C&C Generals (& Zero Hour)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nan végül is China Infantry illik hozzám ^.^ azzal elég jó elvok.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sir Quno Jedi
Az AI bármilyen mai erõmûvön IS be tud akadni, de nagyon. Az útvonalkeresés fexik meg általában. Ha beakadnak nagyobb létszámban az egységek valahol a terepen, vagy kerülni próbálnak, ott a vége. Ilyenkor egyet tehetsz, kifüstölöd õket onnan folyamatosan.

Infantry General, meg sok GLA amúgyis ki tudja fektetni a gépet a töméntelen gyalogos egység miatt.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Barátnõm gépét akarom feljavítani, hogy ott is tudjak gépezni a generálissal. Ezért voltam erre kíváncsi.
Otthoni gépemnél volt egy érdekes bug: rápakolt alagutat a bázisom közé, és míg éltek az alagútlakók addig diavetítést produkált. Ez egyszeri eset volt.<#vigyor3>

Tankosnál érdemes overlordokat fejleszteni, aztán már küldheted is csatába.
Lézer a legkönnyebb számomra: 3asával pakolom és a tech centerben bekapcsolom a "látótávolságnövelést". Közéjük pakolok pár ágyút pár rakétással.

Sir Quno Jedi
Én 3csiga ram és dualkóron tolom + 8800GTS, az elég. Igaz multiba így is fexik néha. Jah, mi szeretjük a 2-3 vs 6-5, 8 fõs, 2-3000 killes (fejenként) monstre csatákat! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Szerintetek melyik a legjobb "nép" ?

Én mindig Airforce al voltam, de az elég gány, mert a lopakodót úgyis észreveszik, aztán kipróbáltam a tankosat és az se rossz, de multiban meg mindig rushol az ellen és nincs idõm építeni 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

A 2giga ram talán sok is, de akkor fogalmazzunk ugy hogy vistán 2giga ajánlott, xp-n talán 1el is megy jól.

Hát ez jó kérdés, szerintem egy szuperszámítógépen is megakadna bizonyos szituációkban, sajnos elég rosszul lett megírva ilyen szempontból (no nem mintha én jobbat tudnék csinálni 😄), De hogy a kérdésedre is válaszoljak minél gyorsabb proci (az hogy hány magos nem igazán számit mert csak egyet fog használni, de azért ha kétmagosod van az az optimális mert ha nem is használja ki a játék, a háttérben futó progik legalább nem osztoznak az erõforrásokon vele) és minimum 2giga gyors ram, akkor már egész jól el lehet játszani ezzel az 5éves játékkal 😊

Mennyi memória esetén menne jól a generális szépen?

Lehet hogy beruházok egy plussz memóriára. Mennyi az optimális sok egységnél?

Italiano
szomorú vagyok=(
azért köszi szépen😉 és ha vki mégis találna vmi progit irhatna itt v pm-et😊

mrzed001
menteni sajna nem lehet, ez úgy általában az RTS-ekre igaz (Age of sorozatban volt, hogy ha elkresselt a játék akkor kimentette az állást, és onnan lehetett folytatni)

fawcet: gyenge a proci, kevés a ram, sok az egység és a stratégia számítás, ezért lassú. kilépés passz, esetleg hardver melegedés, arra érzékeny.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Italiano
Hello=) hátha eccer még vki észre veszi😄 olyan segitség kéne h haverral nyomnánk neten de nem is ez aléyneg mert ezzel nicsn is semmi gond hanem nem lehet menteni (ugyebár) és nem e tud vki vmiféle segéd programot amivel ez megoldahato lenne?!😊

Sp3-as patch fent van. De csak a lézer tábornok ellen fordult elõ a hirtelen kilépés.
Utolsó pálya az meg lassú mint az állat.

