4904
hűtés
-
#3903 Gondolom azért az előzőek sem lehetnek túl hangosak. ;)
Scythe "ZIPANG" 6Heat Pipes CPU Cooler
Fan Dimensions: 139 x 139 x 25 mm
Speed: 1000 rpm (±10%)
Air Flow: 51.82 CFM
Noise Level: 21.00 dBA
Mondjuk a 140mm-es ventijével keggyetlen jónak tűnik.
Sőt, biztos az is!
Azt nem tudom és jöttem rá, hogy ahol fixen adnak meg zajszintet, mint pl. itt is: 21dBA az az alsó, vagy a felső határ?!
A CM Hyper 212-nél ez kevesebb: 19 db
(bár lehet, hogy amikor a lenti oldalt készült még nem is volt piacon ez a cooler)
A hang valóban fontos számomra.
Ez szerintem olyan, mint régi időkben:
Hiába volt vkinek Pentium gépe, amikor Nekem "csak 486DX2" ;) ha játék közben egy 14"-os CRT-t bámul. :)
Vagyis mire a teljesítmény, ha játék közben a "gép" hangja elnyom mindent... Azért vannak pl. stratégia játékok is, amikor nincs minden 5. percben akció dús jelenet. ;)
Egyelőre teljesítményben most többet nem látok értelmét gépbe fektetni, húzni nem akarom. Értelmét nem nagyon látom. Ha már kell, akkor úgyis csak hardver csere lesz "végső" a megoldás.
Így most azon lennék, hogy ezt a teljesítményt minél halkabban kihozni a gépből. Persze teljes halk soha nem lesz, de ahol lehet ott igyekszem lefaragni a zajból...
Köszi!
/Azt azért meg kell majd néznem, hogy befér-e a házba egy 140mm-es venti./ -
#3902 Hm. Mivel neked hangallergiad van, erdemes erre rapillantanod: link
Szoval szerezz be egy Zipangot, az Orochi mar tulzas, tul bohom. :) -
#3901 1.) Cooler Master Hyper 212
- sebesség: 2000 fordulat/perc
- üzemi zajszint: 19 db
2.) Cooler Master Hyper TX2
- sebesség: 1800 fordulat/perc
- üzemi zajszint: 22 db
3.) OCZ Vendetta 2
- sebesség: 800 - 1500 fordulat/perc
- üzemi zajszint: 20 db - 32 db
Az első kettőnél nem teljesen értem a fix értékeken megadott üzemi zajszintet. Gondolom azoknál is vmilyen tartományon belül mozog az üzemi zajszint és nem állandó.
CM Hyper 212-ről elolvastam a PH tesztet. TX2-ről szintén találtam magyar "nyelvű" tesztet. Az OCZ-ről viszont még nem.
:( -
#3900 rovid.. milyen a hosszu.. jah ideirod a Haboru es beket... -
#3899 Egy rövid válasz, hosszú napom volt....
Megnézem majd az ajánlott CPU cooler-eket.
Bele sem gondoltam, hogy a tápegységnek van garija is.
Ne cikizz ezzel az Alpine Pro-val...
Jólvanna!
Játék közben még mindig nem annyira halk a rendszerem, mint szeretném.
;)
1.) VGA kilőve. Megnéztem, hogy milyen ford.számra pörög fel a cooler, majd 2D-ben beállítottam manuálisan a cooler-t.
Ez kilőve!
2.) Gondolom szintén nem nagyon lehet a ház hűtéséről gondoskodó 14, ill. 12cm-es rendszer cooler.
3.) Próbaképp lecseréltem a gyári Intel hűtőt az Alpine Pro 7-esre. Alapjáraton semmi hangja sincs. Nem tudom, hogy mivel lehetne pl. szoftveresen felnyomi a ford.számát. Én csak a SpeedFan progit ismerem, de abban ilyet nem leltem.
