13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#12396 Nem vagyok nagyon otthon a vonatok menetrendjében, gondolom van olyan vonat, ami Kassa felől jön, megáll a Keletiben és Kelenfoldön is, majd megy tovább. -
Benevolens #12395 igen, csak nem tudok olyan vonatot, ami megfordul Kelenföldön és Kassára megy. Mivel a Kassai vonatok, mint a Rákóczi a Keletiből indulnak Miskolc felé. És a Keleti meg Kassa a Duna azonos oldalán vannak -
#12394 Ha nemzetközi a vonat, akkor valahogy csak át kell mennie a Duna fölött. Pl a Déli összekötőn :) -
Benevolens #12393 igen, de az a Délihez tartozik. Kelenföld régen rendező volt, tehervonatokat rendeztek. Mert volt egy ipari vágány bekötése a mai metrógarázs helyén az Andor utca felé, meg egy konténerátrakó. Illetve ami még ma is látszik az a gurítódomb. Ott régen úgy rendezték a vonatokat, hogy felment a mozdony a szerelvénnyel a dombra szétkapcsolták a kocsikat, beállították a váltókat, és a mozdony meglökte a kocsisort és a végéről legurult a szétkapcsolt egység arra a vágányra, amire beállították. Aztán lekapcsolták a következő adagot stb... Amikor nem sikerült eléggé a dolog, akkor az emberek kezdték el tolni a vagonokat. De ahogy megszűnt az ipar mindenhol a rendezők is csak sokvágányos állomások maradtak. Ma igaziból csak Ferencvárosban és Soroksáron rendezik a tehervonatokat. Legalábbis amiről én tudok. A személyvonatokat meg a fejpályaudvarok tárolóvágányain. Kelenföldre milyen vonat jön Kassáról? Azok a Keletibe mennek. Kelenföld pont a másik irányban van a Keletihez képest, mint Kassa :O -
wetsom #12392 A déli rendezője az ott van az alagút előtt, ez biztos. Kelenföldön sok a tehervonat, idén januárban ott fagyoskodtam mikor esett Pesten 30cm hó, 2 órát késett a nemzetközi vonatom ami Kassáról jött, volt időm nézegelődni. -
Benevolens #12391 szerintem Kelenföld elágazóállomás. Én nagyon régen láttam, hogy ott rendezgettek szerelvényeket, és akkor is tehervonatokat. Persze kérdés, hogy mit jelent a rendező pályaudvar kifejezés. Csak mert ha tehervonatokat akkor tényleg hajdanán rendező(bb) volt, de ha személyvonatokat, akkor tuti nem, mert azokat a fejpályaudvarok tárolóvágányain rendezik. Egyébként igaziból tehervonatot mindenhol rendeznek, mert több lépcsőben rakják össze a szerelvényt. Tehát akkor is rendezik, amikor kijönnek az gyár ipari vágányáról például Kőbánya-Felsőre, aztán továbbviszik az összegyűlt szerelvényt mondjuk Ferencvárosba, ott beteszik a megfelelő irányba induló "távolsági" tehervonatba, az elviszi egy másik helyre, és ott hasonló módon szétosztják. Asszem így működik -
wetsom #12390 Csak sima vasútállomás? Na mindegy, de ettől még pont olyan, mint a Kelenföld. -
Benevolens #12389 Kelenföld nem is rendező -
wetsom #12388 Igen az a központi pályaudvar rendezője, amolyan Kelenföld:) -
#12387 Engem valahogy a rendező pályaudvar kis részlete jobban megfogott, de szép a temető is :DDD -
cloni94 #12386 Hu wetsom a képeiden ilyen piros a járda, az diagonál utaknál is van? A kikötőkhöz, gáthoz, vízeséshez miket kell letölteni? és egyáltalán, hogy kell megéptíeni őket? -
Benevolens #12385 olyan értelemben, hogy kielégíthetetlen igény lesz mindenre (30 000-100 000 körüli),ezért minden, mint az állat fog épülni. Viszont lakóházak is épülni fognak. Sőt még nagyobb dugót okoz. A problémádra egyébkén azt tudom elképzelni, hogy rossz a közlekedés, sok a dugó vagy messze vannak a dolgok vagy kicsik az utak. A másik megoldás, hogy ha nincs szomszédos városod, akkor egy idő után beáll a városod, és ilyen jelenségeket mutat. Ha csinálsz egy szomszédos város munkahelyekkel, akkor elkezdenek oda átjárni dolgozni, és ez egy kb úgy fog működni, mint egy szivacs. Nagyjából mindegy, hogy mekkora a szomszéd város (azért ne két házból álljon), mert nem a munkahelyek számának függvényébe mennek át dolgozni, hanem a program a kibocsátó város lakosságához lépest valamilyen arányt vagy nem tudom mit számol. Gyakorlatilag az fog átmenni a kibocsátó városból, aki fölösleges, és elég közel lakik az átvezető úthoz vasúthoz vagy akármihez. -
ntex #12384 és az valóban megoldást jelent a lentebb említett munkanélküliségi problémára ? mert amúgy engem is idegesít hogy virágzik a városom, és elkezdenek elfeketedni a §§ és §§§ épületeim mert nem találnak munkát a simek, holott tele van a város HT iparral meg kereskedelmi negyedekkel -
Benevolens #12383 Colossus Addon Mod. Brutális RCI-igényt generál (beszorozza tízzel a meglévőt vagy ilyesmi) ezért viszonylag hamar nagy épületek épülnek, és moddereknek hála stage 8-on felüli épületek is épülhetnek, amennyiben letöltöd őket. -
wetsom #12382 "Javítja" az igényeket. -
ntex #12381 sziasztok!
