Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem errõl volt szó, hanem arról , hogy te azt mondtad lehet külön szabályozni a viz- és villanyvezetékeket, én erre mondtam nem lehet.Vkinek az volt a problémája, hogy szikráztak a vezetékek, és ennek az az oka, hogy az erõmû kapacitását levitte drasztikusan, és igy a vezetékekre szánt pénzt is megcsapolta, mert együtt kezeli a játék, de már elmondtam ezt 2x is.

Nos az erõmûveket külön is lehet állítani,míg a vízpumpákat nem. Ennyi,ha lesz idõm bekapcsolni a játékot majd képileg megmutatom.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Én most megnéztem néhány városomat és nálam a gazdag lakosok dolgoznak a magas jólétû irodáktól át a koszos iparig.Sztem ez a tendencia akkor érvényes ha a várost teljesen nulláról kezdesz és a régióban nincs más város.

Igy van, ez a lényeg. Csakhát ezt benéztétek.<#vigyor3>

Akkor egy észrevétel a játékkal kapcsolatban :

Nem tudom észrevettétek-e (ha igen akkor halleluja nekem hogy én is rájöttem <#vigyor>), hogy úgy tûnik a megjelenõ gazdag lakóházak (§§§) azért üresednek vagy feketednek el gyorsan az elején mert nincs nekik megfelelõ munka, tehát :

- A szegény (§) lakos lepusztult iparba fog menni dolgozni vagy § kereskedelmi épületbe,
- A közepesen tehetõsek (§§) gyárakba (manufacturing §§) és/vagy §§ kereskedelmi zónákba,
- A gazdagok (§§§) pedig csak High Tech Iparba (§§§) vagy §§§ kereskedelmi övezetbe.

Ezt onnan gondolom, mert az elején még nincs §§§-es gyár vagy kereskedelmi zóna, így a megjelenõ gazdagok nem tudnak hová menni dolgozni így megjelenik az aktatáska és elfeketedik a ház, majd miután lefokozódott §§-re az épület egybõl talál magának munkát egy §§-es gyárban vagy ker. zónában.
Feléledt,de szivesebben segítenék énis mint az,hogy állandóan kérdezgetek.<#vigyor5>
LeWyTy
Nade legalább a topik felélett<#puszis>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
<#kuss>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Jajaj xD. Ha nagyon leviszed az erõmûvek támogatását akkor az állapota hamarabb romlik , és ha egy erõmû állapota 70-80%-os sokkal drágábban termeli az áramot.

pzolika978: Nézd csak meg újra, nem lehet külön állítani a viz- és villanyvezetékeket, és ha csak az erõmû kapacitását viszed le akkor is arányosan csökken a villanyvezetékek támogatása is. Ha az erõmû kapacitását 50 % alá teszük a villanyvezetékek szikrázni kezdenek mivel nem jutnak elegendõ pénzhez a fenntartásához. Ennyi. <#beka3>

LeWyTy
A víz kapacitást eggyáltalán nemlehet állítani.Csak a vizhálózat karbantartását.
Az az erõmûves dolog meg hülyeség!Miaz hogyha nemhasználunk valamit az könnybben elromlik<#buck>.

Amúgy meg "Documents And Settings\User\Dokumentumok\Sim City 4\Plugins"
Egyáltalán nem mondott hülyeséget, elõbb néztem meg, a víz és villanyvezetékeket tényleg nem lehet külön állítani, csak a kapacitást tudod állítani
LeWyTy
Dokumentumok/simcity4/share (asszem)

LeWyTy
TE NAGYON TUDSZ!

Amit mondtál 100%-ban hülyeség!

Kedves year!
Mind a vízvezetékeket,mind a villanyvezetékek támogatását lehet állítani,egy segédeszköz panelen. Az erõmûveket külön is lehet állítani,a vízmûveket nem lehet külön állítani.

Továbbra is kérdezem a buszokat és autókat hogyan kell betenni?

A viz- vmint a villanyvezetékeket fenntartását külön nem lehet szabályozni. Együtt van az energiával és a vízzel. Tehát ha egy erõmû finanszirozását leveszük akkor a vezetékeket is ugyanolyan arányban csökkenti.

Egy erõmû fenntartását 50% alá nem bölcs dolog levinni, mivel akkor az erõmû állapota is hamar romlik és drágábban termeli majd az áramot.

