14421
  • RaveAir
    Én is úgy áltam hozzá, hogy LG nem vennék (ismertem a botrányos optikai meghajtóit, sajnos többszörösen is), de végül olyan lett. Már több hónapja használom, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
    Előnye a BenQ-el szemben, hogy van rá 3 napos pixelhiba garancia. A Samsung ellen nincsen semmi ellenvetésem. :)
  • belisz
    LG-t a helyedben nem vennék,2 Samsung és a BenQ közül jó választás mindegyik. Ha találsz,akkor 2233BW.
  • Gabe18
    Üdv!

Vennék egy 22"-os monitort olyan max 60.000 forintig.Olvasgattam prohardver fórumot,itteni fórumot,kialakítottam magamnak egy kis listát hogy holnap ezzel indulok körbenézni.A lista élére a Samsung 2233BW került.Rengeteg pozitív fórum hozzászólást olvastam vele kapcsolatban.Már épp végeztem volna,mikor a ipon.hu tesztjeit is átböngésztem,ahol viszont különösebben nem voltak tőle elragadtatva.Mivel elsősorban net+játékra lenne ezért a teszt "A képernyőt közepes reakcióidejével még tudjuk játékra is használni, ha sort kerítenénk rá, viszont nem kimondottan erre készült, ugyanis látható csekély utánhúzás." mondata elég kellemetlenül érintett...
    Na akkor most mit gondoljak?
    Végülis ez lenne a lista,szerintetek melyik lenne a legjobb ha net+játék a fő cél.Nem kell Full HD legyen,de ha az, az se baj...

LG W2248F
    Samsung 243SW
    LG 2261V
    BenQ G2220HD
    Samsung 2233BW
  • belisz
    OMG....szerintem nagyon ronda.
  • desigo
    Magyarországon is elérhető a Philips szemkímélő monitorja

sötétben jól nézhet ki

• belisz
    ...hát ilyenre sem lesz szükségem..:D Köszi!
  • Solten
    El lehet forgatni a monitort 90 fokkal, tehat olyan "A4-es lap szeru" lesz a kijelzo... Nah, mivel az emberek tobbsege vizualis-tipus:

• belisz
    változó..van,hogy órákig ott van,van hogy csak 1-2 percre....de amikor már nagyon idegesít,akkor tényleg csak szinte megpöckölöm a képernyőt és eltűnik....érdekes!

Am..még egy kérdés: Mi az isten az a PIVOT?
  • DJ RX7
    milyen időközönként jelenik meg? mert az lehet szerintem a vga hibája is.
  • belisz
    Kár. :( Annyira nem zavar,csak ne legyen rosszabb.
  • Máté94
    Nem.Ilyen marad:)
  • dilofekete
    nem TBA hanem TBD és ezen a lapon egészen pontosan:
    http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040108&categoryId=040108&parentId=04&modelCodeDisplay=M2394D&model=NOTHING#
  • dilofekete
    Hi
    Az mit jelent, ha a szabványoknál az áll, hogy TBA
    ezen a lapon van ez:
    http://www.lg.hu/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040108&categoryId=040108&parentId=04&modelCodeDisplay=M2394D&model=NOTHING
  • belisz
    Sziasztok! Pixel hibát lehet valahogy javítani? 3,5 éves Samsung SyncMaster 740N monitoromon itt-ott,néha megjelennek színes kis pontok. Még 1 évig ki kéne húznia ennek a monitornak....
  • KranaZoli #7652
    Sorry! Összekevertelek Benneteket. Te a 19"-os vagy.

Picivel olcsóbb:

SAMSUNG S2033SW 37.824Ft (30.259Ft)

De ez sajnos 1600x900-as felbontású. A 2043BW 1680x1050-es.
  • Ioles
    Jó monitor, de nekem ez már túl drága...
  • KranaZoli #7650
    Ne utána nézz, vedd meg a 2333sw-t.
  • Ioles
    Rendben, utánanézek, köszönöm!
  • KranaZoli #7648
    Boltban jó az Ipon. Szerintem(!) a tesztek sem hulladék tesztek. Viszonyítási alapnak jók.

