13557
  • Kodlovag
    Jajj, ne égess már le teljesen. Mindent tagadok, nem is én csináltam.
    Egyébként 2004-ben ez még igen jónak és eredetinek számított. Nem voltunk még olyan jól ellátva modokkal, mint manapság. Lehet, hogy még olyan régi kép is van közöttük, ahol két utat használok avenue helyett, mert még RH sem volt. Létezett Simtropolisos city journal is, ott messzebbre jutottam a várossal, mint itt látjátok, de az idők során az elveszett.
    Na ennyit azért még össze tudtam kaparni. A városokat már rég nem tudom megnyitni, nincsenek betöltve a szükséges modok. Ha egyáltalán learchiváltam őket rendesen...

És ezen dolgozok mostanság. Azért remélem van némi fejlődés az utóbbi X év alatt. :)
  • wetsom
    Folyópart:
  • Benevolens
    ezt elkérhetem én is?
  • nyirog
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?508092-Cities-in-Motion-Developer-Diary-1-A-Prelude
  • NorbyI
    Ezt ismeritek: link? :D
    Hajdanán ez volt ami miatt elkezdtem Simcityvel komolyan foglalkozni.
  • NorbyI
    Köszönöm a választ sajnos semelyik sem az amire nekem szükségem van. Az első plugint már ismertem, fenn is van simtropolison. Egyetlen problémám vele, hogy nagyon elüt a színe az általam használt textúrától. A másik plugin viszont nem az amire szükségem volna az az összes síntextúrát változtatja meg kivéve a WRRC-ét.
    Mindenesetre a választ nagyon köszönöm. Esetleg ha van olyan oldal ami még működik és jónak véled elküldenéd a címét hátha találok valamit.
    Köszi még egyszer.
  • wetsom
    Ezek LRM lámpák és csak ennyi fényük van...
  • Kodlovag
    Van ilyen mod, de mivel már régen nem emlékszem, hogy honnan szedtem le (talán valamilyen japán oldalról?), ezért priviben átküldtem neked csatolva a fájlokat.
    Nem tudom, mennyire kompatibilis pl az SFBT moddal, próbáld ki. Én csak letöltöttem valamikor hónapokkal ezelőtt, de sosem használtam. Rengeteg ilyen elfekvő modom van...
  • NorbyI
    Már jó régen volt hogy segítséget kértem itt illetve kérdeztem, most eljött újra az idő.
    Nem tudja megmondani valaki nekem mi módon lehet a NAM-ban levő Wide Radius Rail Curve (speciális sín ívek) mellé textúrát varázsolni? Mondjuk SFBT féle sötétebb textúrát? Elég rondán tud kinézni a terep mikor minden szép egyszínű ezek meg teljesen elütnek a tereptől. Városban különösen zavaró tud lenni.
  • Benevolens
    lot editorban van egy rakat lámpa, meg fénykörök is, de azt nem lehet az avenue mellé rakni. Egyébként van egy mod, amivel erősebbek lesznek az útszéli lámpák fényei, de nekem nem tetszett, mert a fények erősebbek lettek, de a fénykörök ugyanakkorák maradtak, vagyis nem szóródott a fény és így nagyon hülyén nézett ki
  • Kodlovag
    Szerintem lehet az utca ennél fényesebb. Nézd csak meg az utca melletti lámpákat a parkban. Azoknak van fénye. Meg a kikötőinek is. Ehhez képest az avenue melletti lámpáid nem is világítanak. Csak annyit kellene elérni, hogy azok is ugyanígy világítsanak + nagyobb legyen a fénykörük, egészen érjen össze.
  • Benevolens
    hát sajnos ez tényleg nem nagyon lesz jobb :(
  • NorbyI
    Többnyire a videó kártya drivere szokott lenni a ludas. Nagyon sok beállítás van benne és ott kellene valamit mókolni. Nvidia driverben van SC4 hez beállítás. Próbáld meg azzal.
  • Kodlovag
    Elvileg a Mapper és a Terraformer is működik Win7 alatt. Kell hozzá DirectX 9c (felteszem bármilyen újabb verzió is megteszi), valamint kellhet ez a dll file: MSCVP71.DLL. Ha nincs, töltsd le a netről, és másold be a program könyvtárába.
    Ugyan csak annyit írtál, hogy nem működik, amiből azért elég nehéz a hiba okára következtetni, de ha a föntiek megvannak, akkor legalábbis el kell indulnia.
  • wetsom
    Üdv közöttünk ! :)
  • wetsom
    Ennél világosabb nem lehet egy utca, négy sor lámpa:
  • jaster
    Sziasztok. Segítséget kérek. Újra feltettem a SC4-et, de szaggat a játék. Szerintem nem kéne. A konfig a következő: Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, 4 GB RAM, NVIDIA GeForce GT 240, Windows 7. Minden mediumon van, felhők, hullámok kikapcsolva. Szín minőség 16 bit. A felbontás 1024-768 és hardveresen számol a játék. Remélem ebből ki tudtok hámozni valamit és tudtok megoldást mondani. Bezzeg a régi "lendkerekes" gépemen fullon ment.
  • Magyar Virtus
    Én és a Sim City 4:

Kb. 2004-ben találkoztam a játékkal először, de nem nagyon értettem, így hamar belefáradtam. :( Úgy egy hónapja valahogy ismét ráakadtam. Letöltöttem valahonnét, majd elkezdtem utánajárni, hogy kell csinálni. Most már működnek a kockavárosaim! Jeah! Mivel most már látom, hogy mennyire jó játék is ez, nemrég megvettem az eredetit (Delux). Minden játékkal így vagyok :). Ha a kipróbálás is szeretnék vele játszani, mindenképpen megveszem! Viszont a Steamról töltöttem le, így most nem tudom hogyan lesz CD kulcsom :( (esetleg nincs valakinek ötlete?), és vajon hogyan regisztrálok a sim city.com-on?! Remélem nem kell újat venni dobozban!

