4904
hűtés
  • TothLaci

Így néz ki most. :)
    Szerintetek nforce4 meddig melegedhet?
    A proci meg kb. 65 fokig felmehet
  • TothLaci
    Szerintetek meddig melegedhet egy AMD 3200+ A64 proci?
  • TothLaci
    Végre megvan a Zalman CNPS7700 hűtő. Hát nem semmi... :D
  • TothLaci
    Aha, akkor gondolom a 7700-re gondolsz. Szeintetek 9500-as jobban, vagy rosszabbul hűtené a nforce4-et a 7700-hez képest?
  • Sgtfathi
    Helo mindenki ! Segitsetek! vmi halk de jó hütöt keresek a 3000+-os A64-emre amit 2700-Mhzen szeretnék járatni,Kis fesz emeléssel.De a -gyári hűtö nagyon hagos! Vmi Aeorocool Ht101-szerü cooler-re gondoltam ,de azt már nem igen kapni.
    ?????
  • Caravan
    Bizony! Én is lecseréltem egy ilyenre az Intel hűtőt. Végre csend lett a szobában.
  • Mike
    hm... egy 12 centis zalman procihűtő hűtené a chipsetet is
  • TothLaci
    Így néz ki, csak ezt képet akkor készítettem, amikor hiányzott belőle a memória, és a VGA
  • Mike
    mennyire szellőzik a ház?
    nekem passziv gigám van, nofrce4ulrtával, de mivel a P150 jól szellőzik, nem sült meg se a VGA sem az északi híd
  • czky
    Most nézem h milyen jó elrendezésű az alaplapod.
    Ha leveszed róla a ventit és raksz rá egy Zalman ZM-NB47 bordát, akkor a videokártya tetejére tudsz tenni egy kis ventit, amivel tudod fujatni.
    Másik megoldás, h szétszeded a ventit és elvágod a tekercseléshez vezető drótot. akkor fix h beáll a venti és mehet vissza garba...
  • TothLaci
    Nforce4
  • Mike
    milyen chipset is az? nem emlékszem fejből
  • TothLaci
    Abit KN8
  • Mike
    milyen alaplap pontosan?
  • CSOCSO
    uguru fel van rakva.. ha leesik a fordulatszam akkor azonnal sipolni fog a gep...
  • DanyyX
    Egyszer, amikor nem figyelsz oda, megszorul a venti, megáll, és baszik hűteni többé a chipsetet. kb. igy szokott működni. De ha garanciális...
  • CSOCSO
    hat.. nekem is abitom van rajta az a hulye turkiszzold 4cm fannal ellatott borda a chiptseten...
    igazabol csereltem volna mert a zalmannal ez a fan volt megadva hibanak a cpu vs alaplap kompatibilitasnal ( vagy mi?:D)

szal van masik chipset hutesem de mivel az abit fant elforgatassal meg tudtam oldani igy azt a kis cuccost ratettem az ocsem fanless vga jara...

amugy mindent cuccost ujrakentem a gepemben silver cuccossal.. vga, cpu, chipset

• TothLaci
    Hagyom, nem nyúlok hozzá, úgyis garanciális.
    Ha meg elromlik, akkor így jártam.
  • Mike
    attól függ milyen chipset
    NF7 esetén elég
    de mondjuk már egy Nforce4 Ultra neccesebb, főleg ha még húzod is a rendszert
  • TothLaci
    Nem lesz semmi gond utána? Mivel nincs rajta ventilátor...
  • Mike at home
    van ragaszto
  • DanyyX
    Hát sztem nagyon gyorsan cseréld le! Én vettem az NF7-re egy Zalman ZM-NB47 bordát, és csodák csodája, megszünt a számítógép orosz porszívó hangja. Az a fajta venti amit az Abit használ, nagyon megbízhatatlan fajta. Meg egyébként is szarok az 5000-es fordulaton járatott 4cm-es kinai ventik...
  • TothLaci
    Mostanában elég furcsa az Abit KN8 alaplapom Nvidia chipset 4 hűtője. Működik, csak leállításkor észre lehet venni, hogy egy kicsit szorul. Ezt gyorsan ki kéne cserélni, vagy hagyjam?
  • DanyyX
    VF-700 Cu típusú borda pl. elég jónak tűnik. ez a fajta borda kiképzés hőtechnikailag nagyon bevált.
  • DanyyX
    Uhh, nem vagyok annyira tájékozott a piaci VGA hűtők körében, nekem egyedi van

Viszont a Zalmanról sosem hallottam semmi rosszat, se VGA, se proci hűtés terén.

