hűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hedgehunter
Ja meg ne az oldalaba rakd hanem az elejere lennt meg a hatuljara fennt.....(vagy mar keso..?)
Ugy lesz a legmozgas megfelelo...
Hedgehunter
2*12 cm es venti rengeteget segit a hutesen ha az egyikkel szivatod a masikkal fujatod a levegot...(plusz a szobat is jobban futi)
ööö...
Ma megérkezett a computermode tól 2 db 12\8 cm es venti átalakitó azt levettem a hdd hûtõrõl a 2 db 8 cm est és ráerõszakoltam a 2 12 est....

Nagyon halk lett, és 3 fokkal hidegebb....
És öv 2000 ft ban volt...

Arra gondoltam, hogy a házam oldalát éeszedem kivágom és az autóknál használatos aluráccsal töltöm ki...arra ventit rakok (2)és a rácsot pedíg beszegecselem a ház oldallapján fúrt jukakba...
Mennyivel lenne jobb a hûtés??
Gondolom sokkal, de mégis mennyivel??

Sziasztok! Van egy nagy problémám! Van egy Acer Aspire laptopom 5020-as alaplappal. és a proci hûtõ nem mindig müxik. ha bekapcsolom a gépet felpörög de utána nem megy, felmelegszik a gép és kikapcsol. nemrég lett cserélve a venti, akkor is ugyanez volt a baj. azt mondták amikor bekapcsol a gép 12V-t kap, de a lassabb, 5V már nem tudja meghajtani.
Nem hiszem, hogy ez lenne a baj, alig egy hónapos az új venti. Viszont nemrég volt szervízben a gép, és alaplapot cseréltek 3020-ról 5020-ra. talán ott a gond?
Falconer
Gombja nincs a laptopon (lattam mar olyat is)? Vagy siman vinben energiatakarekos mod gyarilag bekonfiguralva?

Mas otletem nincs.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

hát figy, én nem állitottam semmit, a biosban meg nincs ilyen beállitás..
lényeg h 800 mhz-t ir ki a linux és a win is egyarát..valamint ha kihuzom a töltõrõl akor meg csak 350mhz-t de mondjuk ezt értem h. lecsökkenti, de azér ennyire????...
Falconer
Az a 800vs 1800 dolognal nem az van, hogy egyszeruen energiatakarekos modra allitottad es visszavette a proci frekvenciajat?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

petee
jaja,az volt.de sajnos eladta a srác.

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

Neki a laptop pal van a baja.

zolo15
azt modtad ez eladó akkor mér mész szervizbe
?
vagy mivan?

Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester

amugy a gép kb 1 hónapos..szal nem értem..
ok kösz.akkor asszem meek szervizbe vele...
zolo15
asszem ez egy AeroCool de nem biztos

Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester

Nekem is ez van de ekem egy intel..

Szokott olyat csinálni, hogy egyszercsak 1 perc alatt láthatóan 10 -17 fokot melegszik ....
De csak 1x2x volt ien...

Vettem sûrített levegõs palackot kitakarítottam és jó volt.

vegyél egy sûrített levegõs palakot és szedd le a burkolatot a gép alján és takarítsd ki.
Meg még azt megcsinálhatod, hogy kicseréled a ventiket a gépben ha nem integrált.

Ha már nem garis.

Ha garis akkor boltban csináltasd.

még vmi..a burkolata a gépnek is elég meleg..tehát a touchpad rész és körülötte..erre gondolod..:S
hali mindnenki!

lenne egy kérdésem..van nekem egy fujitsu siemens notebook-om, amiben egy AMD sempron proci fut és egy seagate vinyó...everest home-mal meg egy pár másik programmal is megnéztem, a procinak a hõmérséklete 50fok és a vinyóé is szintén..én ezt sokallom..fõleg a vinyónál.
szerintetek ez normális? akinek volt hasonló gondja vagy van 5lete az írjon!
még vmi.. a proci 3100+os (1800mhz-s nak kéne lennie, de a windows és a linux is egyaránt 800mhz-t mutat..meg a többi program is..ezzel mit lehet tenni?)
elõre is kösz a helpet!
petee
sry basszus,ez kicsi, nagyobba a galériámbam vannak.

petee
Van egy hûtõtorony amit megszeretnék venni a ph-n,de az eladó srác nem tudja milyen márkájút árul,csak képeket küldött róla, nem ismeri fel valaki?
kép1
kép2
kép3

Akkor egy ordasi féle vh Meg 1 SF aurora 600 az 25e ftxal45 marad vh ra.

Szerintem akkor az elsõ megoldást fogom választani, mert a pénz is igen fontos tényezõ. A gépre már csak 60-70e-m maradt és ebbõl ki kéne még jönnie egy tápegységnek is.

Köszi!

