4904
hűtés
  • Solten
    jóra nyomtam csak félreértetted a dolgot
  • solo
    Akkor rosszara nyomtad a válasz gombot.
  • Solten
    #3847-ről van szó.
  • solo
    Zalman cnps 8700 led az full réz hűtő.
  • Solten
  • solo

Végülis, ha az én gépemet elvinnék a brazilok, akkor se játékra használnák, hanem a sok rezet szednék ki belőle XD
  • Solten
    miféle réz?
  • RaveAir
    Dehogynem... Vannak, akik jó árat fizetnek érte. ;)
  • solo
    Nemonnd, hogy az a fél kiló réz nem ér semmit XD
  • Solten
    Sokat nem ér. Komolyabb VGA és proci hűtésére alkalmatlan :)
  • solo
    Nana, azért a kettő teljesen más, méretben is, kinézetben is.
  • solo
    Hát, nemsok gyártó sz@rt eddÍg olyan kúlert, ami VGA is és procira is felmegy gyárilag..
    Mondjuk, már látam cnps 8700 at vga-n: C
  • smigiboy

Hali E7300 as procinak no tuningal sok a 60 fok?
    Nem értem mi lehet a baj elszáradthatot a paszta vagy nem tom .mondjuk egész ksi hűtőt adtak hozzá.. szal lehet h aza baj szal sok neki a 60 fok? játék alatt néha felmegy 65 re is és tovább..
    pedig 3 rendszer hütőm van alaplap 40 és vga is 45 a winyo meg 35 cska a proci magas!
    Artik freezer 7 pro biztos jo lene azzal letudnám hűteni?
  • Solten
    OEM klónja már régóta létezik VF830 néven:

• Solten

link
  • Solten
    Mi ebben a durva? Egy tök átlagos, alacsony profilú hűtő:

"A gyártó állítása szerint a hűtő maximum 110 W-os TDP fogyasztással rendelkező chipekkel birkózik meg."

VGA kúlerként viszont nem lehet rossz.
  • solo
    Durva :)
  • SzocsA
    e4500as 3 ra vagy 3.3 ra
    azus p5b van az a baj a hyper tx2 vel hogy az északi hídon nagy passzív hűtő van ami 1 cm re van a gyári hűtőtől! azt tudom hogy fel lehet teni 4 oldalról elforgatni!! csak akkor nem a ház oldaláról szívja be a frisset!
  • mrzoltan
    Mien procira kell?
    Tuning mennyire fontos?

Ezek után tudunk segíteni...
  • SzocsA
    le akarom cserélni a gyári hűtést a procin! nos van 10000 ftért és vannak olcsóbbért is pl:
    COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP 4500 ft 1800 at pörög max
    azt nem tudom hogy ez mennyire hatásos a 10000 ft körüli társainál de jobb a gyári hűtésnél!

és milyen csapágyazás a jó?! hosszabb élettartalmú??

• Solten
    ühüm :)
  • RaveAir
    Azért, ha eléri a 70 fokot kezdhetek aggódni? :)
  • Solten
    Ühüm... Mind1, még nem vészes a hőfok.
  • RaveAir
    65nm-es
  • solo
    Szép:)
    Jókis csendes cumó..Vagy, felhegesztessz mindkét oldalra egy 14 centist azt csókolom :)
  • Barny

IQ:0
  • Solten
    DFI cooler. Mekkora jószág...

• RaveAir
    Ha hazamegyek megnézem, de addig is erősen gondolkodom valami hűtési megoldáson.
  • Solten
    Ez még a régi, F3-as (90nm) proci? Mert akkor elvileg normális. Én a B2-es 5000+ -mat húztam 3.2 GHz-re, akkor volt terhelve 51-55 fok (Hyper TX2).
  • RaveAir
    Elnézést a duplázásért, de az első mondatom valójában kérdés lett volna. :)
  • RaveAir
    Egy AMD Athlon64 X2 6000MHz esetében (húzás nélkül) mi az elfogadható maximális processzor illetve alaplapi hőmérséklet.
    Az Everest szerint ez utóbbi olyan 60 fok körül van, terheléstől függően. Gondolom, hogy a hőmérő a North Bridge környéki hűtőbordánál lehet, és akkor valahogy ezt kellene hűtenem.
  • solo
    Huh, erről jut eszembe, van MOST PH-n egy csávó, aki 50 ért árul egy vaport: O
    EddÍg 20 volt az ára, mert nemlehetett tudni, hogy működik-e vagy nem.
    Most kipróbálta, és egyből 50 lett az ára :(
    De komoly kis ketyere: P
  • Solten
    Vá, de f@sza :)
  • BiG G
    zomg :)

• R1200Gs
    Az egyik ventit rádugtam a 4 pines csatlakozóra így már nem írja ki a hibát. Az y kábel egyik feléhez csak két vezeték megy fekete, és piros, sárga nem. Emiatt nem megy csak az egyik venti, ha összekötöm őket?
  • R1200Gs
    Szisztok!

Lecseréltem a Phenom gyári hűtését egy Noctua Nh U12P-re. Már nem annyira meleg a helyzet, és csendesebb is lett a rendszer. Gyárival terheletlenül kb. 45-50 fok volt, most lement 30-33 fokra.

Bootoláskor kiírja a gép hogy CPU fan error. 3 pin-re csatlakozattam mind a két ventilátort. Mit lehet csinálni, hogy ne írja ezt ki. Kell hozzá egy 4pines átalakító? Csak akkor bootol tovább ha F1-t nyomok. Össze akartam kötni a két ventilátort egy 3 tűs y kábellel , de csak az egyik ment így. Milyen kábellel lehet összekötni?
  • Solten
    Cooler Master: itt a V10-es hibrid CPU hűtő

Mekkora egy dög... :)
  • m1garand
    mivel úgyis használ mindenki hővezetőpasztát stb. nem hiszem hogy érdemes a tokot elvékonyítani, és kitudja mennyire töltődik fel a sikálás közben, veszélyes hobby
  • R1200Gs
    Sziasztok!

Szerintetek érdemes felpolírozni a processzort?

CPU lapping Guide 1
    CPU Lapping Guide 2
  • Solten
    Thermaltake TMG IA1