(de talán ez sem... AC weblapján alacsonynak írják a zajszintet)
4.) Ekkor kezdem el gondolkozni a tápegység cooler-én. De az abban dolgozó ventiről se kontroll szoftvert nem ismerek (SpeedFan nem írja), és szintén nem tudom, hogy hogyan lehetne pl. szoftveresen emelni a ford.számát.
Így mást nem tudok, mint annyit, hogy játék közben lehúzom a 2db rendszer cooler-t.
1-2ms-re esetleg a CPU hűtőt.
És ha marad a hang, akkor az csak a tápegység lehet.
Nemde?!
Természetesen nem brutális hangra kell gondolni. MSI 4870-esemnél fel sem tűnt. ;)
Csak most új VGA, új házikó és most hallok olyat amit régebben nem, de nem hallom, amit régebben igen.
De a tápot a gari miatt biztos nem kapom szét.
Jó, hogy írtad!!!
Akkor marad így és max. egy CPU cooler csere még, aztán jóccakát...
Köv. terv egy jobb minőségű 2.1-es hangrendszer lesz. :)
5.1-est a hüle kábelek miatt nem akarok.
Ill. ez már jó lesz kézalól is. Ebből nem akarok feltétlen újat venni...
Köszi a CPU cooler-eket!
- CM Hyper 212 (erről nem is hallottam...)
"a ketto kozul valamelyik"
Most melyik kettő közül?!
Sorry!!!
"Hyper TX2 a tesztek szerint halkabb joszag"
Meliknél?! Az Alpine Pro 7-esnél, vagy a Hyper 212-nél?!
"Sokan sirnak hogy eltorik a lapatja"
Mi a pöcsömet csinálnak vele?! Csavarhúzóval nyúlkálnak bele, hogy vajon pörög-e?! ;)
"OCZ vendetta 2" Na erről se hallottam még...
PS:
Na bassz. Ez aztán valóban rövid válasz lett.
-
#3898 1. Inkabb CM Hyper 212 Bar ha neked az Alpine 7 Pro is tokeletes (), a ketto kozul valamelyik. A Hyper TX2 a tesztek szerint halkabb joszag. Sokan sirnak hogy eltorik a lapatja. Az enyem nem tort el. Jokat olvastam az OCZ vendetta 2-rol, igazan eros hutesu, halk darab. Nem is jokat, nagyon jokat :)
link
2. "Ennek a fordulatszáma is növekszik, mint CPU, VGA, rendszer hűtőké?! (terheléstől, hőmérséklettől függően"
Uhum.. Ugyanilyen tapom volt, Delta beles. Nagyon jo tap. Es egy halk 12-es Yate Loon dolgozik benne, legnagyobb baromsag lecserelni (plusz egy tapban szintre soha nem forog max fordulatszamon a ventije). Foleg ha megbontogatod a tapot, ugrott a gari is.
-
#3897 Chieftec Smart Series
Ezek szerint a Chieftec tápegységemben egy 12cm-es cooler van.
Ezt milyenre lenne érdemes cserélni?! -
las vegas #3896 Sziasztok nemrég vettem 1 úl laptopot,és az a kérdésem,hogy érdemes e alá venni valamilyen hűttős cuccot,most nézegettem,hogy már laptophoz is árulnak 2,3 ventillátorosat.Nem melegszik normál állapotban de játékhoz is használom tévére kötve na ott már 1-2-3 óra után szépen melegszik,érnek e valamit ezek a hűttők illetve milyen márkát érdemes venni és mennyit érdemes rászánni a dologra? köszi a válaszokat. -
#3895 0. :) Átmenetileg a CPU-mra vettem egy Arctic Cooling Alpine 7 Pro hűtőt. Szerintem egy darabig el is leszek vele. A gyári, dobozos hűtőnél nagyságrendekkel jobb.
1.) Ha későbbiekben cserélném ezt a hűtőt, pontosabban nem ha, hanem biztos cserélni fogom :) Melyik a jobb választás:
- CoolerMaster HyperTX2, vagy
- Arctic Cooling Freezer 7 Pro
?!
