hűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanyyX
Thermaltake Volcano 11. Nem hangos, átlag jómunkásenber is simán megveszi, és jól hût...
Tudom ajánlani.

Amugy nem látott valaki webshopban vagy valahol 8cm-es UV érzékeny ventit, mer kéne vagy 4 darab. Itt Fehérvár cityben nem képesek hozni a boltba <lehet azért mert nincs egy normális bolt <#nyes> >.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Ja, csak nekem másra is kell költeni, nem csak a számítógépre 😊 (ottvan feleség, lakás, autó stb)
Most pl az autóra veszek pár cuccot, jól le is nullázom magam vele.
Én is saját (magyar átlag)fizetésembõl vettem.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Punkerwork
Zalman passzív ház kéne nekem, azzal elégedett lennék 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Fényekre meg hasonlókra nem gizdulok. Az szempontjaim kimerülnek abban, hogy jól hûthetõ legyen 120-as ventikkel, méghozzá halkan, és könnyen szerelhetõ is legyen.

De asszem még várok, majd ha 20k alatt lesz az ára, talán akkor 😊 "Nem a legyek hordják össze" tudod 😄
Nekem 12 centi ventibõl ajánljatok vmit ami nemcsak jól forgatja a levegõt, de lehetõleg világító ledes is (thermalright xp-120-ra lesz).

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Már nem annyira drága, itt pl 33 + fa.

A kiváló hangszigetelésrõl a sok szellõzõrács gondoskodik. 😄 Minden oldalán (alul-felül is) szellõzik.

A HDD beépítés itt alapból úgy néz ki hogy van egy 3.5"-os keret (3 vinyónak) ventillátorral az elején, és ezt pakolod oda ahova teccik (mivel tetõtõl talpig csak 5.25" hellyel van tele az eleje). Szal a vinyóhûtés alapból megoldott. A ház váza vastag vas (17 kiló az egész nem spóroltak a cuccal), a borítás meg full alumínium.

Én csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a házat. Legjobb hogy az alaplap tálcát + a hátsó borítást úgy átvariálhatod hogy ha plexis oldalt akarsz, de a gép bal oldala takarásban van a szobádban (fal, asztal, stb), egyszerûen átrakod a lapot a bal oldalra, jobbra meg a plexit, és onnan gyönyörködsz az uv fényben pompázó alkatrészekben. Ilyet máshol még nem láttam.

Már mire jó?
Punkerwork
Zalman 8 centis ventije jó?

Gabesz amd64
Ez már durva!
Ennek 200db a hangja 😄DEDD

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punkerwork
😊

Hmm én is olyant akarok majd venni, ha rámszakad a lottó. Kár hogy aranyárban mérik.

Jól hangszigetelt az? Mi a véleményed róla? Igazából az a jó benne hogy 120as ventikkel lehetne hûteni. Nameg minden HDDt szépen hűtene.
Hát akkor próba cseresznye, csak a shutdown temperaturet állítsd be azért 😊)
Nekem ilyen problémám nincs, a Stacker házam elég jól szellõzik, meg hût. 😊

Punkerwork
2 ventis enermax tápom van

CSOCSO

1)nemsokkal jobb...
2)lefagytak a labaim....
Nem tudom jobb e, de az mond valamit, hogy halk módban elhût egy Prescott 3-3,2GB-os kályhát? 😊

És attól miért is szakad le kevésbé az alaplapom, mint az aerocooltól?😄

Az meg hogy 2-3 fokkal jobban hût a Thermalright, nem ér meg 3x akkora árat. Fõleg úgy nem, hogy ugye az Aerocool árában a 8cm venti is benne van, ami a Thermalrighthoz meg nincs, ha jól tudom.
Hát ezen nincs is mit kommentezni. Az xp120 bûntet rendesen. 😊

Egyetlen 120-as venti felülre 1000rpmen, az kiviszi a meleget, és nincs hangja se.

Mondjuk ha kétventis a tápod, és az aerocool is pont úgy áll, akkor az alsó venti vihet el elég meleget róla, hogy ne kelljen rá külön venti.
Leszeded az oldalát és melléraksz egy szobaventit. 😊

haha 😊 nc
Punkerwork
nem akarom keringetni, mert akkor "hangos" azt akarom hogy csak a tápnak és a winyóknak legyen hangja

Mezei 7000-es AlCu Zalman jobb mint egy Athlo64 gyári hûtõ? Megéri ezért lebontani a gépet hogy felcsavarozzam hozzá a foglalatot?

