C&C Generals (& Zero Hour)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A német hatóságok márciusban tiltólistára tették a Command & Conquer Generals stratégiai háborús játékot, amelyben amerikai csapatokkal kell elfoglalni Bagdadot. A programot ezentúl csak felnõttek vásárolhatják meg a pult alól, reklámozása és kirakatba helyezését ugyanis betiltották. A hivatal szerint a döntés oka az, hogy a játék az erõszakot kínálja a konfliktusok megoldására, a gyártó Electronic Arts szerint a tiltás oka valójában a játék iraki vonatkozása.
Hmm en nem is vettem eszre hogy Bagdadot kellene bevenni vagy csak nem figyeltem ?
May the force serve you well!
Ellened nem szivesen állnék ki, az biztos....
:-)))
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Twilighton 3brutal kina+1 a ráadás, hard gla😊
Ugyanaz volt a taktika mint lentebb. A végére már a fél bázisom eladtam, hogy elég tankot tudjak gyártani, az utolsó ütközethez.
Végül 5db paladinom maradt, az utolso ütközet után😊
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Legalábbis nem sok értelmét látom, ha egyszer láthatóak.
Szabadon hagyott, védelem nélküli bázis nem igen akad, márpedig egy katonát elég hamar le lehet szedni. Ha menet közben nem is sikerül, akkor amikor lerakja a bombát...
Rambo=Burton.
Csak én így hívom, mert egy az egyben az a kategória a krapek :-))))
Én a LAN-t meg a Net-et szeretem. Igy is szoktam nyomulni! A véleményeim ilyen játékokból adódnak!
AZ én kezdési stratégiám (remélem Gery nem mászkál errefelé mert ellene szoktam használni:-)))) emberi ellenfél ellen a következõ (CSAK USA):
-Elsõ constuction erõmûvet épít!
-Egybõl csinálom a második meg a harmadik épitõt is
-ahogy a 2. épitõ kész elküldöm a térkép egyik tõlem távol esõ sarkába (és reménykedek, hogy nem akadok össze ellenféllel)
-A maradék épitõm csinál még 2 erõmüvet, és egybõl upgrade-elem õket.
-Az elsõ 2 épitõmet addig nyomatom amig megcsinálják a repteremet. Persze minimum 2 raklapról inditok termelést 2-2 helikopterrel.
-Ez idõ alatt a másik "meglógott" épitõm szépen felhúz egy másik, ennél fullosabb bázis. Mivel az ellenfelem kb. meg tudja állapitani hogy hol a fõbázisom, ezért kell ezt alkalmazni, hogy csinálok egy másikat is ha lehet jó távol a bázisomtól és sokkal jobban bevédve meg fullosra fejlesztve!
Ha szerencsém van (és eddig az volt) arra nem is gondol, hogy pl. nem sokkal mellette épitek egy durva bázist mégdurvább támadó sereggel (palladinok meg tomahawkok)
-Az elsõ bázisomat persze folyamatosan baszogatja, így azért aRRA is figyelnem kell. Az 1. bázisomon ekkorra már szép számu szétszórt commanche csapatom van, amit védekezésre használok, majd ha elkészült egy ütõsebb szárazföldi seregem a 2. bázison, akkor egybõl betámadok vele, mondjuk egy kellemes kis reaktor-támadás után (az A10-esekkel)....
A lényeg tehát a 2 oldalról történõ támadás! Én szinte soha nem támadok 1 oldalról....
Az sem rosz, hogy ha az ellenfél számit 2 oldalról való támadásra, akkor az elsõ hullám pl. balról, megindul pár olcsóbb kisebb jármûvel. Kisebb-nagyobb kárt azért tudnak okozni. Ezután bemegy JOBBRÓL a második hullám. Erre már azt hiszi, hogy ez a fõ csapás. Ekkor kell ismét BALRÓL a maradék nagyobb osztagot ráküldeni. Én majdnem mindig igy operálok...
Közben ha van idõm odafigyelni, a támadás alatt bejuttatom RAMBÓT a bázisa mögé, hogy ha esetleg nem sikerül a támadás, akkor utána se legyek ütõkártya nélkül.
A másik meg, hogy a szuperfegyverek épületének árát, valamint a töltési idejét is kb megháromszoroztam, minden oldalon. Igy valamelyest az AI is le van szoktatva róla, de ennek ellenére mondom vagy 3at bekaptam nukeból..
1,az egész alapja a pénz, minnél többet gyüjtök be
2,ha van pénz mindig épitkezek, mert ha egy épületem lenyomják és csak egy volt belõle akkor az elég kinos
Tegnap 6 brutal USA-t nyomtam le kinával egyszerüen az elején már küldtem a dózert egy távolabbi "raklap-hoz" addig amig odaért a másikkal huztam fel az épületeket, ahogy odaért már tudot épiteni egy gattingkanont /várható volt hogy hamar megjelenik az ellen/majd a többi épületet és sikerült mindkét raklapot bevédeni, az olajkutakkal nem foglalkoztam mert azt hamar lerombolják.Mivel az ellennek nemsikerült csak 1-1 raklap igy hamar elvéreztek, de azért volt a gépnek is jó huzása amikor 12 hackerem-re ráküldte az A10-ket.
