4904
hűtés
  • m1garand
    ha befér a házba
  • m1garand
    arra a procira a Cooler Master Hyper 212 (~7-8k) a jó választás
  • Solten
    Hi.

- Artic Cooling Freezer 64 Pro (~4-5k)
    - Artic Cooling Freezer Xtreme (~6-7k)
    - Cooler Master Hyper TX2 (~4-5k)
    - Cooler Master Hyper 212 (~7-8k)
  • MasterJay
    Helló!

A mostani hűtőm elég hangos lett és szeretném lecserélni valami jóra. Asus M2N-E SLI lapom van és benne csücsül egy AMD64 X2-es 4600+ proci.
    Mit javasoltok 10e alatt! Nem tuningolok ahogy összeraktam azóta alapon megy minden.
  • dolfy #3819
    Nem gyenge csoda hogy nem törik le az alaplapról:D
    Sajna a TX 2-t nem lehet szabályozni mert 3 pines és mivel tuning alatt gyakran felpörög 1900rpm-re eltörik a lapát ezt legalább lehet szabályozni meg jobb minőség is!
  • Solten
    Szép darab a "kicsike": link :)

• Morphin
    ha van egy ventim,azt tudnám müködtetni valahogy pc nélkül? létezik ilyesmi átalakító?mondjuk usb-ről(tudom hülyeségnek hangzik) vagy vmilyen más áramforrásról megoldható?
  • Solten
    Minek akarod szabályozni, szabályozza a lap... ;)
  • dolfy #3815
    Köszi a választ solten. Néztem azt is de az szintén 3 pines szóval az lenne vele a helyzet mint a TX2-vel...nem tudnám szabályozni a fordulatszámot.
  • Solten
    Szuper Jó még a Cooler Master Hyper 212 CPU hűtő is.

(Amúgy a TX2-m lapátja soha nem tört el)
  • dolfy #3813
    Elsősorban solten véleményére lennék kíváncsi. Összeállt a gépem:
    Alaplap: GIGABYTE GA-EP45-UD3R
    Processzor: Intel Core2 Duo E8400
    CPU hűtő: ARCTIC COOLING Freezer XTREME
    Memória: OCZ 4 GB DDR2-1066 Kit, ReaperHPC
    Ház táp nélkül: Cooler Master RC-590
    Videókártya: Sapphire Radeon HD 4830 512 DDR3 Dual Slot hűtés
    HDD: Samsung F1 640GB

Először egy Cooler master TX2 hűtőt néztem ki de sok hozzászólást láttam ahol is azt írták a lapátja gyenge minőségű és könnyen elreped, valamint a 2. probléma hogy az újabb Gigabyte alaplapokkal esetemben a P45 típussal nem lehet szabályozni a hűtő fordulatszámát mert a hűtő 3pines a lap meg a 4 pines ventiket tudja kezelni.
    Ezért esett a választásom az ARCTIC COOLING Freezer XTREME hűtőre ami PWM szabályzós és 4pines.
    Érdekelne, hogy megfelelő lesz-e ez a hűtő, mi a vélemény róla?
    előre is köszönöm a válaszokat!
  • R1200Gs
    Kicsit utána olvasgattam a Noctaunak is. Nagyon fain hűtőket gyárt, nincs teleaggatva, semmilyen felesleges elemekkel, és nincs is kivilágítva mint egy karácsonyfa(Asus, Thermaltake). Tetszik a Hyper 212 is, de valószínű Nh-C12P lesz belőle.

• Solten
    Noctua, Scythe... a legjobbak
  • R1200Gs
    Kösz.

Még megfontolom hogy veszek e rá másik ventilátort. Most még tényleg felesleges lesz de később, ha esetleg veszek valami komolyabb gépet(nem Amd-t, amit húzni is lehet) akkor lehet hogy kell a két venti. Le kell cserélnem a gyárit mert ez szar(hangos, nem is hűt rendesen), és ha már vennem kell egy másikat akkor valami normálist akarok amit később is használhatok.