Leszakad tõle az alaplapod, meg rosszabbul is hût. Ezért olcsóbb.

Na látod, a HT101-et meg 6k-ért vettem újonnan.

Punker: Ha nincs a házon az oldala, az még rosszabb. Nincs ami kivigye a meleget, akkor megáll benne akkor is, ha nincs oldallap. De legalábbis rosszabb a helyzet, mintha zárt de keringetett ház lenne.
Punkerwork
a gyárihûtõvel 51 fok volt a max.

Punkerwork
nincs a házon rajta az oldala

16 ft.

Na és mennyibe kerül...
Thermalright XP-120. Könnyû (370g), és bûnteti a Zalmant.

Nemtom az mennyire melegszik 😊

De nekem a Bartont 2150MHz-en 44 fokon tartja full terhelés alatt, 26 fokos szobában. Persze nem passzívan, hanem a gyári 1db 8centis ventijével (2500rpm).
De a leirásában az van, hogy lehet passzívan, sõt 2 ventivel is használni (2 oldalára 1-1 venti).

Ennek is csak az a hátránya, mint általában az ilyen kategóriás batároknak: Nem minden alaplapra megy rá rendesen.
Az enyémre pl elfér ugyan, csak sajnos az epoxon a socket úgy áll, hogy ventivel lefelé van rajta a hûtõ. így nem hátulra nyomja ki a rácson a meleget, hanem az ATI Silencernek csinál még egy kis melót 😉 Bár jól szellõzõ háznál ez teljesen mind1.
Punkerwork
azt mondod P4 1,6@2,1-et passzívan is meghûtené? mert akkor holnap megrendelem 😊

Nekem HT101 van, és teljesen jó. De azért a Zalmanra se mondanám hogy szar 😉
Kb egy kategória a két hûtõ, mindkettõ jó nagy réz batár, ami egy lightosabb procit akár passzívan is elhûtöget.
Aerocoolt nem ismerem, de a Zalman 7000-7700-re azt mondani, hogy szar ... hát érdekes. 5 fokot vert a TT gagyi ó'csó vízhûtõjére, és tényleg halk. Igaz letépi fél alaplapodat ha olyan a szitu, ezért szállítás közben ajánlott levenni. De ez minden 1KG-os hûtõre érvénye. 😊

CSOCSO
azt hogy csinaltad?
az enyemnek nemsok hangja van...
barret
Nekem a videokártya hangosabb mint a procíhûtõ...
Hiába raknék rá passzívhûtést,a zaj ugyanúgy megmaradna.
És csak egy egyszerû 9600 pro.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Kellene segitség. egy boltban ajánlottak zalman hûtõt. Van egy haverom, annak volt, és azt mondta szar, õ az Aerocool H-101 et ajánlotta. Vélemény?

inkább veszek egy jo zalman hûtõt. 20Db-el megy, az megfelel. de kösz a tanácsot.

CSOCSO
esetleg vegyel olyan passziv hutotornyot amire kesobb lehet tenni 8cm es fan-t! ( ha esetleg baromira nem jonne be a passive hutes)
CSOCSO
nemtom.. a tesztekben nem cs-t probaltak hanem komolyabb grafikaju jatekokat.. es ott melegedtek kemenyen...
azt tudom ajalnani hogy tegyel ra passziv hutot de fasza pasztaval es hatulra szembe a passziv hutovel legyen 1 fan ami forog kb 2000-2500 ot.. (8cm)
mondjuk nem nagyon melegszik a procim, mert a gépet max netezésre, filmnézésre, meg esetleg 1 kis CS-re használom. Ugy se jó a passziv hûtés?

CSOCSO
tesztekbol az derul ki hogy a passziv hutok nemigazan mennek ugy ahogy kell!!
vagy ha cpu ra passzival teszel akkor hatulrol fujja meg egy mihezkepest faszan porgo venti!
egy 2500-as amd-t meghût egy sima passzív zalman hûtõ? a lehetõ legalkabbra akarom a gépet.

