Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Talán próbáld meg a Plugin Managerrel...<#nemtudom>
wetsom! hogy csináltad, hogy a piros járda mindenhol ott van a hídon híd alatt stb. mert nekem csak a sima úthoz rakta oda.:// és esetleg valaki tud valami olyat amivel a játékon belül rendszerezhetném a letöltött dolgokat? nehogy már annyit kelljen keresgélni.
BiTi9
Sziasztok!
Kérlek titeket aki tud segítsen nkem egy kicsit!
A gondom annyi hogy régen nem játszottam a játékkal és valamelyik nap nézelõdtem itt a órumon és láttam hogy sok plugin meg ujjítás került fel sokatokhoz! Namost én sokat kerestem a neten plugint és sokat fel it tettem de nincs szinte semmi változás, ez mitõl lehet? Pl az utakon van kanyardo sáv meg hasonlók ezeket hogn lehet feltenni? Kérlek segítsetek.
Elõre is Köszönöm!
Üdv: BiTi9

Üdv: BiTi

az lehet 😊
Gerypapa 95
<#eljen><#vigyor0>

Jöttök egy sörre? <#kacsint>
Az Kassa-Szarajevó nemzetközi IC volt. 😊
Sziasztok!
Mindenkinek boldog új évet kívánok (saját kis (Sim)Cityjében)!
pestrõl pécsre én mindig azzala vonattal jöttem amelyik kassáról jött ment a keletibe utána kelenföld és pécs.
az lehet.
Mighty
Nem vagyok nagyon otthon a vonatok menetrendjében, gondolom van olyan vonat, ami Kassa felõl jön, megáll a Keletiben és Kelenfoldön is, majd megy tovább.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

igen, csak nem tudok olyan vonatot, ami megfordul Kelenföldön és Kassára megy. Mivel a Kassai vonatok, mint a Rákóczi a Keletibõl indulnak Miskolc felé. És a Keleti meg Kassa a Duna azonos oldalán vannak
Mighty
Ha nemzetközi a vonat, akkor valahogy csak át kell mennie a Duna fölött. Pl a Déli összekötõn 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

igen, de az a Délihez tartozik. Kelenföld régen rendezõ volt, tehervonatokat rendeztek. Mert volt egy ipari vágány bekötése a mai metrógarázs helyén az Andor utca felé, meg egy konténerátrakó. Illetve ami még ma is látszik az a gurítódomb. Ott régen úgy rendezték a vonatokat, hogy felment a mozdony a szerelvénnyel a dombra szétkapcsolták a kocsikat, beállították a váltókat, és a mozdony meglökte a kocsisort és a végérõl legurult a szétkapcsolt egység arra a vágányra, amire beállították. Aztán lekapcsolták a következõ adagot stb... Amikor nem sikerült eléggé a dolog, akkor az emberek kezdték el tolni a vagonokat. De ahogy megszûnt az ipar mindenhol a rendezõk is csak sokvágányos állomások maradtak. Ma igaziból csak Ferencvárosban és Soroksáron rendezik a tehervonatokat. Legalábbis amirõl én tudok. A személyvonatokat meg a fejpályaudvarok tárolóvágányain. Kelenföldre milyen vonat jön Kassáról? Azok a Keletibe mennek. Kelenföld pont a másik irányban van a Keletihez képest, mint Kassa 😮
A déli rendezõje az ott van az alagút elõtt, ez biztos. Kelenföldön sok a tehervonat, idén januárban ott fagyoskodtam mikor esett Pesten 30cm hó, 2 órát késett a nemzetközi vonatom ami Kassáról jött, volt idõm nézegelõdni.
szerintem Kelenföld elágazóállomás. Én nagyon régen láttam, hogy ott rendezgettek szerelvényeket, és akkor is tehervonatokat. Persze kérdés, hogy mit jelent a rendezõ pályaudvar kifejezés. Csak mert ha tehervonatokat akkor tényleg hajdanán rendezõ(bb) volt, de ha személyvonatokat, akkor tuti nem, mert azokat a fejpályaudvarok tárolóvágányain rendezik. Egyébként igaziból tehervonatot mindenhol rendeznek, mert több lépcsõben rakják össze a szerelvényt. Tehát akkor is rendezik, amikor kijönnek az gyár ipari vágányáról például Kõbánya-Felsõre, aztán továbbviszik az összegyûlt szerelvényt mondjuk Ferencvárosba, ott beteszik a megfelelõ irányba induló "távolsági" tehervonatba, az elviszi egy másik helyre, és ott hasonló módon szétosztják. Asszem így mûködik
Csak sima vasútállomás? Na mindegy, de ettõl még pont olyan, mint a Kelenföld. <#hamm>
Kelenföld nem is rendezõ <#eplus2>
Igen az a központi pályaudvar rendezõje, amolyan Kelenföld😊
nyirog
Engem valahogy a rendezõ pályaudvar kis részlete jobban megfogott, de szép a temetõ is 😄DD