mrzed001
Inkább driver gond lesz ott, vagy nem XP SP2 van fent.
1,7-es P4-en is simán ment 256 RAM-mal (igaz butácska volt AI, erõsebb PC-vel sokkal durvábban nyomja a gép)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Két gépen tolom a Generals Zero hours challenge-t. Az egyik géppel az a gondom, hogy bármelyik tábornokkal a lézer tábornok ellen vagyok akkor mindig kilép a játék közepén. Ezt olyankor szokta mikor nagyobb csapást alkalmazok bázis közepére. Lézer generálissal végigvittem az összes pályát a challenge-ben. Memória kevés lenne neki? gép emlékezetem szerint 2600-as celeron és 512MB ram, geforce 6600gt. Mit lehet tenni?

Stealth GLA-val voltam nemrég tankgenerális ellen, ott a jarmen kell, utána pár zsákmányolt overlord tank be a alagútba tartaléknak ha gond lenne.
Viszont a palace (palota) nagyon hatásos védelem. Mellé raktam pár örtornyot gépfegyveres alagutakkal kombinálva. Rengeteg dühöngõt beraktam védelemnek. Minimum 1-1 palace kell minden irányba benne 5 rakétás, be kell nyomni a láthatatlanság képességet. Challange-ban elsõk között kell hogy megépüljön, különben nem lesz elég idõ megépíteni. És gyorsan ki kell fejleszteni benne az épület megerõsítést.

Lézer generálisnál tettem be két lézer közé építhetõ négyszögletes ágyúkat rá két rakétással. Nem ártanak elõrébb mesterlövészek is hogy a lézerek és az ágyúk csak az overlordokkal foglalkozzon.

Ha minden kötél szakad akkor rengeteg hummer-t (rakéta kifejlesztve a gyárban) rakétás droiddal fejlesztve pár rakétással. Azok gyorsan szétkapják.

Sir Quno Jedi
A titok nyitja, rakétások ezerrel a tornyok közé...

Mindenképpen a legidegesítõbb tank az Overlord... Csinálok egy kitünõ védelmet (lézer general a legjobb) és jön 10 overlord és pillanatok alatt tönkreteszi. Egyetlen egy hibája van csiga lassú egy gép...

ömmmmm

Sir Quno Jedi
Ecm az a rakétékat térítgeti el. Persze fõleg, ha amúgy õrá céloztak eleve. Ja és bénítja a jármûveket, igen kellemetlen tud lenni, ha ott ficereg egy nagyobb csapatban és leállítgatja a cuccaidat. Asszem stealth felderítése is van, mint a proaganda a towernek.

Ezt már jobban értékelem, hogy fehér bunkerekben lévõ katonákat is megsüthetem ezzel.

Viszont van (ecm) kínai változat, azt hogyan lehet használni legjobban és mire jó?

igazad van

ömmmmm

Sir Quno Jedi
Ja, meg kipucolja a megszállt épületeket is a mikróval... 😄

Sir Quno Jedi
Csak épületek ellen jó, bénít, viszont a gyalogság is megsül körülötte a mikrohullámú tértõl.

megtudja állítani az egységeket és az épületeket... nem lesz áram vagy vlmi ilyesmi... fekete lesz és egy jel lesz felette asszem

ömmmmm

Mire jó az az egység ami USA-nál van tank de nem tud lõni, hanem csak porzik körülötte a föld?

Sikerült Overlords tankokkal elég agresszíven elõrenyomulni, mikor bázishoz értem símán szétvertem õket. Most is szétlõtték a bázisépületem de volt másik helyen tartalék. Black Lotus is elég hasznos volt.

Sir Quno Jedi
Repülõtereket aurórákkal és légicsapásokkal stb. szépen ki lehet szedni.