Köszi szépen a segítséget!
Mostmár kapizsgálom a dolog tetejét,mert több a bevétel mint a kiadás 😄D (igaz,hogy ijen 10-20 simnationnal vagy mivel 😄)
Ja,miért van az,hogy nincsen semmi a lakóházak közelében,de tényleg semmi még park sem,de õk mégis felfejlõdnek R$$-re??
Van egy ijen városkinézeti opció.Ott mejik a jó?Van,hogy egyszer változon vagy én tom állítani,hogy hány évente változzon a város kinézete.Mejik a jobb?
Bocsi,hogy ennyit kérdezgetek! <#szomoru1>
egy kérdés:
Az autókat,buszokat,hogyan kell betenni a játékba?

Szia
Azért szikrázik mert a pózna fenntartását nagyon levetted,nem szabad levenni,én mindíg alapon hagyom és normálisan mûködik.
Ugyan ez van a vízvezetékkel is ha leveszed akkor eltörik a vízvezeték.
Azokat hagyni kell. Az erõmûnél viszont tudod állítani a dolgokat,hogy kevesebb energiát termeljen.Van egy két olyan intézkedés ami költséges,de különösen az elején hasznos,ilyen az ingyenes orvosi ellátás,olvasási kedvet növelõ intézkedés,stb.Sok lakóház az elején kis sürûséggel utána lehet módosítani.

LeWyTy
Nem kell mindent levenni!-Elég csak az adókat picit megemelni.És nemkell röftön iskola meg korhéz meg ezek.hameg már muszáj lenniük akkor azokat is szabájozni kell.ennyi
Sok épület zónát csinálj.stb...jobban jön a nép és adóznak mint a gép

Tuvok
Nekem mindig úgy van, és nem szikrázik .

Azt a maintance-t akkor csinálja mikor hosszú utat építek de tényleg hosszút és nem sokkal utánna elkezdi írogatni a dolgot.Nem szoktam hozzá nyulni sõt inkább teljesre húzom a kölcségvetést.
A kátyúk meg akkor jelennek meg ha túl alacsony a ráfordított pénz.
LeWyTy de ha alapon hagyom akkor nem tok takarékoskodni! 😞(
Ja ha az RCI-nél a vonal felett van akkor az kell ugye,ha alatta akkor nem.
(ezekre a R$,R$$,R$$$ stb.-re gondolok itt)
LeWyTy
Vannak az úton ien fekete izék?Kicsit hasonlítanak olajfoltokra.(de igazából kátyúk)
Mer akkor az útkarbantartás s levan véve.

LeWyTy
Igazábó azé szikrázik mer levette az energiát. annyira amennyire igény van.
Azt az alapon kell hagyni akkor nem lessz szikrázás.ENNYI.

Tuvok
A szikrázás akkor veszélyes, ha valami éghetõ épület van a közelben . Simán cseréld ki, idõvel megszûnik .

A maintance gondolom a költség lenne, emeld meg az utak gondozárása fordított pénzt (maintance cost) .

pzolika978 srgíííj kicsit! 😄D
Miért szikrzázik a villanypózna??
Ja és mindíg kiír valami road maintance problémát.Azt mire írja vagy mié ?? 😊)
Nem tok kis fájlba menteni képeket, melyik programmal kell?
www.mininova.org
Szevasztok !!

Kedvem támadt újra ezzel a remek gammával játszani..de sajna egy winfos reinstallnál , helycsinálásnál elvesztettem..:-(( SAjna a lemezt sem találom már..

A neten sem találom már sehol a SimCity 4 DELUXE EDITIONT !!
Nagyon megköszöném ha valaki dobna egy linket nekem privibe , hogy honnan lehetne mégis leszedni..
Köszönöm :-)
Húú!
Ez érdekes kérdés. Elméletileg rengteg dolgot elbír a game,legfeljebb betöltésnél kicsit lassú lesz. Az összekuszálás bonyolult dolog,reame-ben általában leírják,hogy mit mivel nem lehet betenni.
Én a Mod-okat nem nagyon alkalmazom kivéve a NAM modot ami a közlekedést javítja elméletileg. Rengeteg olyan mod van amivel csalni lehet,ezeket nem ajánlom mert a játék úgy elveszti a varázsát.