Ez a CAM mod pontosan mit csinál ? mert nem igazán tiszta. Valaki magyarázza el pls :D -
cloni94 #12380 és hullámtörőnek melyiket használod? -
cloni94 #12379 nagyon szépen köszönöm:) működik -
Benevolens #12378 azért nem sikerült az évszakváltó fa, mert propként szedted le. Vagyis ha leszedsz egy épületet, amibe rakott a készítője, akkor ott megjelenik, illetve LOT Editorban tudsz építeni olyan lotot, amire ráteszed és akkor van. Akkor tudod játékban simán csinálni, ha ezt is letöltöd. (Meg persze ha a CP fákat töltötted le) A gyárak azért világíthattak zölden, mert van egy olyan bug, hogy világítanak az épülete, mint ha valamelyik szűrő be lenne kapcsolva. Ilyenkor annyi a dolgod, hogy bekapcsolsz egy szűrőt, például a közbiztonságot, aztán kikapcsolod, és minden működik. -
cloni94 #12377 úristen ehhez én hülye vagyok, elkezdtem leszedni egy két dolgot, a fákat sikerült, de az évszakokhoz igazodó valahogy nem sikerült, a gyárak is zölden világítottak. nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt rengeteg van. -
cloni94 #12376 ja és még 1 valahogy az autópálya (a fekete) telepítése valahogy nem sikerül, mik kellenek hozzá? -
cloni94 #12375 köszönöm szépen:) -
Benevolens #12374 ez nem az a zöld, ahol a dombokon sárga virágok vannak? -
wetsom #12373 Most CP-s terrain módra váltottam. -
#12372 köszönöm a segítségeket :) -
Benevolens #12371 én perpillanat kivetem az enyémeket, de wetsomé a kép alapján peg-féle sötét tenger, ami a PEG kikötőhöz dependency, a terepe gondolom valamelyik LBT-féle terep. Fából a peg és a CP-féle seasonal woods-ot használja. Meg a szép gömbölyű lombú simfox trees-t. Illetve mindenféle ploppolható tereptárgyakat.
A legegyszerűbben úgy tudod összerakni magadnak a megfelelőt, ha simtropolison keresőbe beírod a "water", "rock", "terrain", "flora", "tree" vagy esetleg "LBT" és hasonló szavakat ás nem választasz a legördülő listából, hanem rámész a go-ra. Akkor kiadja az összeset (vagy legalábbis sokat) aminek a leírásában szerepel a szó. -
Benevolens #12370 építesz még munkahelyet. Van olyan mod, ami megnégyszerezi az iparban dolgozók számát. -
wetsom #12369 Munkával :D
És ezekkel:
NAM
NAM Essentials
CAM -
#12368 a munka problémát , ti hogyan szoktátok megoldani ? annyira feltud idegesíteni , hogy viszonylag kicsi a városkám és sosincs munka . A házat tetején mindig kintvan egy darabig aztán mintha bekormosodott volna a ház:/ -
cloni94 #12367 Sziasztok valaki tudna neveket küldeni milyen letöltéseket használtok? Mármint tengerszínéhez a hegyekhez fákhoz a fűhöz, texturákat, meg amik kellenek hozzá mert nagyon szépek a képek amiket láttam. örülnék ha valaki tudna róla listát küldeni, hogy milyen plugin-jai vannak:) Amúgy nem terheli le nagyon a gépet, meg a játékot a letöltött dolgok, nagyon belassulna vagy valami ilyesmi előre is köszi:) -
wetsom #12366 -
wetsom #12365 Én is Boldog Karácsonyt Kívánok minden játékosnak! :) -
#12364 Boldog karácsonyt minden törzsgyökeres SC4 fannak ^^ -
Benevolens #12363 nekem például tetszik. Tök jó ez a fás ligetes kialakítás a hegyeken. -
wetsom #12362 Simtropolison csak az 1 milliós városokat értékelik kis túlzással, jobb az SC4 Devotion.
Közben kész a temető:
-
NorbyI #12361 Köszi szépen jó sok meló van benne de a végeredmény megéri. Bár simtropolison nem értékelik annyira.
@Gerypapa: kezdd a NAM-al aztán ha azt vágod mondunk majd mást. -
#12360 sziasztok :) mik azok a modok amiket érdemes letölteni ? válaszokat előre köszönöm
boldok karácsonyt ! -
wetsom #12359 Nagyon szép képek! A külterületeket valami hasonlóra szeretném én is :) -
NorbyI #12358 Nálam is van némi képanyag, nem rég lett frissítve a dolog, a legutolsó hozzászólásomat nézzétek.
LINK -
NorbyI #12357 Ugyan ezt nem találtad meg valahol vasúti sinekkel? Engem az is nagyon érdekelne.