4904
hűtés
  • Zsolo007
    Meleg, a legnagyobb melegben nekem is volt ilyen....
  • bigapó
    Hi!

Tegnap valószínűleg a nagy meleg hatására játék közben egyszercsak újraindult a gépem. Rögtön megnéztem a hőfokokat, normálisnak tűnt minden, tehát nem tért el 5-10 fokkal a korábbiaktól. levettem a ház oldalát és magam mellé raktam egy ventit is, ami fújta a levegőt a ház felé. Ezután nem rakoncátlankodott tovább.
    Az lenne a kérdésem, hogy ez csak a melegnek tudható be vagy esetleg valamilyen hardverhiba okozhatta (esetleg táphiba) a gép új, csak a vinyók a régiek, meg a cd-író.
  • gurubefree
    Nekem egy 3200+ AthlonXP /400FSB-s/ van Zalmannal hűtöm 41 fok alapon , ha nyúzom nem megy 50 fok fölé !!!!!!
    És ezt annak köszönhetem , hogy lecseréltem a házat

Ez az új ház minden sokkal halkabb és " hűvösebb "
  • Falconer
    Húzshoz nem tudok hozzászólni, hogy mire jó, az itt van:

Application
    AMD : Athlon 64 ~ 4000+ (K8)
    Athlon 64 FX-51 (K8)
    Athlon 64 FX-53 (K8)
    Athlon 64 FX-55 (K8)
    Opteron ~ 850 (K8)
    Sempron ~ 3100+ (K8)
  • Zsolo007
    Szerintetek ez a hűtő jó lenne egy A64 3000+ (S939)-ra? Illetve valamilyen szintű húzásra? (egyáltalán meddig lehetne egy ilyennel húzni?)
  • [NST]Cifu
    Pl. Doom3, Prime95 (torture test), stb.
  • Sgtfathi
    Felszereltem 2500+os Barcimra az Aerocool Ht-101-est.2410-Mhzen Max.53-fokon tartya a Procit.Mivel lehetne le tesztelni hogy stabil a tuning????
  • Falconer
    Gondolod, hogy hiba? Ezt nem nevezném hibának :)
  • izb
    A hiba nem a Zalman-ban van,hanem a procidban.
  • Falconer
    Háromkettes preszkott húzva plusz négyszáz megaherzet? Akkor nem kell csodálkozni, az egy hőerőmű vaze!
  • bigapó
    ott a pont...
  • [NST]Cifu
    Jah, mert te egy hiresen forrófejű P4-est tekersz egy kisebb Zalman hűtővel. Egy A64-et kényelmesen lehet tuningolni egy ilyen hűtővel is. Az, hogy nem a procinak megfelelő hűtőt választottál, nem a Zalman hibája...
  • CSOCSO
    nyah most jatszottam 2 orat battlefield 2vel...
    az elmult 1 oraban 60 es 55 fok kozott volt a cpu...a ram pedig olyan 45 fokos volt
  • CSOCSO
    nekem zalmanom van... alapjaraton 40 fok a proci.. 100% on pedig olyan 60...
    a ramok is hutve vannak.. 4 cm es venti nyomja a hutobordakra a levegot.. az is 40 fok korul van...... havernak meg egy TT je van..6 ezret forog:) 22 fokra viszi le a cpu-t alapjaraton..igaz a masik szobabol hallani a hutest:)
  • Sgtfathi
    Hát végül is most is megy 2450-en csak a meleg miatt biztos ami biztos!!!!
  • izb
    Na arra kiváncsi leszek:))
  • Sgtfathi
    Köszi a válaszokat!
  • czky
    Kövessed szépen a leírásban foglaltakat, és nem lesz gond.
    Egyedül a lesarkazásra figyelj nagyon. Ha ferdén áll rajta a hűtő, ne nagyon feszegesd...
  • Sgtfathi
    Köszi!Amugy még nem volt szerencsém ilyen "komoly" hütöhöz,nehéz felrakni? mire ügyeljek?
  • czky
    Az ezüstöt felejtsd el! A fehéret használd. Kb annyit tegyél a procira h egyenletesen el tudd rajta kenni. Ne legyen vastag, mert azt úgyis kinyomná a hűtő.
    Lényeg: nagyon vékonyan, egyenletesen legyen rajta a zsír.
  • Sgtfathi
    Jah és a proci 1 Barci 2500+-os amit 2400-2500 Mhz-n fogok hajtani!
  • Sgtfathi
    Aerocool ht-101 -es cooler alá 2-fajta silikon-zsirom van (Innen- onnan kimaradtak)ezüst ill. fehér. Melyiket érdemes a procira kenni? és kb mennyit ?
  • cito
    Hát én a Zalmanba nem annyira bizok, mert nekem 75 fok körül mozog!
  • Sgtfathi
    Most fogok venni 1 Aerocool Ht101-est remélem az jo lesz az Abit Nf-7-es lapra ill.rámegy különösebb szivások nélkül (nem vagyok 1 nagy cooler cserélgetö)
  • [NST]Cifu
    A 70C° már azért elég gáz, igaz 2400Mhz már nem pite teljesítmény egy 2500+ procitól, főleg egy alapvetően nem tuningra szánt hűtővel. Ha ilyen nagy volumenű tuningra készülsz, azért illik valami komolyabb hűtőt rápakolni.
  • Sgtfathi
    Abit nf-7es lapba dübörög a Barton 2500+os procim.Alapon 50-60 fok,terhelve 55-60kb. Ha meghúzom a procit 2400 Mhz-re felszalad 70fokra is (Mondjuk a külsö hö is van vagy 26-7 fok).A coolerom :Glacialtech Silentbreeze 462 III-as. Gondolkodom rajta le kellene cserélni.Vagy ez még nem gáz?
  • Falconer
    Az jó
  • uzsidoboz
    Nekem primecooler 4+ van és a legcsendesebb hűtő a házban, max fordulaton sincs semmi hangja!

