Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
de akkor hogyan csökkentsem?
ettõl azt vártam hogy a forgalom sajna nõ, de csökken az ingázási idõ.
a forgalom nagyon sokat nõtt, az ingázási idõ is.
ezért meggondoltam magam.
csak még az az egy kérdésem van, hogy fontos az ingázási idõ csökkentése?
6. Csak az a baj, hogy a simek nem szeretik az áramtakarékossági rendeletet. Csökken a népszerûséged tõle. Egyébként mindenki maga dönti milyen rendeletek használ és tart fontosnak 😊.
10. A 69 város szemetét 11 városban dolgozzák fel, ami elfogadható szerintem.
11. Ezt az átlag jövedelmet nem értem, a lakosság átlag jövedelme vagy a költségvetés ?
12. Megporbálom kidolgozni, csak én leginkább a régiózáshoz értek, nem egyetlenegy város felvirágoztatásához. HA megnézed, városaim nagy bevétele a tömegközlekedés. Ennek köszönhetõen tudom magas szinvonalon tartani a városokat. A szomszédos városokból jönnek (vasút , metró , busz ) és ez nagyon nagy bevételt hozz. Egyik városomban 14 ezer körülit költök a közlekedés finanszirozására és 35 ezer a bevétel. De ezt az arányt elmondhtajuk az össze városomra. Ettõl függetlenül megnézem mit tehetek. 😊
De naygonszar hogy semi nincs.
Máemint cak a házak meg az utak
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
androidus.freeblog.hu
1. Hát én próbáltam régiózni, de akkor is volt egy hullámzás. Amikor van igény, lelkesen elkezdi építeni, ettõl az igény mínuszba vált, és akkor meg jön a feketedés. Még nem jöttem rá, hogy ezt hogy lehet máshogy.
3. Kipróbáltam, de akkor is olyat épít utána, amit újból elhagy.
5. A busz és a metró forgalmi térképem olyan, mintha sötétkékkel berácsoznád az egész várost. Azt valahogy használják. (Meg az egysínû vasutat is használnák, de azt nem szeretem, mert macerás.) Csak a vonatot nem akaródzik.
6. Ezeket meg fogom sasolni, mert pl. a takarékossági programoknál úgy vettem észre, hogy fillérekbõl megoldható a jelentõs csökkentés. Ami egy drága erõmû mellett komoly spórolás.
10. Igen, így nem lehet probléma. De akkor minden negyedik városomat áldozzam be koszfészeknek? Nem szimpatikus.
Megint jutott eszembe.
11. Azt hogy csinálod, hogy az átlag jövedelem 12 ezer? Én most egy koszfészket próbálok kikupálni, és már 70 ezer fölött van.
Nem érdekel egyébként egy ilyen küldetés? Készítettem egy kifejezetten "anti-várost". Lementettem õsállapotban, a feladat kibogozni azt a sok szörnyûséget.
androidus.freeblog.hu
3. Mikor egy háznak lemegy az értéke vagy szegényebbek költöznek be, akkor midenképpen rombold le, mivel a koszos ház rontja a telek értékét. Igy az elküldött lakosok építenek maguknak megfelelõ ingatlant. 😊
5. Azt mondtad , hogy nálad nincsenek dugók. Talán ezért nem használják, mivel ha autóval is eltudnak jutni a munkahelyükre fennakadás nélkül akkor minek használják a vasútat. 😊
6. Nem tudom , hogy magyarítva játszol-e, de leirom én mely rendeleteket nem használom, mert felesleges , meg sok pénzt visz:
- Viztakarékosság
- Áramtakarékosság
- Papírhulladékcsökkentés
- Környékfigyelõ
- Kijárási tilalom
- Jármûvek légszennyezést csökkentõ rendelet
8. Nem kell annyira a dugókkal foglalkozni az egy egészséges város része.
9. A kaszinó hatása a bûnõzés nõvekedése, de nem számit,
a rend õrei majd vigyáznak rájuk. 😊 Igen, nem a +300 miatt engedélyeztem, hanem azért mert nagyon pofás. 😊De sok városban azért jól jön a + pénz.
10. Hát ez a legmaceránsabb probléma. Ezt nagyon meg kell szervezni. A szemétégetõ városod mindig az legyen amelyik a legtöbb várossal kapcsolatban tud lenni. Általában középen legyen. A másik dolog amit figyelembe kell venni, hogy olyan helyen legyen gigantikus szemtégetõ ipar , ahol kevés a lakos vagy jobb esetben nincs.
A Régióm szemetét nem egy helyre gyûjtõm , hanem „csomópontok” vannak.