(elsődlegesen minél halkabb legyen és csak utána jön a hűtési teljesítmény)
2.) Ezen meg mostanában gondolkoztam el és előre elnézést, ha nagyon láma lesz a kérdés, de nem tudom!
Van egy Chieftec tápegységem. (Smart Series 450W)
Ebben ha jól tudom, akkor egy 140mm-es cooler van (nemtom)...
Ennek a fordulatszáma is növekszik, mint CPU, VGA, rendszer hűtőké?!
(terheléstől, hőmérséklettől függően) vagy ennek a sebessége állandó?!
Mert elgondolkoztam azon, hogy talán(?!) érdemes lenne ennek a gyári cooler-ét is lecserélni. Ha jól tudom, akkor lehet ventit cserélni tápegységekben is... Persze lehet, hogy a Chieftec tápokban jó min.-ű ventik vannak, de lehet, hogy jobb lenne egy alternatív cooler a tápegységbe is?!
Ha igen, akkor azonban azon kívül, hogy 12, vagy 14cm-es kell-e, mire kell(ene) figyelni ha az ember tápegységben cserél ventit?!
(ford.szám, levegő szállítás, stb) Persze azt sem tudom, hogy egy tápegységben lévő cooler az hogyan kapja meg a tápot, milyen csatival(?!).
Most már úgyis furdal a kíváncsiság szvsz biztos szétkapom :)
/ha csak vki nem tud ilyen képeket a NET-en vhol :) /
Mondjuk most 7vgén költöztettem a gépem tartalmát régi házból, újba, de amilyen "perverz" vagyok vagy a 7en, vagy 7vgén megnézem ezt a táp dolgot...
Akkor persze nem, ha azt írjátok, hogy ennek zéró értelme van és elkefélt 5let úgy ahogyan van! ;)
De nem tudom!!!
Sorry!
Köszi!!! -
#3894 CPU: link
haz cooler: link -
lamerrichard #3893 Uhh
Erről jutott eszembe
A gépemhez rendelendő dolgok közt van egy Intel Core 2 Dou E8400-es proci és ehhez úgy hallottam hogy nem nagyon jó a gyári hűtő. Még ezt akartam kérdezni hogy ahhoz milyen hűtőt ajánlanátok. Úgy gondoltam hogy vagy 5-6 ezer forintot szánok rá. -
lamerrichard #3892 A gépemhez 3hét múlva rendelem a dolgokat és mindent az Ipon-ról rendelek de ott nincs olyan hűtő mint amit te ajánlottál, és azért néztem ki ezt a hűtőt:COOLERMASTER SAF-S84-E1 -
tom36 #3891 én inkáb ezekre szavazok Noctua NFB091600 9cm 1000-1600 rpm 2476 ft
Noctua NFP121300 12cm 1300 rpm 3564 ft
Noctua NFR81800 8cm 1300-1800 rpm 2280 ft
nagyon halk és nagyon jo a lég szálitásuk
Noctua NF-S12-1200 - részletes információ:
Típus: ventillátor
Méret: 120 x 120 x 25 mm
Fordulatszám (+/- 10%): 1200 RPM
Fordulatszám (+/- 10%) U.L.N.A-val: 600 RPM
Légszállítás: 81 m3/h
Légszállítás U.L.N.A-val: 41 m3/h
Akusztikus zaj: 17 dB(A)
Akusztikus zaj U.L.N.A-val: < 6 dB(A)
Bemeneti teljesítmény: 1.44 W
Bemeneti áram: 0.12 A
Feszültség ingadozás: 4-13 V -
#3890 Ha 8cm-es kell: #3880; ha 12-es: #3886 Ezenkivul, nagyon jok az Artic Cooling ventillatorai minden meretben. Jo meg es halk a Glacialtech Silentblade II. -
#3889 nincs mit -
lamerrichard #3888 Hello.
Vagy szerintetek ez jó:
COOLERMASTER SAF-S84-E1
2k-ért
Mondjatok már valami jó ház-ventilátort.
