4904
hűtés
  • Banyapapa
    Ugy nekem se ment.
    Állitanom kellet a hömérsékletnél is, 41 foknál pörögjön fel a proc ventije 100%-ra.
    Alatta 42 % megy (2100 körül),igy most 35-36 fokos a CPU,és nem hallanai a Igloo 2520 pro-t.
    Csaaak érdekes hogy ha benyomom a speedfan-t egyedül, lemegy a venti 42%-ra és 0-nak irja a fordulatot ki (venti megy megnéztem nyitot háznál), aztán észrevettem ha everestet is benyomom mellé, az mutatja a 2100 fordulatot.
    És miközben azt megnéztem a speedfan "átveszi" az adatokat közben az everestböl:P,és utána szuperül megy.

De lehet van jobb,de ez nekem igy jo :)
  • [Jakuza]
    Hat nem tudom, en leszedtem a Nforce4-es lapokhoz ajanlott Speedfant, de hiaba allitom barhova is a ventilator teljesitmenyt 0-100% biza nem csinal semmit ez a program.
  • Banyapapa
    pl:speedfan-al.
  • uzsidoboz
    csá Üdv!

Egy olyan problémám lenne h nem tudom szabályozni a hűtőventilátorok fordulatszámát windowsban!Rákötöttem az alaplapra őket és érzkelte őket a gép(everest), gondolom van valamilyen program ami tudja ugyanezt + lehet szabályozni a fordulatszámot vagy a feszültséget!?
  • uzsidoboz
    a
  • Gabesz amd64
    gyári hűtésed van?

egyik ismerősőmnek van Hyper 6-osa és ez hűti le a 3200+ Venice-t 32 fokra!
    De felvan húzva a procko 2500Mhz-re!

szal coolermasster Rulz!
    ilyet veszek Én is! Zalmann ugrott!
  • Punker
    nem szeretném ha ilyen hőmérsékletű számtech cuccokat kellene méricskélnem :)
  • Falconer
    Vannak ipari darabok is, azok 1k felett is jelzik :)
  • Punker
    amit tegnap néztünk az 20k körül volt.
  • Narancs
    Jó cucc lehet...mennyi egy ilyen?
  • Punkerwork
    tegnap megtetszett a lézeres hőmérő, vetetek egyet a főnökkel, mondjuk ő kicsit elviccelte megpróbálta bemérni a cigijét vele, de 265 fokon kiakadt a mérő :)
  • Narancs
    Ehh...rutin rulz
  • [Jakuza]
    latod en mar rutinbol nyomom.
    Rateszem a bordara a kezem, mint szolu a kisgyerek homlokara a kezet es mondom, hogy lazas e vagy van e hoemelkedese.
    Jelenleg semmi baja, meg egy kis nathaja sincsen, ~35C. :P
  • Narancs
    Cserélj hűtőt...nem éri meg, de ez van.
    Mellesleg ha Preszid túlmelexik a lapod visszavesz az órajelből...
    Gyári hűtőt max ráteheted egy celóra, másra nem jó.
    Neten volt egy videó, hogy pár perc alatt visszavett az órajelből a deszka mert gyárihűtő nem bírta a preszit...hát ez van.
    Amúgy nem mindegyik ilyen, állítólag ki kell fogni jó steppingest és nincs túlmelegedés.
    Ja, és nem vmi fost végy, 8K alatt ne is állj szóba hűtővel...
  • ivjoe
    Szoftveresen. Bedugjak a bordák közé egy hőmérőt?
    Érzékelő típusa Winbond: W83627EHF (ISA 290h) és az Everesttel mértem.
    Van számottevő különbség a két méréseredmény között? (harderes - szoftveres)
  • Cancel
    szoftveresen vagy hardveresen mérted?
  • ivjoe
    Van egy 530-as (3,0GHz) Prescottom. A gondom az, hogy a gyári hűtéssel 60°C-körül mozog alapjáraton. (Terhelés alatt ez szépen megy föl.) HA teszek a házba még ventit, ez mennyivel megy lentebb? (Nem akarok új hűtőt, vagy győzzetek meg, hogy megéri.)
  • Borg
    Passz. Sztem ha lehet is, nem éri meg.
  • Falconer
    Köszi, szerencse, hogy nincs is olyan messze.
    Melegedése meg tényleg egész jó, mert húzva sem forró, nem úgy, mint régen a 9200as... Az égetett.
    A voltmodot meg mivel lehet csinálni, megéri egyáltalán?
  • Borg
    Én az enyémre AC ATI Silencer 2-t tettem, tts-től vettem ugyancsak.
    Mondjuk tuningban nem hozott semmi pluszt a gyárihoz képest. A 9600proknak nem a melegedéssel van a gondjuk. Eleve nagyon magas órajelen járnak, max voltmoddal tudnád még feljebb húzni. Az enyém esetében a határ ~500/360 körül volt, mindegymilyen hűtéssel.
  • Falconer
    9600Pro. Főleg azért mert a gyári hűtés csapágyas, és hangosabb mint az összes többi venti együttvéve a gépben. Ha meg húzni is jobban lehetne, az pluszban jó pont.
  • czky
    TTS Kft.
  • Borg
    tts kft. webcimet nemtom, google.

