4904
hűtés
  • gabber_saviola
    nondom én, nem tudod, hogy mi az a szilikon ...:D
  • Gabesz amd64
    nem kell szilikon! minek! nekem egy egyszerű gumit raktam a winyo(Maxtor) és a ház közé és valamennyivel csendesebb lett a rezgő hang... :)
  • gabber_saviola
    "kedves szakember" :DDD

gyk: ezt szilikonnak hívják
  • gabber_saviola
    pár száz forint, és minde értelmes számtech boltban van
  • bigapó
    persz, hogy meg lehet. csak nem biztos, hogy a hatásfoka olyan jó lesz:))
  • Gabesz amd64
    ezt te is meg tudod csinálni házilag!

fogsz egy gumiszerű anyagot és csinálsz belőle egy alátétszerű cuccot!

ás azt rakod a ház és a venti közé!
  • bigapó
    ahh. ezt tehát be lehet szerelni a venti és a ház közé. mennyi lehet? hasonlót találtam (vantec) az nem vészes, pár száz forint. ja, és milyen vastag? mert olyan 2-3 mm-t tudok még kicsikarni a csavarokból, aztán nincs mire tekerni az anyát:))
  • Gabesz amd64
    igen! szépségverseny lesz!

a coolermaster-nál az a jó hogy rá tudom írányitan a levegő áramlását a ház hátsó ventilátorára és ez azért nagyon fontos!
  • gabber_saviola
    Revoltecböl van olyan hogy 80 vagy 120 mm-es zsajcsökkentő szilikonbol

• bigapó
    kösz a gyors reagálást:)

azért rezonál? azt hittem azért, mert csak simán a gépház fémrészével találkozik. kösz, akkor majd beszerzem a cuccost:) csá
  • Punker
    barkács boltban van mindneféle alátét, és igen rezonálhat azért mert nem a pontos csavarméretet használtad.
  • bigapó
    Hi!

Pár napja vettem egy 8 cm-es rendszerhűtőt (Aerocool Chameleon). azt írja, hogy 20 Db körüli a zaja, ami igaz is, mert alapból mikor szerelés előtt megnéztem nagyon halk volt. Mikor beszereltem természetesen nem a gyári csavarokat használtam, mert csak szétörte volna a műanyagot, hanem egy akkora csavart, ami pont átérte és egy anyával tudtam rögzíteni. a probléma itt jönne. szerintem eléggé rezonál a ház, mert elég érdekes hangokat generál azóta a gép.
    Azt hallottam, hogy ezt a problémát úgy is meg lehet oldani, hogy kis gumigyűrűket kell alátétnek használni. Ilyet hol tudok venni és mennyire jó megoldás lenne? Arra is gondoltam, hogy egy gumikesztyűt szétvagdosok és azt használom fel.
    Azért is írtam le a velem történt esetet, hogy más már jó előre készüljön fel az ehhez hasonló szerelésekhez:))
  • izb
    Ennél mindenképp szebb.........
  • izb
    Lol.Nem tetszik??
    Most ez szépségverseny lesz,vagy egy hütési prombélma megoldása?
  • DanyyX
    Miért nem jó neked a Zalman?
    Nem fér el, vagy drága ?
    Ha teljesen halk hűtést akarsz, akkor vízhűtés
    Én valszeg úgy csinálom meg, hogy a szivattyú, és a hőleadó a házon kívül lesz.
    Egyedül a táp ventije fog zajongani.
  • DanyyX
    Teljesen fölösleges ilyen buzinagy borda vinyóra.
    Árulnak ilyen ksi réz bordákat ramra. Abból tegyél rá a melegedő chipre annyit amennyi ráfér [Ez ugye tokozástól függ].
    Akkor be is fér a vinyó a helyére, és ha van körülötte légáramlás, akkor le is hűl.
  • Gabesz amd64
    ime elég jó kis hűtő
  • Gabesz amd64
    lehet zalman-t fogok venni!de az nem tetszik!

inkább vennék coolermaster hyper6+-ot
  • gabber_saviola
    a Glacial Tech 7200 vagy a 7200 light mé nem jó?
  • gabber_saviola
    figyi én nem egy procira ilyent raktam, és 34-36 fok körűl teljesített
    ja és nem kell fosnod , hogy hozzáérne bármi....
  • Gabesz amd64
    inkább egy coolermaster-ra gondoltam...vagy mi van még?
  • Gabesz amd64
    ezt Én is néztem! nem lehet rossz! de nagyon zavar az hogy nincs burok a venti körül!
  • gabber_saviola
    Glacial Tech 7200 és az ArcticCooling ARC ULTRA 64 TC
  • Gabesz amd64
    mondjatok nekem egy jó procihűtöt(Zalman kivételével) ami egy A64 S939-es 3200+-osra jó!

