4904
hűtés
  • Solten
    Hehhehh... (annyira tudtam hogy elolvasod.. ;) )
  • BiG G
    lol és törli :DDD
  • BiG G
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

sejtettem^^ majd nyomok 5ghz-es cpuz shotot, remélem azzal megbékitelek^^ vagy egy chilla szerelési útmutató 200 képpel? azkéne mi? :D
  • BiG G
    (egyvancsak, hagyjukmárezt köszi ^^)

jaja, két legjobb konstrukció. mondjuk egy füst alatt haver gépét is összeraktam, abba meg találomra egy hypertx2-őt kértem, hát bazeg mire azt felszenvedtem... pedig ugyanolyan a felfogatás, de nem lehet (nem tudtam...) leszedni a ventit meg a légterelőt, és alig fért be az ujjam alá... végülis fennvan és hűt szépen, de én többet le nem szedem neki :D
  • Solten
    (Jól teszed, három procidhoz három Freezer7 Pro dukál... )

Ennyi. Nem kell az agyonhypeolt 10k-s coolerekre izgulni, 2 magoshoz Freezer7 Pro és Hyper TX2 a bestbuy.
  • BiG G
    ja és múlt héten majdnem vendettát vettem 6,5k-ért, jó hogy mégse jött össze a bolt...
  • BiG G
    kopipészt a saját hsz-emet, lusta vagyok leírni mégegyszer :)

"én ma vettem egy új freezer7 pro-t, és istenbizony nem kell ennél jobb :) előtte is ez volt, csak már másfél év alatt leharcolódott szegény, de komolyan a legjobb hűtő ami eddig a kezemben volt. halk, olcsó és baromi jól hűt. ha kell veszek egy harmadikat is majd."
  • Nufy
    Sziasztok!

Mit szóltok ehez a CPU hűtőhőz? valaki tudna nekem egy tesztet mutatni róla, én nem találtam.
    Tudom a cooler mastert hyper tx2-est ajánlanátok, de azt nem bírják megrendelni, vagyis még nem küldték, pedig már egy ideje meg van rendelve. szerintem a nagyker üres.
    CPU hűtő
  • Solten
    Hat hűtő a négy magon

• BiG G
    kitalálom, ph :)
  • MaSzKa
    AC PWM 12cm uilyet veszek mindösszesen 990ft-ért :D
  • Solten
    Hijj tényleg, a jó kis AC-kat kifelejtettem...
  • MaSzKa
    AC-k vannak jó árba :D
  • MaSzKa
    AC Aceleron S1 Rev2 + AC PWM 12cm-es venti kell rá 5500ft-ból megvan
  • Solten
    Scythe, Glacialtech Silent Blade, Noctua: ezek közül mazsolázz. Glacialtech előnye hogy emberi árban van. Porszűrő külön. Nekem még ez is bejön: link
  • Solten
  • grebber
    Tudnátok ajánlani valami hatékony 12 cm-es ventit ami halk is meg jó is?
    Ezekre amúgy külön kell porszűrőt venni vagy lehet együtt is kapni?
  • grebber
    Alapon ilyen meleg nemtudom mi van vele! :(
  • Banyapapa
    ehh,nem oldalra és oldalra,hanem hátra.
  • Banyapapa
    ebben a házban mühuzatot,akkor csinálhatsz,ha oldalra raksz ventit,és oldalra
    ha zavar a oldalsok hangja probáld ezzel lehalkitani.
  • Solten
    Volt húzva? Vagy húzva van?
  • grebber
    Procimat nemértem az miért melegszik nagyon.alapon a magok 55-57 fokosak.
    Mondom lehet poros 1 éve nem nyultam bele újrapasztázom.Leszedtem kifujtam a hűtőről a port volt rajta nem is kevés letötölgettem a régi pasztát feltettem újat.Bekapcsolom a gépet nagyon happy voltam 36-40 fokos lett de eltett 3 óra felment 55 fokra ismét és most ugyanugy annyi az alap hőfok :(
  • Solten
    Ühüm... Egy 12-set hátra mindenképp rakjál be.
  • grebber
    Nekem nem így van kialakítva mert vinyos rész kifelé áll mint a linkelt képemen szal ez kilöve!
  • Solten
    A ház előlapja mögé (alul) pl:

Így létrejön egyfajta szellőzés.
  • grebber
    Hova előre érted ?
  • Solten
    Előre a "befelé szívót", hátulra meg egy 12-est ami kifelé...
  • Banyapapa
    nekem is ilyen van (már ami igy átjön a képböl),és ajto 2 9cm-s venti fuj befele (leszabályozva ilyen érdekes zalman elosztoval,és a hátulján 12 centis sziv kifelé.