Sikerült helikopterrel csomó overlord tankot középre pakolni, csak akkor buktam el mikor a repülõk direkt a építõket vették célba. Majd szétkapták a fõépületet mielõtt csináltam volna utánpótlást. Legközelebb agresszívebb leszek, meg sem állok a repülõterekig.<#violent><#violent><#violent><#ticking>

Sir Quno Jedi
nohát ha nem nuke-os MIG, akkor jók ellenük az avenger-ek, azokon nem lõnek át

Egy völgyben kezdõdik a játék, 3 objektum van ami segítségével újra lehet resetelni a atom/SCUD/villám idõzítõit. Kettõ objektum jobbra és egy balra van.
Fentrõl tudnak átlõni néha a völgy tetején, és sokszor onnan a jönnek migek, helikopterek. Jobb oldalról jönnek az ellenséges páncélosok és gyalogosok.
Szárazföldi védelem nem is gond, csak az hogy mig-k elõbb utóbb felõrlik a tartalékokat, hiába szedem szét a reptereit messzirõl.

Sir Quno Jedi
Rég nyomtam én már generals challenget, szal. nem is emléxem már, hogy néz ki a pálya. 😄

Melyik területet érdemes elfoglalni a felsõt vagy a jobb oldalt?

Sir Quno Jedi
(1 lézer tank + 1 avenger + 1 tow upgrade-es hummer, benne 1-2 pathfinder + mindenre hellfire drone) * sok ezekbõl * jó taktika = gyõzelem

Ezek mellé adhatsz sok rakétást, vagy ami jólesik és SEMMI nem tud megállítani (najó egy szuperfegyó, vagy spéci csapás, esetleg nuke launcher de, de ahhoz meg hülyének kell lenni).

Védekezni meg jók a lézertornyok is, vagy tanknál néhány overlord propaganda tornyokkal, sok gatling tank közelbe és egynéhány ecm tank a sûrûjébe, hogy a rakéták célt tévesszenek. Meg pesze kellenek a gatlingos tornyok is szépen, vagy ha az nincs akkor radarkocsik.

De amúgy elég aurora-kal kiszedni a központokat, majd az építõit levadászni és már tulajdonképpen vesztett is. A gép könnyû préda utána (csak türelem kell hozzá).

Mondjatok kínai tankgenerálisra egy jó védekezõ és támadó taktikot Challenceben az utolsó nõi tábornok ellen. Engem a migjei idegesítenek a legjobban. Kínaiaknak gyenge a gatlingos tankjuk. Overlord tankokkal rakom gatlingokkal védelemnek, de akkor meg kevés a pénz támadásra.

Lézer generálissal valamivel jobb a helyzet, viszont támadni nem nagyon tudok, kevesek ezek a lézeres tankjai.

Tippeket és ötleteket szívesen veszem.

Általában ott bukok legtöbbször mikor komputer is beveti a perkjeit.

Ha jól emlékszem 1.4-es patch van a zero hour-on.

mikszer
Örülök <#nyes> Jó játékot!! (Én is tolom ezerrel <#idiota>)

- A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

hali
en alapbol image-be toltottem le es a te segitsegeddel de mostmar megy a jatek!
bemasoltam egy mappaba oket fel is birtam telepiteni!meg megy is a jatek!

mikszer
Igen, ez nekem is volt... állati egyszerû megoldása van:
ZH 1. cd-t megnyitod simán, és átmásolod a fájlokat a gépedre egy mappába.
aztán a 2. cd tartalmát is bemásolod ebbe a mappába.
innen indítod a telepítést, és lám, az végigfut gond nélkül.
A játékhoz ettõl függetlenül kell a Zh CD1.
.. sikerült beraknod imagebe?? Hogy csináltad??? Ha CD-képpel megy a játék, mindenképp írd meg, légyszi<#worship>

- A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

hello!
nekem olyan gondom van h a zero-hour tlepitesenel nem tudom a masodik disket beadni neki!!
imagebe van de akar h probalom nem akarja elfogadni!tudom h valamit szereleni kell vele!csak nem tudom h mit!tudnatok segiteni?
koszi elore is

mrzed001
Bocsi, de ez marhaság. Sose volt ilyen gondunk, se RTS-sel, se mással.
Mellesleg sokan elfelejtik, hogy firewall-on ugyebár át kell engedni azt a szegény játékot, hagy kommunikáljon ...

