4904
hűtés
-
#3943 Természetesen csak viccből írta. :)
"Mindenki" Orthos tesztet futtat szabad idejében, FurMark-al játszik és ha ezeket már unja akkor, hogy legyen a szgépben vmi élvezet is, lefuttat pár Future Mark tesztet is.
-
#3942 Fölöseges.
Játék alatt sose lesz annyira kihasználva a taliga, mint prima-orthos-furamark alatt...
Szóval max stabilitás tesztre jók. -
#3941 Igen és gondolom játék helyett is FurMark Stability tesztet futtassunk jó sokáig?!
;) -
#3940 "Egyelőre a hőmérséklet nem érdekel. 40 fokos CPU"
Nézd meg egy Prime95/Orthos teszt alatt... :) -
#3939 "freezer7 pro-t vagy hypertx2-őt vesz bárki akinek egy kis esze is van"
Nem írom, hogy most vettem talán pár hete az Alpine 7 Pro-t.
;)
Egyelőre a hőmérséklet nem érdekel. 40 fokos CPU. Mi a pöcsömnek ezt jobban hűteni...
Halk legyen!
Ez érdekel most mindenben, aminek nem az a rendeltetése, hogy hangja legyen. ;) -
#3938 ok, lehet halkabb ezt elismerem, hiszen mégis csak AC venti forog benne, de hűtési teljesítmény terén erősen kétlem hogy többet mutatna mint a gyári kúler :)
de teljesen mindegy is, mert freezer7 pro-t vagy hypertx2-őt vesz bárki akinek egy kis esze is van :D 5k-ért megkapod bármelyiket, és ezek legjobb ár/teljesítmény arányű léghűtések a piacon. -
#3937 Újra előszedtem geminiketőőmet lásd:#3934 és keresek hozzá i7-es lefogatót ha Pesten járok... van már waterhez minden, csak nincs türelmem összerakni...
A léghűtés olyan csendes és kényelmes dolog... -
#3936 1.) Ez tapasztalat, vagy csak úgy beröffented ide ezt a HSZ-t?!
2.) BIOS-ban letiltottam a CPU FAN kontroll-t. Save BIOS -> 1800RPM mellett zéró hangja van. Értsd nincs hangja. Szó szerint!
Szvsz, teljesen jó és kúrvára nincs egy szinten a gyári cooler-el.
;) -
#3935 Én is valami ilyesmiben gondolkozom: D
-
#3934 volt egy coolermaster gemini II-m. raktam rá két nocktua(remélem jól írtam)92mm-es ventit járt vagy 1000RPM-el darabja, és a q6600@3,6Ghz elvolt rajta idle 24C'-on terhelve 60c'-ig ment fel...
hangja az nem volt és elbánt a proci kb 130W hőjével...
-
tmisi #3933 Unokaöcsémék gépe 4 éves múlt még mindig a gyári intel hűtő süvít (szó szerint) rajta. Ez már nemigen pénz kérdése (anno 3-4k-ért lehetett volna venni jó halk hűtőt). Főleg hogy Cerka van alatta.... -
#3932 ad1, a Arctic Cooling Alpine 7 Pro pont ugyanolyan szar mint a gyári intel :)
ad2, a CoolerMaster HyperTX2, és az Arctic Cooling Freezer 7 Pro ugyanaz, de szinte teljesen. amelyik szimpibb azt vegyed. -
#3931 Hát...Nemtudomm.Engem idegesÍt..Pl most szándékozom a Zalmit egy "jobb" hűtőre cserélni...Mert nemsokára procit is cserélnék...Ha valaha lejjebb mennek az árak: C
És akk valami brutálnagy passzÍv hűtőt akarok 2 darab 1600 rpm-es S flexxel:) -
tmisi #3930 "A halk gép, szerintem nagyon fontos. Aki azt mondja, hogy játék közben nem zavarja ha hangos pl. a VGA, az szerintem Önmagának is hazudik egy kicsit."
