Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem nézegessed a teleshopot 😊 Ott szokott olyan lenni, hogy kockahas minden erõfeszítés nélkül. Biztos idõnként ajánlanak olyan módszert is, hogy egyedi sim-város, idõ-ráfordítás nélkül.

androidus.freeblog.hu

Van egy olyan data view, hogy fire hazard. Ott pofás körök mutatják, meddig oltanak a tûzoltók maguktól. Ha nem akarsz vele bíbelõdni, fedd le teljesen. Ja, és fogadok, hogy minden esetben ipari épület gyulladt ki. A lakóházaknál nem olyan vészes a dolog, ezt egyébként ugyanabban a nézetben a szín is mutatja.

androidus.freeblog.hu

Frankó a városod, látom te is használsz plugin épületeket, nekem az velük a bajom hogy némelyik hibásan jön elõ a játékban (belelóg a másik épületbe, hiányzik a textúra a talajnál stb.), meg éjszaka nem világít egyik sem. A másik ami miatt hamar ráunok mindig az új város kezdéséhez az az hogy ki kéne már valamit találnom arra hogyan tudnék úgy építkezni hogy ne "szabványvárosnak" tûnjön a városom, szóval kikerülni valahogy ezt a parcellázós megoldást, mert így minden városom szinte ugyanúgy néz ki...
A tûzoltóságnál nézd meg a támogatottságot.
A kiegészitõk a simtropolison vannak, nem tudom mindegyiket felsorolni.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

pzolika szép város,milyen kiegészítõt hazsnálsz?
PATCH Version 6.50 - RTPatch(R) Professional - Software Update System
nekem vmi ilyesmi van, de látom neked vannak más épületek is, naon tetszenek.

Sziasztok! Hogy tudom csökkenteni a tûz esetek számát? Mert a veszélyes helyeken már két nagy tûzoltóságot is építettem és még így is 2-percenként tûz üt ki<#nemtudom>
LeWyTy
És még én is!

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Én is!
Én örülök, hogy ha meg tudok építeni egy várost, úgy hogy mûködjön!
Nagyon szép város, és nagyon aplólékos.
Mennyi idõbe telt ezt megépíteni?

Tuvok
Irigyellek a türelmedért .

Egy kicsit hanyagolva lett a fórum<#fejvakaras>
Most már viszonylag kész félig az új városom és pár részletet megörökítettem. Itt a yacht kikötõ látható ,Belváros , szép ház , sok fát telepítek ,Autópálya keresztezõdés keleti városrész , Sugárút fal valamint az autópályának is ugyanolyan fala van.Van ilyen átjáró van ilyen is és vannak ilyen átjárók is. Van autópálya alagút , ez is autópálya alagút Egy Belvárosi kép Itt a városháza És Régiókép1 Régiókép2. Hát ennyi. Várom az észrevételeket.

Tuvok
Szegény városkám nem jó kedvemben talált ... 89ezer lakósbol 31ezer maradt, miután mérgemben elkezdtem rombolni a No Job-os hülyeség miatt ...

Sanyix
Fel tudná valaki rakni egy tárhelyre, és belinkelni a sima simcity 2-es lemezén található SimCity_5.dat fájlt? Mert elrohadt a lemez, és ezt már egyáltalán nem tudja leolvasni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Egy másik moddal oldottam meg.
A mod neve: Simoleon RH

toysoldier
Hali
hogy oldottad meg, hogy menjen a simoleon mod?
mer énis felraktam és nem mûködik
elõre is köszi <#smile>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

LeWyTy
Meg szerintem kis köd is.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Megoldottam egy másik moddal a dolgot.

Az én városom most 80 ezer körüli, és tegnap kezdtem.
25 millióval kezdtem, és most van 33 millióm. A játékot kb. 7-8 éve kezdtem.

Hehe, ezt találtam.

Chicago

És az air pollution, vazze? 😊

androidus.freeblog.hu

Van egy grafikon nézet, azon belül a jobs & population checkboxos, tehát kapcsolgatni kell, hogy mit nézel. A pontos értéket tudomásom szerint nem lehet "kijelzõrõl" leolvasni, csak a grafikon alapján saccolni. Gondolom nem pazarolsz, és a leírt erõmûvek ki vannak használva, akkor a 30 ezres limit többszöröse megvan. Ha még nincs hidrogén erõmû, akkor a hi-tech populáció a gond. Tisztítsd a várost (víztisztító, park, koszos ipar ledózerolása, légtisztasági intézkedések bekapcsolása), és építs ki minden létezõ oktatási intézményt, akkor fog jönni több hi-tech gyár.

androidus.freeblog.hu

tyler82
na most 2000fõs a városom és építettem minden jót: kórház iskola stb. a grafikon szerint kellene lakosság alacsony jövedelmû. De mégse jön...miért??

