Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért? Pest milyen?
Üdv újra itt.<#wave>

Hát még sokat kell dolgoznom ezen a villamos dolgon,de nem reménytelen az új városomban. Ha már lesz elfogadható állapot teszek fel képeket. De jelenleg olyan a városom mint pest.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

nyirog
akinek kell, zerintem jólmutat és a csomgban legalább 7 fajtavillanypózna van 😄 villanypózna készlet

Tuvok
Na ez nálam is van, de gyakran egy egész felhõkarcoló csíkozódik be .
Anno utánaolvastam, az újabb Ati kártyákat/drivereket nem komálja a játék valamiért, de értelmes megoldást sajnos nem találtam . Ha valakinek van, ossza meg légyszi :o)

Ez jó! 😊 Õ is az új NAM-ot használja?

VILLARREAL CF mindörökké!

Én építenék szívesen villanypóznákat, csak nem tudom mi a neve a letöltéseknél... Láttam 1-2 képeden, neked is van, és jól is mutat!

Na azt sem tudom még igazán, hogy hogyan mehet villanyos a vasúti sínen! Sok képen láttam már, hogy mûködik! 😊 Simán áthúzom a vasúti sínt a villamoséra? Majd kipróbálom, most nem tudom...

pzolika: Régebben nekem is szinte azonnal kilépett a villamos sín lerakásakor, mostmár csak akkor, ha piros lesz a kurzor. Lehet, hogy azért, mert újratelepítettem, nem tudom...

és milyen piros kurzor? <#nemtudom> Nekem míndíg fehér.

nyirog
ne add fel kitartás 😊, én is sokáig próbálkoztam mire sikerûlt, de nézd meg ezt sok érdekes dolgotlehet benne felfedezni!

Köszi. Megpróbáltam,de folyamatosan kilép,ráadásul úgy,hogy alig tudtam visszalépni a játékba,hogy kitöröljem a villamos síneket. Úgyhogy villamosom nem lesz.<#falbav><#fejvakaras><#rinya>

nyirog
pzolika: elvieleg az új NAM az lehetõvé teszi a villamosok számára a hidak felépítését, deha nem menne, akkor a villamost átvezeted, mondjuk a amgasvasút vonalára,vagy a sima vasútéra, és akkor már megoldhatóadolog a szokott módon😛. Ha vkinek kéne egy ilyenátcsatóló, hogy amagasvasútat a sima vasúttl összetudjuk kötni akkor itt van, én is használm és tökéltesen mûûködik, még vonat vezetés módban is 😄. Am egy kérdés,rajtam kívûl senki nemszeret villanypóznákat építeni a villamoshálozatához?<#vigyor4>

Hát persze, hogy a játék "eredeti" 😄
Nekem is ATI van a gépembe. Nagyon szeretnék ezzel játszani, de így élvezhetetlen...
Régóta? Mióta felraktam ilyen. És nagyon zavaró a küldetéseknél, mert az autókból semmit nem látok. 😞 Helikopteres küldetésnél még a helikopteremet sem látom, csak a zöld valamit felette.
FZoleee
Sorry, megtaláltam, csak amit találtam, elõször azt hittem, hogy csak a rush hour-hoz van 😄
FZoleee
(sima verzió, nem rushour)
FZoleee
Hali! Most raktam fel a SimCity 4-et... Van hozzá magyarítás? Csak mert kerestem és nem találtam 😞
Ha nem eredeti akkor valami sérült. Régóta tapasztalod?

Én még ilyet nem is láttam<#nemtudom> Két dologra tippelek :
1, Valamilyen grafikai problem a gépeden (Nem kompatibilis,stb)
2, Kérdés,hogy eredeti-e a játék,ha igen az E.A.-nál tudnak segíteni.

Nekem pl.Ati kártyám van és ennek eredményeképpen néha kilép a játékból.<#rinya>

Nekem néha a vonat és a metró hagy ilyen csíkot.
Akkor ahogy írtad, a linkjét tettem be.

Hiba
Ne a képet szúrd be csak a linkjét.(URL)<#buck>

Egy érdekes kérdés,sõt mindjárt kérés is. Úgy döntöttem,hogy a hétvégén egy éjszakát rászánok a villamos fejlesztésre ( izgat a dolog,hogy nekem még nincs),és a legnagyobb gondom (képet még nem láttam róla),hogy hídon át lehet-e vezetni. Ha a villamos vonalakról tudnátok feltenni képeket azt megköszönném.

Ha sikerül, akkor én is pezsgõt nyitok!! <#nyes>
Ha nem, akkor nem próbálkozok többet. <#falbav> Ezesetben FF alatt a kép néha megjelenik (Jobb klikk és kép megjelenítése).

Szóval a válaszokat elõre is köszönöm.
A képet nem igazán sikerült beszúrnom 😞
Talán most sikerül.

Elõször is Sziasztok! (ez az elöbb véletlenül lemaradt)
Másodszor meg a segítséget köszönöm.
<#vigyor0>

Valaki találkozott már hasonlóval? Az összes mozgó objektum (autók, köd, stb..) ilyen csíkos. És nagyon zavaró.

