Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HOGYAN TUDNÁM CSÖKKENTENI AZ INGÁZÁSI IDÕT?
MERT MÁR MINDENT MEGPRÓBÁLTAM, AMIT CSAK LEHET...
jah és mikor érdemes magas vasutat és gyors vasutat építenem?
és hogyan építsem meg õket, mert alig használják...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
http://www.twitch.tv/hegii
egy
kettõ (a legújabb városrész)
három (épülgetnek a ht ipari épületek is)
négy
Az utóbbi városrész (régi) tele volt commute time miatt elhagyott épületekkel (van jópár magasvasút, vasút, metró, busz, út a büdös parasztoknak), most mögéjük építettem egy kereskedelmi negyedet, a régi gázerõmûvek helyére, amiket végre miután hajlandó volt elérhetõvé válni naperõmûvekkel cseréltem le, és megszûntettem a farmokat is, amiken senki nem dolgozott, és mostmár hajlandóak dolgozni, kezdenek visszaköltözni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Köszi,hogy elmondtad! 😊
Ja és még kérdezek.A vasútközlekedés miért ijen bonyolult??
<#nemtudom>#nemtudom><#conf>#conf>
Csiálok ugye vasutat és két sinpárvan namost mikor rámentem hogy vezessem akkor a mozdony pont a sínpálya vége felé ment!Miért van ez??
Köszönöm a segítséged.<#worship>#worship>
Amúgy már játszotam vele és naon bejött csak azért mégse össze vissza építkezzek már!
Mégegyszer köszi a linket!
Kellene egy kis segítség.Tudna valaki egy ojan linket vagy cikket adni vag y bár mit amiben a játékkal kapcsolatban le van írva minden.
Magyarul:tegyük fel,hogy s.g hülye vagyok a játékhoz és megszeretném ismerni.
Leírja,hogy mi is a lényeg mi mire jó mi a jó meg nem tom megfogalmazni 😄😄😄😄
Remélem értitek mit akarok kinyögni 😊
Légyszi segítsetek már!
Segítségeteket elõre is köszönöm!
A lakóházakat ne tegyed sugárút mellé,mert a forgalom nagy. Tedd rendes fõút mellé.Sok parkot és fát telepíts,én nem is gondoltam volna,hogy a fák milyen fontosak. Van a játéknak egy óriási segítsége mégpedig a saját sim(my sim),és itt beköltöztetsz valakit a házba amit meg akarsz nézni,és megkérdezed mire van szüksége.Ez óriási segítség.
Lehet hogy a a forgalmi zaj miatt ? Mert azt viszont mindenhol azt írja hogy magas...
Kezd már kicsit bosszantani hogy akárhogy építem a várost mindig elõjön ez a probléma
Senki nem játszik már a játékkal?
Én most a hétvégén elkezdtem egy kanális építését.Ha lesznek már körülötte elfogadható épületek akkor dobok majd fel képeket,bár nem tudom ki nézi majd meg. Jó városépítést!
mert simtropolisról nemlehet letölteni :\
Autópálya egyirányú utcáról
tûzoltás
irodaház1
iparnegyed
lakóház1
irodaház2
öböl
Remélem tetszenek a képek.
Talán van megoldás a közlekedési útvonalak koordinálására, mégpedig az egyirányú utcákkal.Ezekkel tökéletesen szabályozható a forgalom.Az egyirányú utca beletud csatlakozni a sugárútba,a sugárút pedig az autópályába. Így kénytelen az ipari területre autópályán menni.<#taps>#taps>
Az autópályát városok között használják,ugyanúgy mint a vasutat.
A forgalmi dugókat a tömegközlekedés javításával lehet csökkenteni.Alapvetõen azt kéne tudni,hogy egy városban hány fõ az ideális.Ha sok a felhõkarcoló akkor biztosra vehetõ a forgalmi káosz.
Végülis nevezheted összemosásnak az okokat, ha nem tudod õket megkülönböztetni egymástól, és nem tudod eldönteni mikor miért kapod az okozatot, az üzenetet . Végülis biztos a vizet is azért raktam oda, hogy összemossam az ingázási idõvel, mintha köze lenne a kettõnek egymáshoz (😄), de úgytûnik kár bonyolítanom a dolgot, azt is csak összemosod . Itt írtam megint egy csomó magyarázatot, de inkább kitöröltem, hisz felesleges . Majd ha leírod konkrétan mit nem értesz, akkor a magyarázat is egyszerûbb lesz . 😊
Csináltam én már olyat is, hogy az út a lakótelepen magába harapott, vagyis onnan közúton ki sehova 😊 Mentek metróval lelkesen, és tulajdonképpen mûködött is, csak baromi magas commute time-ot eredményezett.
