Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát esõ mondjuk nincs, vagy legalábbis nem találtam olyan módot, de asszem hó az van.
és itt egy link:
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results&q=tram
Marki
Az nekem is kéne 😄

Én is kerestem, de nem találtam semmit.

KoЯn

nyirog
és ez olyan, hogy folymatosan változik a játékban az évszak, szóval nem oylan, hogy feltelepítem és akkor mindig tél lesz...? Meg azt a troli buszos dologot szeretném letölteni, de simtrolopison is kerestem és ott sem találtam :S, elõre is köszönöm a segítséget!

Ha esõ nincs is de hó dec 25.-én van.! képeket tettem fel anno

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

nyirog
van troli+ idõjárás??? Légyszives addjál hozzájuk linkeket 😛 A z idõjárásos módról pedig beszélnél kicsit bõveben, szóval lahet látni benne ahogy rendesen esik az esõ stb-stb? Am még egy ötelet, ha az sc5 -be sok módot építhetõ dolgot rakanak, akkor egy pipetta funkciót nem ártan tervezni bele 😉

sztem jó ötleteid vannak!!!!!
de idõjárásos módot lehet letölteni a simtropolisról, ami nem mûküdik igazán és csak látványnak jó! ugyan ez a helyzet a villamossal és a trolival is!
A rendõröket most is tudod irányítani. Én ahol már nagyon piros a bûnözés mindíg küldök két járõrkocsit. Tény a többi dolog jó ötlet,bár a multinacionális céget már túlzásnak tartom.

nyirog
Én monduk SC5-be úgy képzelem el az épületke épitését, mint pl a sims2-ben , hogy rákattintok a kívánt épültre és utána föl jön egy ablak amiben a kinezérté meg színét (stb.-t) testreszabhatom. Plusz most már ideje lenne az évszak váltakozást is beleépíteni a játékba ( ebbõl kifolyólag jöhetnénejk a simcity4-es dologk, ahól minden összefügg mindenenl, hisz képzeld csak el, hó zivatar van egyik éjjel a városban és másnap reggelre, amikor mindeki munkába megy mindenütt hó van, ilyenkór kell a közterület fenntartásra megnövelni a támogatást, hoyg a ahvat minél hamarabb el takarítsák, nyáron meg a víz vezetékek karbantására kell többett áldozni a nagy igénybe vétel miatt amit a kánikula okoz....stb ), meg az idõjárást, ezeket mindenképpen szívesen látnám az 5-ben. Mondjuk még a földalati úthálózat építésének lehetõsége is jó lenne, hiszen milyen könnyebséget jelentene levinni a zajos autópáylát a városunk alá és fölé pl parkokat emelni...??? Multinacionális cégeket is építhetnénk városonk ként pl 3-at amikkel a kiesebb boltokat vásárólhatnánk fel és közvetlen jönne belõlük a jövedelem, még fejleszhetnénk is õket, és akkor lenne itt is egy ilyen xp-s dolog ( mint a rainbow six vegas 2-ben ), hogy minél jobb a magánkézben lévõ üzleti szolgáltaásunk annál több pontot kapunk, ezket a pontokat meg elkölthetjük " különleges képességekre" amivel a városunk építésénél nagyon kiváltságokhoz juthatnánk ( most nem jut eszembe egy ilyen kiváltság sem 😛 ). A redõrséget is jobban befolyásólhatnánk, uyge adott egy rebndõrállomás, nos van neki egy lefedettsége, de alefedettségen belûl is történnek bûnesetek, éppen ezért ahól nincsen bûnözés ( a lefedettségi zónán belül )onnan átcsoportosíthatnánk a járõr autókat, arra helyre ahól vannak bûncselekmáéynek ( természetesen az útvonalukat is megtervezhtnénk ). Még a tömegközlekédis eszközöket is bõvyíthetnék trolival, villamossal ( mondjuke zket le lehete szedni a troli kivételével a simtropoplisról ), meg az tetszik ebben a network addon modban, h azt meg lehet csinálni, hogy a magasvasút közvetlene az út fölött menjen, éppen wezért ezt is alapból beleépíthetnék a játékba..., most íyg hirtelen csak ennyi ötlet jutott eszembe..., majd ha lesz még leírom ide 😄

Van megoldás arra, hogy wide monitorokon is lehessen natív felbontást beállítani 😊
be kell írni a parancsikon után a következõt:

-r1280x720x32 -CustomResolution:enabled

természetesen az 1280x720 -helyére kell beírni mindenkinek a neki megfelelõ felbontást 😊