Hát ha masszív hangerőn COD-ozik 5.1-ben, akkor nemhiszem hogy hallja. -
Ari18 #3929 Dehogy harapom le a fejed
Én mostanában jöttem rá, hogy milyen jó dolog a csendes pc.
Remélem nem csalódsz benne, max. kellemesen
szívesen -
#3928 Jólvan, jólvan, nem kell leharapni a fejem.
No, akkor ez lesz(lett) belőle.
Szimpatikus nagyon ez a Corsair 520W-os táp.
És ezt már 20ezer bruttó pénzért el lehet hozni!
Ha minden jól megy, akkor holnap lehet, hogy meg is veszem. Persze ehhez az is kell, hogy legyen a mh-mhez közel eső boltba. Ha nincs Nekik raktáron akkor hozatok.
A halk gép, szerintem nagyon fontos. Aki azt mondja, hogy játék közben nem zavarja ha hangos pl. a VGA, az szerintem Önmagának is hazudik egy kicsit.
Számomra azért is fontos, mert tervbe van még véve vmi jobb minőségű 2.1-es hangrendszer és megőrülnék, ha a gép hangja elnyomna mindent ill. fel kellene hangosítani brutál módon, hogy ne halljam a zavaró hangokat...
Köszönöm a sok-sok HELP-et!
Természetesen ha meglesz és már vannak tapasztalataim is, akkor majd megírom, hogy mennyire csalódtam benne kellemesen, vagy nem éppen kellemesen. ;) -
Ari18 #3927 Igen 32bites-t használok, mert ez egy általam kigyomlált Vista 32bit.
Amikor csináltam magamnak, akkor még csak a 32bites-hez volt Vlite.
Most már inkább kivárom a Win7-et.
(Lehet egyszer nekiesek a 64bites kigyomlálásához is)
De tudom, hogy azt KELLENE használnom. -
Ari18 #3926 Elég lenne az 520W-os is. PH!-n van róla teszt is, ahol egy 4magos proci 4870X2 is csak 420W-körül fogyaszt. Tehát szerintem megveheted azt is. -
#3925 Már ez a táp dolog is OFF ebben a topic-kban ;)
De valóban 32bites Vista-t használsz 4GB RAM-al és 512-es VGA-val...
Miért?!
:( -
#3924 Köszi a tesztet.
Kúrva jó!
Pöttyet régi a teszt ezért azt kérdeném meg, hogy:
Mivel hosszabb távon szeretném kihúzni a táppal, milyen tartalékok vannak az 520W és 620W-os darabokban?!
Azt a konfigod alapján is látom, hogy az 520W-os táp is brutál konfigot képes üzemeltetni. Így ahogyan nézem per pillanat Nekem is elég lenne az 520W-os példány (bőven).
DE! 4870X2-es VGA-val bővítve a rendszert is elég lenne?!
Mondjuk a 4870X2-ben nem most gondolkodom, szerintem a 4870 bőven elegendő manapság.
Lehet, hogy az lenne a jobb választás, hogy 520W-os táp és ha az ember 4870X2-re fejleszt akkor megvenni a 620W-os példányt?!
(ettől meg megválni...)
ipon-on cca. 8ezer pénz a különbség (most). -
Ari18 #3923 Itt egy PH!-s teszt
Meg is kapta a különösen ajánlott plecsnit. -
Ari18 #3922 5év garancia
Seasonic belső
ezekkel jobb a Chieftec-nél a Corsair. (Tudom van néhány fajta amire ott is 5év van, de nem mindegyikre)
És hidd el, hogy van simán olyan halk (sőt!) a 120mm-es ventijével mint a többi 140mm-esel. Nem tudom, hogy hogyan csinálják Corsair-éknál, de jól az biztos.
Múltkor lehúztam minden ventit, és csak a vinyók hangját hallottam.
Néha el is felejtem, hogy van benne táp, annyira halk a kicsike.
Csak ajánlani tudom. Nagyon rámentem erre a zaj témára mostanság Én is.