Még erről mi a véleményed ez szerepel a teszt képein is(gondolom ezzel mérték az értékeket is):
    Noctua
  • Solten
    Bármilyen 12-es 'házhűtőt'. Hogy-hogy hogy lehet?? :) Rádugod az alaplap CPU cooler nevezetú csatijára :) 2 ventilátor esetén szükség lesz y elosztóra (még anno a mistralban vettem egyet) vagy az egyiket rádugod a cpu cooler csatira, másikat meg egy másik, a lapon található 3 pines csatlakozóra. Vagy használsz 3pin-molex átalakítót és rádugod közvetlen a tápra. Utóbbi kettő hátránya hogy az egyik ventinek így nagyjából fix lesz a fordulata, CPU hűtő esetében meg ez egészségtelen dolog (bár ha alaplapi, nem cpu 3 pinesre dugod, a lap szabályozgatja, de nem a CPU hőmérsékletétől függően, hanem a ház belső hőmérsékletétől függően).

Amúgy egy db 12-es is bőven megteszi szvsz, és jó kis ventit adnak hozzá, nem érdemes lecserélni.
  • R1200Gs
    Ezt a tesztet olvastam, de kösz.

Az valószínű volt, hogy egy ventivel adják, de nem voltam benn biztos, feleslegesen meg nem akarok rendelni.

Bármilyen ventit rá lehet rakni? Hogyan kell őket bekötni? Az első képen amit küldtél, ott össze vannak kötve, csak így lehet?
  • Solten
    Ipon legtöbbször -a specifikációkat tekintve- baromságokat irkál, egy ventivel forgalmazzák.

• R1200Gs
    Tudom, hogy rá lehet tenni kettőt olvasgattam róla, de ez amit belinkeltem rá megy(teljesítményben hasonló a gyárihoz)? Ami az iponnál van, az csak egyet tartalmaz?

Ipon termékleírás:
    „Két 12cm-es venilátorral, szuper hatékony hűtés, max 19dB hangerőn! Univerzális dizájn, minden foglalalattal kompatibilis.”

A gyártóoldalán nem ez van.
  • Solten
    Igen, sőt kettőt is :)

• R1200Gs
    Szia!

Kösz pont ezt nézegetem. Ár érték aránya sokkal jobb mint a Thermaltake-é. Akarok még rá egy másik ventit is, de a R4-C2R-20AC-GP-t nem nagyon lehet kapni sehol. Az iponon azt írják hogy két ventivel,de ez szerintem csak elírás. Máshol ugyan ez csak egyel van. Szerinted rá lehet tenni bármilyen 120*120*25-os ventilátort. Ezt szeretném rá biggyeszteni:
    Enermax
  • Solten
    Hi.: link
  • R1200Gs
    Sziasztok!

BigTyp™ 14 Pro CL-P0456 (lga 775,Am2,Am2+) 13000-14000 Ft

Heatsink Dimension 156(L) x 155(W) x 128(H) mm
    Heatsink Material Aluminum Fins w/ Copper Heatpipes & Base
    Heatpipe Ø 6 mm x 12 Fan Dimension Ø 140 x 30 mm
    Fan Speed 1000 ~ 1600 RPM
    Noise Level 16 ~ 24 dBA
    Max. Air Flow 85.76 CFM
    Max. Air Pressure 1.60 mmH2O
    Rated Voltage 12 V
    Started Voltage 7 V
    Rated Current 0.32 A
    Power Input 3.84 W
    Weight 800 g

V1 AX CL-P0508 (lga 1366, 775, Am2, Am2+) 8000-9000 Ft

Heatsink Dimension 147(L) x 92(W) x 143(H) mm
    Heatsink Material Aluminum Fins w/ Aluminum Base
    Heatpipe Copper Pipe Ø 6 mm (x4) Fan Dimension Ø 110 x 25 mm
    Fan Speed 1300 ~ 2000 RPM
    Noise Level 16 ~ 24 dBA
    Max. Air Flow 86.5 CFM
    Max. Air Pressure 2.22 mmH2O
    Rated Voltage 12 V
    Started Voltage 7 V
    Rated Current 0.25 A
    Power Input 3W
    Weight 420 g

A két hűtő között vacillálok, a számok alapján a V1 Ax a jobb szerintem. Mégis mi lehet az oka hogy az az olcsóbb? A réz talp, és hővezető cső a jobb vagy az alumínium?(hővezetési tényező: Cu 401 W/m*K; Au 237 W/m*K ez alapján a Cu). Az ártól függetlenül melyik a jobb hűtő?
  • R1200Gs
    Sziasztok!

Proceszor hűtőt akarok venni, de nem nagyon van tapasztalatom hogy milyen volna az ideális. Phenom 9600-am van, de néha zajos a hűtője, meg nem is hűt valami fantasztikusan.

