13557
  • czakof1946
    Kösz, de sajnos nem engedi letölteni.
  • Cortes
    Oke.Akkor a linkem http://profile.imageshack.us/user/Antica/ .Ne huzzatok le nagyon.Koszonom.
    Az epitojelegu tanacsokat is varom.
  • NorbyI
    Ez a DAtpacker, a kollega jól mondja. Mióta feltettem egyszer sem fagyott le. Nagy előnye hogy szépen kiszűri a duplázott dolgokat és egyszerűen kihagyja a pluginok közül. A leírás elolvasása és értelmezése kötelező, különben óriási káoszt lehet vele csinálni.

Cortes: dobd fel a képeket mondjuk az iamgeshacks.us oldalra, és linkeld be ide nekünk. Aztán majd jól megmondjuk a véleményünket :D
  • Cortes
    Sziasztok Hogy tudok kepet feltolteni?Van egy par varosom de nem tudom,hogy jol csinalom-e,szeretnem ha latnatok,es velemenyeznetek.
  • Kodlovag
    Van egy datpacker (vagy valami hasonló) nevű alkalmazás, amivel a plugin könyvtárban lévő fájlokat összecsomagolhatod egyetlen (vagy néhány) .dat fájlba. Ennek az az értelme, hogy a játék betöltési sebessége (és talán stabilitása is) elsősorban a plugin fájlok számától függ, és nem azok MB-ban vett méretétől.
    Én most készülök erre, mert már ötször annyi ideig tart a betöltés, mint pluginok nélkül, pedig még csak 600 megányi letöltésem van.
  • Kodlovag
    Zomil
    Annak idején egyszer régen, tán igaz sem volt, de még a Rush Hour sem volt kinn, írtam egy rövid kis szöveget arról, hogyan kezdek én (#2906 hozzászólás). Na azóta már egyáltalán nem úgy csinálom, de nagy hülyeség nincs benne, és működik. Kivéve, hogy az adókat ne piszkáld, csak akkor, amikor ki akarod szorítani a piszkos ipart.
    A lényeg egyébként az, hogy óvakodni kell a túlfejlesztéstől. Kezdéshez kell egy iskola, egy kórház, egy erőmű, olcsó úthálózat főleg streetekkel, és legfeljebb közepes sűrűségű zónák + 1-2 park. Ennyi, semmi több. Az összes épület költségvetését egyesével pont annyira kell állítani, hogy az őket használó simeket pont ki tudja szolgálni. Még szemétégetőre is futja akármilyen nehézségen játszol (állítsd nullára a költségvetését, a szemetet úgy is megsemmisíti, áramot meg termelsz máshogy).
    De. Kezdetben nem kell vízvezeték, autópálya, rendőrség, középiskola vagy bármilyen magasabb okt intézmény. Tűzoltóságot akkor kell építni, amikor először tűz lesz, és az ipart kell lefednie. Rendőrséget akkor, amikor épületek kapacitása csökken bűnözés miatt. A tömegközlekedés kisvárosban opcionális, nagyvárosban kötelező. Komolyabb oktatás csak akkor, ha gazdag lakosokat és irodákat meg high techet akarsz, mezőgazdasági városba fölösleges. Autópályát csak régionális játékhoz vagy legnagyobb területű városba. Mindig arra költs csak, ami a legszükségesebb a haladáshoz.
    Elég könnyen lehet jövedelmező várost építeni, ha a kiadásokat az utolsó $-ig átgondolod. Aztán amikor már lesz sok bevételed, úgy kényezteted a simeket, ahogy akarod és az összes fent leírt spórolási intézkedés érvényét veszti..
  • czakof1946
    Üdv!
    Mit értesz az alatt, hogy tömöríted a pluginokat?
    A plugins könyvtár tömörítve van a C:..../dok/sc4/ könyvtárban?
  • NorbyI
    Igen erre gondoltam, nekem ez volt az első komolyabb élményem a város és régióépítés terén. Azt hiszem egy cipőben járunk én is most álltam neki egy nagyobb régiónak és én is valósághűségre megyek, szintén tetülassan haladok. De azért készül. Már csak egy hely kéne neki ahol megoszthatom a többiekkel.
  • Zomil
    amugy van valahol egy jó leirás, h mit érdemes csinálni annak érdekében, h egy idö után a bevételem pozitiv legyen? :)
    sc4-ben nem igazán jön össze, pedig régen sc3000-ben csináltam pár hatalmas várost :D
  • Kodlovag
    Valóban, van fent egy városom. Legalábbis volt, mert most sehogy sem tudom megtalálni. A google csak ezt dobta ki rá Forest Heights Amit nagy lelkesedésemben jó régen csináltam, a simtropolison a city journalt csak ezután kezdtem. Szóval nem éppen a végleges állapot, de azért nem áll olyan messze tőle.
    Amit most építgetek várost, azt sokkal valósághűbbre tervezem. Nagyon lassan haladok, egyenlőre még csak a külvárosokat építgetem, a teljes népesség 100k alatt van. Majd ha eszembe jut, teszek be róla képet.