Hu wetsom a képeiden ilyen piros a járda, az diagonál utaknál is van? A kikötõkhöz, gáthoz, vízeséshez miket kell letölteni? és egyáltalán, hogy kell megéptíeni õket?
olyan értelemben, hogy kielégíthetetlen igény lesz mindenre (30 000-100 000 körüli),ezért minden, mint az állat fog épülni. Viszont lakóházak is épülni fognak. Sõt még nagyobb dugót okoz. A problémádra egyébkén azt tudom elképzelni, hogy rossz a közlekedés, sok a dugó vagy messze vannak a dolgok vagy kicsik az utak. A másik megoldás, hogy ha nincs szomszédos városod, akkor egy idõ után beáll a városod, és ilyen jelenségeket mutat. Ha csinálsz egy szomszédos város munkahelyekkel, akkor elkezdenek oda átjárni dolgozni, és ez egy kb úgy fog mûködni, mint egy szivacs. Nagyjából mindegy, hogy mekkora a szomszéd város (azért ne két házból álljon), mert nem a munkahelyek számának függvényébe mennek át dolgozni, hanem a program a kibocsátó város lakosságához lépest valamilyen arányt vagy nem tudom mit számol. Gyakorlatilag az fog átmenni a kibocsátó városból, aki fölösleges, és elég közel lakik az átvezetõ úthoz vasúthoz vagy akármihez.
és az valóban megoldást jelent a lentebb említett munkanélküliségi problémára ? mert amúgy engem is idegesít hogy virágzik a városom, és elkezdenek elfeketedni a §§ és §§§ épületeim mert nem találnak munkát a simek, holott tele van a város HT iparral meg kereskedelmi negyedekkel
Colossus Addon Mod. Brutális RCI-igényt generál (beszorozza tízzel a meglévõt vagy ilyesmi) ezért viszonylag hamar nagy épületek épülnek, és moddereknek hála stage 8-on felüli épületek is épülhetnek, amennyiben letöltöd õket.
"Javítja" az igényeket.
sziasztok!

Ez a CAM mod pontosan mit csinál ? mert nem igazán tiszta. Valaki magyarázza el pls 😄
és hullámtörõnek melyiket használod?
nagyon szépen köszönöm😊 mûködik
azért nem sikerült az évszakváltó fa, mert propként szedted le. Vagyis ha leszedsz egy épületet, amibe rakott a készítõje, akkor ott megjelenik, illetve LOT Editorban tudsz építeni olyan lotot, amire ráteszed és akkor van. Akkor tudod játékban simán csinálni, ha ezt is letöltöd. (Meg persze ha a CP fákat töltötted le) A gyárak azért világíthattak zölden, mert van egy olyan bug, hogy világítanak az épülete, mint ha valamelyik szûrõ be lenne kapcsolva. Ilyenkor annyi a dolgod, hogy bekapcsolsz egy szûrõt, például a közbiztonságot, aztán kikapcsolod, és minden mûködik.
úristen ehhez én hülye vagyok, elkezdtem leszedni egy két dolgot, a fákat sikerült, de az évszakokhoz igazodó valahogy nem sikerült, a gyárak is zölden világítottak. nagyon nehéz kiválasztani a megfelelõt rengeteg van.
ja és még 1 valahogy az autópálya (a fekete) telepítése valahogy nem sikerül, mik kellenek hozzá?
köszönöm szépen😊
ez nem az a zöld, ahol a dombokon sárga virágok vannak?
Most CP-s terrain módra váltottam.
Gerypapa 95
köszönöm a segítségeket 😊

én perpillanat kivetem az enyémeket, de wetsomé a kép alapján peg-féle sötét tenger, ami a PEG kikötõhöz dependency, a terepe gondolom valamelyik LBT-féle terep. Fából a peg és a CP-féle seasonal woods-ot használja. Meg a szép gömbölyû lombú simfox trees-t. Illetve mindenféle ploppolható tereptárgyakat.
A legegyszerûbben úgy tudod összerakni magadnak a megfelelõt, ha simtropolison keresõbe beírod a "water", "rock", "terrain", "flora", "tree" vagy esetleg "LBT" és hasonló szavakat ás nem választasz a legördülõ listából, hanem rámész a go-ra. Akkor kiadja az összeset (vagy legalábbis sokat) aminek a leírásában szerepel a szó.
építesz még munkahelyet. Van olyan mod, ami megnégyszerezi az iparban dolgozók számát.
Munkával 😄
És ezekkel:
NAM
NAM Essentials
CAM
Gerypapa 95
a munka problémát , ti hogyan szoktátok megoldani ? annyira feltud idegesíteni , hogy viszonylag kicsi a városkám és sosincs munka . A házat tetején mindig kintvan egy darabig aztán mintha bekormosodott volna a ház:/

Sziasztok valaki tudna neveket küldeni milyen letöltéseket használtok? Mármint tengerszínéhez a hegyekhez fákhoz a fûhöz, texturákat, meg amik kellenek hozzá mert nagyon szépek a képek amiket láttam. örülnék ha valaki tudna róla listát küldeni, hogy milyen plugin-jai vannak😊 Amúgy nem terheli le nagyon a gépet, meg a játékot a letöltött dolgok, nagyon belassulna vagy valami ilyesmi elõre is köszi😊
Én is Boldog Karácsonyt Kívánok minden játékosnak! 😊
nyirog
Boldog karácsonyt minden törzsgyökeres SC4 fannak ^^

nekem például tetszik. Tök jó ez a fás ligetes kialakítás a hegyeken.
Simtropolison csak az 1 milliós városokat értékelik kis túlzással, jobb az SC4 Devotion.
Közben kész a temetõ:
Köszi szépen jó sok meló van benne de a végeredmény megéri. Bár simtropolison nem értékelik annyira.

@Gerypapa: kezdd a NAM-al aztán ha azt vágod mondunk majd mást.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Gerypapa 95
sziasztok 😊 mik azok a modok amiket érdemes letölteni ? válaszokat elõre köszönöm
boldok karácsonyt !

Nagyon szép képek! A külterületeket valami hasonlóra szeretném én is 😊
Nálam is van némi képanyag, nem rég lett frissítve a dolog, a legutolsó hozzászólásomat nézzétek.
LINK

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Ugyan ezt nem találtad meg valahol vasúti sinekkel? Engem az is nagyon érdekelne.