4904
hűtés
-
-
#4663 -
#4662 Ejbarátom, debutavagy:( -
#4661 igazi gyökér kocka hülyegyerek...
a kalapács tiszta véletlenül feküdt a fűben gondolom. -
-
-
#4658 tévednek... :D
da best
-
#4657 Best CPU Cooler Performance AMD Socket AM3 Preview: link
Mindent ver:
-
#4656 Nem igazan. Nekem is volt ilyen remenytelen 520-as kazan lapom :) Anus volt. -
destroyer91 #4655 Gigabyte M52L-S3 nVidia nForce520LE AM2 - ilyen lap,szóval akkor nem sok az a 60 feletti ugye?:D -
#4654 attól függ milyen alaplap. envidia csipszetes lapoknál előfordul 70-80 fok is :) -
destroyer91 #4653 jovan,megvolt:D Viszont hadd kérdezzem meg,hogy mennyi a normális üzemi hőmérséklet alaplapoknál?Mert nekem a windows-ba 45-55 között,játékok közbe pedig gyakran 60 felett van -
#4652 Hi. De. Kidobod a kukaba (bar term. rad van bizva a vegfelhasznalas) es kicsereled valami ertlemes, markas ventire. -
destroyer91 #4651 hy all,beraktam a gép hátuljába egy 12 centis Sunon márkájú ventillátort,és azóta olyan hangos a gép mint egy tigris tank körülbelül...nem lehet ezzel vmit csinálni? -
Justil #4650 hát a mostaniakon ígyis-úgyis szeretnék túladni, mert a kingston mégiscsak kingston, semmi több :) -
#4649 2 slot-ban is lehet bővíteni rendesen. :D
Csak ahhoz el kell passzolnod a mostaniakat és nagyobbakban gondolkozni. ;) -
#4648 Ez a Mugen 2 penge egy kuler... :) -
Justil #4647 aham, hát majd ha aktuális lesz, hogy bővítek ramot, akkor meglátom, de nem hiszem hogy pár foknál többet veszítenék vele. bár nyáron az a pár fok sem mind1, viszont nyárra lecserélem a házventiket is scythe ventikre amit Solten ajánlott :) lehet azzal is esik pár fokot. -
#4646 "de nem vágom, miért ne lenne jó a másik oldalon? csak akkor meg kell forditani a ventit...nem keresztül fogja fújni a levegőt a bordákon, hanem a bordák irányából fogja elszívni. valszeg 1 kicsit rosszabb lesz így hatásfoka, de nem hinném, hogy vészesen..."
Erre gondoltam.
Ha nem vészesen ront a hatásfokon, akkor OK. -
Justil #4645 a ház teteje felé nem jó, ha fújja, mert a ház tetején van egy 24 centis venti ami felülről szívja be a hideget. egyébként sem lehet elforgatni, mert nem szimmetrikus, és a foglalat miatt így kell, hogy álljon.
a venti alatt nem férnek el a ramok, vagyis most 2 elfér ugye, de a szélső slotba már nem férne. ha a ventit leszedném, akkor férne, jah.
de nem vágom, miért ne lenne jó a másik oldalon? csak akkor meg kell forditani a ventit...nem keresztül fogja fújni a levegőt a bordákon, hanem a bordák irányából fogja elszívni. valszeg 1 kicsit rosszabb lesz így hatásfoka, de nem hinném, hogy vészesen... -
#4644 Én is hasonlóan tettem volna ekkora hűtőnél.
(csak Nekem nincs mire felkötöznöm. :)
Szerintem a hűtőt a másik oldalra tenni semmi értelme. A levegő áramlás iránya így jó. Esetleg annyit lehetne, hogy elforgatni a hűtőt, hogy a ház teteje felé fújja a levegőt.
De lehet úgy sem férnének be a RAM-ok.