Ne ugy csináld, hogy minden szemét egy helyre kerüljön , és a városok egymásról küldik oda a szemetet. Közvetlen menjen a szemét a szemtégetõ városba.
androidus.freeblog.hu
1. Úgy tudom, hogy ráadásul nem is max a 100-as rating, csak a mûszer méréshatára van ott. Legalábbis láttam modokat, amik kitolják a kijelzést több százig. Munkahely? Hát pont ezt nem értem. Kiveri a plafont a kereskedelmi és az ipari igény is. Ennek azt kéne jelenteni, hogy nincs elég, legalábbis az én kis paraszti logikám szerint 😉 Biztos a régiózás miatt lehetséges valahogy.
3. Persze, tudom hogy nem marad az az igény mínuszban, nekem minden jól sikerült városom úgy mûködött, hogy lenn van a béka feneke alatt az igény, lenn van, lenn van, aztán hopp, egy pillanatra felugrik, és máris szaporodtunk. Ha jól vannak kialakítva a zónák, és van elég, akkor egybõl épít, és a pluszos igényt egybõl leüti. Szóval ez oké, de nekem eközben azért megy a feketedés rendesen. Például nálma a középosztály nem hajlandó a neki épült ingatlanban lakni 😉 Ha épül valami nagy, az szinte tuti a gazdagoknak, akik laknak benne egy keveset, aztán az elsõ adandó alkalommal ki, és már ott is van a helyükön a középréteg. És persze szürke a ház.
4. Ezt nem néztem eddig. Köszi.
5. Nekem akkor se használják a vasutat, ha rézfánfütyülõ fûzangyalt telepítek mellé, és körbekötöm vele az összes városomat.
6. Hoppá. Én minden rendeletet akkurátusan fizetek. Melyik az, amelyiket nem szeretik?
7. Na még egy, amit nem tudtam.
8. Igen, én is pont úgy tapasztaltam, hogy marha jó az autópálya, mert rámennek, _ha_nincs_más_út_. Anyjukat. De ha meg így nézem, akkor a lehajtó, felhajtó, lóhere-csomópont, végeredményben azon a területen több szál sugárutat végigvezethetek. És azon mennek is, becsülettel.
Köszönöm, hogy válaszoltál. Van még:
9. A kaszinó milyen hatással van? A szövege riasztó, és gondolom, nem a havi 300 miatt engedélyezted 😊
10. Nem szokott probléma lenni a szemét-kereskedelemmel? Én egyszer próbálkoztam, hogy összegyûjtsem a régió szemetjét egy helyre, de egyszer becsúszott egy kis galiba, és az egész összeomlott. Nem is engedi egy lépcsõben visszakapcsolni, szívtam vele órákat, mire újraépítettem a láncolatot.
androidus.freeblog.hu
1. Nálam a mayor rating-el sose volt problem, pedig azt mondják a legfontosabb mutató 😊. De meg mondom õszintén nem tudom pontosan mért max a mayor rating majdnem minden városomban. Az alapvetõ dolgok természetesen kellenek amiket elmondtál: rendõrség , tûzoltóság, oktatás , stb. Sztem az lehet a titka , hogy a városok összevannak kötve minden lehetséges módon. A legfontosabb, hogy a simeknek legyen munkahelyük, ezt valahogy nagyon szeretik 😊.
2. Az ipart mellõztem az egész régióban amennyire csak lehetett, mivel elég nagy terültetet igényelne, ami meg nincs 😊. Megprobáltam máshogy teremteni munkahelyeket (kereskedelem). Sztem elegendõ az az ipar ami jelenleg van régióban.
3. Igen ezzel a kiköltözéssel én is sokat szenvedtem az elején. Gondolom az 1 millió fölötti városomat nézted, és ott igen alacsony a kereslet a lakosságra. Ha megnézed a többi városomat ott van kereslet. Kicsit felgyorsitod az idõt a városba és egybõl lesz ott is kereslet 😊
Egy épület leginkább azért üresedik meg leginkább mert nincs elegendõ munkahely, de nálam ez nem nagyon fordul elõ, mivel ha nincs helyben munka, mennek a szomszédban. 😊
4. Ahogy nõveljük a tömegközlekedés támogatottságát nõ a kapacitása is. Ugyanigy van ez az útaknál. Ha nõveled az útak finanszirozását, akkor nó a kapacitása. Talán ez lehet a titka a full mayor rating-nek 😊
5. A vasút a városok közötti közlekedésre a legjobb. A vasútállomások mellé tegyél metró- , ill buszállomást és használni fogják. A rendeleteknél pipáld be amelyik támogatja a tömegközlekedést.