Ha jót akarsz akkor ezt vegyed. -
#3921 Nekem az felelne meg, ha kaphatnék 5db tápegységet kipróbálásra.
;)
Igen, tudom néztem ezt a tápegységet természetesen.
És valóban minden jó paraméterrel rendelkezik, ami Nekem fontos. Talán rossz paramétere nincs is ;)
Csak Bennem lakozik egy kis ördög ami mindig felhoz vmi ellenpéldát, hogy ott vannak pl. a Chieftec moduláris házai (650, 750W-os) Super és Turbo Series melyekben 140mm-es ventik vannak.
Én laikusként úgy gondolom, hogy minőségben, teljesítményben nem lehet eget rengető különbség Chieftec, Enermax, Corsair tápegységek között.
Azonban egy Corsair táp pöttyet drágább mint egy Chieftec, de nem egészen értem, hogy ezt mi indokolná?!
Plusz ott van az a tényező, hogy 140mm-es venti. Ez Nekem(!) alapból halkabb kell, hogy legyen mint egy 120mm-es venti. Lehet azonos persze, de akkor vmi kúrva jó ventinek kell lennie, ha max. fordulaton ugyanolyan halk tud lenni, mint egy 140-es max-on.
Bár itt már inkább a levegő áramlásnak van hangja nem is annyira a ventiknek, sőt! -
Ari18 #3920 Viccet félre téve. Amit linkeltem az mindent tud amit egy táptól elvárhatunk.
Csendes, erős, moduláris és még jól is néz ki.
Még Neked is megfelelne. -
#3919 -
Ari18 #3918
3hónap múlva csak megveszi valamelyiket. -
#3917 #3914 -
#3916 Természetesen látom Én, hogy vannak moduláris tápok és nagyobb teljesítményűek is!!!
Én laikusként nehezen tudom eldönteni, hogy ezen tápok közül melyik lehet a jobb: Chieftec, Corsair, Enermax.
Természetesen ugyanazokkal(hasonló) a paraméterekkel. Gondolom minőségben sem lehet brutál nagy eltérés közöttük.
Itt is inkább az érdekelne, hogy melyik lehet a leghalkabb 100%-os huzamosabb ideig tartó terhelés mellett.
Még az jutott eszembe, hogy az nem lehet, hogy a konfigomhoz kicsi (éppen a határt súrolja) a 450W-os tápegység és ezért hangos 100%-os huzamosabb ideig tartó terhelés mellett?! -
#3915 Ezt nem tudom, hogyan csináltam :o
Nem szerkeszteni akartam a HSZ-m, de vhogyan az lett belőle :)
A válaszom: 3912 -
#3914 Ha a leghalkabb ventis tapot szeretned: link -
#3913 Neki ez is hangos lenne... -
#3912 Ha cserélek nem csak azon lenne a hangsúly, hogy halk legyen.
Egyébként ezek a 120mm-es ventis tápok miért lennének halkabbak, mint a 140mm-es tápok?!
Ezzel van pár gondom:
1) Hosszabb távra 425W ?!
2) Nem moduláris
3) Nincs 2db PCI-E csati
Akkor még mindig inkább Corsair, vagy Chieftec.
-
Ari18 #3911 Nekem "csak" az 520-as van, de hangja nincsen, terhelve sem!, Sokkal hangosabbak a vinyóim. -
Ari18 #3910 Ezt nevezem én tápnak. Halk és erős. -
#3909 Igen, több verzió és nem mindegyikben ua. a 12cm-es cooler van.
Én sem tudom mi lehet :(
Pedig ez "hangos", de csak huzamosabb ideig játszok például. Most újra megpróbáltam, rajta hagytam mind2 rendszer cooler-t, majd amikor már hallottam, hogy hangos, akkor ház oldala lekap, 2db rendszer cooler lehúz és egy pillanatra a CPU cooler is.
Sajnos a táp hangos, de még most is jobban pörög mint kellene, pedig már több perce kiléptem a játékból.