Hmm megolog oket megegyszer hatha az jo lesz.
Kuonben egyszeru.
1 foglald el olajfinomitot es az olajtornyokat
nagyon gyorsan amennyit tusz terjeszked, kozben csinalj 3 commancsot de mar az elsot kezd el hasznalni a kozepen jovo elensegek ellen majd a tobbit is ez az elso hullamot ki is nyirja.
2 csinalj 3 suplydepot a harmadik a dombteton oda ment a buldozerem
2,5 😊3-4 patriot oda ahol elkeztem epiteni oket
3 pusztisd el az olajutakat/finomiott amint megszerzik oket es meg tudod tenni, tankokkal nem fog menni inkabb repulok/a10 esetleg commancs de a gattling cannonok megjelenese utan nem igaz lehet hasznalni oket.
4 csinalj paladinokat a patriotok koze
5 csinalj raptorokat gard mode a bazisod fole migek ellen vagy suply fole
5,5 csinalj humveket tow upgadevel szetszorva a bazisodon migek ellen
6 csinalj tomahawkokat tedd gard modra a tankok moge.
7 csinalj pathfindereket szort szet oket a bazis elott nem lesz gonod lotusra es emberekre
7,5 csinalj Burtont es hasznald a bazisa ellen felmaszik a falakon, csak vigyazz a gattlig tornyokra
8 csinalj 2 particle cannont es lodd le a atom siloit csak 2db tudja kinyirni, egy par atomot igyis be fogsz kapni a radioativ cuccot fertotlenitd medikkel
mondjuk azer ne egybol 3 brutal armyval probalkozz 😊 ha egyet probalsz siman terjeszkedhetsz tovadd de csinal 2-3 patriotot vagy humveket minden suplayhoz migek ellen.
Ha megvan a 2 particle cannon mar nyert ugyed van 1-2 ellen.
Epits legalabb 2 detencion certenrt es allandoan hasznald keres olyan celpontot aminek nics vagy gyeneg a legvedelme. Ne hagyd terjeszkedni. F117 idealis tornyok ellen 2db elintez 1 tornyot. Es minig egyet epit suplyok mellen ha azt kinyirtad mehetnek a raptorok, vagy ha sok penzed van aurorak.
Ennyi remelem segittet😊
mindjart lecsekkolom
USA voltam 2 brutal china + brutal GLA ellen.
Szépen harcolgattam, kurva keservesen, de megvédtem a bázist, stb. Egyfolytában fosták a tankokat, fegyvereket stb, és támadtak.
A taktikám az volt, hogy kihuzom addig viszonylag passzivan, amig el nem fogy a resource, mert azután az USAnak a supply ledobók még hoznak zsét.
Hát nemigazán jött be, vagyis nem teljesen.
Legyõztem GLA-t, az volt a legközelebb, az basztatott legtöbbet.
Azután már csak nekem is egy 60%-os bázisom maradt, leamortizálták 2 nuke meg örökös artilleryvel a kinaiak.
Ettõl kezdve csak 1db drop maradt, alig jött lé.
Bevetettem az elkeseredési taktikát, bejuttattam egy csapat desszantost az egyik kinai bázis mögé. Eközben egy kb 10 paladinból álló kis csapattal elmentem középre, hogy basszam a csõrüket, jöttek is mindenükkel támadni. Eközben a desszantosokkal elfoglaltam 3 atomreaktorukat, no power, majd sorban még 2-3 épületüket, közte a war fatoryt, amibõl gyártottam is pár tankot (ez volt a taktikai hiba!).
Közben a paladinok learatták a hadseregüket, kb 60%os veszteséggel, tehát maradt vagy 4 paladinom, amire a másik kötsög kinaiak artillert nyomtak. Fuccs.
Ekkor maradt egy elfoglalt china bázisom, egy warfatoryval, meg egykét lényegtelen épülettel. Plusz egy idõközben 30%-osra amortizált fõbázisom, egyfolytában támadta a másik kina közben. No supply drop, no repülõ, no warfactory, csak egy fõépület meg lényegtelenek.
Maradt azonban egy fullos brutal china még.
Rájuk dobtam egy fuel bombot, meg egy artilleryt, amivel kb a 80%-át kinyirtam a csapataiknak, majd a maradék 4-5 kinai sima tankommal megindultam feléjük.
Közben egy artilleryvel lenyomták a maradék kinámat fent.
Maradt tehát egy maréknyi kistank, meg egy semmirevaló bázis, töltödö fegyverekkel.
Ekkor egy nagy csapat kinai (szvsz az összes megmaradó egységével) megindult a bázisom ellen, és le is gyûrte. Az egészet.
A maradék tankokkal még némi kárt okoztam, kb 25%os bázisa maradt, de aztán a visszatérõ egységeivel már nem birtam...
Szvsz ha akkor közben eladom pronto a fent elfoglalt kinai bázist, azzal rendbe tudtam volna annyira hozni a fõbázist, hogy kiállja az utolsó támadásaikat... talán.
