13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#9836 Marrast Embankment Set
Shore Conforming Seawalls V4
Rendes víz fölött átívelő gyalogos hidat még sosem láttam. -
#9835 Egy 120 fős ipari épület már a nagyok közül való. Egy 40000-es irodaváros pedig szerintem még legfeljebb csak stage 5, esetleg 6. Ott az 500 fős irodák teljesen korrektek. -
czakof1946 #9834 Üdv!
Egy csatornákkal átszőtt várost építek. Lassan a hálózat kész is lesz.A csatornát nem az ikonos formával csinálom, hanem a terepszint emelése- kimélyítése, majd újbóli eredeti szintre való sűlyesztése módszerével csinálom.
Keresek gyalogos hidat, aminek a fesztáva szabadon változtatható, az utfelülete akár domború is lehetne. Mint pl. a Velencei hidak.
A link utolsó képein látható partfalat is keresgélem, de a Simtropolis fájljai között nem találom.
http://www.simtropolis.com/forum/messageview.cfm?catid=146&threadid=105799&enterthread=y -
pzolika978 #9833 Áramot annyit enged amennyi a város szabad kapacitása. Ha leteszel még erőműveket akkor lesz plussz áramod amit eladhatsz. -
#9832 A lakosság újra fejlődik megvan a 200.000, de ennek 5-10%-ának nincs hol dolgozni pedig rengeteg hely van a szomszéd városokban és azok nem fejlődnek :S határon a vámnál 6 kockán belül két vám van mind a kettő 400%-on felül kihasználtságon .. -
#9831 Át lehet, de egyszerre nem engedi felvenni a maximális mennyiséget.
Minél több energiát igényel a város, annál többet enged. -
zamballa82 #9830 Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Zonák között a vizet ás áramot csak 1000 egyléges lehet adni venni.
Ez a max?
Jó lenne ha 2000 vagy 4000Kw áramot is át tudnánk préselni a szomszédba. -
#9829 Építettem egy várost ahol van 125000 lakos mellette lévő iparvárosom és "irodavárosom" is 40000-es miért lehet, hogy mindegyik megállt a fejlődésben?:S Lakó részen már felhőkarcolók is vannak tele 1000-2000-es házakkal.Iparnál viszont semmi hightech a legnagyobb is 120 fős irodában meg a legnagyobb 500 körüli.
Szerintetek mit tehetek, hogy továbbfejlődjenek? -
#9828 sc4devotionon is afórumban vannak nagyon szép képek :), ott volt egy ilyen kép verseny, eszméletlen jókat alkottak , majd belinkelem :D -
#9827 Na, ismerős a kép? Ez a hivatalos SimCity 4 oldal megjelenés előtti screenshotjai közül való. Kicsit photoshoppolva fent látható a bannerben. Valószínűleg a hivatalos FanSite Kit része.
Akinek nem tetszik, annak itt a legjobb lehetőség, hogy csináljon egy jobbat, és az ő munkája legyen az oldal tetején. Hajrá, jobbat csinálni mindig lehet, ha másért nem hát azért, mert a tökéleteset is meg lehet unni.
-
sirdond #9826 köszönöm, tökéletesen működik :) -
NorbyI #9825 A magyarítás project folyik jelenleg is, ha szeretnél fordító lenni nyirog kollegánál érdeklődj, jelenleg ő a központi agy a témában. :D
Sirdond: Ha jól tudom az a magyarítás elég halovány használd az aláírásomban levőt, vagy a simshungary-n levőt.
Csak annyit kell csinálnod vele hogy felülírod a SimCityLocale.dat filet. -
sirdond #9824 letöltöttem egy magyarítást innen:
http://magyaritasok.hu/index.php?func=dlinfo&mit=1100
feltelepítem,de semmi változás. esetleg át kell írni egy ini-t vagy át kell állítani valamit?
sc4 deluxe-om van amúgy -
hunhogzilla #9823 Hali, ha érdekel, én megcsinálom a FAQ-hoz a weblapot atw-re, vagy ahova kell, neked csak feltöltögetni kellene az anyagot, vagy akár abban is besegítek ha kell :) -
sirdond #9822 köszi,átnézem :) -
#9821 ha kezdő vagy, akkor inkább ezt olvasgasd.:) -
sirdond #9820 és ha a data.hu ra felraknád?
vagy nekem az is jó, ha egy angol linket adtok -
#9819 AZ a gond hogy most nem érek rá annyit hogy rendesen nekiálljak a FAQ-nak.