1 bajom van,itthon nem árulják a hozzávalo porszüröt (rácsot vettem,de nem jo oldalra,vinyo hütéshez)
  • grebber
    Ilyen számítógép házam van:

Kérdésem az lenne hogy hogy lenne a jobb ha én is feltennék az ajtójára két kicsi 8 centis ventit mint itt a képen is van amik fújnák be a levegőt és amit bejelöltem nyillal oda egy 12 centiset ami szívná ki a levegőt?Vagy fordítva hogy a 12 centis fújná be és a két kicsi színá ki a levegőt?Vagy valami mást esetleg?
  • Nufy
    Helló!

Nem vészes, nem is veszélyes ha kihúztad előtt a konnektorból. :-)
    Első lépés: szedd le a géped oldalát-->húzz ki minden kábelt(alaplap, videókari, vinyó, cd, ventillátor, floppy)--> a gép hátulján 4 csillag csavart csavard ki, majd óvatosan vedd ki--> menj ki szabad levegőre(ajánlott)-->álltalába 4 csavarral van rögzítve+egy matricával amit el kell tépni-->ha lent van a teteje kifújod belőle a port, ezért kellett szabadba menni-->majd elvágod úgy a piros és fekete kábelt, hogy utána azért hozzáférj kényelmesen. majd a vet ventilátor kábelét is elvágod és összekötöd a kettőt.szigetelőszalaggal, vagy zsugyorcsővel leszigeteled. mikor összekötötted figyelj arra, hogy úgy rakd vissza, hogy kifelé fújja a levegőt, illetve a kábel nehogy beleérhessen a ventilátor lapátjába működés közbe, azt is figyelembe kell venni, hogy a ventilátor szívni fogja maga felé a kábelt. én úgy csináltam, hogy egy kicsit feszül, de pont csak annyira, hogy ne érjen bele a lapátba-->majd összerakod(lépések visszafelé)
    Bármi problémád van, ha nem részletesen írtam le, vagy kérdésed lenne írj!!!!

Jótanács: nézd meg, hogy milyen ventilátor kell bele, nehogy nagyobbat, vagy kisebbet vegyél bele.
  • Nufy
    Bocsi, elfelejtettem mondani. a gépembe 2 házventilátor megy állandóan. Az egyik 2 hetes, a másik 3. A tápomba is két hete cseréltem ventillátort. a Gyári procihűtő 3 hetes, de azért azt hozzáteszem, hogy 3500-as fordulatnál azért már hallani a hangját, ezért fogom lecserélni egy Hyper TX2-esre. És nem tudom eldönteni, hogy minek van ilyen hangja. vinyó se lehet szerintem, mivel ez ilyen jellegzetes hűtőhang. majd ha megérkezik az új hűtőm akkor kiveszek valamelyik ventit a házból hátha az segít. Jah még arra is gondoltam, hogy nem lehet, hogy a videókarimon a hűtő lenne ilyen hangos? az is 3 hetes kari, de elég érdekes rajta a hűtés. ilyen a hűtés rajta
  • Morphin
    Lehet énis szétszedem...nem veszélyes?? Még sosem szedtem szét a tápot, vki leirja h h kéne?? úgy h ne történjen semmi "veszélyes"
  • Direkt0x
    Ha a vinyó, akkor az csapágyas.
    Vagy, ha az nem, akkor a tápegység hűtője.(azt lehet cserélni, vagy meg kell kenni a ventit vajal, és akkor 1 pár hónapig halkabb lesz)
  • Nufy
    Sziasztok!

Minek lehet a gépembe nagy hangja? eddig azt hittem, hogy a cpu hűtőmnek, de mikor levettem 1000 körülire a fordulatát akkor már egyáltalán nem halottam a hangját. Azon kívül még van 3 venti, de azoknak a hangja se lehet szerintem túl hangos, mivel 2000-en pörögnek csak. Lépezne, hogy vinyó??? Illetve hogyan tudom úgy lehalkítani a gépem, hogy azért a hűtése megmaradjon?
  • solo
    Zalman reserator 1 plus az ~50... itten e
  • Inquisitor
    80-100K alatt normális vízhűtés nem nagyon van, ha csak nem te gyártod le.
    A Galaxy 3D meg viszonylag nem rossz, de a teljes set ára 60K fölött van, ez itt csak az alap a CPU hűtéssel.
  • MaSzKa
  • mrzoltan
    Ha ez nekem szólt,rohadt vicces,te kis ....
    DE vissza is kapod te geccsi.

• MaSzKa
  • mrzoltan
    HAli!Kéne egy kis segítség a Vízhűtés terén.
    Melyik a legjobb ezek közül?
    1.
    2.
    3.

A GIGA azért tetszik mert könnyen bővíthető lenne...
    Ezek elbírnak a cpu melett egy 4850,hűtésével is?

THX a válaszokat.