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

Kíváncsi leszek mik lesznek az 5.részben.Még tavaly azt mondták,hogy idén februárban megjelenik,de nem lett semmi belõle. A societest nem is értem miért kellett kiadni.
Az új részben én örülnék egy új közlekedési motornak,jobb vezetési grafikának,több szolgáltató háznak,többféle iskolának,kórháznak,stb.
Tudom,hogy ezek letölthetõk a simtropolisról,de az nem olyan.
Most egyébként olyat csinálok amit még soha. Akarok egy mindennél lenyûgözõbb várost építeni,és papíron már el is kezdtem a tervezését. <#guluszem1>
Az egyirányú utcákat valamiért fontosnak tartja a játék,és nem is hülyeség,hiszen a dugókat nagyon jól lehet vele elvezetni,arról nem is beszélve,hogy én a kereskedelmi negyedet így tudtam felvirágoztatni,meg persze metróval,de a lényeg,hogy kellenek az egyirányú utcák.

Marki
A túlterhelt utakat érdemes egyirányúsítani.

KoЯn

jah és lehet egy kérdésem? az egyirányú utak tényelg annyira fontosak? és hova érdemes õket raknom?
én úgy olvastam valahol hogy majd csak 2009-ben jelenik meg. A sim city 5 és a societies nem egy és ugyan az. a Sim City Societies-t nem a Maxis csinálta ráadásul az nagyon xar. Kiváncsi vagyok a Sim City 5-re...
nyirog
elvielg idén várható, de az is lehet, hogy 2009-re mert ezt a részt már Will Wright fogja csinálni aki jelenleg most a SPORE -on dolgozik és gondolom majd utána fog nekiállni az 5 -nek.

tyler82
Lehetne egy OFFos kérdésem?:
Sim City 5 meg a SimCity Societies az nem egy és ugyanaz? az 5 még nem jött ki ha jol tudom. Idénre várható. Vagy tévedek??
ON 😊<#wave><#hawaii>

A smooth sea never made a skillfull sailor

Több lakosság kell,az adott üzleti kívánalmaknak megfelelõen. Növeld az oktatási szintet.

Esetleg h lehet növelni a vásárlók számárt az üzleteknél??
igen,de ha összegyûlik több R$$$-as lakos akkor nagyobb luxus apartmanok is épülnek majd.

Marki
Akkor a méret sem mindegy.. Én gyakran teszek a legsûrûbbõl 4*4-es kockákat, hogy toronyházak épüljenek, de ygakran 10-12 személyes villák épülnek.

KoЯn

Igen azonos!El van látva mindennel.És a másik terülten a régióban (közvetlen szomszéd) pedig épülnek.Kisebb területû nagyobb lakossú.Igaz szinte csak iparra van míg a másik vegyes.
Marki
A lakóterület sûrûsége azonos?

3 fajta van, 3 zöld színû.

KoЯn

Újabb hülye kérdés!Van egy városom.3000 felletti lakosa van,de amikor régebben játszottam ugyanakkor területen 10000 volt.Most egy emeletes házam sincs.MIért?
Marki
Ó, ezer hála! 😄

KoЯn

Nem csak ennyi van: Good modban nyomd a shiftet valamint egy számot,és így tudod a kör méretét változtatni,és ez mindenre igaz,tehát a hegyekre is.

nyirog
innen leszedhetsz egy angol nyelvû tutorialt ( képek is vannak benen bõven ) ami talán segathat neked kisebb tavak kiépitésében, bár sztem kisebb tavakt a polgármester módban ahsználatos terraformálóval a legkönnyebb létrehozni 😊

Marki
A god mode-ban csak 3 féle méretû kör van, amellyel lehet formálni a területet? (a shifttel nagyobb, a controllal kisebb)

Jó lenne ha lenne más megoldás, és kisebb tavakat, folyókat is lehetne csinálni.

KoЯn

OK!Köszi a segítséget.Akkor szerethetem meg,mert odaadtam vkinek és nem tom kinek.<#szomoru1>
nyirog
edit: mert az kicsit könnyebb 😊

nyirog
akkor, indúlj csak simán a Legszebb város versenyszámban 😊

Nekem is voltak ilyen gondjaim,mindíg nézd meg a readmet ott le van írva,hogy mikre van szükség a kiegészítõhöz. A körforgalomhoz kell a Rush Hours.

Más: megnéztem a fórumot a sims hungaryn. Hát a sim city részen nincs sok hozzászoló. Nekem nagyon macerás indulni,egyrészt mert átkéne fésülnöm a városaimat ami idõ, átalakítgatni a képeket szintén idõ,ráadásul minden grafikonról,meg nézetrõl,szintén rengeteg idõ,ráadásul a grafikonon más mondjuk egy 50 évet taglaló grafikon mint egy 100 évet taglaló grafikon. Ha ennyi idõm lenne akkor elkezdenék egy új várost. Innen jelentkezett már valaki?

