, hgy nem tudom megfizetni, de a 70-80-at még igen. Az a baj,hogy ebben a sávban nem nagyon találtam 19 colos TFT monokat.
Úgy hallottam szeb a képe a digitlási csatlakozású TFT monitoroknak. Igaz ez?
Nagyon hálás lennék. -
zserrbo #3245 Én is így vagyok a monitorokkal és még a VGA-kkal, de azt már eldöntöttem: MSI GF 7900GTO
Nekem annyi gondom van a 920N-el, hogy nincs digitális csatlakozása. Ettől még jó, de nekem ilyen kellene. -
Code92 #3244 szerintem nem baj h. váltogatod mert azért jól meg kell gondolja h. mire ad ki 60-80 ezer forintot sztem jó döntés a 920n pontos adatokat most nem tok de max 15 rugóval drágábban már a legjobb Samsung 19" cpolos monitort is megveheted (alias a 931bf-et) -
Speedy86 #3243 Bocsi mindenkitöl hogy állandóan váltogatom, hogy mitis akarok.
Az uj és szerintem végleges: Samsung 920N.
Nem tudom a segítségböl se nem találtam ilyen adatokat.
Nézzétek már meg lécci, hogy jó? -
1. a panel (S)MPA/PVA legyen vagy S-IPS
Az S-IPS elvileg lassú, de nekem is az van, fps-t is lehet vele játszani, bőven
2. vmilyen nevesebb gyártó
3. 3 év gari
Pixelhibagarira figyelj!
ennyi kell szerintem egy jó monitorhoz
egyébjént meg menj el vmelyik nagy multihoz, és nézegesd meg a monitorokat, és amelyiknek szerinted jó a képe azt vedd meg -
Philips 200W -
Speedy86 #3240 Légyszives egítsen valaki mert keddig vennem kell 1 monitort és teljesen tanácstalan vaok.
Ez jó? Nem értek az adataihoz sajnos. -
dav #3239 Persze, hogy lehet. Sőt, szerintem ez nem is normális. Milyen monitorod van? -
nekem ilyen nincs
lehet ez? -
dav #3237 Na jó, valami szemét szerver oldali védelem bekavar, ezért feltettem egy másik helyre. Szóval overshoot kép még egyszer:
-
Inquisitor #3236 Nekem ez egy üres oldalra mutat. -
dav #3235 Hoppá, nálam eddig látszott. Inkább linkelem: overshoot kép
-
Speedy86 #3234 Szisztok!
Remélem tudtok nekem segíteni! A következő monitor vásárlását tervezem.
Acer AL1716As
Valami tapasztalat? Milyennek számít? Nem találtam sok adatot róla.
Előre is köszi minden segítséget. -
GPx8 #3233 Kösz, szerintem is jó lehet. Majd meglátjuk... -
Ha én most vennék monitort, biztos ilyet vennék... -
Hol van a kép? -
GPx8 #3230 Én egy Samsung 931C monitor megvásárlását fontolgatom.
Van ezzel a tipussal tapasztalata valakinek?
L i n k -
dav #3229 Igen, én is furcsáltam az alacsony árat. Eredetileg Belinea 101920-at akartam venni, de az a típus már hetek óta nem kapható az egész országban. Most már mindegy, késő bánat, eb gondolat :( -
dav #3228 Itt egy kép az overshootról:
Ez a kép egy tesztből van, nem az én monitoromat mutatja, de én is ezt látom. Amikor egy közepes fényerejű háttér előtt egy sötét alakzat mozog, akkor mögötte egy világos szellemkép látható, mint a kép is mutatja.
A probléma oka az overdrive technológia, amivel a mai monitorok válaszidejét próbálják meg minél jobban lecsökkenteni. A régi LCD monitorok lassúak voltak, mert az LCD kristályok csak lassan tudták megváltoztatni a színüket. Emiatt a képek lassan tűntek el, tehát az új kép alatt még látható volt a régi is (ez a fenti fotó jobb oldalán is megfigyelhető). Ez az utánhúzás jelensége (angolul afterglow). Ennek kiküszöbölésére találták ki az overdrive-ot, aminek az a lényege, hogy a pixeleket túlvezérlik, nagyobb jelet adnak neki, mint kellene, hogy gyorsabban váltson. Emiatt viszont bizonyos esetekben a pixel túllő a célon, és teljesen más színt jelenít meg, mint kéne.
Ha a fenti képet elemezzük, azt láthatjuk, hogy leginkább az autó fekete körvonalai okoznak problémát, ezek helyén láthatóak a világos vonalak, a többi pixellel nincs gond. Amikor az autó mozog a képernyőn, akkor bizonyos pixeleknek feketéből háttérszínűre kéne váltaniuk, ami sötétkék. Vagyis egy 0 fényerejű pixelnek egy kis fényerejű színre kéne váltania. Az overdrive miatt azonban túllő a célon, és egy sokkal nagyobb fényerőre áll be, vagyis világoskék lesz.
Nekem még az egérkurzorral is sikerül kimutatnom a jelenséget. Ugyebár a kurzornak is van egy fekete körvonala. Amikor például itt a fórum háttere felett mozgatom az egeret, a kurzor mögött egy világos színű körvonalat láthatok (gyors mozgásnál akár többet is). Ez mondjuk kevésbé zavaró, mert tényleg csak akkor veszem észre, ha direkt odafigyelek rá.
Az igazi gond akkor kezdődik, amikor nem csak egy fekete körvonalú tárgy mozog a képernyőn, hanem egy tömör sötét színű alakzat, például egy sötétbarna hajú ember elmegy egy szürkés színű fal előtt. Ilyenkor nem csak egy vékony világos vonalat látni, hanem egy nagy világos foltot, ami már SOKKAL zavaróbb. Az egész jelenséggel az a legnagyobb baj, hogy a világos színű folt éppen a sötét alakzat mellett képződik, tehát a sötét háttér miatt SOKKAL feltűnőbb lesz.
Bocs a sok dumáért :) -
Én is gondolkodtam ACER 20-22"es TFTn mert gyanúsan olcsók, de ha olcsó akkor vmi nem stimmel.
A jelenlegi 19es Samsungomnál semmi ilyen gond nincs mint amit te irsz.
Ezért is döntöttem a Samsung melett továbbra is. -