Egyébként már vagy 4 éve nagyjából elő sem vettem a játékot. Sims 2, GTA3 és folytatásai, ősrégi de annál jobb játékok, mint pl Master of Orion 2 és Transport Tycoon. Ezekkel voltam el. De főleg sims. Ja és volt közben egy doktori. Rengeteg időt elvisz.
  • NorbyI
    A rácsot meg a G bill. megnyomásával lehet kikapcsolni. (G mint grid gondolom)
  • NorbyI
    Amíg nem tömörítettem a pluginokat nekem is gyakran fagyott a dolog, azóta egyszer sem. (Kopp-kopp)
    Azok a virágok CrisAddams flórapakkjából valók. SC4devotion-ról leszehetőek. Nagyon szép és élethű dolgokat lehet velük véghezvinni. :D

Kódlovag mi ismerjük egymást nem. Régen mintha beszélgettünk volna pár levél erejéig? Nem neked volt fenn egy városod simtropolison?
  • LeWyTy
    Valamelyik nap én is így jártam....
    A semmiből eljutottam 80.000lakosig és kidobott.
  • czakof1946
    Üdv!
    Az óránkénti mentés szerintem túl hosszú idő. Én ha valami lényeges dolgot csinálok, akár 5 percenként is elmentek. Tehát, ha valamivel megizzadsz, akkor sűrűn mentsél. Nem kerül semmibe, elkerülöd a bosszankodást.
  • Kodlovag
    Ja és még egy kérdés. Nem találom, hol lehet kikapcsolni a terep rácsozását, pedig régen ki tudtam.
  • Kodlovag
    Norbyl, megkérdezhetem, hogy a #9543 képen a virágok és a vízparti kis zöld növények honnan vannak? Minden mást fölismerek, de azokat még sehol sem találtam meg.
  • Zomil
    köszi a válaszokat :)
    nah mind1, szerencsére csak kb. 1.5 orám volt benne, azt hamar visszaépitem viszont legközelebb oránként fogok menteni :)
  • NorbyI
    A magyarítás tökéletesen működik Rush Hour alatt is és az alapjátékkal is.
    Ha kifagyott a játék és nem mentettél akkor minden elveszett amit a mentés előtt csináltál. Sajna nem tudod visszahozni sehogyan sem. :S

• Hay #9618
    Nincs sajnos.
  • Zomil
    még 1 kérdés:
    ha kifagy a játék és nem mentettem el a várost(vissza léptem és nem volt ott) van bármi esély visszahozni? :S
  • Zomil
    Sziasztok!
    ami magyaritás link van NorbyI aláirásában az rush hour-al is megy?
    elöre is köszi!
  • LeWyTy
    Amúgy hova kéne beírni?
    Mer lehet nem jó helyre akarom.
  • laslandes
    próbáld úgy, hogy a végéről lehagyod a x32-t.
  • laslandes
    lehetséges. nálam xp alatt működik.
  • LeWyTy
    Nemjó.
    Vistám van... az gond?
  • laslandes
    A parancsikon tulajdonságánál ezt írd be:

"C:\Program Files\Maxis\SimCity 4\Apps\SimCity 4.exe" -CustomResolution:enabled -r2048x1152x32
  • LeWyTy
    Vagy esetleg ablakban indítani a játékot???
  • LeWyTy
    Nincs valami mód arra hogy lehessen 2048x1152-es felbontást beállítani?
  • Lobsterman
    Valóban megoldotta a dolgot. Nincs erre a dologra valami javítás?
  • Lobsterman
    Hmm. Na teljes kikapcsolást még nem próbáltam. Megnézem. Kösz.
  • ntex
    Ati kártyákkal csinálja ezt, az árnyékokat teljesen ki kell kapcsolni, akkor javul a helyzet.
  • Lobsterman
    Inkább konkrétabban leírom a hibát. Amikor scrollozok, akkor beakad nagyon durván, és nagyon lassan kezdi el kirajzolni a tárgyakat. Nem csak full városban csinálja hanem tök csupasz fás terepen is ugyanez. Zoomolás mértéke sem befolyásolja, sőt semmilyen grafikai beállítás.
  • Lobsterman
    Hi. Újra felraktam a játékot, és akad. Ami elég érdekes egy vadi új gépen. Volt már ilyen valakinél? Megoldás rá?
    A gép MSI Radeon 4830, athlon x2 7750, gigabyte ma770-ud3. Rajta sp3-as 32 bites xp-vel.
  • kri555
    Hát nem tudom mi a baja . Nekem is kiszokott lépni a letöltött cuccoknál ezért nem használom az U drive-t
  • Kodlovag
    Üdv mindenki
    Ez egy kellemes meglepetés, nem is gondoltam volna, hogy itt még aktív fórumot találok.
  • coolcar
    Sziastok!

Nekem lenne egy problémám: letöltöttem a sima sínröl a magasvasúti átjárót, de nem tudom használni mert amikor megyek rajta a felénél kilép az Idrive-ből, amugy az is érdekes hogy az egyik mapon megy a másikon meg nem.
  • kri555
  • czakof1946
    Üdv!
    Megoldódott a probléma. Én ezt a nyitható hidat /PEG CSK2 3x Avenue Draw Bridge/ a Simtropolis.com-ról töltöttem le. Regisztrálva is vagyok oda. Ezzel semmi gond. Csak azt nem tudtam, hogy milyen textura hiányzik.
    Amit ír, a PEG CSK2, ez valószínűleg nem textúra. hogy micsoda, arra még nem jöttem rá.
    De azon az oldalon, ahol a híd van, van még két oldalnyi a csatornához kapcsolódó fájl.Ezeket letöltöttem, és azóta működik a híd.Hogy ezek közül melyik, ami kellett, nem tudom
  • Benevolens
    és ezzel mi a gond?
  • kri555
    jah de oda regisztrálni kell.