Sanyix
Minden strat játék ilyen szar, úgylátszik másolják egymást. Minden megy, jó a háló semmi gond, de mégsem lehet kapcsolódni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Hy
Azt szeretném kérdezni h miylen progi kell h müködjön hamachival ?
Mert nem látjuk egymás lan lobbyba pedig pingelni tudjuk egymást és más gamekkel pedig tudunk játszni.
Válaszotokat elöre is Thx...
Rip
Nem úgy megy az...
Attól függ, milyen verziód van, ki törte fel, stb.
Amúgy a legegyszerûbb egy cracksite-on keresned, de ilyet nem írok be, mert az sg nem híve a wareznek.
(Amúgy miért olyan nehéz beírni a google-ba, hogy zero hour + crack?)

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Hellosztok. Légyszi valaki rakjon fel cracket a zero hour hoz, nagyon fontos lenne. THX.
Itt találhatsz jópár modot a játékhoz, mi a ShockWave-el szoktunk játszani gép ellen. szerintem egész jó lett ez a 0.95 csak az a gáz hogy a 3 uj generásil csak emberekkel játszható, és sajnos az uj pályák többségével is ez a helyzet a 0.951-nél, kár hogy nem tudják/akarják megcsinálni az AI-t, hogy müködjön azokon is rendesen, meg ráadásul a patch óta mintha a normál régi pályákon is gyengébben játszana a gép fura, de azért jó kis mod, igényesen kidolgozva, remélem javitják a hiányosságokat hamar. Ja igen a generals challenge-et viszont nagyon durván megcsinálták, legalábbis még 0.95-nél próbáltam párszor, de már siker volt ha az elsõ generálist legyõztem, na ott kihívás volt az AI. És elvileg 1.0 kiadásban hajók is lesznek, persze arra alkalmas mapokat is kell csinálni, többek közt 😊

mrzed001
Patch csak 1.04-es kell.
Alapjáték maga fejlõdik. A kiegészítõkkel az a baj, hogy ugyan jobb és változatosabb egységek, de nem erre találták ki az AI-t, ezért nem is használja rendesen azokat (magyarán sokkal gyengébben játszik).

Ez most reborn-ra vonatkozik, vagy az alapjáték is fejlõdik erõsebb géppel?

Reborn mennyire bugos? Patch ZH-hoz elég az 1.4-est leszedni vagy kell a régebbi is?

mrzed001
Reborn talán a legprofibb.
Egyébként azt vettük észre, hogy minél erõsebb a gépünk amivel játszunk, annál erõsebb az AI. Furi, hogy eddig GLA generálisokkal is volt esélyünk, de mióta duál és quad core-os gépeink vannak, szinte csak a legerõsebb USA generálokkal van esély a túlélésre.
Múltkor nyomtunk egy user made 8-as pályán (blitz tactics), 2 user, 6 maxi hard gép, userenként 1-1 széles átjáró bevédendõ.
Annyira durván nyomta a gép, hogy alig bírtunk vele, majd kb 1 képernyõnyi seregemmel (min 30 lézertank, 40 rakétás és 30 sniper gyalogos, 30 avanger) az átjáró túlsó széléig jutottam el, ott megállított és felmorzsolta/szétverte a seregem.
A végén összesen több mint 3700 volt a killem, együtt ketten 5000 kill körül gyilkoltunk.
Iszonyat durva volt, nem semmi, hogy egy 3-5 éves játék csak az erõsebb hardver miatt ennyit fejlõdjön <#worship>

Milyen generals zero hour mod-ot érdemes kipróbálni? Olyanra gondolok, hogy esetleg több tábornok, több egység szerepel benne.

Nemtom, meglehet, próbáljátok meg lan-on, mármint igazi lanon 😊