6. A narancssárga szmoggal nem kell foglalkozni azt az autók okozzák, az ellen nem sok mindent lehet tenni. Talán a rendeleteknél van egy olyan ami kicsit korlátozza de azt nem ajánlom mert a simek nem szeretik.
7. A landmark-ok nagyon fontos része a városaimnak. Én nem szeretek parkokat , plázákat építeni, mellõzõm õket. Inkább használom a felhõkarcoló landmark-okat. Ugyanaz a hatásuk vagy talán jobb és szebbek is. 😊
8. AZ autópályák látványelem de egyben nagyon fontos is. Igen, városon belül nem nagyon használják, de a városok között isteni, persze csak akkor ha városokat más úttal nem kapcsolod össze, mert akkor az autópálya helyett azókat használják. Én a nagy városok csak autópályákkal, vasúttal, metróval kötöm össze.
Hát röviden ennyi. Ha van még vmi nyugodtan szólj 😉
viktor0320: A legnagyobb városom 1.130.000 fõ
ntex: köszi <#kacsint>#kacsint>
hányan laknak a legnagyobb városodban?
1. Azt hogy csinálod, hogy a mayor rating egybõl fölpattan 100 fölé? Iskoláim nekem is mind megvannak, lefedem õket rendõrséggel, tûzoltósággal, közlekedéssel, mégis alig bírom 80 fölé küzdeni. Pedig még a légszennyezést is lent tartom, és nálam dugó sincs.
2. Hogy-hogy elketyeg a város ipar nélkül? Néztem, a szomszédban sincs több, átjárni se tudnak. Mitõl él meg mégis a város?
3. A lakossági igény mínuszban van rendesen, mégse feketedik semmi. Ezt hogy a rákban csinálod? Nekem állandó a kiköltözés-beköltözés mizéria, és a vele járó feketedés.
4. Látom, hogy az útfenntartást és a tömegközlekedést masszívan pluszba húztad. Én úgy vettem észre, hogy 90%-on még nem kátyúsodik, és nem sztrájkolnak. Ehhez képest milyen pluszt nyújt a nem kevés plusz költség?
5. Látom, neked mûködik a vasút. Hogyan? Tehát konkrétan: hogyan kell õket rávenni, hogy azt az istenverte vasutat, amit klasszul odaépítek nekik, használják is?
6. Mitõl van az, hogy a gyakorlatilag teljes várost lefedõ narancssárga légszennyezettség látszólag nem zavarja õket?
7. A sok landmark dísz, vagy befolyásolja a várost?
8. Látom, hogy az autópályát nálad is olyan lelkesen használják, mint nálam 😉 Vagyis foltokban, szórványosan. Megéri mégis létesíteni, vagy inkább csak látványelem?
Hirtelen ennyit szerettem volna 😊 De majd még nézegetem. Elõre is kösz, ha kisegítesz valamivel.
androidus.freeblog.hu
Ismét elõvettem e remek játékot és egy kicsit feltuningoltam a régiómat. Jelenleg a lakosság száma eléri kicsiny országunkét a 10 millió fõt. (pontosabban 10.150.241) Tettem fel néhány képet, hogy megkukkantsátok hogyan is fest az egész, az alábbi linken vannak a képek -> KÉPEK
Jó szokásomhoz híven, aki közelebbrõl és részletesebben akarja meglesni a régiót, annak feltöltöttem ide -> RÉGIÓM
Megj.: Nem használok semmiféle letöltést, se modot, semmilyen plussz dolgot. Csak a simcity 4 + rush hour.
Adott egy város 11.000 - alacsony iskolázottságú - lakossal, amibõl az következik, hogy szükség van egy méretes ipari területre . Ez meg is van, de a légszennyezés miatt nem a város mellett közvetlenül, hanem egy kicsit arrébb . A parasztok által lakott területet az ipari negyeddel közút, valamint vasút köti össze . A vasút egy kiváló dolog, ugyanis - tapasztalataim alapján, mondom ezt kicsit szubjektívan (😄) - ezt az utazási módszert kedveli a nép a legjobban, mivel gyors, és nagy a lefedettsége, lévén az állomások egyben parkolók is, leteszik az autót, átszállnak a vonatra, és bejutnak dolgozni . A kihasználás nagyon korrekt, valóban a legközelebbi állomást veszik igénybe, nem a legtávolabbit (ebben gyanítom a NAM mod kezességét ...) .
Viszont abból a szociális fennforgásból kiindulva, hogy az ember a vonaton nem viszi magával az autóját az következik, hogy az ipari területen sok állomás kell, hisz a gõzöst elhagyva csak gyalog vezet a gyárba az út .