Amúgy milyen kártyára kell egyátalán?
  • Falconer
    Nézem a Mistralt, ezek jöhetnek szóba, az a helyzet, hogy nagyon nincs pénzem.
    Mi a véleményetek?
    Aerocool video magic (br.3700)

VGA Speeze Coolforce (br.2750)

Vantec (2750)

A legvégső eset Coolermaste coolviva 5600ért
  • Falconer
    Nem tudtok valami olyan boltot, ahol olcsón lehet kapni VGA coolereket, vagy direkt ilyesmi szakboltot?
    Thx
  • gabber_saviola
    hi!
    tuti hogy jó a kaucsukk :D is , de nálam a szilikom revoltec bevált
  • bigapó
    ez eléggé lehangoló. spec én gumikesztyűből akarom majd megcsinálni. nem az orvosi, hanem ez a mosogató-kesztyű vagy mi. az vastagabb. bicikli-belső speciel nincs most kéznél.
  • bigapó
    ezen se veszünk össze

Ui: akkor is gumi
  • DanyyX
    Jah, régebben gumiból volt, mostmár latex.
    Olvasd csak el a csomagolását
  • gabber_saviola
    :DDDDDDDDD
  • DanyyX
    Állítólag a venti alá rakható szilikon alátétek nem sokat érnek.
    Van egy rövid kis cikk róla, amit az egyik ismerősöm oldalán láttam:

Vantec szilikon rezgéscsillapítók

Én bicikligumi belsőből vágtam ki a csavarok alá karikákat. Ennek elég jó hatásfoka is van. Fontos, hogy a csavar feje alatt is legyen alátét, illetve a ventilátor és a gépház között is. Én a csavar feje alá elöbb egy bolti kemény műanyag alátétet tettem, majd az alá ment a gumi. [Nem szilikon, hanem valódi természetes bicikligumi ]

Amúgy szerintem a szilikonnak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy nagyon lágy, föleg ha kicsit melegebb van, és ennyire lágy anyagnak ilyen vékony rétegben szinte semmi rezgéscsillapítása nincs. Ezért én maradok a természetes guminál, igaz, hogy ez fekete, és nem átlátszó, de rezgéscsillapításról van szó ugye...
  • bigapó
    de gumi
  • DanyyX
    A coton az latexböl van
  • gabber_saviola
    nem
  • Gabesz amd64
    foglalkoztok MSI és Leadtek cuccokkal?
  • Gabesz amd64
    Te számtec boltba dolgozol?
  • Gabesz amd64
    ezaz!
  • gabber_saviola
    ehh :DDD

nah lapozzunk ...
  • bigapó
    ezen ne vesszetek össze:)) coton oszt jó van...
  • Gabesz amd64
    hogyne tudnám!

de nekem az nem szilikon volt hanem gumisműanyag!
    de Te azt nem láttad szal nem is tudhatod mi is volt az! :P