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
Nos a közlekedési logikája a játéknak a következõ. Van "A" és "B" pont. A sim elindul "A" pontból folyamatosan "B" pont felé.A játék programja néz egy légvonalat a két pont között majd elinul az utakon. NEM nézi milyen az adott út és,hogy milyen a forgalom azon az útszakaszon. Ha az autópálya felhajtója nem esik bele adott útszakaszba az istennek nem fog autópályán menni a sim.
Megoldás:
Folyamatosan nézni a simek útvonalát és az alapján megépíteni az autópálya felhajtókat, valamint a tömegközlekedést úgy szervezni. A metró és a forgalmasabb buszmegállókhoz a lakóövezeteknél célszerû parkolóházat is építeni.Nekem ez bejött,bár most 500e fõnél kezdek ismét besokalni.
Szoljatok ha esetleg hiba van a logikámban.
Miknél jönnek elõ:
- Nincs kapcsolat út és zóna közt (zöld kis autós jel): ingázási idõ max, azaz el se tud indulni a vakhangya .
- Nincs jó közlekedés: adott a beérési idõ, tartózkódási idõ (munkaidõ), és hazajutási idõ . Ha beérési idõ mehet a munkaidõ rovására, de csak egy bizonyos fokig, a sim "beleun", azaz egy kapcsolót elér, jön a No Job, vagy talál más helyet, vagy munkanélküliként elszegényedik, "befeketeik" a ház .
- Ha kitörlöd a munkahelyet, nem lesz hova menni . Megintcsak commute time max, ismét vagy talál másik munkahelyet, vagy nem .
Hamar rá lehet jönni, hogy mikor miért van az üzenet, csak ismerni kell a pár okot, amitõl lehet . Extrém és abszurd baromság, de pl ha a sim nem tud kimenni az útra a házából, az is végtelen ingázási idõt jelent . Ez van, így írták meg . Az üzenet mindig ingázási idõre vezethetõ vissza, vagy így, vagy úgy . Sokan küszködnek is vele .
Víznél pl meg ez .
Van egy dolog, és annak a két fele, ami a kölcsönös igény. Ha van munkahely, fog épülni a sok lakóhely hozzá. Ha van sok lakóhely, épül a sok munkahely neki. Ha lerombolod a munkahelyet, elfdeketedik a lakóház, ha lerombolod a lakóházat, elfekezedik a munkahely. Munkahelynél azt fogja kiírni, hogy low demand, ami korrekt, lakásnál viszont azt, hogy commute time, ami nem korrekt! Összemos dolgokat.
És most ne keverd össze a három kommunális szolgáltatás hiányával. Ha nincs áram, vagy víz, akkor nem kell díszdoktori, hogy egyedül rájöjj, mi a baj. Persze, akkor azt nevezi meg. De ha nem, akkor a commute time-ra fog hivatkozni akkor is, amikor valójában low demand van. Igazad van, ez rohadt összetett, de a commute time üzenetbõl semmi következtetést nem lehet levonni, mint ahogyan a józan ész is csõdöt mond itt. Ki kell tapasztalni, nincs mese.
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
"Gondolj bele, ki szeret órákat tölteni munkábajárással, és emiatt 1-2 órával korábban felkelni ?"
és ez:
"Egy programban minden logika alapján mûködik, hiszen bele van programozva minden egytõl-egyig, legfeljebb az a logika rossznak tûnik a célod elérése szempontjából, vagy pedig nem ismered a logikát ."
ellentmondanak egymásnak.
Most vagy ki lehet találni a dolgokat ilyen józan paraszti meggondolással, vagy pedig saját, semmihez nem hasonlítható logikája van. Szerintem utóbbi, ezért helyesbítettelek, amikor éppen az elõbbit mondtad.