A smooth sea never made a skillfull sailor

tyler82
Hát irigylem azt aki 30perc alatt 9ezres városból 130ezrest csinál. Nekem fél napomba tellt mire nulláról 70ezerre felimádkoztam a népet. Nem értem mit csinálok rosszul...<#confused>

ntex: igen, oda tettem.

pzolika978: már építettem 250 ezres város csalás nékül, de úgy hogy a szomszédjában egy olyan város volt, amiben csak munkahely volt.

Üdv.
A játékban láttam hogy a hidrogén erõmûhöz a következõ kell:
-Fejlett technikai ipar a városban 4000
-A város teljes energia szükséglete+ üzleteké 30000

Ezeket hogyan lehet megnézni hogy jelenleg mennyin áll?
Jelenleg 2 atomerõmû,6 naperõmû és 6 szemétfeldolgozók adják az energiát és szeretném lecserélni az erõmûveket hidrogénra.

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Szerintem az Industry Quadlupler nem igen számít csalásnak ha pl. azt veszed hogy (most csak a fehérvári gyárakat nézem, mivel itt lakom) :

- Denso -ban kb 2000 ember dolgozik,
- Philips-ben kb 1500 ember,
- Sanmina (IBM) kb 2000-2500 ember

akkor elég kicsinek számít a gyáranként 100-200 ember a játékban (vagy még kevesebb)
Szóval szerintem ez inkább realisztikusabbá teszi minthogy csalás.

A simoleon mod már inkább számít csalásnak, és igen, én is építettem már 200.000 fõs várost mindenféle csalás nélkül, csak rendszer újratelepítésnél elfelejtettem a mentést kimásolni és leformatáltam <#sir>
Csak azért használom, mert nincs kedvem megint a 0-ról kezdeni (egész napjaim mentek rá a játékra akkoriban)
Hát ennek akkor semmi értelme. Így könnyü szép városokat csinálni minimális idõ alatt.zozohuttal vagyok egy véleményen.Én órákat el tudok pöcsölni,hogy valamire legyen pénze a városomnak.Mondjuk nekem már könnyû várost kezdeni mert 6 városom van a régióban és egymást húzzák fel egyre jobban. Vasutak,autópályák, metrók,magasvasutak,egysínû vasút kötik össze a városokat.Minden városban van minden,de valamelyikben több a lakó,a másikban több az iroda, a másikban pedig az ipar dübörög.Van egy olyan városom is ami csak a szemetet veszi égeti és eladja az így keletkezõ áramot.Itt csak egy kis koszos ipar van semmi több.Ha lesz idõm dobok fel képeket.

Neked meg üzenem,hogy próbáld ki milyen csalás nélkül egy dübörgõ várost létrehozni. Nekem egy 300000 fõre jut kb. 74000 bevétel és kb.62000 kiadás. Így kb.12000 bevételre számíthatok havonta.Minden csalás nélkül.
(Bár az Industry Quadlupler -en gondolkoztam mert rengeteg gyárat kell építeni és meglehetõsen kis befogadóképességüek. A legnagyobb gyárban alig 400-an dolgoznak,míg egy közepes házban 3000 lakos van. Az irodaházakban meg 4000 fõk dolgoznak.)Csak röstelem használni mert csalásnak minõsül.<#fejvakaras><#falbav>

abba a plugins -ba raktad ami a C meghajtón van a Dokumentumok mappában ?
Hello!
Letöltöttem a simoleon modot, be is tettem a plugins mappába, de nem mûködk.
Amikor elkezdek egy új várost mindíg csak a szokásos összeggel kezdek.
Mi lehet a baj?

