4904
hűtés
-
DOm003 #1863 Köszi szerintem megnézen aztán lehethogy az lessz -
zoolee #1862 Jujj bocsesz....
JAVíTVA:
Figy, egy kis befektetéssel közel semmi hangút tucc csinálni, ha vexel egy zalman cnps9700 ast.
A hangaja 15-29 db közt van...
és 13 e ft... -
#1861 Passzív coolerrel nem fog menni a dolog, de ahogy az előttem szóló is javasolta nézz szét aztán vegyél valami komolyabb procihűtőt. -
zoolee #1860 Figy egy kis befektetéssel közel semmi hangút tucc csinálni ha vexel egy zalman cnps9700 ast
.
15.29 db közt van.. -
DOm003 #1859 Helló tudnátok nekem ajánlani egy olyan Passive hűtő amely egy Intel EM64T Pentium 4 Processor 650+ Suppopting Hyper Threading Technology 3.40Ghz 800Mhz FSB 2MB L2 Cashe 04A Platform Compatibility Guide procihoz a legmegfelelőbb? Mert a jelenleg gyari OIntel még ASUS Aiquiettel is olyan hangos mint egy ütvefűró és a hőmérséklete is eláb magas kb 57-67C között. -
zoolee #1858 Ha nem akarsz feltétlenűl pc -s boltban venni akkor elmész egy barkácsboltba és veszel egy 1x1 méteres gumi lapot 0,5 mm vastag abból kivágod a kellő mintát és bahelyezed a vinyó, a táp, a dvd, a floppy mellé , vagy még azt teheted, hogy veszel csendes ventiket.
Na meg egy jó kis takaritás a gépben sűritett levegővel.
De lehet öntapadós rezgés csillapítókat is vennu 13 ezer ért.... -
Cobraz #1857 Hangos a gépem mint az állat!! Mit csináljak? -
zoolee #1856 Nekem is 478 as prescott on mav 2,8 as az 3,2 n meg gyári hűtéssel +3 alap fokkal.
-
#1855 En a huzatos megoldast preferalom alul szivni felul fujni mert a hazamban (fa) a padlo qurva hideg es onnan beszivja a huvos levegot (meg a koszt) felul meg kiszivja a meleget... a gyari hutovel a 2.8 prescott 3.6 mukodik.. -
zoolee #1854 Nem , még nincs meg végülis úgy lesz, hogy a tetejére megy egy 12 es és megy egy a karik hoz a vga hoz, azt odacsavarozom...
A hátulján meg már van egy 92 es..(zalman)
Ja amúgy most mind a 2 fújja a levegőt... -
#1853 Ja meg ne az oldalaba rakd hanem az elejere lennt meg a hatuljara fennt.....(vagy mar keso..?)
Ugy lesz a legmozgas megfelelo... -
#1852 2*12 cm es venti rengeteget segit a hutesen ha az egyikkel szivatod a masikkal fujatod a levegot...(plusz a szobat is jobban futi) -
zoolee #1851 ööö...
Ma megérkezett a computermode tól 2 db 12\8 cm es venti átalakitó azt levettem a hdd hűtőről a 2 db 8 cm est és ráerőszakoltam a 2 12 est....
Nagyon halk lett, és 3 fokkal hidegebb....
És öv 2000 ft ban volt... -
zoolee #1850 Arra gondoltam, hogy a házam oldalát éeszedem kivágom és az autóknál használatos aluráccsal töltöm ki...arra ventit rakok (2)és a rácsot pedíg beszegecselem a ház oldallapján fúrt jukakba...
Mennyivel lenne jobb a hűtés??
Gondolom sokkal, de mégis mennyivel??
-
molger #1849 Sziasztok! Van egy nagy problémám! Van egy Acer Aspire laptopom 5020-as alaplappal. és a proci hűtő nem mindig müxik. ha bekapcsolom a gépet felpörög de utána nem megy, felmelegszik a gép és kikapcsol. nemrég lett cserélve a venti, akkor is ugyanez volt a baj. azt mondták amikor bekapcsol a gép 12V-t kap, de a lassabb, 5V már nem tudja meghajtani.
Nem hiszem, hogy ez lenne a baj, alig egy hónapos az új venti. Viszont nemrég volt szervízben a gép, és alaplapot cseréltek 3020-ról 5020-ra. talán ott a gond? -
#1848 Gombja nincs a laptopon (lattam mar olyat is)? Vagy siman vinben energiatakarekos mod gyarilag bekonfiguralva?
Mas otletem nincs.
-
DaniDeee #1847 hát figy, én nem állitottam semmit, a biosban meg nincs ilyen beállitás..
lényeg h 800 mhz-t ir ki a linux és a win is egyarát..valamint ha kihuzom a töltőről akor meg csak 350mhz-t de mondjuk ezt értem h. lecsökkenti, de azér ennyire????... -
#1846 Az a 800vs 1800 dolognal nem az van, hogy egyszeruen energiatakarekos modra allitottad es visszavette a proci frekvenciajat?