Nem kell feltétlenûl full rendszer.
Az drága és hiányos.
A leg jobb ha felmész a prohardver oldalára és apróhirdetések közt körülnézel.
1/4 annyiból ki lehet hozni.
És hogy még biztibb legyen a rendszered VGA,és CPU blokkot Meg könyökcsöveket(hogy ne kelljen annyira meghajlítani) Rendelj a computermode.hu ról.
Csak a csõ vastagsága a lényeg.
Xal a radi monnyuk 6000 a pumpa (szökõkút pumpa is lehet) 7000
CSövek,csatik,könyökcsövek 5900
Blokkok 16000 És most mindenre rá számoltam a posta ölcséget is.
De ha neked nem kall a macsera akkor WWW.computermode.hu És szétnézel a vízhûtéseknél. De azoknak az áruk olyan 45000 -100000 kézt van.

Végre sikerült!

Nem tudom mennyire jó látszanak a képek, de azt jól szemléltetik hogy a pcie slot és a kábel közt max 2,5-3cm van.

Képet miért nem akar beszúrni?

Bár már a múltkor is feltettem a kérdést és kaptam is választ vga hûtésével kapcsolatban, de azóta szomorúan vettem tudomásul hogy a proci hûtése is elég bonyolult lesz ilyen alacsony házban (thermaltake mozart sx). Több helyen viszont mondták hogy a vízhûtés lenne a legjobb megoldás. Tehát tudna vki mondani nekem egy olyan komplett vízhûtõrendszert(cpu+vga) ami egy ilyen speciális házban is elfér?

Készítettem is 1-2 fotót, hogy jobban érzékeltessem a problémát:

A processzornál meg a 8cm-es házmagasság a limit.(ott szerencsére 1 fokkal jobb a helyzet)

És maga a ház :

Köszi elõre is!

Vercetty
amugy lehet nagy hülyeség, deh az nem lehetséges, hogy kevés ram miatt melegszik jobban?? mert átmenetileg most csak 256 mega rammal megy, ami csak 266 mhz-es..

Vercetty
lejjebb már írtam a procit😊

P4 3 ghz Prescott, a venti rajta Arctic Cooling, ugyanilyen bordával...szal pentiumnál se sok ez az érték?? mert Te cerkára írtad😊

Attól függ.
Mien venti , mien hûtõ borda,mien proci.
Celeronnál elfogadható,AMD nél is.
Xal elfogadható.😊))

Vercetty
és nem nagy ez az átlag 50 fokos érték??:S..huzás nélkül^^

Vagy lehet autómatikus venti vezérlés.😊))
Nekem is az van.

Az everast a megbízhatóbb.

Vercetty
köszi szépen, akkor emiatt már nem aggodom, csak ez a proci hõfok érdekes még..pontosabban ez a különbözö érték a ventinél a 2 progiban...ha vki tud rá mondani vmit, azt megköszönném😊

vinyó hõ 30-40 fok között ideális

Vercetty
hello!

olyan kérdésem lenne, hogy samsung winchesternek mi a normális üzemi hõmérséklete..nálam 36 fokon mennek, és nemtom hogy ez normális e...illetve intel p4 3ghz prescottos procim van, és 48 FOKOS..:S..és az az érdekes, hogy az everest 2000rpm-et mér, ha elindítom az alaplap progiját, az az ABIT EQ-t, az 3000 rpm-et mér a proci hûtönek, és míg fut az ABIT EQ addig az Everest is 3000 rpm-et mér, ha kilép az abitos progiból visszaesik megintcsak 2000 rpm-re...nem értem, hogy most akkor mi van...plz help vki!

Na, végre értelmes emberek.

na látod.
elöszõr kérdezz és ha tudunk válaszolunk rá....

Hih téleg ...
Arra nem is gondoltam hogy auzós cuccokból csináljak 1 rendszert.

Na mind 1 .
Ennyiér hol is lehet venni ilyeneket ???

nem úgy tûnt de így legyen...

Viccbõl irom te...

Nemtom honnan veszed hogy neonnal meg ienekkel ven tele.
Nekem 1 mejdnem tök átlagos Abit IS7-V2,p4 2800 celeron d 3200 ig húzva,agp s 7600 gs 160 giga samsung.
De ez nem sokáig lesz már.

ja az lesz.....<#idiota><#idiota>

Gabesz amd64
nem tudja mirõl beszél ne foglalkozz vele

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Miért kell orbitális baromságokat irogatnod?
Mi az hogy galyra megy a cumód??Mitõl?
Az ordasi féle vízhûtéssel tudomásom szerint nem volt ilyen gond..

Gabesz amd64
talán valami belõled ereszt<#eplus2>
akkor nem venné senki ha ratyi lenne az ordasi.
És nem mindenkinek van csilivili háza plexi oldallappal meg telipattintva neonnal te <#lama>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Jóóó de kinek kell fekete cucc vagy olyan ami ereszt és akkor még a cuccod is gallyra meg ???

ez ebben a formában nem igaz.
ordasi féle cumókat 20.000ft-ért simán kapsz...