CSOCSO
nyah megvettem a cuccokat a gepemhez:

Thermaltake P4 Spark 7+

At full speed the 70mm fan runs at 6000 R.P.M.
Auto Temp. Control Settings:
1300RPM = 17 dba
6000RPM = 43 dba
es a veheto legjobb pasta

memoriakra:

23dBa

es az ati 9800 Pro ra:
Én letettem a tápomat a ház aljába, és tettem a nyílásra 2db 8cm-es ventit amit 1500rpm-en hajtok teljessen némán, és 40-46°C-között tartja a gyári hûtésem a Prescottot alap 3,0Ghz-en.
A mûvelet elött 52-66°C között bírta csak hûteni.
Ha nem nagytoronyházad van akkor próbáld ki. Tudom ajánlani.
<#smile>
Besz
Visszaállítottam a Cpu-t 2Ghz-re, és kikapcsoltam a Bios-ban a CPU Thermal-Throttling opciót. 50% volt, most Disabled. Meglepõ változást hozott! Egyrészt nem melegszik annyira, másrészt tényleg elmaradt a szaggatás.
Teszt:
Bekapcsolás után nem sokkal:
Alaplap: 30°C
Cpu: 43°C
Merevlemez: 17°C
Cpu hûtõ: 3800 rpm
Másfél óra RTW után:
Alaplap: 36°C
Cpu: 51°C
Merevlemez: 21°C
Ez már egész jó szerintem, de azért még nem kiabálom el a dolgot. Majd este HL2-vel fogok játszani egy kicsit, remélem egyanez lesz a helyzet.
A ház oldalát nem vettem le, igaz most ki volt nyitva az ablak, lehet, hogy ez is közre játszott egy kicsit.
Shaky megfontolom a tanácsot, lehet, hogy veszek még egy házhûtõt a gépbe. Arra is gondoltam, hogy elölrõl kiveszek egy üres slotot lezáró részt, hátha javítana a ház hûtésén.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
_Robert

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Hûtõzsírnál a lényeg, hogy vékonyan legyen felkenve és ne legyen felesleges anyag a mag szélén se!
A tubusban valszeg ezüstpaszta volt, az a legjobb!
Zacsiba is van de abba általában fehér szilikonzsírt szoktak adni, azt inkább mellõzzed!
Teszteléskor vedd le a ház oldalát, mert tényleges adatokat csak akkor kapsz.
Ha nyitott házzal stabil elfogadható értéket kapsz, akkor a házad légmozgásáról kell elsõsorban gondolkodnod!
1db házhûtõ ekkora procihoz semmit sem ér! Ezt most mondom!
Normál esetben is elkel 3-4db házhûtõ, ha 3000rpm-en pörgeted õket.
Ha lassabban peregnek akkor több venti kell, mert vagy elég gyorsan kiszívod a házból a proci melegét, vagy a meleg levegõvel hûtöd a procit. 40°C-os házban ne csodálkozz ha 70°C-fölé megy a procid, akármilyen hûtés is legyen rajta.

De szerinetm a hûtésed nincs rendessen felrakva, a leírtak alapján.
Besz
A mostani hûtõhöz egy kis zacskóban kaptam hûtõzsírt. De a korábbihoz tubusban volt ugyanez. Ezért az utóbbit használtam. Lehet, hogy rosszul tettem? Lehet köztük különbség?
Ma délután hazamegyek, visszaállítom 2GHz-re a cpu-t, és letesztelem, hogy mekkora fordulatszám kell ahhhoz, hogy beálljon stabil értékre. Az, hogy ez hány fok, lényegtelen szempont, az a fontos, hogy egy bizonyos határ után ne emelkedjen a hõmérséklet. Ja és azt, mikor kezd el akadozni. Az eredményt (fok, fordulatszám, idõtartam) beírom majd ide, hátha ki tudtok belõle hozni valamit. Vagyis arra lennék kíváncsi, hogy tényleg hibás lehet-e, mert akkor muszály lesz visszavinnem.
Szóval még írni fogok.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

DanyyX
Nemkéne így melegednie. Ha leveszed a ház oldalát, és úgy se jobb a helyzet, akkor hibás a proci!
Nekem Thermaltake Volcano 11 van és az elég jól lehûti. 2500 körüli fordulaton játék közben/után olyan 45 fokon megy.
A mostani hûtõdet szilikonzsírral használod, vagy a gyárilag rárakott öntapadós hõvezetõ cuccal?

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"