4904
hűtés
-
#1103 De szerintem egy fullképernyős játéknál nem csökkenti az órajelet, és mégis marad 37 fokos a proci úgy, hogy 1700-at pörög a CPU cooler.
Mindez Kúl end kvájet nélkül 50-60 fok és 4000-et pörög akkor a hűtő. -
#1102 igen mert elviekben terhelésre emeli az órajelet. -
#1101 De teljesítmény csökkenést nem veszek észre...
Ugyanolyan gyors minden. -
#1100 Ez inkább modding, mint hűtés, de azért megmutatom, hogy én ilyet vettem:
AeroCool Silence UV LED
Jelenleg csak ezt lehet kapni, ha vki 8cm-es uv fant akar. -
#1099 cool and quiet annyit tesz hogy visszavieszi az órajelet faszán :) mondjuk az órajeled ezek után terheletlen állapotban lesz sacc 600. Ilyenkor persze hogy nem melegszik.
Én ugyanilyen hűtési gondokkal küzdöttem annyi különbséggel hogy itt egy mobil 3400+ van és egy coolermaster fordulatszám szabályzós rézlapos venti volt rajta. Na most ezzel alapon olyan 45fok volt terhelve max 60. 1 hónap után már 70 fölé is ugrott néha. Mindez max fordulaton ami kb 8000 volt, olyan volt a gép hangja mint egy porszivo, nem is csoda hogy 1 honap után tele men porral a hütőbordák közötti rész. Berágtam vettem egy thermaltake silenttower ami megy kb 1500-on csöndes csöves+bordás hűtő. Ezzel alapon 34 fok terhelve 50. A felfogatása is profi és többféle lapra procira jó. -
#1098 erdekes -
#1097 hi!
tudom h nem pont ide tartozik,de részben érinti a témát, mint hűtés:)
vettem egy primecooler pc-hdb2(ss) 5.25-ös panelba épitett 2db 4cm-s HDD ventit..az a nagy-nagy bajom vele, h rosszabb mint a p1 volt, mikor 5évig nem tisztitottam a ventijét..szörnyü hangja van és vibrál is mint állat. lehet vhol állitani a fordulatszámot? vagy akármilyen beállitás van h halk legyen? lécci segitsetek
elöre is köszi -
#1096 Uhh... bekapcsoltam biosban a Cool & Quite funkciót.
35 foknál beáll a proci, cooler forog 1300 rpm-et.
Hogy lehet ez? Mit csinál ez a cool & quite?
Mert ez tényleg hűt és kussol.. :) -
#1095 Még mindíg porszívó hangja van a gépházamnak, ha elkezd dolgozni. :(
Ez miért van? Elkezd a procin a venti dolgozni mint az állat.
2800+ athlon64. Gyári hűtővel. Tudtok ajánlani valami jót? Ez így nem állapot, hogy remeg tőle az egész asztal. :( -
#1094 Nekem az 1800+-os procim 65 fokon ment terheletlenül az A7V333-on, áttettem a procit az A7V8X-X-es lapomba, ahol ugyanazzal a hűtővel(pasztát sem cseréltem) 45-50 fok körül mozog. Mikor betettem a 2400+-os procim a régi lapba, ez a proci is 65 fokról indul, de Bios is ekörül mutat.
Szóval szerintem Asus mérője egy kicsit csalóka... -
#1093 pakolj be 1 1000 forintos lcd-s hőmérőt a proci alá. Végül én is így kaptam viszonylag valós értéket. -
#1092 Hiiii...
Megnéztem a BIOS-ban is ugyan az a van a ott is
Az a 55 fok az ASUS PROBE-ban és a BIOS-ban is annyi -
#1091 most tettem fel a zalman rez 7700 as 12 centis hutojet. .elvileg ez az egyik legjobb huto 775 os procira.. ehhez kepest terhelve igy is 55 fok...
alapjaraton meg olyan 38...
bar az alaphutes ennel is rosszabb volt...
viszont bunkolajanal olvastam hogy vekonyen kell felkenni a pasztat
amugy 1500 ft-s nanotherm silver pasztat vettem...
amugy nem is tudom mihez hasonlitjam, hogy mennyire vastagon/vekonyan kentem fel... ilyen kozepes...de rohadt erosen kell feltenni ra a zalmant..szal csak kitolja maga alol a felesleget.. nem?
plusz szerintem ezek a 775 os procik jobban melegednek -
bunkolaja #1090 tedd a bordára a kezed érezned kell mennyire meleg. -
#1089 bár 1álltalán nem biztos, hogy az jól mér, de bios-ból.
pl: biosban 45 fokot mutatott akkor a probe 57-et, egységesen terhelésmentesen. -
#1088 Akkor csak nem annyi az annyi Akkor megnyugodtam...
Amugy honnan tudod ezt igy , már a különbségre gondolok??? -
#1087 Nekem amd-vel az asusprobe 12 fokkal többet mért a valósnál -
#1086 Most 51 fokos , ha nyúzom 58-59 fok körül de szerintem az Asus Probe
csal valamennyit , ezért ettől szerintem több!!!!