-
#1845 jaja,az volt.de sajnos eladta a srác. -
zoolee #1844 Neki a laptop pal van a baja. -
#1843 azt modtad ez eladó akkor mér mész szervizbe
?
vagy mivan?
-
DaniDeee #1842 amugy a gép kb 1 hónapos..szal nem értem.. -
DaniDeee #1841 ok kösz.akkor asszem meek szervizbe vele... -
#1840 asszem ez egy AeroCool de nem biztos
-
zoolee #1839 Nekem is ez van de ekem egy intel..
Szokott olyat csinálni, hogy egyszercsak 1 perc alatt láthatóan 10 -17 fokot melegszik ....
De csak 1x2x volt ien...
Vettem sűrített levegős palackot kitakarítottam és jó volt.
vegyél egy sűrített levegős palakot és szedd le a burkolatot a gép alján és takarítsd ki.
Meg még azt megcsinálhatod, hogy kicseréled a ventiket a gépben ha nem integrált.
Ha már nem garis.
Ha garis akkor boltban csináltasd. -
DaniDeee #1838 még vmi..a burkolata a gépnek is elég meleg..tehát a touchpad rész és körülötte..erre gondolod..:S -
DaniDeee #1837 hali mindnenki!
lenne egy kérdésem..van nekem egy fujitsu siemens notebook-om, amiben egy AMD sempron proci fut és egy seagate vinyó...everest home-mal meg egy pár másik programmal is megnéztem, a procinak a hőmérséklete 50fok és a vinyóé is szintén..én ezt sokallom..főleg a vinyónál.
szerintetek ez normális? akinek volt hasonló gondja vagy van 5lete az írjon!
még vmi.. a proci 3100+os (1800mhz-s nak kéne lennie, de a windows és a linux is egyaránt 800mhz-t mutat..meg a többi program is..ezzel mit lehet tenni?)
előre is kösz a helpet! -
#1836 sry basszus,ez kicsi, nagyobba a galériámbam vannak. -
#1835 Van egy hűtőtorony amit megszeretnék venni a ph-n,de az eladó srác nem tudja milyen márkájút árul,csak képeket küldött róla, nem ismeri fel valaki?
kép1
kép2
kép3 -
zoolee #1834 Akkor egy ordasi féle vh Meg 1 SF aurora 600 az 25e ftxal45 marad vh ra. -
NormalisEmber #1833 Szerintem akkor az első megoldást fogom választani, mert a pénz is igen fontos tényező. A gépre már csak 60-70e-m maradt és ebből ki kéne még jönnie egy tápegységnek is.
Köszi!
-
zoolee #1832 Nem kell feltétlenűl full rendszer.
Az drága és hiányos.
A leg jobb ha felmész a prohardver oldalára és apróhirdetések közt körülnézel.
1/4 annyiból ki lehet hozni.
És hogy még biztibb legyen a rendszered VGA,és CPU blokkot Meg könyökcsöveket(hogy ne kelljen annyira meghajlítani) Rendelj a computermode.hu ról.
Csak a cső vastagsága a lényeg.
Xal a radi monnyuk 6000 a pumpa (szökőkút pumpa is lehet) 7000
CSövek,csatik,könyökcsövek 5900
Blokkok 16000 És most mindenre rá számoltam a posta ölcséget is.
De ha neked nem kall a macsera akkor WWW.computermode.hu És szétnézel a vízhűtéseknél. De azoknak az áruk olyan 45000 -100000 kézt van. -
NormalisEmber #1831 Végre sikerült!
Nem tudom mennyire jó látszanak a képek, de azt jól szemléltetik hogy a pcie slot és a kábel közt max 2,5-3cm van.
-
NormalisEmber #1830
-
NormalisEmber #1829 Képet miért nem akar beszúrni? -
NormalisEmber #1828
-
NormalisEmber #1827 Bár már a múltkor is feltettem a kérdést és kaptam is választ vga hűtésével kapcsolatban, de azóta szomorúan vettem tudomásul hogy a proci hűtése is elég bonyolult lesz ilyen alacsony házban (thermaltake mozart sx). Több helyen viszont mondták hogy a vízhűtés lenne a legjobb megoldás. Tehát tudna vki mondani nekem egy olyan komplett vízhűtőrendszert(cpu+vga) ami egy ilyen speciális házban is elfér?
Készítettem is 1-2 fotót, hogy jobban érzékeltessem a problémát:
A processzornál meg a 8cm-es házmagasság a limit.(ott szerencsére 1 fokkal jobb a helyzet)
És maga a ház :
Köszi előre is!
-
#1826 amugy lehet nagy hülyeség, deh az nem lehetséges, hogy kevés ram miatt melegszik jobban?? mert átmenetileg most csak 256 mega rammal megy, ami csak 266 mhz-es.. -
#1825 lejjebb már írtam a procit:)
P4 3 ghz Prescott, a venti rajta Arctic Cooling, ugyanilyen bordával...szal pentiumnál se sok ez az érték?? mert Te cerkára írtad:) -
zoolee #1824 Attól függ.
Mien venti , mien hűtő borda,mien proci.
Celeronnál elfogadható,AMD nél is.
Xal elfogadható.:)))