Prohardver.hu; Logout.hu
  • Lord Zax
    Ok, köszi holnap megnézem itthon mennyiért árulják és megnézem mit tud. Tudnátok egy oldalt mondani ahol pontos és részletes adatokat találhatok monitorokról? Kezd elegem lenni minden második oldal, bolt más inofkat ir ugyanarra a monitorra. Egyszer dvi-t ir egyszer d-subot, meg egyéb extrákat. És ha van egy megbizhato tesztes oldal is ajánlásokkal. Ami nem ipon.
  • KranaZoli #7646
    Ne haragudj, de ez így baromi sok kérdés 1xerre. :(
    Imyke be tudna rittyenteni pillanatok alatt több oldalnyi lexion-t :) de Én nem tudok.

"Szerettem volna venni egy jo monitort max 50-ig. fullhd-vel, amit nem akarok cserélni joideig, mert a régi crt-t kezd meghalni, bár még müködik, idönként az oldala vibrál, hol kiljebb hol beljebb huzodik, mint amikor a pozicioját állitanám manuálisan a képnek.
    Van amikor honapokig semmi baja, de amikor csinálja nagyon szemronto, és szerintem idö kérdése mikor hal meg."

Erre a részére lehet válaszolni. :)
    SAMSUNG 2333SW 50.463Ft
  • [HUN]FaTaL
    Bizony hogy jó. :)
  • KranaZoli #7644
    Igen. 19"-ban a Wide lapos. Nagyon lapos. Nem véletlen, hogy 20"-ból már nincs hagyományos, csak széles. Ez alatt szerintem nem szabad Wide-ot venni. Ipon-on szűrd le arra, hogy 20"; DVI; 3 napos pixelgari.

Pl. ez jó cuccos:

SAMSUNG 2043BW
  • Ioles
    Átolvastam vagy 4 oldal^^, látom te is inkább a 20"-osokat ajánlod minimum, lehet azt kellene venni, de nem igazán tudom hogy ebben az árban melyik lenne a megfelelő, tesztet sem nagyon találtam.
  • Lord Zax
    Sziasztok.

Lenne pár hülye kérdésem, ha valaki ráérne tudna válaszolni?
    pl mivel másabb a dvi, d-sub, hdmi, miért jobb ha nem analog és miért?
    ezek a fényerö arányok melyik a jobb? mert van 8000:1 - 50000:1-ig minden meg még sok, összevissza változik ártol függetlenül.
    A tipusok után mit jelölnek a betük? mert minden tipushoz van legalább 4-5 vagy több altipus. A gyártok oldalárol alig lehet valami infot kiszedni, minden rajta van csak ami kéne az nem. Nézegettem volna teszteket és info odlalakat de ami az egyiken van a másikon ellenkezöje, infoknál még az alapok se stimmelnek, pl egyik oldalon egy monitoron van hdmi másikon nincs ugyanarra a tipusra.

Szerettem volna venni egy jo monitort max 50-ig. fullhd-vel, amit nem akarok cserélni joideig, mert a régi crt-t kezd meghalni, bár még müködik, idönként az oldala vibrál, hol kiljebb hol beljebb huzodik, mint amikor a pozicioját állitanám manuálisan a képnek.
    Van amikor honapokig semmi baja, de amikor csinálja nagyon szemronto, és szerintem idö kérdése mikor hal meg.

Elöször azt az acert néztem mert nagyon olcso, és 2ms frissitéssel és a magas felbontásával, 40000:1 hez arányáéval 24"-al jobbnak tünt sok másik drágább társánál de ezzel a hdmi-s dologgal megfogtatok.
    Nézegettem samsungokat 2333, és 2233-asokat de egyik oldalon van rajtuk hdmi másikon nincs és millio altipusa van, sw bw stb.
    a gyárto hivatalos oldalán én csak 2243at találtam már mást nem, és az is csak dvi-s..
    Tudnátok segiteni?
  • KranaZoli #7641
    Hát passz, visszalapoztam Én is kb. a 10-11. oldalig ott vannak 19"-os HSZ-ek. Nem emléxem pontosan, de vmi olyasmi volt, hogy aki vette nem volt hozzá driver, ha jól emléxem. Nézd meg Asus honlapját, hogy milyen driver-ek vannak hozzá. Melyik OS, mikori dátum, stb...
  • KranaZoli #7640
    Jókat írnak róla. De úgy emléxem, hogy vki vett itt ugyanilyen TFT-t és Neki több gondja is volt vele. Szerintem lapozz vissza pár oldalnyi HSZ-t.
  • Ioles
    Sziasztok!