-
#3887 kÖsZi! -
#3886 Folyadekcsapagyas Scythe S-Flexnel nincs jobb/halkabb szvsz: link 8cm-esben viszont A Silent Eagle-re eskuszom :) -
#3885 link -
#3884 vettem egy marék lanli-t azt két nap múlva elkezdtek kerregni meg nyüszögni... pedig messze nem 12v-on hajtom.
ha lesz miből veszek Sharkoon Silent Eagle-ből 12cm-est, a radiátorra egyből négyet, a házba kettőt a tápba meg egy 14cm-es kellene... tényleg honnan lehet ezt beszerezni mostanság? -
#3883 Jaja, én is imádom őket... :) -
#3882 Ezek tényleg K.u.r.v.a.j.ó.k! egy darabig szórtam őket tápventi helyett 5v-on és k.i.b.a.s.z.o.t.t.c.s.e.n.d.e.s.e.k! általában a pfc sokkal hangosabban sípolt mint a venti által keltett szélzaj.
N.A.G.Y.O.N.D.U.R.V.A! -
lamerrichard #3881 Hello.
Mondjatok már valami jó ház-ventilátort.
Vagy szerintetek ez jó:
COOLERMASTER SAF-S84-E1
2k-ért -
#3880 Sharkoon Silent Eagle 1000:
-
zamballa82 #3879 Hát nekem nincs tapasztalatom de nekem is kell egy az biztos. -
Lacko86 #3878 sziasztok!
Tudnátok nekem egy jó 8x8cm-es csendes házhűtőt ajánlani?
Noctua NF-R8 <--ezt nézegettem. Valakinek tapasztalat, vélemény? -
zamballa82 #3877 Kiderült hogy azért fagyott meg a gép mert melege volt.
Levetem a két oldalát és zokszó nélkül megy a gép.
Most fogok beleszerelni 2X12cm ventit és átalakítom a hűtését a gépnek.
:) -
zamballa82 #3876 azt nem és jol van a hütö fel téve
kiprobálom a tesztet
-
#3875 Prime95 teszt is volt? Hutot jol raktad fel a CPU-ra? -
zamballa82 #3874 Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám hogy:
Most raktam össze egy új konfigot a régi házamba.
9950BE proci, ga750sli-ds4 alaplap, 9800gt 1g VGA, 550Wciftek táp, 2X2Gb memo
és mostanában előfordul az hogy lefagy a gép.
elsőnek a hang majd 2-3s és az egész gép meg fagy. Csak a reszet segít rajta.
Levetem mindkét oldalt a ház lapját most megy bár nem tudom meddig.
A gépen minden lehetséges tesztet meg csináltam amit el lehet képzelni és jó lett minden.
Valakinek valami ötlete van esetleg? -
#3873 csodas -
#3872 Szerintetek jó egy passzív hűtő az Intel Atom lapjához? -
#3871 ez nemjó...attól függ milyen proci...de sztem 50-60körül az egészséges, vagy még alacsonyabb... -
#3870 Nálam teljes terhelésnél a processzorom magonként 80,90 fokig is felmegy.Ez a höfok jó vagy nem és meddig a megengedet höfok? -
#3869 vegyél magadnak egy zalman 9500. Csöndes és megbizható. nekem már lassan 3 éve meg van és semmi bajom meg a amd athlon 64 3500+ ami 2,2ghz és most 2,75ghz van és max 40fokra megy fel teljes terhelésnél. -
#3868 Hali!Tudnátok mondani AMD Dual-Core5000 2,6ghz procira egy jó hűtöventilátort? -
gematta #3867 Szasztok
akkor a cooling freezer X elbirkozik egy phenom 9600-tal?
köcce -
#3866 múltkor ph-n láttam egy rövid hírt erről, és jónak tűnik elsőre. régóta kerestem halk de hatékony ventiket a házamba, főleg hogy most jön a nyár meg a dögmeleg :) -
#3865 TESZT: Magyarok a ventilátor-piacon: Englide
-
#3864 Akkor nemszóltam.