4904
hűtés
  • MaSzKa
    ár/telj-be nagyon jó

az bosszantott hogy 1év után kicsit kb 10-15%al zörgősebb lett

Cooler Master CK8-am volt aminek 1,5év után is baromi halk volt

ezért bánom hogy nem maradtam a bevállt márkánál
  • BiG G
    cserébe 4 ezer és baromi jól hűt. lehet én vagyok a spur, de nekem ez így tökéletes :D
  • MaSzKa
    hogy kicsit idétlenül van végük,

pont ez az látod

apróságok de engem idegesít

pl a forraszanyag meg van folyva 10-ből 10 ilyen hűtön
  • BiG G
    továbbra is áll a kérdésem :) és igen nem voltam se gépész, se szakmunkás, nem azért tanulok hogy az legyek... :) és igen, látni a hőcsövek végén hogy kicsit idétlenül van végük, de azon kívül nem találtam kivetnivalót a hűtőben.

vele szemben egy ocz vendetta, ami sokkal drágább, de alig hűt jobban, cserébe jó a kidolgozása... megéri? nem. ennyit erről.
  • MaSzKa
    nálam volt Cooler Master Hyper TX2 ami kisebb volt de a kidolgozás jobb volt

csak 1 baja volt hogy nem PWM-es :(
  • MaSzKa
    mi a gond a kidolgozással?

:DDD

nem voltál jó gépész vagy szakmunkás az tutti :D
  • BiG G
    mi a gond a kidolgozással? amúgy amíg nekem 50 fok alatt tartja a tuningolt procim addig nincs vele bajom :)
  • MaSzKa
    freezer7
    én is abból indulok ki :D

a kidolgozás minősége hagyott maga után kívánnivalót
    azért is adtam el

Cooler Master Hyper 212 lesz helyette vagy Cooler Master Hyper Z600
  • BiG G
    nem tudom... én a freezer7-ből tudok kiindulni, ott ennél kevesebb bordával is jó a hűtés, meg a kép csalóka, felszerelve ez egy nagyon nagy hűtő...
  • solo
    OMGPLZ! MIt akarnak már ezekkel a vastag bordákkal?: C

Vékonyabb borda kéne, és sokkal több, nagyobb.
  • BiG G
    Két új hűtő az OCZ-től

kíváncsi lennék rájuk, bár a Vendettának is inkább a füstje volt a nagy, sem mint a lángja...
  • sys
    A Noctua is jó választás.

A világitós ventikkel nem vagyok kibékülve.

Az egy költői kérdés volt, mindenki eldönti, hogy neki megéri-e az adott HW azt az árat.
  • MaSzKa
    én inkább Noctua irányába hajlok csak ne lenne a fullos 3500Ft

most Yate Loon-t 12cm-es világítósakat sikerül remélem olcsón beszerezni :D

100k az meg hogy?
  • sys
    Jó kérdés, megéri egy vga-ért 100k-t kifizetni? Nekem erre volt igényem, ne legyen venti benne és legyen rajta PCI-E csati a vga-hoz. Ennyibe fájt, de nem bántam meg. 2-3 hónapja van meg, nem néztem mennyire melegszik, a legnagyobb melegben sem kapcsolt le, de a biztonság kedvéért kapott egy leszabályzott ventit.

Igen a vga is passzivan megy, ráadásul hűvösebb, mint a gyári ventis hűtéssel.

Amikor az S-eket vettem még nem ismertem a Noctua-t, most meg azért nem vennék, mert nem lehet leszabályozni arra a fordulatra ami nekem kell/ezzel a szabályzóval/. Egyébbként jó venti, csak más tulajdonágokkal bir, mint az S-Flex.
  • MaSzKa
    a vga is passzívba megy?

miért nem 2 Noctuát vettél?
  • MaSzKa
    és szted megérte a Zen 400W a 30eFt-ot?

mióta van meg?

elégedett vagy vele?