Most alapon megy a CPU 2200 /3200+ 400FSB/ de tudná a 2500-is igy nem igazán merem hogy mar alapon is ennyi. -
bunkolaja #1085 ALAP DOLGOK:
- jol fekszik fel a borda a processzor magra?
- milyen hűtőpaszta és ugye csak vékonyan kented fel?
- Hány fokos terhelve?
- az OK hogy nincs rajta oldallap, de jobb, ha van normális légáramlás.
Nekem codegen nagytornyom van lassan 4 éves lesz de nem fogja megérni nálam mert lehetetlen normális légáramlást kialakítani benne. -
zero_cool51 #1084 nekem aerocool ht-101 van. az elég jó. -
#1083 Hello
Nekem olyan problmám van , hogy a 3200+ Athlon XP alapon 55 fokos , húzva nincs , Titán 3400 hűtő van rajta tudna valaki jobbat mondani.
Vagy nem is gond , hogy ennyire meleg???
Annyit még ,hogy nincs zsufolva a cucc Codegen toronyba van , és az oldala sincs rajta......
-
zero_cool51 #1082 hogy? emeljem a vga kari órajelét? vagy emeljrm a gpu feszültségét? -
#1081 egy fűrészlappal vágd le az útban lévő kondik tetejét. Akkor bisztos hogy elfér a hűtő. De a kondik kapacitása is megváltozik, ezért kompenzálni kell.
-
zero_cool51 #1080 Kellene segitség! kinek van tapasztalata a Glacialtech NorthPole 1000-es VGA hűtőjével?
Rápróbáltuk haverom hűtőjét az én karimra, de ugy néz ki nem fér el a kondiktól (MSI Gef6600GT)
Tudtok valamit ajánlani?
(zalmannal ne is próbálkozzatok :) -
#1079 9500 talan nem egy melegedos.. vegyel ra passziv hutot.. vagy olyan hutot ami olcsobb... -
bunkolaja #1078 szerintem ne gondolkodj gyári hűtőben, hanem applikálj rá a bordára egy ventit és kész. Kicsi a valószínűsége, hogy találsz rá használtat. -
#1077 A kérdésedet nem igazán értem. Egy Club Ati 9500 ról beszélünk, aminek meghalt a hűtőventije, s ez megoldadnó várom az 5leteket. -
#1076 PC tuning vagy Ati tápik -
#1075 Köszi a javaslatokat. Ért valaki a TV tunerekhez??? -
#1074 Ragsztani is tudod, a Zalman ZM47 bordához lehet kapni ragasztót is.
Valahol lehet venni külön is (pl. Henkel Magyarország) hővezető ragasztót. -
#1073 Kösz, de ez rámegy vajon, mert aza aproblémám, azért nem szívesen szedném le a bordát, mert nem látok lukat a kártyán, nem tudom, hogy van rögzítve. Mintha nem lenne pöcökkel, vagy csavarral rögzítve, csak ragasztva lenne, vagy mi. Amúgy egy Club Ati 9500. Ha valakinek van tapasztalata ilyen ati kártya hűtés moddinggal, yrja meg a tapasztalatait, plz :)
thnx -
MasterJay #1072 Titan TBC-CUV2AB/RHS ez nem annyira rossz asszem ez az és nem kevertem össze valamivel. -
#1071 Milenne, ha szépen besétálnál egyboltba, és kiadnál mondjuk 2000 Forintot egy bordáért ventillátorral?
Csak egy tipp, lehet hogy jobb, mint a tiéd ;) -
#1070 Hello
Masik kérdésem is volna.
Van valakinek döglött ATI-ja? Van 1 9500asom, de meghalt a venti a hűtőjén. Nincs valakinek 1 ismerőse, akinek meghalt az ati-ja, s eladná a hűtőventillátorát? -
#1069 Van nekem is 6 centis ventilátorom...
Csak rajta van a videokarimon. -
#1068 Pedig van,csak rajta van a processzorhuto borda... Titan pl. -
#1067 nah ilyenrol nemtok -
#1066 Hai
Van 1 kis microatx-es házam, s nagyon meleg van benne. Keresek 6-cm-s ventit, amit eléggé nehéz manapság találni. Ha van valakinek ötlete, hol kapok ilyet budapesten, írja meg. Valami halk, de jól működő, rendesen pörgő darab kéne.
Kösz -
#1065 Mégegy kérdés. Van nekem egy coolink procihűtő ventillátorom. Használni akarom rendszehűtőnek, de amikor bekötöm gyük kettővel pörög akárhová dugom. Volt rajta az áramkörhöz csatlakoztatva egy hőmérséklet figyelö, de azt nem tudom bekötni. Anélkül, meg ahogy elnézem nem akar pörögni! Valaki tud segíteni valamit? -
#1064 Sziasztok! Ma vettem egy Aerocool Deep Impact DP-102-es hülőbordát és rá egy AeroCool X-blaster terminator ventillatort. Kiváncsi lennék, hogy mi róla a véleményetek!