A Hőfok 28-60 között ingadozik, 60 foknál sosem ment fejjebb,a 60 fok mondjuk két órás filmkódolás után volt!
  • DanyyX
    Hát én nem értek annyira a hűtőkhöz, de én Zalmant vennék...
    Majd vki úgy is mind egy remek hűtőt, amivel árban is kijössz, és jó is.
  • [NST]Cifu
    Javaslom böngész át ezt a cikket, meg ezt.

De csodákra ne számíts, a P4 forrófejű játékos, így ha olyan értékekre vágysz, mint Punker üresjárati 28C°-ja, akkor vízhűtésben kell gondolkodnod - de az nem 10e Ft-s árkategória...
  • kirol
    Helló!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Előszöris a gépem a következő:

~ Intel Pentium 4 2.66 Ghz (Northwood magos, System bus 533)
    ~ ABIT IS7 alaplap
    ~ 2*512 MB 333-as Dual Channel memória
    ~ Inno3D GeForce FX 5900XT
    ~ 480 W-os táp (Bárki bárhogy szidja ez CODEGEN, mindenhol az van,hogy ez ilyen-meg olyan rossz, nekem tökéletesen működik,meg azt írták valahol,hogy Cdegennél nincs dupla venti, pedig 2 db változó fordulatszámú venti van benne! Persze ha lenne sok zsém, lecserélném márkásra is szívesen, na de hagyjuk ezt a témát!)

Plusz az apróságok:
    ~ Audigy 2
    ~ 3 db cd/dvd meghajtó
    ~ 2 db winchester
    ~ TV-tuner stb.

A processzoromat szeretném egy kicsit tuningolni. Csak a hőfokával van egy kis problémám. Alap terhelésen (WinXP képernyő bámulása) a processzor hőfoka: 40-42 fok, alaplap(Északi híd): 30-32 fok, a rendszeré: 30-32 fok.

A processzoron a gyári INTEL hűtő van. Terhelés esetén a proci hőmérséklete kb 55-60 fok, de előfordult már 62 fok is. Ez a hőfok már így alapjában is sok szerintem,és akkor még a proci tuningolása sehol sincs.

A házban van 3 rendszerhűtő venti is.

Na tehát a kérdésem az lenne,hogy milyen procihűtőt kellene vennem, hogy a proci hőfokát le tudjam kellő képpen csökkenteni?? Gondolom jó lenne kb 40-45 fokra a terheléskor, hogy az aztán a tuningolásnál is kellő hűtést biztosítson.

Az hűtőre kb 8-10000 HUF-ot szánnék,de ha 10001 be keül,akkor azért az még elmegy.

Köszi a segítséget!
  • DanyyX
    Bekötöd a ventilátort a +5V [piros] és a +12V [sárga] közé.
    Így 7V-ot kap, nem kell kábelezni, csak átalakitot csinalni, de ha tápról van közvetlenbe, akkro átalakitó adott.
    Ezzel a módszerrel a venti halk, és légszállítása is van.
  • ibrik
    Csak úgy érdeklődésképpen megkérdezném olyantól, aki találkozott már ilyennel:
    Létezhet-e, hogy egy olyan "alap" CPU-ventillátor, amit a dobozos LGA775-ös tokozású P4-es procikhoz adnak, az képes 4500 rpm-re???

Megjegyzés: még a régebbi procimon használt Cool Tank 1 Breeze (T1B) is csak max 3000 rpm-et tudott...
  • uzsidoboz
    a speedfant be lehet állítani h automatice induljon el + a régi beállításokat megtartsa?!
  • uzsidoboz
    Köszi
  • Banyapapa
    Az más,nekem nincs házventi alaplapra kötve.
    Egy ilyent vettem:
    .
    De ha nálad rajtavan alaplapon akkor a speedfan-ak kezelni kellene (elvileg).

Más progi nem jut eszembe sajn:|
  • uzsidoboz
    A prociét tudnám a bizonyos msi core centerrel de azt nem akarom mert szinte az a leghalkabb a gépben! Most közvetlenül a táptól kapják az áramot így max fordulton mennek, de feleslegesen mert sokkal többet nem hűtenek, viszont sokkal hangosabbak!
    Egy olyan is eszembe jutott h rákötöm az összeset egy fordulatszabályzóra! UI kaptam a procihoz 1-t de nem használom! csak ezzel az lenne baj h egy csomó kábelezéssel jár + nem látom h mekkora fordulaton megy a dolog!

Igazából engema házbeli hűtések fordulatszámszabályozása érdelne!
  • Banyapapa
    Hmm-hmm, nálam igy van:

• [Jakuza]
    Ill rosszul fogalmaztam, beallitas van, de hiaba mert semmit nem csinal.
  • [Jakuza]
    Hat megneztem megegyszer, de semmi ilyen lehetoseg nincsen a programban, hogy milyen homersekletnel porogjon fel a venti 100%-ra.