A gépem egy MSI notebook, a vga driver a legfrissebb (2008.05.08-kor tették fel az MSI oldalára).
nyirog
nekem fél év alat tgyûlt össze a plugins

<#wow1>Az komoly! Nekem kb.600mb van,de úgy érzem,hogy elég is. A NAM kivételével egyébként semmi Mod nincs fent.

Te jó ég! <#vigyor2>
Miket szedtél te le? <#smile>

Ez igen.Hany ev alatt gyült ossze?<#buck><#nevetes1>
nyirog
hehe nekem 4,3 GB a plugins mappa<#nezze>

Meg is van, felülírta a régi "alaputat". Nem volt rossz, de ez jobban tetszik.
Lassan 200 Mb a plugins mappa mérete, alig látok ki a fejembõl, minél több minden van, annál inkább azt érzem, hogy alig van valami... 😊

nyirog
lehet, de am azt az út fajtát inne tudod leszedni
http://simshungary.hu/letoltes.php?letoltid=10374

Eddig a TAB-ról nem is tudtam! ×D
Ehhez a zebra-módhoz ez a fajta út is lejön, ami a képen látszik?
zebra

nyirog
hátinkább újpuzzle darabkák lettek belerakva mikor a tabot nyomrászod akkor láthatsz pár újat
<#buck>

Felraktam az új NAM-ot, csak belenéztem, de hirtelen semmi változást nem látok az eddigiekhez képest...

nyirog
ja am itt egy trükk ( elfelejtettem mndani 😄 ) nem tudom kitudja vagy kinem, de azért én elmondom 😄, na szóval h egy híd alatt tudjon menni az út\vasút \stb ( olyan híd mint amitaszakadékok athidalására használunk,szóval nema felüljárókra gondolok ), nah aztúgy lehetmegoldani,hogy ezzel a hole digging lotssal a hídramerõleges 2 oldalon csinálunk két mélyedést, bele vezetjük az utat\vasutat \stb-t és elkezdjük húzni a másik lyukfeléaz egyik lyukból, gy egy alagutat kapunk ami átmegy a híd alatt 😄 elég maradi megoldás deez hidas dolog kimaradtajátékból,gondolom az 5-ben már benne lesz 😛

nyirog
am simtropolisról azt a stex collection-os cd-t kéne megrendelni,v valahonnan leszedni, gondolom abban is sok jó dolog lehet + sztemlehetnek benne olyan dolgok is amik a simtropolison soha sem láttak napvilágot 😊 végül is csak 45 dodó 😄
http://www.simtropolis.com/stex_collections/

nyirog
mondom, azért kell a ctrl+x-es módszert használni, mert amúgy nem jelnik meg 😛, gondolom azért ilyen rejtõzködõ, hogy a münükönbelûl ne vesszünk el a sok plugin között, meg még gondolom kompatibilitásal megoldás islehet ez, a villamos építésgondja, hogy kilép a játékstb-stb, az annk az eredménye, hogy a SimCity 4 -et nem tették teljesen módbaráttá ésmivel a kiadó azóta sem csinlt újabb javtást a játékhoz, így maradt a mostani rendszer: vidd úgy odébba kurzórt mikor pirosravált, hogy kék legyen Persze ez csak a letöltött dolgoknál van így, ami a játékbanalapból benne van arra nem jelent veszélyt apiros kurzór 😊

Hali!

Kedves nyirog.
Az alább tárgyalt autólya fal nekem is a kedvencem - lenne, ha nem azt játszaná, hogy csak néha elérhetõ, akkor is csak egyszeri építésre. Na mindegy, csak azt akarom kérdezni, hogy ezzel mit kéne csinálni. Tulajdonképpen miért ilyen szeszélyesek a pluginok!
Nagyon jó képek!!!<#worship><#worship><#worship>
A villamoson én is gondolkozom,de majd csak egy olyan területen ami vízszintes.

Ezek nagyon jó képek!!!! 😊
Olyan villamos garázs kell nekem is! 😊

Én is erre gondoltam... Akkor majd maguktól épülnek gondolom... bár az alapépületeket amik a játékban vannak, remélem nem firkantotta felül...

