4904
hűtés
  • Narancs
  • gutamsn
    cső!
    Kellemesen csalódtam a ZALMAN CNPS9500 ben!
    Giga módon hűt még alap fordulaton is. 38-40 fok között tartja mindennapos ténykedés közben :írás,dvd nézés,letöltés,zene hallgatás sőt kódolásnál sem megy 42 fölé.
    Játéknál F.E.A.R 60perc után 52 volt max fordulaton(2400)alapon(1400) 58-60
    A régi eredményeim :eredeti intel hűtö alapból ugy indult hogy 48 fok, 1-2 órás ténykedés után már az 56 ot is elérte 2800 as fordulaton, a játékoknál siralmas volt a hejzet 65-68 volt az átlag de volt 75 fokon is és mindezt 4800-as fordulaton! A repülőgép hajtómű jelenthetne neki!
    Ja és amit hüt az 1 INTEL PENTIUM 3.0Ghz L2 2MB
    Szerintem megérte az árát 15000Huf
  • gutamsn
    Van! Most néztem 1-2öt.
  • Mayday
    Sziasztok,

Ket alaplap+proci osszetetel mellett gondolkodok.

Az egyik:
    Gigabyte GA-K8NE + Sempron 3300+ (s754)

A masik:
    Gigabyte GA-K8NF-9 + Athlon 64 3200+ (s939)

Milyen hutot ajanlanatok hozza? (Persze minel halkabb, es ha lehet, "csukott" hazoldalnal se melegedjen tul a proci!)

Koszonom elore is a segitseget!
  • izb
    Freezer
  • gutamsn
    Van belöle LGA775-ös??
  • izb
    a freezerek a különleges venti elhelyezés miatt nagyon halkak.
    Ja és olcsók.
    Freezer
  • gutamsn
    holnap már tesztelhetem ha minden igaz!
  • gutamsn
    Az tény hogy vannak hatékonyabb hütők és olcsóbbak de azt olvastam 1-2 hejen hogy giga halk és ez nekem sokat számit.
  • DanyyX
    Hát, a 9500-ös elég ütős lehet...
    Majd írd le a tapasztalatokat vele, ha megjön.
  • Narancs
    Én inkább a AC Freezer7 -et vagy Freezer7 Pro -t ajánlanám. Modernebb fölépítés, jobb hatékonyság és jobb ár/érték aránnyal bír mint az említett Zalmanok.
  • gutamsn
    Köszi a segítséget ma rendeltem meg a 9500-ös példányt ha ez nem hűt akkor semmi
  • DanyyX
    Zalman CNPS7700-AlCu vagy CNPS7700-Cu.
  • gutamsn
    csö!Segítsetek lécci. 775lga intel P 3Ghz(630) eredeti hütővel 55-72 fokos a proci.Játéknál zavar a nagy hang meg a 72 fokot is soknak tartom. Mit rakjak rá??? Rengeteg hűtőt néztem már de nemtom eldönteni hogy mi lenne a legjobb.Nagy vonalakban:egy 3500Ft-os alubordás 12cm es ventivel(iglo) vagy 1 heatpipes 8cm es ventivel fele annyi fordulattal 3x os pénzér?????
    elöre is köszi!
  • MrPamacs
    Már kicseréltem, nem a legjobb mert még előtét ellenálást kell elé tennem. De holnap már költözök vissza Miskolcra. Majd jövő hét végén teszek fel róla képet.
  • DanyyX
    Próbáld ki, nem tart semeddig kicserélni 4 ledet...
  • Falconer
    Ilyen problémákat *meg :DDD
  • Gabesz amd64
    nemtom ki ettet zöldségekkel,de én sem hallottam még másfeles hűtésről!

és az a Zalman jónak kell lennie a VGA-dra:kattttt
  • riddick22
    ezt én is szeretném tudni :)

nekem az üzletben (ahol eredetileg a Zalmant vettem) azt mondták h másfeles cooler kell hozzá! eddig én sem hallottam róla de ezek szerint van...
  • MrPamacs
    De úgy gondoltam h a venti szine is világos kék, meg a lapátok is, ebben van kék led és ha ezeket kicserélem zöldre akkor keveredik a zöld és a kék vagy pl a kék nyomja el a zöldet vagy a zöld a kéket?
  • izb
    lehet én vagyok elmaradott,de mi az a másfeles hűtés?
  • Falconer
    Mivan? :o Nyílván akkor zölden fog világitani, nem kéken :DDDDD
  • riddick22
    hello mindenki!

napokban vettem 1 Zalman VF-700AlCu VGA-hűtőt! lekaptam a Palit GeForce 6600-asomról az eredeti hűtőt és azt kellett látnom h másfeles chipes a VGA :S
    Természetesen a Zalman hűtő nem volt jó rá (hál'istennek visszavették a boltban)
    kérdésem a köv: tud valaki egy másfeles coolert ami nagyon jó?????? kb 1, max 1,5 évig lenne használva!

azér kell mer a gépet csak kéthetente szoktam kikapcsolni és ha közben játszok akkor elég rusnya képet ad és a hőmérséklete is magas az átlaghoz képest!!!!