Jah és márkás legyen!
    csak az a lényeg hogy halk legyen mint állat!
  • Savmacska
    mértszerintem elég jo ?nem.
    mi baja lessza vinyonak ha megvan dölve ?
  • Savmacska
  • gabber_saviola
  • Savmacska
    SZIASZTOK A KEDVETEKÉRT CSINÁLTAM 1 ,,WINCSESZTER" PASSZIV HÚTÉSÉT IGAZ H NEM NAGY CUCC DE NEKEM BEJÖTT CSAK HELYIGÉNYES ....TOBÁBB FOKOZTAM A HÓMÉRSÉKLETET ÉS MÉG AZT A VENTIT IS RÁDOBTAM (HOZZÁ VOLT GYÁRILAG)ÉS IGY LETT 19*C FOKOS A VIGYOM AMUGY MAXXTOR 160GB-
  • izb
    Milyen hűtöd van??
  • Falconer
    Azelött hány fokos volt?
  • Thomasss
    helló ! kössz mindekinek a segítséget!

Van egy másik gondom. Kicseréltem a szilikon pastát a procin mert a gyári olyan rágógumi szerű volt és ugy halottam hogy az nem jó hővezető. Ki is cseréltem. De amikor bekapcsolom a gépet és járatom, azt veszem észre hogy a hűfok megy szépen felfele majdnem 60 fokig de a proci ventilátora állandó fordulatszámmal pörög 2500 rpm fixen . Pedig azelőtt hőváltozás hatására emelkedett a fordulatszám is. Miért van ez ??? Érzékelő hiba??
  • DanyyX
    Ha szabályozni is akarod, akkor fogsz egy potmétert, és bekötöd a GND és a 12V közé. A harmadik lábát (csúszóérintkező) pedig a venti pozitivjára kell kötni.
    Nem igényel különösebb ráfordítást, csak ráforrasztod a potira a vezetékeket, meg le kell, szigetelni.
  • bigapó
    jah, kb. de nekem is ilyen "chameleon"-os ventim lesz :)))
  • Serpa
    szóval olyan "dezájnos" baromság.
  • Narancs
    Ha molex csatis, akkor kösd 5Voltra, nagyon egyszerűen.
    Ha az alaplapra csatlakozik, akkor SpeedFan nevű progival be lehet állítani a fordszámát...
  • bigapó
    nah, én ezt láttam a FIX.TV-ben. nem tűnt egyszerűnek, több alkatrész is kell hozzá, meg forrasztani is kell, de elég hatásos volt. írj nekik egy mail-t, biztos tudnak segíteni.
  • Thomasss
    helló mindenki !

egy "Aero cool" ház ventilátorom van. Az a gondom vele hogy alapból 4000RPM és emelett 45.6 dBA-es, nagyon hangos. Egy fodulatszám szabályzó kellene hozzá. Voltám pár boltban és csak ilyen több ezer forintos kijelzős szabályzókat mutattak. Hogy tudnék házilag készíteni szabályzót ? milyen alkatrészek kellenek hozzá ?
  • bigapó
    azóta megint utánnanéztem, de csak UV reaktív "kifejezést" találtam. ami annyit tesz, hogy pl. a 26 foknál kék színű a lapát 33 foknál pedig piros (közben ezek keveréke). szal szerintem ez lesz. hőre változik a színe és kész.
  • Serpa
    8 centis rendszerhűtőnél mi az, hogy "reaktív"?

#1115 ben van az igazság?
  • Narancs
    Ha figyelmesen elolvasod nem fagyásról volt szó. Amúgy igen, vszínű nem táp a ludas.