hűtés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudom ajánlani.
Amugy nem látott valaki webshopban vagy valahol 8cm-es UV érzékeny ventit, mer kéne vagy 4 darab. Itt Fehérvár cityben nem képesek hozni a boltba <lehet azért mert nincs egy normális bolt <#nyes>#nyes> >.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Most pl az autóra veszek pár cuccot, jól le is nullázom magam vele.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
De asszem még várok, majd ha 20k alatt lesz az ára, talán akkor 😊 "Nem a legyek hordják össze" tudod 😄
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
A kiváló hangszigetelésrõl a sok szellõzõrács gondoskodik. 😄 Minden oldalán (alul-felül is) szellõzik.
A HDD beépítés itt alapból úgy néz ki hogy van egy 3.5"-os keret (3 vinyónak) ventillátorral az elején, és ezt pakolod oda ahova teccik (mivel tetõtõl talpig csak 5.25" hellyel van tele az eleje). Szal a vinyóhûtés alapból megoldott. A ház váza vastag vas (17 kiló az egész nem spóroltak a cuccal), a borítás meg full alumínium.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a házat. Legjobb hogy az alaplap tálcát + a hátsó borítást úgy átvariálhatod hogy ha plexis oldalt akarsz, de a gép bal oldala takarásban van a szobádban (fal, asztal, stb), egyszerûen átrakod a lapot a bal oldalra, jobbra meg a plexit, és onnan gyönyörködsz az uv fényben pompázó alkatrészekben. Ilyet máshol még nem láttam.
Ennek 200db a hangja 😄DEDD
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Jól hangszigetelt az? Mi a véleményed róla? Igazából az a jó benne hogy 120as ventikkel lehetne hûteni. Nameg minden HDDt szépen hűtene.
Az meg hogy 2-3 fokkal jobban hût a Thermalright, nem ér meg 3x akkora árat. Fõleg úgy nem, hogy ugye az Aerocool árában a 8cm venti is benne van, ami a Thermalrighthoz meg nincs, ha jól tudom.
Mondjuk ha kétventis a tápod, és az aerocool is pont úgy áll, akkor az alsó venti vihet el elég meleget róla, hogy ne kelljen rá külön venti.
Punker: Ha nincs a házon az oldala, az még rosszabb. Nincs ami kivigye a meleget, akkor megáll benne akkor is, ha nincs oldallap. De legalábbis rosszabb a helyzet, mintha zárt de keringetett ház lenne.
De nekem a Bartont 2150MHz-en 44 fokon tartja full terhelés alatt, 26 fokos szobában. Persze nem passzívan, hanem a gyári 1db 8centis ventijével (2500rpm).
De a leirásában az van, hogy lehet passzívan, sõt 2 ventivel is használni (2 oldalára 1-1 venti).
Ennek is csak az a hátránya, mint általában az ilyen kategóriás batároknak: Nem minden alaplapra megy rá rendesen.
Az enyémre pl elfér ugyan, csak sajnos az epoxon a socket úgy áll, hogy ventivel lefelé van rajta a hûtõ. így nem hátulra nyomja ki a rácson a meleget, hanem az ATI Silencernek csinál még egy kis melót 😉 Bár jól szellõzõ háznál ez teljesen mind1.
Kb egy kategória a két hûtõ, mindkettõ jó nagy réz batár, ami egy lightosabb procit akár passzívan is elhûtöget.
Hiába raknék rá passzívhûtést,a zaj ugyanúgy megmaradna.
És csak egy egyszerû 9600 pro.
Bérbe vehet? reklámfelület...
azt tudom ajalnani hogy tegyel ra passziv hutot de fasza pasztaval es hatulra szembe a passziv hutovel legyen 1 fan ami forog kb 2000-2500 ot.. (8cm)
vagy ha cpu ra passzival teszel akkor hatulrol fujja meg egy mihezkepest faszan porgo venti!
Thermaltake P4 Spark 7+
At full speed the 70mm fan runs at 6000 R.P.M.
Auto Temp. Control Settings:
1300RPM = 17 dba
6000RPM = 43 dba
es a veheto legjobb pasta
memoriakra:
23dBa
es az ati 9800 Pro ra:
A mûvelet elött 52-66°C között bírta csak hûteni.
Ha nem nagytoronyházad van akkor próbáld ki. Tudom ajánlani.
<#smile>#smile>
Teszt:
Bekapcsolás után nem sokkal:
Alaplap: 30°C
Cpu: 43°C
Merevlemez: 17°C
Cpu hûtõ: 3800 rpm
Másfél óra RTW után:
Alaplap: 36°C
Cpu: 51°C
Merevlemez: 21°C
Ez már egész jó szerintem, de azért még nem kiabálom el a dolgot. Majd este HL2-vel fogok játszani egy kicsit, remélem egyanez lesz a helyzet.
A ház oldalát nem vettem le, igaz most ki volt nyitva az ablak, lehet, hogy ez is közre játszott egy kicsit.
Shaky megfontolom a tanácsot, lehet, hogy veszek még egy házhûtõt a gépbe. Arra is gondoltam, hogy elölrõl kiveszek egy üres slotot lezáró részt, hátha javítana a ház hûtésén.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
_Robert
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
A tubusban valszeg ezüstpaszta volt, az a legjobb!
Zacsiba is van de abba általában fehér szilikonzsírt szoktak adni, azt inkább mellõzzed!
Teszteléskor vedd le a ház oldalát, mert tényleges adatokat csak akkor kapsz.
Ha nyitott házzal stabil elfogadható értéket kapsz, akkor a házad légmozgásáról kell elsõsorban gondolkodnod!
1db házhûtõ ekkora procihoz semmit sem ér! Ezt most mondom!
Normál esetben is elkel 3-4db házhûtõ, ha 3000rpm-en pörgeted õket.
Ha lassabban peregnek akkor több venti kell, mert vagy elég gyorsan kiszívod a házból a proci melegét, vagy a meleg levegõvel hûtöd a procit. 40°C-os házban ne csodálkozz ha 70°C-fölé megy a procid, akármilyen hûtés is legyen rajta.
De szerinetm a hûtésed nincs rendessen felrakva, a leírtak alapján.
Ma délután hazamegyek, visszaállítom 2GHz-re a cpu-t, és letesztelem, hogy mekkora fordulatszám kell ahhhoz, hogy beálljon stabil értékre. Az, hogy ez hány fok, lényegtelen szempont, az a fontos, hogy egy bizonyos határ után ne emelkedjen a hõmérséklet. Ja és azt, mikor kezd el akadozni. Az eredményt (fok, fordulatszám, idõtartam) beírom majd ide, hátha ki tudtok belõle hozni valamit. Vagyis arra lennék kíváncsi, hogy tényleg hibás lehet-e, mert akkor muszály lesz visszavinnem.
Szóval még írni fogok.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Nekem Thermaltake Volcano 11 van és az elég jól lehûti. 2500 körüli fordulaton játék közben/után olyan 45 fokon megy.
A mostani hûtõdet szilikonzsírral használod, vagy a gyárilag rárakott öntapadós hõvezetõ cuccal?
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"