És már minden FAN érték majdnem azon az értéken, mintha most kapcsoltam volna be a gépet.
- Mi szabályozza egy tápban, hogy milyen fordulaton pörögjön a venti?!
Annyit tudok még, hogy BIOS-t megnézem, de szerintem ott ilyen nincs ill. minden be van állítva jól. (szerintem!)
/vagy csak egyszerűen sikerült kifognom egy nem éppen a legjobb példányt, ahogyan biztos a Toxic 4870 is tuti példány Én mégis kifogtam belőle vagy egy hibásat, vagy a gépem nem szerette.../
Körbenéztem tápok terén. Ezzel most nem akarom a Milyen tápot vegyek topic-ot "bombázni", mert 2db van ami tetszik, de nem tudom mi a különbség közöttük...
Ha tápot veszek olyat szeretnék, ami hosszabb távra megfelelő...
CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W 23ezer pénz
CHIEFTEC DT650C14 650W 28ezer pénz
Egyik Super, másik Turbo :)
De nem lelem, mi az az 5ezer pénz különbség a kettő táp között. :(
?! -
#3908 "12cm-es Chieftec tápok nem éppen a halk működésüknek köszönhetik hírnevüket"
Hmm... Kicsit tobb verzio letezik beloluk... nekem a Delta beles 450-es volt, (a kepek alapjan neked is az van), es irto halk volt. En nem is hallottam. A leghalkabb egyseg volt a hazban. Nem tudom nalad mi lehet... :) -
#3907 De ha le van véve az oldala, akkor nem ;)
Másik házikómban amelyikben zéró rendszer cooler volt is ez a tápegység üzemelt, mert muszáj volt Neki. :)
Hát most hamar gyorsan megnéztem pár tesztet és a 12cm-es Chieftec tápok nem éppen a halk működésüknek köszönhetik hírnevüket.
Most abban gondolkodom, amiben akkor is gondolkoztam, amikor átköltöztem az új házikómba, hogy:
- mennyivel jobb lenne a helyzet, ha moduláris tápom volna;
- mennyivel jobb lenne, ha 2db PCI-E csati lenne rajta és nem kellene PCI-E molex kábel átalakítót használnom;
- 0db IDE eszközöm van már és ezen a tápon több az IDE port, mint a SATA;
Hamar-gyorsan találtam is Chieftec-ben olyat amelyik moduláris és 14cm-es cooler van benne. :)
Enyémtől meg fogok tudni válni, mivel még jócskán van rajta kisker. gari és akinek pl. van IDE, SATA, de már PCI-E kártyát használ stb... teljesen jó megoldás tud lenni egy ilyen táp. -
#3906 Grat. Ha kilovod a rendszerhutoket, meg befutesz a hazba, a tapnak "melege lesz", max kakaora kapcsol a ventije... -
#3905 Lehúztam mindkét rendszer cooler-t, játszottam, hogy felpörögjön aminek pörögni kell, majd lehúztam a CPU cooler-t egy kis időre.
Sajnos a tápegység ventije hangos.
:(
VGA kilőve, az nem lehet.
Előtte megnéztem CCC-ben, hogy hány %-on van játék közben, majd 2D-ben meghallgattam.
És még játékból kilépve is kell pár perc, mire újra elhalkul a tápegység. Sajnos!
De egyértelmű, hogy a tápegység az ami zajos "még"...
Most sajnos csak földeletlen fali csatlakozóba tudom bedugni a gépet. Ez okozhat ilyen problémát?!
Nem tom mitévő legyek.
Másik, újabb tápegység után nézzek, ezt meg adjam el?! -
#3904 Nm Amugy nem kell hinni a dobozon levo szamoknak/gyartoi specifikacioknak e teren. A valosag legtobbszor mindig mas. Erdemesebb az osszehasonlito teszteket olvasgatni, ott legalabb le is merik a dBA-t. Vagy a legszallitast.