13557
  • wetsom
    Hát Badsim legyőz, de ez nem meglepő, szerintem a következő két kihívót is lefogja.
  • Benevolens
    ez a tag ott ver téged, hogy elkészítette a Concorde teret, a Grand Palais-t, a Elisée-t meg a Louvre-ot. (legalábbis folyamatban vannak)A Madelaine környékét meg a Rivoli-t te is meg tudnád csinálni. Vagyis ő egy BAT-bajnok. Más kategória. Egyébként undorítóan néz ki, hogy a Concorde tér mellett az összes fa ugyanolyan. Legalább forgatta volna őket.
  • wetsom
    Ha nem jelene meg a kép akkor:
    LINK
  • wetsom
    Egyébként, nem olyan nehéz megcsinálni azt a teret. Szerzett egy képet a térről, photoshop-al megpiszkálta, majd textúra fájlokat csinált belőle, és utána már csak össze kell rakni. Időigényes nagyon..

Köszönöm a szavazatot, és a magyarázatot hozzá, egyetértek vele :)

Versenyzés mellett azért építkeztem is a mai napon:
  • Kodlovag
    Háát, ízlések és pofonok. A Testing groundot ismerem, de szerintem az már nem is sim city.
  • wetsom
    Már ha lesz szavazatom, talán túlzás nélkül állíthatom, hogy a játékban ő a legjobb jelenleg...

Aki nem ismerné, annak egy link:
    LINK
  • Kodlovag
    Nem semmi a második ellenfél. Na most tényleg minden szavazatra szükséged lesz.
  • wetsom
    Jaj Badsim, végem van.
  • wetsom
    Győztem, az első kör megvan :)
  • Benevolens
    miért pont a schönbrunnit?
  • Benevolens
    tényleg. Bár nekem fura
  • Kodlovag
    Aki először eléri a 8 pontot, nyer egy kört. Egy körben nyilván csak egyszer szavazhatsz. A vesztest elfelejtik, a győztest kihívja valaki egy új képpel. Az új körben megint szavazhatsz. Három kört kell nyerni, akkor a kép megy a Hall of Fame-be, és két új kép kezd.
  • NorbyI
    Szerintem a Schönbrunn-i kastélyparkot akarta utánozni, csak nagyon nem jött össze.

Jól értem hogy egy versenyre egy ember csak egyszer szavazhat?
  • wetsom
    A szegedi dóm teret vettem alapul, és ott pont úgy van, ahogy nálam: KÉP
  • Benevolens
    ja megvan. A másik szar. Jó ötlet a kastélypark, de nincs eléggé kidolgozva. Ezek a barokk kertek egy dependencyben vannak, ha jól emlékszem a DBSSYMN Vol01-ben. A zászlót ilyen helyre szerintem sehol nem rakják. Illetve hiányoznak a tavak és szökőkutak amik elég fontosak, az épületek meg nincsenek beillesztve a képbe, nem vezet hozzájuk út meg ilyenek meg sok is a kis épület és egyáltalán nem pavilonszerűek. Ezeket máshova kellet volna rakni. Ez a tag egyáltalán nem ismeri a kastélyépítészetet. Egyszerűen nem életszerű. Inkább olyan, mint egy megvalósíthatósági tanulmány.
    wetsom képén csak az zavar, hogy a templom fűben áll, miközben a tér le van kövezve. Ilyenkor szerintem körbekerítenék a füves részt kerítéssel vagy leköveznék.
    wetsom, ha nem te nyersz akkor bunda van
  • Kodlovag
    http://sc4devotion.com/forums/index.php?topic=804.28820
  • Benevolens
    valaki linket
  • wetsom
    Nagyon szoros :)
  • Kodlovag
    Így tovább :D Inkább nem szavazok, mert a végén még túl nagy lesz a hátszél. Én csak dötő szavazatot adok le. :)
    Szerintem jó esélye van wetsomnak, szeretni szokták a részletgazdag, realisztikus, élettel teli képeket. Az egyediség is sokat nyom a latban. A kedvenc témák pedig a rural és a wall2wall. Már írtam, hogy szoros küzdelemre számítok, de szerintem wetsom nyerni fog.

A saját győztes képemet csak a realisztikusság és az egyediség (USL mod) vitte magával. Csupa felhőkarcolós látkép már nem is tudom, mióta nem nyert.
  • NorbyI
    És már vezetsz is :D
  • wetsom
    Most jókor eszméltem, indul a csata:)
  • Kodlovag
    Sebaj, majd holnap. Egy kör max 24 óráig tart.
  • wetsom
    Sajnos nem voltam a gép közelben, és elém vágtak...
  • NorbyI
    Nem is tudtam hogy van ilyen verseny, majd ha lesz valami értékelhető képem én is beszállok.
  • Kodlovag
    Szoros küzdelemre számítok woodb3kmaster ellen, mindkét kép nagyon jó.
  • wetsom
    Na egy kört én is kipróbálok, kíváncsi vagyok kivel pároznak majd össze :D
  • NorbyI
    Valahogy nem csodálkozom hogy nyert, bámulatos.
    Gratulálok hozzá. Szép munka volt barátom.
  • Kodlovag
    Azért történt jó is tegnap, ez a képem megnyerte a harmadik kört is az SC4 picture competitionon, és megy a Hall of Fame-be. Kemény menetek voltak.
    http://img511.imageshack.us/img511/4455/resizeof110202lhkatnigh.jpg
  • NorbyI
    Folyton ámulatba ejtesz.
    Legutóbb elfelejtettem megkérdezni, hogy azok a kresz táblák honnan vannak a játékba? Saját munka?
  • Kodlovag
    Norbyl, ne használd azt a javított fájlt, amit tegnap küldtem. Működik, de a probléma sokkal elegánsabban is megoldható, ráadásul fele annyi munkából. Úgyhogy újra fogom írni.
  • Kodlovag
    "Különböznek a lámpaoszlopok: ez tényleg probléma. Úgy látszik a prop familyket nem kezeli jól. Mintha random választana, és nem wealth szerint. Ezt át kell néznem."

Ó hogy aludna ki minden utcai lámpa a feje felett, ahányszor csak egy Maxis programozó az utcára lép, és esne hasra mindenben amit nem láthat a sötétben. Hát hogy lehet ilyen munkát végezni? Maxiséknál ugyanis a wealth szerinti prop választás nem azt jelenti, hogy a wealth szerint megfelelő csoportból választanak egy propot, hanem hogy random választanak az összesből, aztán ha nem sikerült, akkor inkább beiktatnak egy plusz kapcsolót, hogy ne jelenítse meg a propot. Ez persze az utcai lámpáknál nem jön valami jól, mert ha átlagban minden második lámpát kihagy, akkor igencsak foghíjas lesz az a homogén megvilágítás. Ha meg kikapcsolom, akkor homogén lesz, de össze-vissza lámpaoszlopokat tesz le.

Most kezdhetek neki átnézni az összes T21-et, hol használtam prop familyket. És mindegyikből külön csinálni $/$$/$$$ változatot. A másik (gyorsabb) megoldás az lenne, hogy a lámpáktól független fényeket raknék le, és hagynám, hogy csak átlag minden második oszlop jelenjen meg. Csak egy kicsit hülyén nézne ki, hogy ott is van fény, ahol a környéken sincs oszlop.
  • wetsom
    A nagy templom térre csináltam egy kis piacot, zavart az üresség:
    KÉP
  • cloni94
    hallod gyönyörű
  • Kodlovag
    Igen, a fénycsóvák tényleg el vannak csúszva. §§-nál is volt ugyanilyen hiba, az §-t észre sem vettem. Ezt könnyű javítani.

Nem mindegyik lámpa világít: csak az világít, amelyiknek van áramellátása. Ez a játékban minden objektumra így van, nem is tudom átállítani. De ez bekerül majd a readmebe.

Különböznek a lámpaoszlopok: ez tényleg probléma. Úgy látszik a prop familyket nem kezeli jól. Mintha random választana, és nem wealth szerint. Ezt át kell néznem.

Amióta ezt a modot csinálom, nekem egyszer sem fagyott le a játék. Biztos vagyok benne, hogy terheli a gépet, de az én gépem már igencsk ósdi, és ha ez bírja teljesítménnyel, akkor nem kellene gondnak lennie...
  • wetsom
    Ma a templomtér másik oldalának álltam neki,felhúztam egy egyetemet:
  • NorbyI
    Teszt második fázisa:
    Itt azt vettem észre hogy a fénycsóvák és az oszlopok nincsenek egymás felett:
    http://img824.imageshack.us/img824/7261/testcityofnightlightmay.jpg

Így nézett ki ha beléptem egy létező városba és nem építettem újra az utat:
    http://img11.imageshack.us/img11/9185/libertycitysep504129709.jpg

Ez pedig már átépítés után:
    http://img225.imageshack.us/img225/9185/libertycitysep504129709.jpg
    Nekem elég furának tűnik hogy mennyire különböznek a lámpaoszlopok. És nem is mindegyik világít. Ez mitől lehet.

Sajnos további rossz tapasztalat hogy a tesztidőszak alatt 3 fagyásom is volt. Nem a megszokott TE fölé húzok egy NAM elemet, hanem teljesen spontán. Még utána járok lehet egy épület volt hibás, de ilyen eddig nem volt.
  • cloni94
    még képet:) kíváncsi vagyok:D
  • Kodlovag
    Na de pont ezt mondtam, "RCI, wealth és density alapján különböző kinézet állítható be". A kis kertes házak simán kaphatnak más lámpákat, a sűrűbb területek meg kandelábereket. A Maxis lámpáknál ez sehol nincs kihasználva, de lehet. Persze a ploppolt épületeknél nincs zóna, így density sem. Azt hiszem, ilyenkor low densitynek számít. Szóval lehet, hogy a te esetedben mégsem olyan egyszerű megoldani...
  • Kodlovag
    Azért nem volt link, mert péntek este, amikor a readme-t írtam, éppen nem működött a simtrolopis, és nem volt honnan kinézni a linket. Már hozzáadtam.
    Mostanában gyakran nem megy a stex.
  • Benevolens
    de jó, én egyáltalán nem találtam francia oldalt sim cityhez. Csak spanyolt. Amúgy de rossz ez az oldal :P