Van egy problémám.Letöltöm plusz dolgokat (pl.:körforgamat,villamos vagy pl.metro állomás).A metro állomásnál nincs különösebb baj,csak annyi h kinézet helyet csak egy csomag kinézete van.A többinél viszont kilép és kész.Lehet h az a baj h a Rush Hours-t nem tettem fel??
nyirog
Megérné elindúlnod 😊, amúgy a cikkben le van írva, hogy kik a zsûrikebben, nincs mit, szívesen segítettem 😊... csak kicsit késve válaszóltam rá...

Még pár kép:
1kép
2kép
3kép
4kép
5kép
6kép
7kép

Most ennyi képet tettem fel.

És ki a Zsûri ? Olyan kíváncsi vagyok. Nyirog mit szólsz lenne esélyem?
Ja köszi a villamos fájlt.

nyirog
lehet h azon a helyen nem nagy a kivánatosság a közepes gyár iránt ....

Szóval azt mondod,hogy akkor ne foglalkozzak a farmal?!
Anyira kasu vagyok hozzá,de imádok vele játszani.<#idiota><#idiota>
Amúgy van olyan,hogy a közepes gyár sem épül ott van neki a telek,de nem épül. 😞
A képek nagyon tutik.Ötletes meg minden.Nagyon jók!!<#eljen><#eljen><#wow1>

Marki
Nem is kevés 😄

KoЯn

Afarm mutató azért magas mert egy farmon legfeljebb egy-két ember dolgozik és ha építesz egy utcát mondjuk 20 kocka hosszon és a köré kis sürûségû telkeket az is legalább 150-200 ember lesz. irodák akkor lesznek,ha elegendõ lakosságod lesz a kívánt oktatási szinten.
Tehát építs elösször gyárakat,majd még több lakóházat, gyárat,és még több gyárat. így elkezd nõni majd a lakosság. Majd elkezdhetsz fejleszteni,kis iskola,könyvtár,kórház,majd egy kis kereskedelem,majd építeni nagy iskolát,és így tovább.Az elsõ város nehéz,a második-harmdik-sokadik város már könnyebb.A városokat kösd össze autópályákkal,vasúttal. 50-60ezer lakosnál már építhetsz tömegközlekedést is.

Jó építést.

Ki jelentkezett eddig a versenyre? Verseny az ha küldök pár fotót? hááááát?

Mondjátok miértvan az,hogy akármennyi farmot építek a RCI mutatónál a farmmutató mégis az egeket veri,hogy neki még kell farm!Meg nem épülnek fel a kereskedelmi épületek se a lakó épületek.Ez miért van??

nyirog
jééé, van SimCity 4-es verseny !!!!

Katasztrófát csak kézileg tudsz csinálni. Tûzestek szoktak lenni,ha nincs lefedve eléggé. Nálam szokott lenni tûz, igaz a tûzoltóságaim eléggé szûkösek.

Marki
Hát lehet 😄

KoЯn

PLackó
hmm,nekem mindenem lefedik a tûzoltóságok,akkor valószínûleg ez a "gond" 😊

Marki
Én is easy-n vagyok, mégis van néha tûz. Elsõsorban akkor van, ha a tûzoltóság zónáján kívül van tûzveszélyes épület, pl. erõmû, vagy ipari terület.

KoЯn

PLackó
Lehetséges,hogy azért nem történnek nálam véletlen katasztrófák,mert easy szinten játszok?olyan jól esne néha egy kis tûzeset. Nem lehet valahogy beállítani hogy legyen? Csak kézileg tudok "katasztrófát" elõidézni.

nyirog
én mostanában csak kis falukat építgetek, oda elég pár szélerõmû...

Marki
Én szoktam csinálni olyan városokat, amelyekben 10-20 szénerõmû van, meg jó nagy szeméttelep, égetõvel.
Az olyan városok legalább 4 várost ellátnak, van bevétel, plusz a koszos ipart is beengedem. Még szinte úgy éri meg a legjobban.

KoЯn

Hát én szerintem sincs sok értelme az olajerõmûnek. Én a kezdetekben a szomszédtól veszem az áramot,majd amikor már nagy a felhasználás akkor építek erõmûvet.

Nagyon kihalt a fórum<#rinya><#nemtudom>

(bár most nekem sincs idõm játszani,kb 2 hete be sem kapcsoltam).