ÍRJATOK!!!!!!!!!!!!!! THX!!!!!!!!!!!!
  • MrPamacs
    Hy.

Csinált már valaki olyat hogy eredetileg kék ledes ventibe zöld ledet tett? Mi lett az eredmény? Képet ha lehet.
  • xj700t
    Kicsit szellőztettem :)

• MrPamacs
    Hali.

Most kezdtünk el foglalkozni HŰTŐVENTILLÁTOR RÁCSOK és PLEXIS OLDALLAPOK készítésével. Fénykép alapján akármilyen oldallapot vagy hűtőrácsot ki tudunk vágni(lézer). A plexit is mi biztosíjuk. Akármilyen fényképről vagy képről tudunk készíteni ilyeneket. A fémek anyaga: házilag polírozott, sima,gyári egyoldalú polírozott, gyári két oldalú polírozott, krómozott. GRAVÍROZÁST is vállalunk.
    Két kép hűtőrácsról:
    Elefánt
    Elefánt1

Nekem pl ez lesz az oldallapomon:
    Tigris

Oldallapoknál ne foglalkozzatok semmivel csak h a figura teccen nektek.

Elérhetőség:[email protected]
  • xj700t
    Nekem egy TT shark házam van, és valóban kicsit gyakrabban kell takarítani a kicsikét a nagy kivágások miatt. Aki nyitott házat vesz ajánlott gyakrabban takarítani!
  • Uly
    Hi,
    Egy jó tanács annak aki le szeretné cserélni a házat, vagy új, jobb hűtőt akar venni hogy ne melegedjen a processzora:
    Én mindössze annyit tettem, hogy porszívóval a ventillátorokat(táp,proci,hátsó venti)kiporszívóztam. :)
    Láss csodát, azóta a cpu hőmérséklet: 35-40, ha játszom és terhelések alatt van a proci akkor sem megy fel max. 55-58fölé. Úgyhogy ajánlom mindenkinek mielőtt ráköltenétek sok ezer Ft-ot hűtő, ventillűtor, ház cserére, hogy ragadjátok meg a porszívót és takarítsátok ki a gépeteket.
    Ha utána is melegedik szerintem csak akkor menjetek boltba:)
    Higgyétek el megéri!
    u.i:Processzorom:P4 3Ghz. Korábban volt hogy 80fokot is írt CPU hőmérsékletre.
  • psg5
    hű most nyugodtam csak meg! Kösz!
  • izb
    Hőpaszta tökéletes
  • izb
    ha nem lenne forró akkor az lenne a baj.A hőleadás hővel jár:))
  • izb
    vékonyan tökéletes
  • psg5
    "Thermal Grease" ez a neve amit rákentem a használati szerint
  • psg5
    szóval elég forró, de már régóta megy a gép egyfolytában (fiam játszik rajta 3 órája valami Act of War nevű játékkal) és egyenlőre semmi hiba nem volt csak aggaszt hogy nagyon forró borda, igaz a proci borda+venti is elég forró.
    vagy hát ez természetes hiszen elvezeti a hőt valahogy?
  • psg5
    igen hűtőpaszta. ami a borda dobozában volt.
    vékonyan elkenve az nem kellett volna??
    ez a ventim volt és zörögött és most leváltottam ajánlásra bordára
  • psg5
    ja hűtőpaszta ami a borda dobozában volt.
  • vjanika
    RAGASZTÓT??? Ügye csak vicceltél és hűtőpasztát akartál mondani.
    Nekem mérhető a hőmérséklete, 40C. Ez kézrátétellel mérve nem forró, csak enyhén meleg. A Hűtőpasztával pedig takarékosan bánj, mert az a lényeg, hogy sok legyen, hanem az, hogy vékonyan, egyenletesen legyen odakenve.

Nem tudom, jól értetem-e: A gyári chipset hűtőd ventillátoros volt, most pedig csak borda van rajta?
  • izb
    Milyen ragasztót??
  • psg5
    Hello!
    Mennyire melegedhet a chipset hűtőborda (kézrátétellel) komoly játékok alatt egészen forró. ZM-NB47J
    Délután cseréltem le a ventit erre a bordára. Ragasztót is kentem alá rendesen meg szépen megfogattam a csavarokkal is.
    Szóval mennyire melegedhet, forrósodhat?
  • andrewjr22
    egyáltalán nem magas..... az enyém alapjáraton 44C-fokos- játéknál 55-57...
    (P4 3GHz)