nagyon melegszik?
  • sys
    Tudom, csak ahhoz még kéne kicsit hozzátenni, mármint szövegben, abban annyira nem vagyok jó.[kacsint]
    Nem mondom, hogy néma, mert nem az, de sok gép mellé oda merném tenni amiről azt hirdetik, 'hogy ez hallk' A Zen meg se mukkan, először 300-asom volt az ciripelt integrál kártyával, amint kapott egy normális vga-t, onanntól siri csend lett. Estére csak 2 venti marad bekapcsolva és akkor már nem zavarja az érzékeny fülemet.
  • MaSzKa
    mennyire halk a géped ?

a zen fsp-nek van valami hangja magébe pl tekercsek ciceregnek?
  • MaSzKa
    fasza logout.hu-ra is mehetett volna ott többen olvassák
  • sys
    Hátha valakit érdekel az ilyen homade teszt
  • MaSzKa
    pcgear.hu

ott kapható minden
  • BiG G
    nemolyan szakra járok én :)
  • Solten
    "amúgy meg közgázosként miért is kéne jól tudni számolnom?"

Ez micsoda kérdés? Kifogsz valami jó kis könyvelői állást...
  • BiG G
    de nemigaz, mert ha kettő hűtő = 1 fos, akkor a egy hűtő... igen, jól gondolod pont annyi :) amúgy meg közgázosként miért is kéne jól tudni számolnom? :D
  • Solten
    Egy példa: link
  • Nufy
    Akkor várok még, hátha ez a hülye extreme digital egyszer csak be bírja már szerezni a CM Hyper TX2-esem, mivel már egy hete meg van rendelve, de b@sznak hozni. Amúgy nem tudjátok, hogy mivel tudnám a gépem hangját minimalizálni? szivacs, gumi, vagy valami olcsó, de hatásos hangszigetelés a házam oldalára, vagy valami más módszer amivel a hangot le tudom csökkenteni?
  • Solten
    Te vagy a közgázos bammeg... Mindenesetre levezetek neked a témáról egy bonyolult egyenletet: 1fos * 1fos = 1fos
  • BiG G
    akkor külön-külön 1/2 fos? :)
  • MaSzKa
    mind2 1 fos
  • Ari18
    Az már régen volt,azóta E8200-as van neki,nekem meg E8400-es.kösz meglesem.
  • The Norberto
    Realtemp a progi neveemi képes téllegesen reális adatot adni a intel 2-4 magosokról:D

• The Norberto
    NEm tom everest egy szarospalasinta:) Nem képes jelezni a szerncsétlen a 2-4 magos procik hőmérsékletét normálisan szal 10fokal töbet mutat kb:9 ezenkívül az alaplapomat a memóriámat a videókártyámat se ismeri fel:) 4.60 ról van szó:D:D
  • BiG G
    na úgy már mindjárt más. de akkor is a magokat nézzétek, az a lényeg :) és lehetőleg a legújabb 4.60-as everesttel, abban jól vannak a Tjmax értékek is (bár ez a haverod e6420-asát pont nem érinti, de mondjuk az e8000-asokat igen)
  • Ari18
    a 27-35 az idle és load volt.
  • BiG G
    na igen, azt nem a proci méri, hanem az alaplap. a valódi hőfokokat a "1. CPU / 1. mag" és a "1. CPU / 2. mag" értékek mondják meg. ha a sima CPU szenzor 27-35 fokot mutatott (elég tág egyébként, ennyit nem szokott ingadozni), akkor a magok 50-60 fok körül lehettek.
  • Ari18
    Everest-el néztük, és nem a magokra,hanem a "CPU"-ra írta ki.
  • BiG G
    az 27-32 fok ugye nem a magok szenzorából származik, hanem a külső alaplapi proci szenzonrtól :)
  • Ari18
    A TMG A2 volt a haveromnak,és neki egy E6420-as procit 27-35fok között tartotta, igaz alapon járatta.De inkább CM Hyper TX2-vegyél,esetleg Freezer7 pro-t.Olcsóbbak és jobbak is.
  • Nufy
    Légyszíves mondjatok erről a két hűtőről infót!
    Thermaltake
    Xilence
    köszi
  • BiG G
    hát igy ismersz? :D 5mp-ként forumot frissitgető és mindenre válaszolo időmilliomosnak? ugyvan:D