Erre jön a kiváló közlekedés-stratégiai elgondolás, fedjük le buszmegállókkal az ipari területet, így a kedves termelõ vakhangya a Job-expresszt elhagyván egy rövid buszozás árán máris kényelmesen eljut a munkaügyi hivatal által számára kijelölt foglalkoztatási vesztõelyre . Mekkora ötlet, nem ?
És most jön a kurva anyját része: a kedves utas - miután Zsiguliját elhagyva vonatra szállt, nem hajlandó mégegyszer, mozdonyfüst után Ikarusra szállni ! Nem ! Gyalogol ! Így vajon mennyi a buszmegállók kihasználtsága ?
0 !
csak nem a sima keresõben kellett volna keresgélnem!
azt hittem hogy nagyobb lesz!
androidus.freeblog.hu
Your search returned 21 file(s) for 'canal set'
Keresgélj csak tovább <#awink>#awink>
Beírtam a keresõbe hogy canal vagy canalis, a simtropolison!
és semmit nem talált, pedig mind2-vel probálkoztam!
akinek megvan, az küldje már át msn-nen!
(a fájlokat)
itt a címem: [email protected]
elõre is köszönöm!
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
meg ha valaki tudná a nevét azt szívesen venném mert kb 1 órája nézegetem 😄

Na, nem is untatlak Titeket tovább, ha valmi problémám van majd ide írok! Köszi, bye!
A parkoknál én is azt tapasztaltam, hogy nem kell neki semmi. Tedd oda, ahol éppen van helyed!
Szerintem meg a parkoknak nem kell érintkezniük úttal. Még csak "áram" se kell neki, vagyis ha egy zónázatlan blokk közepébe pöttyinted úgy, hogy semmivel nem érintkezik, akkor is kifejti a hatását.
androidus.freeblog.hu
Szedd le a játékot a gépedrõl,ez tudom szívfájdalom,de ez van. Instalnál válaszd a német nyelvet.Így rendesen a jobbkéz szabály alapú lesz a közlekedés. Sajna ez a legegyszerûbb. Majd tedd fel a magyarítást.Ami a kiegészítõket illeti,nekem nagyon sok van fent,ha megtetszik valami leszedem,kipróbálom,és ha mûködik fenthagyom a játékban.Amit a képeimen láttál (körforgalom,kanyarodósávok,stb) azok a NAM mod részei.Ha az utaknál,néhány parknál használod a TAB gombot,érdekes dolgokat tudsz építeni.Körforgalomba úgy tudsz építeni,ha a közepén lévõ 2*2-es részt kitörlöd,és beleépíted azt amit akarsz.
A parkoknak elméletileg kell érintkezniük úttal.
Remélem tudtam segíteni,ha problémád van írj nyugodtan. A magyarítást ha visszaolvasol megtalálod,és azt is hogyan tudod telepíteni.
Jó építést,és ha tudsz tegyél fel képeket.<#integet2>#integet2>
Segítsetek légyszi! Nekem a Deluxe változat van meg és feltettem hozzá a 638-as patch-et is. Az a baj, hogy az autók a bal oldalon közlekednek (elõre). Mint Angliában. Vajon miért? Hülyén néz ki így és nem hiszem, hogy ezt én át tudtam volna állítani valahol. Az utak viszont jobbosak rendesen (felfestések stb...). A másik kérdés : a simtropolis-os letöltések közül miket érdemes felrakni a játékhoz? Melyek a legjobbak, leghasznosabbak? (pl a képeken tetszenek a kanyarodósávos utak, az átjárók, gyalogosoknak ösvény, körforgalom stb...) Ja és legfõképpen melyek teszik még TÖKÉLETESEBBÉ és ÉLETHÛBBÉ a játékot? A harmadik kérdés : A parkoknak, nyílt füves tereknek ésatöbbinek nem kell érintkezniük utakkal? (a képeken nem mindegyik érinkezik csak azért...)
KÖSZÖNÖM ELÕRE IS a remélhetõleg kimerítõ válaszotokat!
Egy kezdõ, de már rajongó 😊
Töltöttem le aluljárókat, de nem engedi összekötni az utakkal.
Mit kell vele csinálni?
-Hogy tedded a körförgó közepébe azt a metróállomást, és azt a díszt?
-Hogyan csináltál az autópályához olyan felüljárókat, és olyan lehajtót?
-Nincs kedved elküldeni nekem ezt a régiót?
Ha igen, vagy ha nem, akkor lécci küldjetek egy linket ahonnan ezt letölthetem, kössza
androidus.freeblog.hu