Hogy õszinte legyek én sem, mert fõleg a "U drive it" módban ha sok magas toronyház van akkor nem lehet látni az utat sehol szinte, meg ha sok van egy helyen eltakarják a kisebb épületeket.
Nekem tényleg elég durva csalás 😊 Én a játék elejét imádom, mikor még putri az egész. A közvetlen utána következõ hm idõszak, amikor fejlõdik a város valami õrült ütemben, na azt IMDÁDOM. A dolog meg csak mégizgibb lesz szerintem attól, hogy taktikáznom kell a bevétel-kiadás dologgal, és meg kell termelnem a nyereséget.
A minap leültem játszani, és fél óra alatt egy 9ezres faluból csináltam egy 130 ezres nagyvárost, õszintén szólva magam sem tudom mitõl kezdett el ilyen õrülten fejlõdni, de örülök neki. Nem szeretem amúgy a hatalmas felhõkarcolókat néha, nem látom az erdõtõl a fát 😊 Szeretem szépítgetni a városokat...

Human Rigts no.1: We are all born free & equal.

Fokozatonként a következõ induló összegeket kapod :

- Easy : § 100.000.000
- Medium : § 25.000.000
- Hard : § 1.000.000

És mindezekmellett megnöveli a bevételt.
Pl. az iménti nagyvárosban §50.000 a kiadás, a bevétel pedig §450.000 körül van, ez durva csalásnak számít, de én azért játszok így hogy minnél nagyobb várost minnél gyorsabban tudjak csinálni
LeWyTy
De azé az komoly hogy itt nálunk Tompán kb 300.000-en laknak és a 2emeletes ház a legnagyobb.De azá köszi <#fejvakaras>

A simoleon mod mit csinál? Valamint a kis mellékutak nem dugulnak be?
Nekem a városaimban állandóak a dugók,pedig lassan minden sugárút.

És itt van az elkezdett nagyvárosom, ami már 115.000 lakossal rendelkezik:

Nincs szemétégetõ, amit a szeméttelep felett látsz az egy hidrogén erõmû 😊
Szép kis városka. Nyereséges?A vizet honnan veszed? És ha lehet egy javaslatom, a szemetet vagy add el,vagy pedig építs egy szemétégetõt. Ha a szemétégetõt lehúzod nullára akkor nem szennyezi a környezetet bár áramot sem fejleszt.

Íme a teljesen beépített város 😛

Nem tudom miért de az új épületek nem világítanak éjszaka...
Valakinek van 5lete hogy miért nem ?

Marki
jaaa, a pluginokat inkább kihagyon, de azért kösz! <#smile>

KoЯn

Az nem folyó hanem kanális. Két változata van Simtropolison.

Kössz szépen.
Marki
Ez igen!<#eljen>
Folyót hogy sikerült csinálni?

KoЯn

Na haladok a városommal, igaz kicsit (nagyon?) csalok, feltettem az Industry Quadlupler 2x-t és a Simoleon modot + néhány extra épületet

http://members.chello.hu/csonka.norbert
Itt a magyarosítás,nem teljes,de tökéletes.

Hello!
Le lehet valahonnan teljes magyarítást tölteni a RH-hoz? mert amit a magyaritasok.hu-ról leszedtem az elég gagyi
Nekem is volt hasonló problémám,igazából néha most is kilép. Nem tudom mi a baj,amikor felhívtam a magyar ea-t akkor ott tanácsolták a javító patch letöltését. Elmondom,hogy ezek nem segítettek,sõt az egyik még butította a grafikát oly módon,hogy a parkolók eltüntek,valamint a kocsibehajtók. Tulajdonképpen amikor kilépkedett egyszerûen másik régiót kezdtem építeni.
Talán próbáld meg ezt,vagy a gépedet pucold ki egy kicsit. Egy ismerõsöm mondta,hogy a túl kevés memória is zavart okozhat. Remélem tudtam segíteni.

Valamelyik a sok közül plugins

Ha telepítés elõtt hozzáadta és úgy telepítve se indul el akkor passz. Esetleg másik crack?

Jólvan! Annyira profi vagyok hogy sikerült megcsinálnom 😄 THX!
tyler82
Figyi olvass NFO-t nekem is ez a törés van asszem hozzá. Nekem nincs kiiírva a lemezkép. vinyón tárolom Alcohollal indítom el. Olyan mint démon csak jobb. 😊
Ha megpatchelted a CD2 képfájlt csak UTÁNA telepítsd. jónak kell lennie.

Kösz szépen! Bocs, amugy rákerestem és ugyanezt bedobta, de nekem ctrl+shift+alt-nál nem csinál semmit, azé kérdeztem rá ujból és most se nagyon erõlteti magát, szval nem vágom... help me PLS!+++
Ctrl+Shift+Alt és God mód. De egyébként vissza is lehet olvasni.(Nem szégyen)

Telepítés elött sem ér semmit...