30E Ft környékén milyen 19"-os wide monitort javasoltok? Néztem tesztet Iponon és megtetszett ez a darab: link
    Nekem egy nagyon fontos szempont a háttérvilágítás, mert ha nagy attól falra mászok. Ha nincs rendben a monitor vagy tudtok jobbat ajánlani azt megköszönném.
    Főbb szempontok: DVI, 16,7M szín, kicsi háttérvilágítás
    Szerintem ezek nem nagy elvárások ebben a kategóriában.
    Iponon elég bő a választék, de teszt nélkül nem merek belemenni.
  • [HUN]FaTaL
    Analóg fullhd . Ez a halálom.
  • KranaZoli #7637
    "Eddig egy samsung 2233-ast néztem és árban ugyanitt van az is kb, de kissebb."

Ezt nem hinném, hogy 50-ről leesett volna a Samu 40-re.
  • KranaZoli #7636
    Ez ugyanolyan kaki, csak FS.
    Analóg TFT.
  • DJ RX7
    tessék
  • Solten
    Hello. Csak D-sub -os (marmint az altalad kinezett Acer...)
  • Lord Zax
    Sziasztok.

Szeretnék venni egy uj monitort, találtam a városban egy boltot ahol ez volt akciosan:
    Acer V243HQB Full HD LCD Monitor 23,6'' -fekete
    39000-ért.
    A kérdés, megéri? Miért ilyen olcso, hiszen 24"-os, fullhd, és minden benne van ami a többiben.
    Eddig egy samsung 2233-ast néztem és árban ugyanitt van az is kb, de kissebb.
  • KranaZoli #7632
    Samsung 2333sw

Kérdésem az lenne, hogy akinek Samu 2333sw TFT-je van és pl. a MagicBright-al kiválaszt egy profilt (pl.: Movie) és előtte Custom "profilt" (beállítást) használt megjegyzi a Custom beállításokat huzamosabb pl. Movie profil használat után is?!

Én pl. most néztem meg egy filmet és a Movie profilt használtam. Aztán állítanám vissza a Custom profil-ra, de nem csinál semmit, hanem marad ugyanaz mint a Movie profil és kézzel kell visszaállítgatni a fényerőt, kontrasztot, gammát.

?!
  • KranaZoli #7631
    Ezek nem elérhetőek?!

2253 LW-t azt értem. 2333sw-t nem. 943B-t nem nagyon nézegettem.
  • steweee
    vennék 2 monitort
    egy normál 4:3-at és egy szélesvásznút
    de amiket korábban kinéztem egy se elérhető, vagy sokkal magasabb áron vmi nyomi üzletben
    vki tippeket tudna adni hol vegyem őket, vagy mi lehet ami ua jó minőségben és árban is helyettesíteni?

Samsung SyncMaster 943B
    samsung 2333sw vagy
    samsung 2253lw
  • Solten
    csini
  • desigo
    Egy 27 hüvelykes, szélesvásznú modellel bővítette monitorainak választékát a HP. A Pavilion 2709m Full HD, azaz 1920x1080 pixel natív felbontású panelt kapott, amelynek válaszideje 3 ms...

jól néz ki
  • DJ RX7
    itt van ez az acer monitor. össze googleztam mindenütt, hogy van e benne hdcp. sajnos nem igen találtam róla infót, mert ez "bd" verziós. a hivatalos honlapon csak a sima bd nélküli verzióra van fent infó. itt, és itt pedig azt írja, hogy van benne hdcp.
    pénteken megyek az ipon-hoz. ott remélem meg lehet állapítani majd, hogy van e benne vagy nincs.
    ha nincs akkor a másik 2 monitor ami még hátramaradt választásban az az:
    samu - ezt lehet forgatni, portré funkció is van benne. hivatalos honlap

benq - kevesebbet fogyaszt, nagyobb a dinamikus kontrasztaránya.
    hivatalos honlap

10 év alatt 2 samu monitorom volt és a mostani lcd tökéletesen megy (régit még eladtam anno) így inkább afelé húz jobban a szívem.