Kenny85
hálám üldözzön egy jódarabig

Tuvok
Kenny85 ha megmondod,hogy hol van esküszöm megnézem<#buck><#lookaround>
Pzolika978 mondcsak mennyi "mododt" tudok betenni a szimszbe??Bármennyit vagy egy kevés után kiakad?Ja meg összekuszálják egymást vagy nem?
Elég sokmindent leszedtem 😊
Kenny85
ez a 2 file megvan valakinek?
bldgprop_vol1.dat
bldgprop_vol2.dat

Oksa.Már regeltem meg szét is néztem,csak a csatit nem leltem.
Végre sikerült Szolnok domborzatát megcsinálni! (csak 1 nap kellett)<#idiota>
Persze ,ha fejlõdik akkor már lehet õket fejleszteni.
Simtropolis-ra felmész,majd regisztrálsz. Regisztrációd után bemész az st exchange menüpontba , majd a keresõbe beírod,hogy canal és kifogja adni,az összes lehetõséget. itt nagyon sok mindent megtudsz keresni.

Oksa értelek.
Mondod,hogy elsõ városba azok jók.Gondolom mikor már fejlõdik a város akkor fejleszthetem már õket R$$ meg R$$$-ra.
Ja meg néztem azt a simtropolig vagy mit.<#idiota>
Nem leltem azt a kanit meg ijesmit.<#rinya>
Azt értem,hogy csak azt tedd le amire valóban nagy szükség van. Ha R$$,és R$$$-as lakosságod van az tök jó,bár nekik már vannak igényeik,amiket teljesíteni kell.

Állítólag mindkét oldalára kell,hogy eltudjon menni dolgozni,meg,hogy haza is tudjanak menni.
Az R$ azért jó egy elsõ városban mert igénytelen.

1.Az aprólékos fejlesztés alatt mit értesz?Én vagyok anyira türelmes hogy 3 óra alatt húzzak fel egy 500 lakosú "Várost"!<#idiota>
2.Hogyha jól figyeltem , akkor letettem eggy ijen kaput és az összes teherautó arra ment
3.Nállam alapból 9% on van minden R,C,I is.

Köszi az autópájás tippet (maeg a segítséget) szerintem hastnálni fogom 😊,de mire eljutok odáig 😄
Ja ahogy észrevettem nekem van egy olyan hajlamom,hogy az R$ pillanatok alatt R$$ és R$$$ tudok csinálni<#vigyor>
Köszi,hogy nem zavartál el a búsba a sok kérdés miatt
Ja még kérdezek kicsit.
Miért tegyek az út mindkét oldalára buszmegállót?
Miért van az hogy annyi R$ ház kell?
Sanyix
Ahogy írtam, az ingázási idõt úgy iktattam ki, hogy a sírós lakónegyedhez közeli megüresedett területre kereskedelmet telepítettem, így már jó volt a kecsegeknek. Persze addig is volt egész várost behálózó magasvasút, busz, metró (összeköttetésben a magasvasúttal), normál vasút, nagyon sok közös állomással, de a tetveknek ezsem jó. Bár igaz sok helyen nagyon le vannak terhelve ezek a tömegközlekedési eszközök, de legalább így egyik sem dísznek van 😄

Vasút nagyon jó, mert jósok utast szálít, és a város ipari negyedek miatti teherautóforgalmát is jól csökkenti (vagyis inkább megszüntetni, mert csak nagyon rövid távon teherautóznak, hosszútávon vonat).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

1:igen van,bár a régió elsõ városában nehéz,aprólékosan kell fejleszteni,ajánlom figyelmedbe a játék kezdõrégiójában a mintavárosok végigjátszását. A különbözõ középületeknél folyamatosan nézd az igényeket. (?-el rámész és állítasz a csuszkán.)
2: Az az útdíj kapu plusz bevételi forrás,de nem ajánlom.
3: A bevételt az adók növelik.Ez lehet lakossági valamint kereskedelmi,és ipari. A panelen van egy $jel arra klikk és kijön a bevétel ,kiadás. ha erre klikkelsz elõugrik egy nagy panel. Ha erre is klikkelsz elõjönnek a különbözõ részletek.Itt tudsz állítani az adókon.
A kereskedelmi részek és az iparii területek az igények alapján alakulnak ki.