Annyiban igazad van, hogy vitatkozni nem tudunk, mert ahhoz mindkettõnknek kellene, hogy legyen álláspontja 😊
androidus.freeblog.hu
A logikát abban az értelemben véve, mint utasítások sorozata, ahogy mondtad, annak is megvan az oka, hogy miért megy a leglehetetlenebb útvonalon a sim, miért nem a leggyorsabbon . Nem ésszerû, de mégis valamiért bele van írva a programba, nekünk pedig meg kell bírkózni vele .
Egy játékról beszélünk, ami kapcsolókra, elõre megírt logikákra van alapozva . Néhány random kapcsolót leszámítva az egész mindig ugyanúgy mûködik . Ahogy már mondtam, az útkeresés a játék gyengéje, de abban is megvan a játéknak a logikája (legyen akármilyen rossz), hisz valami alapján a sim eljut A-ból B-be, és onnan vissza, ez legtöbbször közel sem a legrövidebb, és leglogikusabbnak tûnõ út, de a programozók mégis belecsináltak a programba olyasmit, ami alapján a sim közlekedik . Egy olyan játékról beszélünk, amiben minden egytõl egyig kiismerhetõ, hogy miért történik, és ha megteszel 'x' dolgot, tudható, hogy vagy 'y', vagy 'z' fog történni attól függõen, hogy elõtte 'v' volt vagy 'w' .
Egy programban minden logika alapján mûködik, hiszen bele van programozva minden egytõl-egyig, legfeljebb az a logika rossznak tûnik a célod elérése szempontjából, vagy pedig nem ismered a logikát .
Az már tény, sok logikátlannak tûnõ dologgal nem lehet mit kezdeni, legfeljebb javítani, pl közlekedés .
androidus.freeblog.hu
Ha minden úgy lenne, ahogy mondod, akkor year városa már belefulladt volna a szmogba. Akkor többet használnák az autópályát. Akkor nem kéne a vasútnak átlógni a szomszédba ahhoz, hogy szállítsanak rajta. Akkor az ipari területek nem csak a szomszédba lennének hajlandóak szállítani árut. Akkor ha berácsozom a városom hézagait utakkal, nem egy, azaz 1 darab cikkcakkos útvonalon torlódna az összes jármû, hanem elkerülnék a dugót. Akkor ha egy zsúfolt buszmegálló mellé leteszek egy másikat, megfelezné a forgalmat. Soroljam tovább a hétköznapi logikának ellentmondó jelenségeket, vagy megelégszel ennyivel?
Én csak annyit mondtam, hogy _nem_minden_ megy a sima logika szerint. De persze lehet vitatkozni vele, akár ész nélkül is.
androidus.freeblog.hu
Ha a HT meg a dirty együtt van, a HT mind "low demand" miatt kiürül, fõleg a víz és légszennyezettség miatt .
A lakosság segge alatt pedig ha nincs megfelelõ közlekedési mód, belefullad a dolog az ingázásba .
Persze az útkereséssel vannak gondok, de azon lehet javítani ezzel-azzal .
ha a közös autóhasználatot meg ezeket jelölöm meg, azt írja hogy csökken a forgalom, de nõ az ingázás idõ.
nos, ez a gyakorlatban nem így van. bejelöltem a közös autóhasználatot és egy másik izét is, nem jut eszembe a neve. végül is segített és télleg csökkent az ingázási idõ is. a városom gyorsabban fejlõdik, bár azt a redvás vasutat még mindig nem akarák használni, pedig 521 185 ember lakik jelenleg a városomba!
kicsit a városomról:
az iparról annyit hogy nem környezet szennyezõ, mert csak high-tech ipar van. a többinek 20%-os adó van. így nem épülnek.
a közepeseknek és a gadagoknak 6.5%-os az adó, a szegényeknek pedig 20%!! így végre teljesült a vágyam és alig több mint 40 000 csórika él a városombam az 521 ezerbõl. gazdagból sincs sokkal több sajnos.
a metrót többen használják mint a kocsit, de a legtöbben gyalogolnak vagy buszoznak. bár elég sûrûn helyeztem el metró állomásokat. áramot, vizet nem adok el, mert nem érné meg. viszont van egy szemét égetõm, amivel elégetem szomszédos városaim bõséges szemetét.
igazából csak kihasználom a többi városaimat!:p
nagyjából ennyi.
jah a dugók sûrûk, viszont az oktatás és az egészségügy elég jó szinten van. szerencsére sokkal több bevételem van, mint amennyi a kiadásom! köbö ennyi
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu