Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pelda: uthalozat egy negyzet, ket atloval. A ket atlo metszespontjat lerombolhatod es a kozepebe epithetsz buszmegallot. A buszmegalloban nagy forgalom lesz. (persze csak ha elott latod hogy vmely atlo piros volt.
Altalaban az uthalozat olyan, mint egy kockas fuzet. Lehet a vonalak metszespontjaba epiteni buszmegallot, de fontos, hogy a buszmegallo ne blokkoljon ugy teruletet, hogy az keruloutvonalon ne legyen megkozelitheto.
1. terkep szeleig
2. ekkor rakerdez, hogy atvezesse e
3. terkepvaltaskor ott az aram
Nekem is van egy kis városom, 12ezer lakossal kb. egyik felén residental, másikon industrial, közötte meg commercial (meg elszórtan ez az az amaz).
Namost kb úgy néz ki, hogy minden van ami kell nekik, highscool korház, police, fire stb, bevétel kb 5100/4900 most, tehát havi +200. Volt több is, csak a highscool most még nem hozta meg az árát.
Na szal a gond ott van, hogy túlzsúfoltak az utak. Több fekete út is köti össze a városrészeket, ennek ellenére zsúfoltak. Egy darabig tudtam kompenzálni a buszokkal, de 3-4 station után csak pénzkidobás, mert basznak busszal menni.
Highway kiba drága, épiteni is, nemhogy fenntartani. Vagy esetleg vasut? Gond az, hogy legtöbb helyen hagytam ugyan elõrelátoan helyet az ilyesminek (hw,rail), de sok helyen be kellene vigyem a lakópark közepébe, vagy az ipari park közepébe ugye hogy jó legyen a közlekedés, de az megint csak bontás, épités stb, rohatt sok pénz.
Szal mit lehet tenni?
Tudsz esetleg egy picivel közelebbi segítséget nyujtani???
Elõre is köszönöm!!!
Þór vígi þessi rúnar
Te egy mekkora mókamester vagy! Legközelebb hozzád fordulok tanácsért.
Awender és többiek!
A tömegközlekedésben engem nem az érdekel, hogy profitot termeljen, hanem, hogy azok a marhák használják! A trafficom poor, mint állat és hiába pakolom le a buszmegállókat, meg rakok le síneket a szomszéd város felé állomással, kutya nem használja!
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
\"Life is around you and in you.\"
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Eleg ego, de segitseget kernek. Sokat jatszottam az elso simcity-vel, a tobbivel nem igazan. Ebben meg allandoan kifutok a penzbol 😊. Probaltam mar elejen nagy teruletet beepiteni aztan varni, probaltam minimalist es szep lassan epitkezni, emeltem adot, nem emeltem adot, de mindannyiszor elobb-utobb elfogy a penzem. Tuzoltosag kell, rendorseg is meg egy alt. iskola, mar az elejen is, vagy nem? A viz sem olcso...
Valami tanacs, mit (ne) epitsek az elejen...?
nat
Tomegkozlekedes profitabilitasara epiteni hiba lenne. BKV sem aranytojast tojo tyuk.
>-Szemetet lehet venni pénzért,s utána elégetni?>hogy?
Barcsak csupan lehetne venni. Sajnos nagyon sok szemetet termel a varosunk is. Szemetet lehet venni, ha van szemetegetonk es a szomszed varosban van igeny szemet elegetesere.
>-Vasútnál hogy lehetne elindítani a >személyszállitást és a fizetõs vasúti >kereskedelmet?
Ha jol vannak lefektetve, elhelyezve a dolgok, akkor kb. 1 honap utan kiirja, mekkora a kihasznaltsag. Addig a progi elemez.
>-a vasúthoz kell raktárépület?Az milyen?
Csak ipari szallitashoz.
>-Építettem metrót,de minek.Senki nem >használta.Miért nem kellett nekik?
Rossz elhelyezes. Metrot pedig 100e alatt ne epits. 100e folott pedig ezt a kerdest nem teszed fel 😊
>-Milyen megoldások vannak a sok pénzhez >jutáshoz az adón és az "ajándék épületek" >felépítésén kívül?
Na varj, az, hogy penzugyi tanacsado elmondja egy epuletrol azt, hogy penzt termel neked, attol meg nem biztos, hogy erdemes is megepiteni. Pirossal jelzett ajanlatok kifejezetten negativ hatast gyakorolnak a varosra. A kekkel ajanlott kaszino meg elmegy.
>-Olyan van -e,hogy a nagy térképen az egyik >régióban csak laknak,a másikban >üzletelnek,megint másikban dolgoznak a gyárban?
Igen. Ha van idod, erdemes parhuzamosan jatszani.
A High tech iparhoz es bankokhoz szukseg van ertelmisegre. Szoval emberek jonnek, aztan ha majd bekoltoztek, kepzed oket - ha van penz is ra.
A jatek folyaman a helyes szazalekok valtozhatnak. Erdemes a jatek elejen az adokat azonnal (meg epites elott) magasra nyomni, majd folyamatosan csokkenti picivel. Ez folyamatos pozitiv hatast kelt. Minden valtoztatas 3 honapra hat. Ha noveled az adot 1%-al, majd utana 5%-al csokkented, akkor az 1%-os csokkentes negativ hatasa 3 honapig mindenkeppen eltart!
A negativ hatas mindig uti a pozitiv hatast. Vagyis az 5%-os csokkentest azonnal feledteti az 1%-os emeles.
Nem csak adobol lehet bevetelt szerezni, ld. cikk.
Ottvan a hivatalos oldalon a letölthetõ
cuccok között. 4Mb, csak kér hozzá dobozon
találhálható számot, ami ugye nincsen nekem...
Þór vígi þessi rúnar
Millió köszönet!!!
Þór vígi þessi rúnar
Lehet, hogy már meg vala válaszolva most következõ kérdésem, de 1200 hozzászólást ember nem olvas el, úgyhogy:
Hogy indítok tömegközlekedést?! Kormányzásom egyetlen feketepontja a tömegközlekedés, mert egyszerûen NINCS. Hiába építek buszmegállókat, vasútállomást (vasúttal összekötve a SimNation-nel) semmi nem történik! HELP PLEASE!
BYpsilon!
Bevizelek a városodtól! De ugyan hány játékórába telt? Meg gyanús nekem az a profit is😊 Egy 213 ezres városban hogy tudsz összvissz 250 simeolenes profitot termelni?Nálam 20 ezer embernél már legalább egy 1000-es a nyereség.
\"Ha nincs kenyere a népnek, egyen kalácsot!\" /Mária Antoinette/
És lerakod 1bizonyos méretü területre.
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
remelem erted mire gondolok?
de suxfos hogy csomoszor szarul rakja le a progi a házakat utakat, illesztés nem lesz jo stb.. és visszavenni nem lehet.... meghát szövegel egyfolytában dehát mukkot nem értek...talán ha magyar lenne...de igy.....ha ezt most pénzért vettem volnameg azhem kurva anyáznék igy is elbasztam rá 4 cd-t
küldhet ide is: [email protected]
köszönöm