hűtés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az alaplap hûtõje mûködik, erre emlékszem. A Geforce Fx 5700-as videókártyámon gyári hûtõ van, de az is megy.
De jó lenne, ha csak ez lenne a baj!
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Az alaplapon megy a chipset hûtõ venti? Nem attól melegszik az egész hóbelebanc? VGA karin van venti?
Amúgy ezt a procit egy 2000ft-os Whisperrock IV, Fridgerock, vagy hasonló árban lévõ rézmagos Glacialtech vagy Igloo is simán le kellene hogy vigye idlében 45 köré. Full terhelésnél a 60 még simán elfogadható.
BIOS-ban nézegesd a CPU thermal trottlingot. Akár ki is kapcsolhatod (lehet ettõl lassúl). A riasztásokat és a lekapcsolást told fel 75C-re. Nálam ezek a beállítások vannak, nem lesz gond. (a Barton még 85 C-t is elbírna...).
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Van egy problémám a processzorom hûtését illetõen.
CPU: AMD AthlonXP 2800+ 2.086GHz SocketA FSB-333MHz L2Cache-512K Barton
Alaplap: Abit NF7-S
Mivel a cpu-hoz nem járt hûtõ, ezért kezdetben vettem egy Arctic Cooling Copper Silent 2-t (max 2200rpm).
Eldöntöttem, hogy tuningolni nem fogok, nekem elég, ha 2GHz-en mûködik. De Sajnos ez a hûtõ nem jött be, fél óra megterhelés után elérte a 75 fokos határt, és az alaplap elkezdett csipogni.
Persze elõször egy kicsit sok zsírt használtam, ezért kipróbáltam kevesebbel is. Nem sokkal lett jobb a helyzet.
Így hát vettem egy másik hûtõt: Coolink U2VS.
Ez már sokkal jobb volt, fordulatszabályzós is egyben. Jelenleg is ez van. Persze feltekerve 4000rpm fölé már baromi hangos.
De ez sem az igazi, mert kb. egy óra terhelés után 60 fok fölé ment 3800rpm körül is.
Neverwinter Nights-on teszteltem, ami nem egy mai játék. Szóval ami a legidegesítõbb az az, hogy ha eléri a 60 fokot, akkor elkezd a játék szaggatni, mintha nem lenne elég neki a rendszerem.
A másik eset pedig az, amikor a hang kezd el szaggatni, ez a Rome Total War-ra volt jellemzõ. Ez a két játék a régi gépemen simán ment, itt is, amíg fel nem melegszik a cpu.
Nem volt mit tenni, levettem a cpu frekvenciáját, most 1.900GHz-en mûködik. Sajnos ezzel párhuzamosan a RAM frekvenciáját is levitte, 333-rõl 302-re.
Ez már jelentõs javulást hozott, ha lehet annak nevezni a jelenlegi helyzetet:
Alacsony megterhelés esetén (netezés, word, kötprogírás, stb) 49-52 fokra áll be stabilan 3600-3700rpm mellett.
Erõsen kihasználva (pl. RTW, Half-Life 2) 59 fok kb 4200 rpm mellett.
Ezt még mindig soknak tartom, ha alap frekvencián menne, akkor elfogadnám, de így nem tetszik a dolog.
A régi gépem 1.65GHz-es XP 2000+ Thoroughbred cpu-ja 43 fokra állt be fél napos játék után is. A hûtõje valami Spire volt 2800rpm-mel.
Ja és házhûtõm is van 2000rpm-mel, a régi gépemben nem volt.
Egy kicsit hosszúra sikerült. Szóval szeretném a véleményeteket kérni!
A mostani hûtõm a gyenge, vagy esetleg már arra is gondoltam, hogy a cpu-m a hibás?
Ilyen hõfok mellett meghibásodhat a cpu?
Ha tudtok jobb hûtõt, légyszi ajánljatok valami megbízhatót, ami ténylegesen le tudná hûteni a cpu-m.
Ha 52-53 fokra tudnám lehûteni stabilan 2.000GHz mellett, az nagyon góré lenne. Mindenhol azt olvasom, hogy milyen jól lehet tuningolni a Bartont, én meg alap frekvencián se tudom mûködtetni!
Elõre is köszönök minden választ!
tehat nem volt kevesebb a fok odabent
Ha fujják, akkor hûvõsebb van?
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
a csere is csak a zaj miatt tortenik...
mint mar mondottam.. az elejen ugy volt hogy szivtak a hatsoka levegot...es semmit nem ert..
Ha a hátsó ventik befelé fújnak akkor visszanyomják a meleget a gépházba. Az oldalsó, meg az összes többi fújhat befelé, de a hátsók inkább szívják el a meleg levegõt ahelyett, hogy visszafújják a procira!
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
hatulrol oldalrol befele fujjon mert levegot nyoma procira es a ram ra... szal inkabb fujjon ra es ne szivja el tole a levegot..
amugy fan filter-t ajanlok...
igaz haverom vett valami szivetet.. az nagyon szar.. viszont a xoxide.com oldalon lehet venni ilyen rendes kis femkeretes cuccost.. nekem olyan van es nagyon zsir.. 1 eve van ez a gepem. az elso felevben 1 centi por.. megvettema fan filtert.. azota mondhatni semmi por nincs!!!
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
ramokra ilyen kis bordacska.. mindket ramra vegig...
cpu ra egy thermaltake cuccos.. ami 1300 tol 6000 ig allithato
es ket thermaltake cuccos hatra a hazra.. ami 3 szinu es "csak" 2000 et forog.. ennyi remelem eleg lesz... plusz oldalrol marad az egyik tobbszinu ami nem hangos ugyancsak es nem is fuj hudesokat.. de er amit er.. belul meg ha kel akkor a cpu-t fel lehet turbozni nem kicsit..
Ez a Volcano sem kisdarab de megéri 7 papírért(HUF).Szabályozhtao az rpm
és 3,2 -es gépekhez árulják.Sztem ez egy jo vétel volt akár tuningra akár sima használatra.A zajosságrol annyit hogy zene meg game közben ugysem hallom a kb. 30 db hangocskáját...
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
szal lehet feleslegesen eroltetem a dolgokat...
viszont ha veszek fanokat.. akkor azok halkak lesznek (20-21dBa)de csak 2000-+10% ot fognak porogni.. ami nem sok...
ezert gondolkodom hogy a hazra 3 at szereljek es ne csak 2 ot...
most neztem, a 38 fokot ugy tartja a gep hogy a hatso fanok 2500 korul porognek.. az oldalso meg majdnem 3500 al!
szal nemtom mi legyen...
1 hatul 1 oldalt 1 a cpu-n es az torony...
vagy 1 oldalt 2 hatul es passive torony...
es persze mindkettohoz hozzajon az hogy akkor a ramoknak veszek kis passive bordakat.. bar nemtom azok mennyire segitenenek😊
SpeedFan-nal szabályzom és csak magas hõmérsékleten engedem maxon pörögni.
vizhutes??? minek vizhutes?????
nem 4 g re huzott gepem van ami 80 fokon megy...
meg ezzel a zajos CSAK GAGYI fanokkal teletuzdelt gepemben a cpu 38 fokos.. a ram pedig 36... igaz meg huvos van. delutanra majd meleg lesz es akkor lesz a cpu 40.. ahogy tegnap is volt...
GF3 Ti200
Mi tartja azt meg? A procifoglalat biztos nem, de ha az alaplapra csavarozod akkor is kiszakad a helyeböl.
Akkor inkább a vízhûtés. Az is halk. Csak kicsit drágább.
Néhány érdekes megoldás:
Speckó ház
Kompresszor
+ Ha vízhûtés érdekel nézz szét a tuningnet.hu-n.
CPU ra egy ilyen "nagy" CoolerMaster
passive huto:
klikk ide
esetleg ilyet:
klikk ide
ezek akkorak, hogy a hatso fanok meghajtjak par centirol...
es venni hatulra ketto es oldalra 1 nagyon halk fant...
(persze ilyen vilagitos Thermaltake-t)
csak 21 db zajszint..oke.. csak 2000 -+10% ot forog de vegulis ha 3 at berakok akkor az nem gaz...
klikk ide
ez olcso is mert csak 6 dodo darabja es szepen vilagithat
es akkor a ket hatso az megtudna hajtani kis levegovela tornyot.. igy minusz 1 zajjal kevesebb lenne a gepemben. meg a case fanok is halkabbak.. ugyse igazan melegszik a gepem..
esetleg ilyet???
erre lehet felszerelni fanocskakat.. de nemtom meg...
klikk ide
Kis teljesítményû dolgokra, mint például chipset, hdd, esetenként videokártya jobb a passzív hûtés.
Chipsetre én is most veszek hûtõbordát
Itt egy kép róla:

