4904
hűtés
  • CSOCSO
    ha a tap a bibis akkor nem fagy hanem ujraindul.. tap nem lehet a baja..
  • DanyyX
    Na nehogymár ezen wesszetek össze, inkább mondd, hogy hány wattos/milyen márkájú tápod van.
  • Narancs
    Akkor nem értem miért, hiszen én egy szóval sem mondtam hogy amiatt fagyhat, csupán megjegyeztem hogy megérett a cserére...
  • izb
    Procira írtam
  • Narancs
    Táptól? Simán csinálhat ilyeneket...
  • izb
    ettől még nem kéne fagynia
  • Narancs
    Tápod milyen?
    Nem lenne hülyeség elgondolkodni egy CPU cserén sem, kb olyan teljesítményű a procid mint egy 1Ghz es P3, nem hajtja ki a VGA -t...
  • bigapó
    azért tesztelgesd, mert alapból is rossz lehet, ha nincs szerencséd
  • TothLaci
    Alapbeállítás az összes. A VGA-m InnoVision márkájú.. Túl hangos, de ahogy olvasgattam a fórumokat, másnak is előjött ez a hiba...
  • bigapó
    mennyire van húzva? első tippem, hogy a memóriád nem bírja. memtest86-ot adjál neki és, ha error-os akkor állíts a frekin. egyébként is jó néhány tesztelővel ellenőrizni (prime95, SuperPi)
  • TothLaci
    Sziasztok! Gondom van a számítógéppemmel, mert játék közben lefagy.
    Pontosan nem tudom, mi lehet a probléma, mert ha fagyás után megnyomom a CTRL+ALT+DEL billentyűt, akkor persze pár másod perc után visszalép az asztalra, aztán kilépek a feladatkezelőből, és vissza a játékba, ami elvileg már lefagyot, de mégsem teljesen...

Gépem: Geforce 6600 GT, Celeron 2.2 Ghz, Abit BD7-II, 512 RAM

Senki se mondja, hogy celeron az rossz proci, de nincs másra pénzem.

Most vettem rá házhűtést, szabályosan csináltam, de még most is fagy! Szerintetek a procival, vagy a VGA-val lehet a probléma?
  • Serpa
    nem lehet megcsinálni.

keret kell oda.
  • Narancs
    2 helyen kevés a rögzítés? Na ne...
  • Serpa
    csak 2 helyen tudnám rögzíteni.
    távol vannak a kis téglalapok egymástól.
  • Narancs
    Miért nem csavarozod bele? Mondjuk jó nagy anyákkal simán megoldható sztem...
  • Punkerwork
    nem láttam még sehol
  • Serpa
    keretet lehet külön venni?
  • DanyyX
    Abba, belemegy a sima 8 centis hűtő, csak a rögzítése patentos.
    Tegyél bele egy 8cm-es ventit, és meglátod, hogy jó bele.
  • Punkerwork
    ezt nem vágom, ott 1 műanyag keret szokott lenni abba megy a hűtő és a keretet pattintod be.
  • bigapó
    erről kérdezd a viszonteladókat vagy pl. Punker-t, mert Ő speciel számtech-boltban dolgozik. nem tudok róla, de biztos van ilyen is.
  • Serpa
    van olyan 8 centis hűtő, ami pattentos?

házam elején 4 kis téglalap alakú hely van, tehán nem kör (csavarhoz).
  • bigapó
    Nekem is ez a típus van és az Intel-eknél asszem 2 fajta tokozáshoz az AMD-nél pedig vagy 5 féléhez jó, mert különböző távtartókat és szerelékeket adnak hozzá. nagyon fasza kis hűtő és csendes is. szerintem nem lesz problémád vele. persze ez majd ott fog kiderülni igazából:)
    közben megnéztem és már látom mire gondolsz, ugyan nem tudom milyen magas a borda, de mivel jó a kiképzése a hűtőnek (kehelyforma) ezért nem lehet vele gondod.
  • otiq
    Hi.
    Egy kérdés: vettem egy 3ghz-es prescott magos procihoz egy zalman cnps7000 cu hütőt. Az alaplap msi neo i865 pe. Csak pár nap múlva hozom el de nem lesz vele gondom itthon a hütő felszerelésével? úgyértem nem ütközik bele az alaplap chip hütőjébe?
  • csoxy6
    ok megnézem, majd írok mert most nem otthon vagyok
  • [NST]Cifu
    Everest.

Futtas valami komolyan leterhelő alkalmazást, pl. Prime95-öt Torture módban.
  • csoxy6
    mivel nézzem meg terhelés alatt?

a hűtő jó nagy, még nem nagyon néztem a márkát
    a fesz-en nem emeltem, az FBS-t húztam 133 ról 150 re
  • [NST]Cifu
    1.: Milyen hűtő van rajta?
    2.: Feszt emeltél, vagy alapfeszen megy a proc?
    3.: Milyen magos AthlonXP?

A hőmérsékletnél ne azt nézd, hogy üresjáratban mennyi, hanem azt, hogy amikor terhelés alatt megy, akkor mennyire fut fel. Olyan 60-65C°-nál lehetőleg sose legyen melegebb a proc, ez a lényeg, egyébként lehet tépni amíg bírja.
  • csoxy6
    nekem van egy athlon xp 1800+om(1533Mhz), ami most 2100+on(1750Mhz) megy.
    Meddig húzhatom még szerintetek?
    Eddig sose csináltam ilyet. A hőmérséklet itt is ott is 39-40 °C on volt.
    alaplap: abit NF7
  • bigapó
    talán az, hogy, ha egy bizonyos fok fölé megy a rendszer-hőmérséklet, akkor gyorsít a fordulaton. de majd utánnanézek, mert én is akarok venni egy hűtőt, így a nyárra:)
  • Serpa
    8 centis rendszerhűtőnél mi az, hogy "reaktív"?
  • bigapó
    Hi!

Celeron 900-as procihoz hűtő kellene. Az FC-PGA tokozáshoz tartoznak ezek a fajták?
  • Falconer
    Csavarokat nézzed meg amivel az alaplap rá van rakva a házra, lehet hogy nagyon meg vannak húzva, és feszültség van a lemezben, meg az is lehet, hogy laza.
  • Police88
    Helló!
    Van egy IC7-es alaplapom és amikor játszom felpörög a proci ventillátora és belerezonál az egész ház... Ez a ház hibája?
  • Loogan
    A frekvenciától (órajeltől) függ, de sok esetben a feszültséget is emelned kell a nagyobb órajelhez (pl. BIOS-ból).
  • gurubefree
    Ez Athlon XP és ASUS A7N8X-ben van.
  • Munch
    Nemtom, Asus K8N-ben van...
  • gurubefree
    Hello

Szükségem lenne egy profi hűtöre a 3200+ AMD procimra , jó lenne ha mondanátok ötleteket úgy 15.000-ig.

Köszönöm
  • Morphin
    Ez a cool & quiet funkcio csak egyes alaplapokon van???
    Nekem is kell ilyen. :):):):):):):)
    Nem lehet szerválni ilyet valahonnan.
    Abit nf-7 v2.0 án nincs??
  • Falconer
    Hülye kérdés de nagyon.
  • Szasza20
    Hi all
    Szerintetek függ a feszültségtől a hőmérséklet?
    mer én úgy tudom hogy igen