nyirog
van pár textúúra hiba, azazért van mert belekontárkodtam atetúra filékbe 😄, próbáltam én isépületket csinálni, de mondom ezek kb másfélhónappal ezelötti képek,igaz azótanem sokat javítottam a városon, de van pár nagyobb újítása😄 ,majd azokról is hozok képeket 😛

nyirog
sztem LKI épületeketszedttél le (kereskedelmi,lakossági,ipar, angolúl RCI azaresidental,commercial,industryal ) azokata játékmagától építi a znákon, persz vannak hozzá népességköveteléek is 😄 tpl felhõkarcoló csak 50ezer lakosságfölött fogépûlni 😛 holland házaknál nem tudom mennyi a minimum követelmény, deha az a bajod,h nem jelnik meg rendesen, akkor azért van,mert vmelyik dependenci(s) nincs meg (kelléket jelent ) ezek nagy gyakorisággal txtúrák,és a letöltésnél fel vanmindig tünteve,hogy melyik dependeci kell azéppen aktuáli letöltéshez 😄
@pzolika: bocsi,hognem tudtam még keépket hozni a városmról 😄 kicsit idõhiányban vagyok, új épket csak a jövõhétfolyamán fog tudni feltöölteni, de régieket még ahéten megpróbálk hozni 😊

nyirog, köszönöm a kimerítõ választ, hasznos infókkal láttál el! <#worship>
Amint tudom -még a nap folyamán- ki is fogom próbálni...

pzolikának pedig a képfeltöltéseket köszi, mert sok érdekességre lesz figyelmes az ember! 😊

Már csak 1 rejtély maradt számomra megfejtetlenül: Letöltöttem a simtropolisról holland és német házakat, be is másoltam a plugins mappába, de a játékban nem tudom hogyan tudnám elõhozni õket, mert nincsenek ott, ahol a többi cumó...
(Azt csendben megjegyzem, hogy a pluginsba nem ömlesztve pakolom be a letöltött elemeket, hanem mindegyiknek létrehozok 1 külön mappát, hogy átlássam mi van meg, és mi nem, mert rengeteg épület van... de kizárt, hogy ez lenne a gond)

A villamos csodával határos módon, most nem fagy ki azonnal, így lehet, hogy ahhoz is töltök le 1-2 okosságot.

Bocsesz! Nem voltam fent sg-n,de látom nyirog leírta. Én mondjuk,csak a falat töltöttem le,és úgy kerestem rá,hogy beírtam,hogy pegasus a keresõbe, és elõjött sok egyébb hasznos és jó dologgal együtt. Én mondjuk ezt a talajkiegyenlítõt nem használtam (ez látszik is az általad feltett képemen) de engem ez nem is zavar igazából. Viszont ezt a ctrl x -es dolgot én sem tudtam köszönet érte nyirognak<#worship><#worship><#worship>

Nyirog tehetnél fel egy két képet a városaidról,kiváncsi lennék rájuk,azért is ,hogy látnánk,hogy miket használsz.

nyirog
a nevegondolom highway walls trükkösen (autópálya falak) nem enézésbõl mondom, félre neérts csak úgy 😛 XD, am a telje neve rural sunken highway walls. Az új NAM-ban pedigminden bene van ami a régiben benne volt, sõt egy-két dologtextúráin sokat javtottak,és igen nem törli leargit, hanem rátelepûl, amúgy megmegjegyezném, hogy azújabb verziók általban magukban foglaljákrégebbi verziók dolgait is+ a régebbi NAM-ot használó letöltéseid menni fognak az újjal is, és nem csinál semmiféle gagyvaszt a gépeden. Arural sunkne walls linkje 😉 :
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?p=results
és errõl az linkrõl ezeket szedd le:
Rural Sunken Highway Walls T Intersection Skin
Rural Sunken Highway Walls Corners And Diagonals
Rural Sunken Highway Walls Menu Management Construction Lot
Rural Sunken Highway Walls Bridge Skins
Rural Sunken Highway Walls Straight Sections

ezekhez kell még a Hole Digging Lots ,hogy pontosan tudd mélyíteni\emeni a földet:
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?id=3599

itt pediga hole digging lotss használatáról olvashatsz:
http://simpeg.com/forum/index.php?PHPSESSID=204d040e3e305d2bb7c9665994ae8867&topic=5330.0
- a NAM az kell hozzájuk, most pedig a sajt tippemet mondom elamitegy msik fórumra írtam le( a hangnemért bocsesz, de akinekírtam ezt arra már kivoltam bukvaegy csöppet😄 )
"Megjegyzés: mivel ( ez nálam is volt jó hosszú ideig ) a telepítés utána csak egy-két fajta fal fog megjelnni jelenik meg az elektromo dolgok\eszközök között, nos a többitt úgy hívhatjuk elõ, hogy lerakjuk ezt az építés alatt lévõ falat, és utána ( a biztonsgá kedvéért ) , nyomunk egy ctrl+x -et és beírjuk a consoleba, hogy You don't deserve it, és lám a többi eszköz hirtelen meg fog jelenni"
remélem nyomon tudtad követni😄

kép
Letöltöttem du. egy nagy halom plugint, viszont nem tudom hogyan keressek rá arra a nemtudommire, ami az autópálya 2 oldalánál van végigrakva...

Még annyit, hogy le kell törölni a régi NAM-ot, mielõtt felteszem az újat? A városokban nem lesz kavar e-miatt? Mert gondolom nem szerepel benne minden, ami az elõzõben benne volt...

Nagyjából érthetõ, de ennyire nem vágom az angol... 😊 Azért köszi!
Valaki felrakta esetleg? Jobb, mint az elõzõ?