Innen akarok valamilyet rendelni:

http://www.pcx.hu//?action=termekLista&kategoria_id=10136&keres=&gyartoSelect=&rendezesSelect=2

Thermaltake-n, vagy Asus-on gondolkozom. 15000 Ft-nál nem akarok többet költeni rá, de elég nagy a választék, és nem igazán tudok dönteni.
    Thermaltake cl-p0464, Asus Lion square, Triton 78, Silent Knight II, Silent Square EWO. Ezek küzűl akarok választani. Adjatok tanácsot! Előre is köszönöm.
  • Solten
    Tök jó cucc
  • duracellmumus
    Nagyon köszi a fáradozást de közben megoldódott a "probléma". elhalálozott a lap és vitte magával a CPU-t is.. Vcore=12V nem összeegyeztethető egy q6600 strapabíróságával..még egyszer köszönöm.

vissza a vizes témához: cpu blokkot milyet raktál, és terméseztessen a hőmérsékletek...érdekelnének.
  • Solten
    Cooler Master Hyper TX2 / Artic Cooling Freezer 7 Pro.
  • MirP
    Áááá! Megnéztem és valószínűleg ez nem fér be a házamba! A proci és a táp között kb. 6-7 centi hely van! :( Valami másmilyen esetleg ami kisebb?
  • MirP
    Húha! És ez csendes? Elég nagynak tűnik! Vajon befér a házba?
  • Solten
    Új magyar termék a számítástechnikai piacon

Nem tűnik rossznak, sok sikert a srácoknak.
  • Solten
    Hi.: link
  • MirP
    Sziasztok! Van egy gépem Asus P5N-E SLI alaplappal, valamint egy 3.33 GHZ-es Celeron LGA775 procival! A problémám az, hogy nagyon hangos benne a procihűtőventillátor! Azt használom, amit alapból adtak a procihoz, de le szeretném cserélni, mert tényleg nagyon hangos! 7-8000 Ft. környékén szeretnék új ventillátort a procihoz és akkor már ha lehet olyat, ami tök halk és későbbiekben is tudnám használni ha esetleg nagyon procit dobnék bele! Miket ajánlanátok? Előre is köszi a választ!
  • Nagay
    Szia! Nekem szintén csak egy hely (ASUS MAXIMUS EXTREM) van a két vga (4870X2) között! A forróság miatt nem is tudtam kihasználni!Össz. 13 venti ment a házban, orkán szerű zaj volt és sivatagi forróság! Tegnap áttértem vízre! ZALMAN RESERATOR XT, a két vga-t EK-FC4870 X2 Water Blockkal oldottam meg! 2 mm maradt a két cstalakozó között! meg lehet csinálni! Nálam jól működik! Most tesztelem!Üdv!
  • BiG G
    abból is a pofásabbik fajta :)
  • Solten
    Igazi földmíves-vakítás :)
  • BiG G
    A Cooler Master bemutatta a limitált szériás Black Label csomagot

Az 599 dollárért megvásárolható pakk doboza egy processzorhűtőt, egy számítógépházat és egy tápegységet tartalmaz, melyek mindegyike fekete színben pompázik.

tényleg nem sok cirka ~150 ezer forint egy exkluzív pakkért, amiben van fekete ház, táp és cpu-hűtő
  • Solten
    Freezer Xtreme Arctic Cooler CPU cooler review
  • duracellmumus
    fizikaórán próbálgattuk: rézrúd, alurúd és egy laptoprol letermelt heatpipe. gázlángba tettük az egyik végét a másikat meg kézbe... a heatpipe-t kb 3mp alatt sikerült eldobni. A többi cu,al, hoz kellett 15-20 mp..
  • Solten
  • tmisi
    A határ a csillagos ég. De a következő fokozat a folyékony nitrogén.
  • duracellmumus
    olyanra tudsz tippet adni hogy termalright T-rad2 honnan lehet beszerezni. Magyarországon?vgahűtő
    .

olyan lapom van ahol a két vga(4850) között csak 1 szlot hely van és ha erről(Trad-2) leveszem a keretet és oldalról megtámadom két halk 92mm-es-el akkor az halk és hűvösebb lesz mint a gyári.
    esetleg valami vizes megoldás is érdekel ha más lehetőség nincs. Néztem hr-03-at is de az a memóriák(MB-n) miatt nem fér el. ha tudsz valami megoldást azt megköszönöm.