Amint tudom csinálom. -
#9818 Egyenlőre azon vagyunk hogy legyen és megtekinthető is lesz, ha kész lesz. -
#9817 De figyelj ez nem tök egyértelmű?
A vasút derékszögben alapból össze se illeszthető.
De a metró igen,(összepasszol)szóval működik.
-
sirdond #9816 én is elkérhetném a faq-ot :)
csak saját használatra érdekelne, mert elég kezdő vagyok még -
#9815 de elis tud kanyarodni a metró?=) vagy úgy mint ahogy a vonatoknál lehet csak egyenesen tudnak menni derékszögbe nem tudnak elkanyarodni!? -
#9814 Persze.
Látszik hogy össze van kötve. -
#9813 A metró jár akkor is ha derékszögben töröm meg? -
#9812 AZ eredeti még megvan?
Felhasználnám.
Kitud jó helyet ahova jólenne csinálni? -
#9811 Sajnos az extra.hu a nemrégiben csinált hülyeségeivel gallyra tette
De mivel úgyis lesz új, így már nem töltögetem fel újra -
#9810 MAjd lesz új. -
hunhogzilla #9809 Hali, nem tom ki csinálja a simcity4FAQ-t, de rendbehozhatná, mert hibaüzit dob ki.
Norby1 (vagy aki csinálja a magyarosítást) én szívesen beszállnék a magyarosításba, jól tudok angolul ;) -
#9808 metrót,vasutat mikor éri meg építeni szerintetek? -
kri555 #9807 Én most azon dolgozok hogy a régebben épített mezővárosaimat átalakítsam magas-ipar-rá.Így a mellette lévő városok gyorsabban fejlődnek. -
czakof1946 #9806 Akkor örülök, hogy nem hülyeség amit gondoltam. Nekikezdek valamit kisérletképpen létrehozni. -
#9805 Én azt szoktam csinálni, hogy egy centrumban lévő (általában kicsi) régiót szeméttelepnek nevezek ki. Oda helyezem a koszos ipart, a szemétlerakót, és sok-sok szénerőművet. Ezzel legalább 4 városrész szemetét be tudom fogadni, áramot tudok eladni. Ezekből sok pénz bejön, és még ott van a nehéz ipar is, ami még 20%-os adót is hajlandó fizetni (de nem mindig szükséges) -
#9804 Persze.
Csak a közlekedés legyen jó a 2,3 régió között.
Akár lehetnek az erőművek az ipar régióban és azzal se szennyezel.
Áramot pedig lehet kölcsönadni más régióknak. -
czakof1946 #9803 Üdv!
Azon gondolkodom, hogy megvalósítható-e a következő:
Külön építeni egy ipartelepet, külön egy kereskedelmi területet és külön lakóövezetet. Csinált-e már valaki ilyet?
Ez most a tesztvárosról jutott eszembe.
De legalább az ipart kellene teljesen kitelepíteni. Csak az a kérdés, hogy gazdaságilag nem lenne-e állandó reklamáció.
Mert biztos, hogy a lakóövezetben inkább fogyasztás, míg a másik kettőben termelés lenne.
Az övezetek gazdálkodása összekapcsolható-e?
-
#9802 Én csak szurkolok, hátha mostmár minden jobb lesz :) -
#9801 még régebben említtetem egy tesztvárosomat (inkább falu), hát ez lenne az :D
-
#9800 háááát, szerintem a kép, nos... inkább azt mondom h nem akarom megsérteni a csinálóját... :\ ,de... -
#9799 szerintem a képpel nincs baj csak a hivatkozását kellene átrakni arra a pcgurus segítségre vagy mire.Alul még esetleg magyarításhoz egy linket meg simtropolishoz. Egyelőre nekem ez jutott eszembe =) -
#9798 ez kissé kemény volt nem gondolod? :S De lehet, hogy én értelmeztem félre :D, ez esetben én kérek elnézést. -
#9797 Hajrá