A RAM modulok 1általán nem férnek el a venti alatt?! Úgysem lehet betenni Őket, ha a ventit leszeded?! Ez nem látszik annyira. -
Justil #4643 csak a ventit még majd át kell tennem a másik oldalára, ha esetleg akarok a másik két DDR3-as slotba is ramot venni, mert így most nem férne be :) -
Justil #4642 na, végre csináltam képeket, jó sokára sikerült :)
amint látható, eszközöltem egy kis maszekolást és felkötöttem egy vékony madzaggal az egészet még a gépház felső részére. talán felesleges, és mindenképpen rontja az esztétikai összképet, de én nyugodtabb vagyok így. ugyanis a mazzag nélkül ha 1 ujjammal megemelem a hűtőt, majd elengedem, akkor utána lefele is mozdul 1 kicsit, mielőbb beáll alaphelyzetbe...így meg lefele nem mozog, tehát végülis jobban rögzítve van, és nem fogja húzni magával a deszkát.
meg aztán, igazából az a lényeg, hogy hűtsön, nem bámulom egész nap a gép belsejét :)
-
Így jártam. -
#4640 asus p5ql-pro -
#4639 mer' az asusnak van q-fan-ja -
#4638 Milyen lap?!
Nekem ilyen nincs. -
#4637 nincs mit :) -
#4636 nah, biosban volt egy q-fan control, ott volt 3 opcio a leglassúbbtól a leggyorsabbig, közepesen volt, szoval belőttem silent-re és így már csak 960at pörög 1800as alap helyett.
szerk.: sőőőt, 720at pörög, nem is 960at.
el-eltűnik ez alatt everestből az érzékelő, mintha nem is menne a hűtő :D
kösz a tippet. -
#4635 speed fan-al most próbáltam előbb már, de nem változtatott rajta semmit :D
bios-t még meglesem. -
#4634 hát ha pwr-es venti (4 eres) akkor lehet SpeedFan-al szabályozni. elvileg...
de akár bios-ban is lehet szabályozni. elvileg... -
#4633 Passz. Szerintem nem lehet.
Engem ez egyáltalán nem foglalkoztatott, mivel Én hangját nem hallom. -
#4632 hát korántsem mondható rossznak.
laikus kérdés következik: lehet ezt a cpu hűtőt valahol szabályozni, hogy hány fordulaton menjen ?
mert 1800 körül pörög, de kíváncsi lennék 1200 körüli fordulatra, hogy akkor mit produkál, attól függetlenül, hogy látatlanban is egyértelmű mi lesz az eredmény. -
Holtsáv #4631 fél egykor? az szép. :)
én is csináltam gyorsba egy képet a hűtőről:
noctua nh-d14 -
#4630 Jó lesz az hidd el. -
Justil #4629 Naja, Scythe cpu hűtéshez akkor már Scythe házhűtés a minimum, mi? :) -
#4628 ááá, jó lesz ez a alpine 7 pro, posta jövőhétre remélem hozza :) -
#4627 link -
Justil #4626 Azt csak a tegnapi szerelgetésnél vettem észre, hogy a háznak valójában ott hátul van 14 és 12 centis ventihez is csavarhely.
Gondolom akkor bőven elég lenne egy 12 cms is, bár nekem télleg mind1, csak hát abból a választék is bővebb. Csak legyen minőségi, halk, és fújja kifele azt a levegőt rendesen.
Tehát újfent áll a kérdés, 12 vagy 14 centis méretben milyen házventit ajánlotok? -
#4625 Én is tettem 3,6-ra. Azzal is megbirkózik. Hang téren össze nem lehet hasonlítani a kettőt. Gyári tényleg csak arra jó, hogy vmi legyen mellette a dobozban. :D
Azonban a CM HyperTX 2-es jobb választás ha folyamatos proci tuningról van szó. Az sem annyira vészes. Úgy tudom már van vmi 2. kiadás is belőle.
Meg AC-MX 2 paszta hozzá aztán egy időre megoldottad.
(Azért inkább 4 magos procira vásárolnék ilyet. De ha tervezel, akkor érdemes már most jobb hűtőt vásárolni. Eláll, enni nem kér :)