A kanális és a nagy füves parkot simtropolisról szedtem le.A parkoknak elméletben nem kell úttal érintkezniük.
(Help: Ha az autópálya felhajtóknál TAB-ot nyomsz különbözõ lehajtókat tudsz építeni,valamint felüljárókat is tudsz csinálni.Vannak ilyen apró trükkök.)
Ha nem vagy nyereséges a következõt ajánlom:
1: ha nagy a $ lakosok aránya nekik sem víz,sem oktatás nem kell,építs nekik rengeteg gyárat,nagyon minimális kereskedelmet,kórházat. Rendõrség nem kell legfeljebb ha nagy a bûnözés. Tûzoltóságot csak akkor építs ha tûz van.Múzeum meg ilyenek nem kellenek. Az adókat tedd 9%-ra mindenkinél.Csak buszmegállókat építs az út mindkét felére. A sugárutakat csak a fontos útvonalakra tedd mert sok a fenntartási költség. Hát most ennyi,ha valamit segíthetek írd meg.

Lenne pár kérdésem.
1.-Van olyan,hogy a bevétel több mint a kiadás??
2.-Van az a kapu amit a négysávos+sztrádára tudunk tenni.Az mirejó??
3.-A bevételt mik növelik??(Gondolom a Cs$,Cs$$,Cs$$$,Co$$,Co$$$)
4.-Számomra nem volt világos a dolog pedig elolvastam a játékleírást.Most a Commerical-nál a Cs$,Cs$$,Cs$$$,Co$$,Co$$$ ezek véletlenszerûen alakulnak ki???Meg ugyan ez van a gyárrésznél?
Pzolika978 te,hogy csináltad a kani falát vagy ez alapból van a játékban?
Meg azt aszép nagy füves részt?Én még nem láttam ijen tárgyahat sem!
Ha igen ne mondel,hogy kell majd rájövök!<#idiota>(egyszer biztos 😄)
Ja a parkoknak gond ha nem az út fele néz a bejárat,vagy az nem baj,ha út nincs mellette?
Ja és pzolika978 nagyon tutik a képek!<#eljen>
Farmer falva :
almaföld , dolgoznak a simek , A falu piaca , üvegház , almaszüret , távoli kép , farmok , élet a piacon , farm2
Remélem így jobban tetszik.

Betudnád linkelni azt a képet? Kiváncsí lennék rá!

LeWyTy
Farmer-Falva=LOL
Amúgy irigyellek a türelmedért.

3 kérdés:

1.városi bevételeknél van olyan,hogy "útdíj" és "jegybevétel".Ezekbõl hohy lehet bevételem?
2.szomszédos üzleteknél "vámok":itt sincs bevételem,mit kell csinálni,hogy legyen?
3.simtropolison láttam olyan képet városról,hogy a városközpontból ki volt tiltva az autóforgalom,csak az autóbuszok mehettek be.Ezt hogy lehet megcsinálni?
Én mindíg belinkelem képtárról.
Csináltam pár képet:
Ilyen most a régióm , ez a közlekedési térkép , kanális1 , kanális2 , kanális3 , nagy park1 , kanális hidak , kanális messzirõl , gondola kikötõ , nagy park2 , kanális4 , kanális5 , kanális6 .

Ezek a képek kezdetlegesek, még nincs úgy kiépítve ahogyan szeretném.
Sajna mostanában nincs sok idõm játszani. Papíron már tervezem a legnagyobb városom megalkotását,amin igyekszem majd a legnagyobb lakosságszámot elérni. De ez még csak távlati terv.
Csináltam egy olyan kis falut is amin csak farmok vannak, 3000 lakossal és pár üzlettel.

Ennyi,várom az észrevételeket.

Hello! Nekem az lenne a kérdésem, h ti milyen program segítségével készititek a képeket, mert nekem a paint túl nagy méretû képeket készít és nem tuom feltölteni ide😞
És laza 30 perc alatt megcáfoltam magam...Gyorsan öszedobtam egy 80ezres várost, és egész kis területen van az a 80ezer lakos!😊 Amúgy a szmogtól semit se látok szinte, pedig vannak fák és parkok...😊
Jó kis város!<#eljen>

Kicsit hiányolom a fákat.Ha a gyárak és a lakóházak közé fákat telepítesz,akkor jobb lesz a levegõ.

Az ingázási idõvel én is sz@p@k,sajna valamit ki kell rá találni egyénileg.