::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::
  • kisviku
    Köszi.Hűtésben nem vagyok jártas, mivel eddig teljesen meg voltam elégedve a gyári hűtésekkel, de tudsz ajánlani rá valami jó vga hűtőt?

Egyébként 5200-as a ventillátor fordulatszáma, ha csutkán megy.Ha automatán hagyom, akkor lemegy 3000-3500-ra és csak akkor kapcsolja vissza, ha már 90 fok felett van a hőmérséklet.De akkor már fagyogat is.
  • DanyyX
    Az érdekes, hogy nincs elég energia...
    Sztem veni megpusztult, az hogy forog még, az egy dolog, szerintem azzal kezdd, hogy lehűtöd normálisan a kártyát.
  • kisviku
    Namost hová írjam?
    Videókártya gondom van de hűtéssel kapcsolatos.
    Tehát kérem: van egy Asus V9999 256-os kártyám amit nagyjából az itthoni megjelenésekor vettem, pontosan nem tudom, de kábé 1,5 éve.
    Soha sem húztam,nem tuningoltam, ahogy előtte egyetlen kártyámat sem.
    A gondom a következő.Pár hete elkezdett fagyogatni minden ok nélkül.Nem tudtam már elképzelni mi a jó isten lehet vele.Az Nvidia megjelenítő azt állítja, hogy nem kap elég energiát, ahogy az alábbi képeken látható lesz:

Ezt tegnap mértem, alap beállítással, nincs overclock, kábé 40 perc működés után.

Ezek a feszültség értékek:

Ma, kábé 20-30 perc után felment 70 fokra először, aztán egy kisebb játék melett 2 perc alatt elérte a 80-at a GPU és 72-t a RAM.Mikor most kiléptem a játékból 91-92 celsiust mutatott a hőmérő.A GYÁRI ÉRTÉK ALÁ visszvettem a teljesítményét, a ventillátort meg automatáról áttettem manuális 100%-ra, hogy csutkán menjen.
    A ventillátor forog, nincs semmi baja, ki is porszívóztam a gépet, hogy a maradék portól is megszabadítsam.
    Az a hülyeség, hogy "nincs elég energia" meg azért nem igaz, mert amikor megvettem ezt a kártyát, direkt lecseréltem egy 420 W-os Chieftec tápra, és persze mindkét tápcsati is rá van dugva.Eddig elég volt az energy,csak most nem?
    Ugye ez az ismerős "egyszer bedugod, de kihúzni már csak fogóval lehet" típus...
    Valami hardveres hozzáértőnek kérném segítségét,akinek van ötlete, mi a baj.
  • alakulat
    köszi
    van még vmi másik fajta ami még jó?
  • czky
    Zalman VF700AlCu vagy VF700Cu...
  • alakulat
    hi
    van egy inno 6600gt agp -s videokarim és a gyári hűtőt le akarom cserélni.
    milyen hűtőt vegyek, milyet érdemes????
  • Mersh
    kössz
  • czky
    Számítógép/Érzékelő menüpont...
  • Mersh
    everest-ben hol van hőmérséklet jelzés? én nem találtam (asszem 2.2-es)
  • Pharaoh
    Everest?
  • Gabesz amd64
    Motherboard Monitor 5
  • Mersh
    légyszi mondjatok valami jó programot, amivel a hőfokokat szemmel tudom tartani (proci hőfok, venti ford. szám)

köszi
  • Punker
    ja
  • Mersh
    (ja bocsi... 2.6-os)
  • Mersh
    Hi!

Celeron D (prescott) 50-51 fokon, játék közben 1-2 fokot emelkedik
    (gyári hűtővel)

ez normális hőfok?

köszi