De itt legalább ütõs az AI, meg kell hagyni, ezzel el fogok szórakozni, amig meg nem lesz a 3 brutal AI😊
A commanche seregem vagy a paladin&tomahawk dandárom mindig földre kényszeriti.
És nem is csinálok 1 super weapon-nál többet.
Nem szeretek azzal nyerni!
Persze lehet, hogy csak simán õ a béna....:-))))
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Fõleg a repülõi miatt, azok ellen nagyon nehéz hatékony védelmet épiteni, és bizony van egykét pálya ahol nagyon keményen küldi az f117-eseket...
Partical cannon rulez😛 tudtatok hogy 2 particle cannon eleg egy foepuletnek? Epp most probaltam ki egy brutal gepen. Szetlottem az buldozereit azta meg 2 pc a foepuletere es odament az utolso buldozerevel javitani a foepuletet, hat adtam annik is egy kis pc-t 😊 aztan mar nem epitett semmi 😛 Amugy szinte mindenre eleg egy pc csak a atom raketara nem ha surun vannak a hazak 3-4 db-t is le lehet rombolni vele.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Naszóval erre van a file: dns5000vs3brutalchina
Mellette a könyvtárban a magyarítás is elérhetõ.
Így nem kell replay, hogy 3 brutal gép és nem csinál semmit😊
Tegyél be egyet ezen a pályán és nézd meg mit csinál! Ontja 25ösével az egységeket és lerohan egyszerûen, nem hagy élni, repcsikkel lealázza a supplykat, buildereket és közben ontja 5 percenként az izom seregeket meg annyi repülõt hogy lehidalok tõlük.
Folyamatosan elver simán. Le kaartam installálni a játékot annyira felhúzott de most már azért se fogom, míg nem vertem meg 10* ezen a pályán egymás után...
TSW: Tunderke
A my documents könyvtáradban, a generals alatt, maps könyvtár, és ott hozz létre egy saddam könyvtárat pl, és abba másold bele a map meg a tga filet.
File exchange.
Ide 6MB-ig feltölthetsz akármit egy kattintásra, ami a specifikációknak megfelel.
Azután pedig onnan bárki le tudja tölteni.
Az intro videóban még van hang, de a fõmenünél már nincs. Más játékkal még nem volt problémám. Letöltöttem a legújabb drivert is (via ac 97 chipset), de így sem jó. Van valakinek ötlete?
Elõre is köszi!

Aki meg akarja nezni vegyen elo ucsit es kukoricat mert kb egy ora 😊
Amcsi lecsúszik lassan a leggyengébb helyre. 😊
jól értem, több munkással gyorsabban tudom épiteni az épületeket?
mert ezt hiányoltam.
aha...hát,persze...hihető volt
nem is olyan nehez a 3 burtal kina, de rengeteg egysege volt csak nem csinalt veluk semmit hanem a bazisan alltak.
In the spirit of increased open communication with the community, here's a preview of the fixes/changes in 1.5. Feel free to discuss in this forum. We'll continue to read and watch reactions. Thanks.
FYI... We are continuing to test. If all goes well 1.5 will be released sometime next week.
1. STAT RECORDING INACCURACY: Made sure the online stats are tracked correctly. Initial disconnecting players will be tracked and wins/losses will be correctly tabulated. One note to remember: At the Disconnect Voting screen players MUST wait for the count down to finish. A player that exits this screen before the count down is done will receive a disconnect. Also, the voting button has been removed from any 2 player game Disconnect Screen.
2. US BARRACKS EXPLOIT: Lowered the number of Rangers that appear after a US Barracks is destroyed.
3. BUGGY MISSILE TRACKING AFTER UPGRADE: Made sure the missiles continue tracking targets after the player upgrades the Rocket Buggy.
4. RELOADING COMANCHES, ROCKET BUGGIES: Made sure the Rocket Buggy and the Comanches can reload reliably.
5. GLA FAST BUILD BUG: Fixed exploit that allowed multiple Workers to speed structure build times.
6. DOUBLE PLANE WEAPONS CAUSE INCORRECT DAMAGE (All planes): Made sure that targets take damage correctly when multiple ordinances hit a target simultaneously.
7. SOME USERS ARE SEEN IN THE WRONG GAME LOBBIES: Fixed this so that “phantom” users wouldn’t be seen in misc. lobbies.
8. GENERAL BALANCING ISSUES:
• Bug fixed in MiG damage code where upgraded napalm did too much damage to targets.
• GLA Bomb truck health up from 220 to 250.
• Worker health up from 100 to 140.
• Tunnel Network gun damage increased from 10 per shot to 15 per shot.
• Overlord build time increased from 20 to 25 seconds.
• Scorpion Tank now builds in 10 seconds instead of 14.
• GLA Arms Dealer build up time decreased from 50 to 40 seconds (ini seconds, not game seconds.)
• Tunnel Network Build Time improved from 20 seconds to 15 seconds (ini seconds, not game seconds.)
--------------------
Harvard Bonin
Producer
Command & Conquer Generals
Electronic Arts
Ez mitõl van?