Amit viszont kérdezni szeretnék: a moddolással kapcsolatban alapszintű infókat honnan/kitől kaphatnék (pl. mi mit jelent?: bat, lex, lot, ploppable, growable, dependencies, stb.)

Illetve hogyan lehet a simtropolison és a devotionon levő mappokat feltenni? Nem működik sem a mapper, sem a terraformer (win7)?

Előre is köszi az első lökéseket!
  • Magyar Virtus
    Sziasztok!

Csatlakozom a fórumhoz!
    A fórum szuper!
    Barátságos a légkör!
    A városok kiválóak!

Üdvözlet mindenkinek!
  • nyirog
    képet róla
  • Benevolens
    nem igazán. Legalábbis nekem nem tűnt életszerűnek egyik sem. Az utcák fényét a valóságban a játékban lévőnél jóval nagyobb kivilágítás, az autók lámpája, és a kirakatok adják. Sajna sim cityben ezt nem lehet összehozni :(
    Viszont megcsináltam életem első majdnem jó RHW csomópontját
  • wetsom
    Kikötőben nincs gond a világítással:
  • nyirog
    Vannak ilyen street light módok, azokkal reálisabbá tehető az utak éjjeli megvilágíttatása.
  • papi08
    Gyönyörű!
    De szerintem szebb volna ha valami utcalámpával megvilágítanád az utakat is:)
  • wetsom
    Igen, csak magyar táblákat természetesen.
  • Kodlovag
    Igen, a magas épületek mindig szép fényesek, de az utcáknak is világosnak kellene lenniük. Legalább az avenueknak.
  • Kodlovag
    Ilyen kresz táblákatakarsz gyártani? táblák
  • wetsom
    A CNN-en szoktak lenni jó kis esti képek Hongkong-ról, ez azért jobban hasonlít a játékra, igaz ez nem felülnézet:
  • LeWyTy
    Az úthoz nem lehet éjszakai textúrát adni?
  • Kodlovag
    Klassz.

Igazából nekem az a bajom az éjszakai képekkel, hogy nem igazán hasonlítanak a valóságra. Volt már szerencsém éjszaka repülőről lénézni városokra, és nem ilyen képet nyújtanak. Az épületek felülről sötétnek látszanak, míg az utcák szépen ki vannak világítva, és az utcai lámpák meg az autók reflektora a legfényesebb. Olyasmi a látvány, mint az első kép bal felső sarkában a könyvtár. Már gondolkodtam, hogy lehetne-e olyan modot csinálni, ami rendesen fénybe borítaná az utcákat...
    Kerestem is gyorsan egy képet, erről beszélek:
  • NorbyI
    Nagyon szép képek, mintha nem is játék volna hanem igazi város.
    Szép munka volt, örülök hogy ilyen képekkel van tele a fórum. :)
  • wetsom
    Van világítás:)

• wetsom
    Köszönöm!

Megjött az eredeti játék, hamarosan jövök az éjszakai képekkel:)
  • Kodlovag
    Ruházati boltok, ha még esetleg nem találtad volna meg:
    Koreai sc4 oldal BAT-C, 3. oldal, 777-735
  • MBela
    na közben meg is találtam végre. :)
  • MBela
    Sziasztok!

Melyik moddal tudom emelni és süllyeszteni a talajt négyzetenként?
    Szeretnék süllyesztet utat csinálni, de nem találom sehol. Régebben már megvolt, de most nem találom sehol.
  • wetsom
    Ezt mind ki kell majd tapasztalni, a sima GMAX az jó hozzá(csak kell majd valami segéd program még azt hiszem).
    És szerintem az SC4 Devotion-on is találok róla sok anyagot:)

Most még csak a gyakorlás megy, főútvonal táblám is van már, csak valamiért nem engedi textúrázni:
    KÉP
    Rá kell jönni a türkökre:)
  • Benevolens
    amúgy ennek például hol látod a méretarányát? Szóval ez mekkora lesz a játékban?
  • Benevolens
    igaziból tök jól tolod :) Én is nekiestem már egy ideje, de én amcsi típusházakat akarok létrehozni egy jövőbeli városom számára. Csak valahogy nem tökéletes a működés. A BAT-nak valami baja van, és kérdés, hogy a sima gmaxot lehet-e sim city-s cuccok készítésére használni.
  • wetsom
    Neki estem a GMAX-nak, Kresztáblákat szeretnék gyártani, de még nagyon béna vagyok, azért valami már sikerült összehozni, de ez még messze az üdvösségtől:
    kép