Tápról volt szó, nem procihüttõrõl, de mind1 !!!
<#ejnye1>#ejnye1>
vukk én nagyon elnéztem valamit<#falbav>#falbav>
nem szóltam semmit<#kuss>#kuss>
Szerintem nem!
<#lama>#lama><#falbav>#falbav>
Akkor egy kis felvilágosítás!
Én nem tápról beszéltem hanem egy CPU cooler-rõl pontosabb errõl:
Na így már világos??
remélem igen!
Én azt mondom adni kell a márkára néhány ezrest, és akkor valoszinü hogy nem fog a táp miatt elszállni az egész géped egy szép napon. Coolink táp nagyon is sokat dicsért jó márka, ellenben a erröl a gigabyte tápról még nem is hallottam. Nem akarom leszólni, mert nemtudom hogy milyen táp, de szerintem a Coolink azér mégiscsak Coolink.
Szal nagyon nem ajánlom senkinek, hogy a tápon spóroljon !!!
Egy Coolink AP450DX -et néztem ki. Két ventis, aktív PFC, az ára is megfizethetö (~15eFt), remélem jó lesz.
Acorp vagy vmi noname kerülendõ, ha kedvesek az alkatrészeid.
plusz vidkari, HDD(k), optikai meghajto(k), hálókártya, egér, hangkari, hûtõk, stb.
Nem biztos, hogy elég lesz a 300W-os táp.

Lenne kis gondom Thermaltake Volcano11 hûtõvel. 3 napja vettem, hogy majd fölteszem atlonXP 2800+ -ra, föl is raktam, bekapcsoltam a gépet, felpörgött 2 másodpercig és leállt. Proci, ram, jól volt berakva, táp meg 350W codegen és nincsen agyonterhelve.
Ha visszarakom a fridge-rockot akkor minden jól megy.
Csak a volcano kicsit azer jobb, + 7000-ft volt.
Én már nem tudok rájönni, mi lehet a baja.
Born to explore...

tud valaki egy jó címet,ahol vga kártyá hütéssel foglalkoznak?
mindezt 4 hutovel erem el😊